„Marturisitori pentru Hristos din temnitele comuniste” la Alba Iulia

7:54 pm Articole, Marturisitori, Romeo                                                     

„Marturisitori pentru Hristos din temnitele comuniste” si lansarea cartii „Viata Parintelui Gheorghe Calciu” la Alba Iulia

Parintele Calciu
Marti, 11 decembrie 2007, a avut loc la Alba Iulia lansarea cartii despre „Viata Parintelui Gheorghe Calciu”.
Evenimentul a avut loc în Aula Dumitru Staniloae a Facultatii de Teologie si a cuprins o conferinta despre „Marturisitorii pentru Hristos din temnitele comuniste” sustinuta de Parintele Amfilohie de la Manastirea Diaconesti (jud. Bacau) si un concert de colinde traditionale românesti si colinde din temnitele comuniste, interpretate de un grup de maici din aceiasi manastire.

Surpriza serii a fost parintele Ioan Sabau, care foarte firesc ne spune:
“Eu peste sase ani, fara doua luni, implinesc suta de ani.”

Cum au trecut peste dumneavoastra toti acesti ani?
Mie, anii de puscarie, mi-au ajutat mult din punct de vedere spiritual. M-am rugat mult, cum acasa nu ma pot ruga. Bineinteles, sub observatie si dus mereu la “Neagra”. Asta insemna izolare si mancare o data la trei zile. Cel mai greu a fost ca m-am despartit de credinciosii mei. Dar, totusi, Dumnezeu mi-a dat un har. Cat am stat la inchisoare, am stiut de fiecare data cand a murit cineva in Vinerea. Pentru ca, noaptea dinainte, Dumnezeu imi spunea in vis. Visam ca omul vine la mine sa-l cuminec.

Va prezentam citeva selectiuni din cuvantul parintelui.Parintele Ioan Sabau – Alba Iulia 11 dec 2007 (part. 1)

Parintele Ioan Sabau – Alba Iulia 11 dec 2007 (part. 2)

Parintele Ioan Sabau – Alba Iulia 11 dec 2007 (part. 3)

5 Raspunsuri

 1. Blogul Editurii Agnos » Blog Archive » Cuvântul Părintelui Ioan Sabău la 14 septembrie 2008 Says:

  […] „Marturisitori pentru Hristos din temnitele comuniste” la Alba Iulia Lasa un comentariu […]

 2. Patriarhul hunedorenilor a pasit in vesnicie « Evsevie’s Weblog Says:

  […] Aici aveti un cuvant al Parintelui in care recunoasteti umorul si sinceritatea marturisirii chiar si la varsta aceasta inaintata! […]

 3. Blogul Editurii Agnos » Blog Archive » Părintele Ioan Sabău - patriarhul hunedorenilor - s-a mutat întru Împărăţia de Dor Says:

  […] „Marturisitori pentru Hristos din temnitele comuniste” la Alba Iulia […]

 4. Petru Giurgi Says:

  Eu cred ca anumite expresii, precum cele de mai jos: “… Acelasi maior…, jidan din Moldova, casatorit cu o jidoveauca din Cernauti…” sunt nepermis de periculoase! Noi trebuie sa fim crestini! Crestinul nu batjocoreste originea nimanui, chiar daca ceva mai de mult erau “la moda” si asemenea numiri… Copiii lui Dumnezeu n-au fost nicicand xenofobi si cu atat mai putzin antisemitici!

  R.: Termenul jidan si jidov nu avea sensul peiorativ pe care il are azi. Pentru cei nascuti inainte de razboi era un termen comun.

 5. Blogul Editurii Agnos » Blog Archive » Despre familia creştină - Parintele Ioan Sabau Says:

  […] „Marturisitori pentru Hristos din temnitele comuniste” la Alba Iulia Lasa un comentariu […]

Lasa un comentariu

Comentariul tau

Nota: Nu trimiteti comentariul de mai multe ori. Toate comentarile sunt moderate. Vor aparea dupa aprobarea administratorului.

Poti folosi si tagurile acestea: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>