“Alegerea Patriarhului – 41 zile ale dezinformarii”

4:48 pm Anunturi, Pr. Constantin Necula, Romeo                                                     

<b>Alegerea Patriarhului - 41 zile ale dezinformarii</b><br> Pr. Constantin Necula,Florian Bichir, Romeo Petrasciuc

Alegerea Patriarhului – 41 zile ale dezinformarii

Pr. Constantin Necula,
Florian Bichir,
Romeo Petrasciuc

Volumul acesta este unul al curajului marturisirii oamenilor din Biserica în situatiile factuale ale provocarilor media. Perioada 41 – cum va fi numit intervalul dintre trecerea la cele vesnice a Prea Fericitului Teoctist si numirea Prea Fericitului Daniel – a fost normata, mediatic, de abordari dintre cele mai spectaculare, unele dintre ele la limita bunului-simt si a deontologiei profesionale.

Cei trei autori – Pr. Conf. Univ Dr. Constantin Necula, Florian Bichir si Romeo Petrasciuc –, ei însisi oameni de presa – au preluat, cu concursul unei organizatii de monitorizare a presei, tot ce s-a scris pe acest subiect în cotidienele centrale, încerând sa gaseasca monadele care au gestionat acest eveniment.

„Alegerea noului Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române – se arata în prefata acestui volum – s-a petrecut sub o presiune mediatica teribila. Spunem teribila, pentru ca aceste alegeri pentru întâistatatorul Bisericii au fost cu adevarat primele libere din istoria mult zbuciumata a Patriarhiei Române. Cum la mijloc a fost vorba de alegeri libere, inevitabil înaintea acestui procedeu democratic al Bisericii – fara vreo implicare politica sau presiuni – am avut parte de adevarate campanii. Campanii de promovare a unui candidat, de compromitere a altuia, campanii aproape electorale… Dar si autentice campanii de manipulare si dezinformare în perioada care a durat de la trecerea la cele vesnice a Prea Fericitului Teoctist si pâna la alegerea Prea Fericitului Patriarh Daniel. În decurs de 41 de zile, în mass-media am avut de-a face cu tot spectrul manipularilor si dezinformarilor: o multitudine de zvonuri (daca iese X, ne vinde catolicilor, masonilor etc.), o lipsa de informatii care a produs implicit dezinformare – prin omisiune, reactii amplificate prin tehnica citarii încrucisate, limbaj orientat, cuvinte magice (urmasul lui Teoctist, calugar autentic, element sclipitor) etc.”

Cartea se axeaza, în abordarea sa, în principal asupra celor cinci mari diversiuni de care a avutr parte aceasta perioada: moartea suspecta a Patriarhului Teoctist, implicarea masoneriei, implicarea politicului, CNSAS si dosarele Securitatii si implicarea mass-media. 256 de pagini de carte care te fascineaza cu fiecare capitol în parte, într-o analiza inedita si cu elemente tulburatoare.

Oferta de pret pina la 28 februarie: 14,00RON 12,00RON

Lasa un comentariu

Comentariul tau

Nota: Nu trimiteti comentariul de mai multe ori. Toate comentarile sunt moderate. Vor aparea dupa aprobarea administratorului.

Poti folosi si tagurile acestea: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>