Arhimandritul Ioan Iovan de la Manastire Recea a trecut la Domnul.

8:43 pm Anunturi, Marturisitori                                                     

Arhimandritul Ioan Iovan de la Manastire Recea a trecut la Domnul, ieri(17 mai), cu putin timp inainte de implinirea varstei de 86 de ani. Parintele Ioan Iovan a fost un marturisitor al lui Hristos, care a purtat cu vrednicie jugul preotiei atat in vremea regimului comunist (infruntand 9 ani de temnita), cat si dupa 1990, de cand a slujit ca preot si duhovnic la manastirea cu hramul „Nasterea Maicii Domnului” de la Recea, de langa Targu-Mures.

IPS Andrei, arhiepiscopul Albei Iuliei, a spus despre parintele Ioan Iovan ca “parintele a fost un marturisitor al lui Hristos. Cu orice risc si-a exprimat crezul sau, fiind un mare misionar. Misiunea lui si-a tras convingerea pe care o avea, si anume ca se poate regenera viata noastra duhovniceasca printr-o regasire a comuniunii cu Hristos in Sfanta Euharistie. A fost un misionar care l-a propovaduit pe Domnul Hristos euharistic, iar noi nadajduim ca Domnul Hristos il va face partas al ospatului credintei cel vesnic“.

Slujba inmormantarii parintelui Ioan Iovan va avea loc luni, 19 mai 2008, de la orele 12.00, la Manastirea Recea.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

 

Vezi si:

5 Raspunsuri

 1. blogul lui laurentiu dumitru » Blog Archive » Linkurile zilei, 19.05.08 Says:

  […] Linkurile zilei, 19.05.08 May 19, 2008 1:39 pm laurentiu Linkurile zilei Arhimandritul Ioan Iovan de la Manastire Recea a trecut la Domnul. […]

 2. Aurelian Says:

  Un om care a facut istorie. Vedeti si “Raportul Tismăneanu” pag. 460-462 (http://www.presidency.ro/static/ordine/RAPORT_FINAL_CPADCR.pdf)
  Odihneasca-se in pace!

 3. Doru Says:

  1. Parintele Ioan nu a murit!!
  Hristos a inviat si….despre un om care a crezut din strafundul rarunchilor chinuiti prin lagarele comuniste in Hristos si in Inviere, nu putem spune ca a murit. Cu atat mai putin despre cineva care L-a primit pe Hristos zilnic pe buzele sale de-o viata intrega si s-a incapatanat sá-L dea si tuturor celor ce-si plecau genunchii marturisindu-se. S-a mutat la Cel pe Care L-a iubit cu o bucurie, cu o putere si cu o credinta greu de intalnit in zilele noastre.
  Hristos Domnul sa-i dea odihna, bucuria si comuniunea vesnicá intre sfintii Lui, si noua tuturor celor pe care ne-a iubit sa ne ramana un parinte rugator asa cum ne-a fost si in viata pamanteasca.

 4. Paula Says:

  Cine l-a cunoscut pe Ieromonahul IOAN IOVAN este convins ca Sfintia Sa mutat la locul cuvenit de unde ne va ghida in misiunea ce o avem noi cei care ne-am hranit din SFANTUL POTIR al Manastirii Vladimiresti si Recea …Fiecare din noi stie cat de sfinte erau intalnirile si cata realitate era spusa… Imi pare rau dar trebuie sa spun ca in fiecare an timp de 6 ani,dupa 2000de km voiam sa-l vad pe parintele dar nu mi-a fost permis NICIODATA !!! Dar sunt fericita ca Sfintia Sa mi-a dat binecuvantarea oricum chiar si in curtea manastirii asteptand ca cineva se va indupleca si ma lasa sa-l vad macar ptr un minut !!! Din POALA MAICII DOMNULUI sa ne rugam pentru SFINTIA SA si SFINTIA SA pentru noi ca asa spune credinta noastra stramoseasca !!!
  HRISTOS A INVIAT !!!

 5. maria Says:

  Parintele este inca cu noi si ne ajuta de sus

Lasa un comentariu

Comentariul tau

Nota: Nu trimiteti comentariul de mai multe ori. Toate comentarile sunt moderate. Vor aparea dupa aprobarea administratorului.

Poti folosi si tagurile acestea: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>