Sfantul Ioan Rusu praznuit la Sibiu

8:55 am Articole, Sinaxar                                                     

27 mai

Capela Spitalului TBC din Sibiu, unde este paroh Parintele Catalin Dumitrean, consilier mass-media la Mitropolia Ardealului serbeaza azi hramul.

Capela are parti din moastele Sfantului Ioan Rusu si ale Sfantului Nectarie din Eghina, primite in dar de parintele Catalin Dumitrean in urma mai multor pelerinaje pe care le-a facut, cu bolnavii de la spitalul TBC, chiar de la Manastirea Sfantului Nectarie din Eghina si de la Biserica Sfantului Ioan Rusul de pe insula Evvia, din Grecia.

Santul Ioan Rusul s-a nascut in Rusia, in anul 1690. A fost in oastea tarului Petru cel Mare, cand acesta a purtat un razboi cu turcii intre anii 1711- 1718. A fost luat prizonier de catre turci si a ajuns rob in Cezareea Palestinei, in Asia Mica in orasul Procopie. Acolo a slujit la un aga turc si nu si-a lepadat credinta suferind pentru acesta moarte martirica la data de 27 mai 1730.

Dupa multe peregrinari, moastele Sfantului Ioan au ajuns pe insula Evvia, in actualul oras Procopie, din Grecia. Aici s-a ridicat o noua biserica, a carei constructie s-a terminat in anul 1951 si care adaposteste astazi racla cu sfintele moaste ale Sfantului Ioan Rusul, unul dintre cei mai populari sfinti din Grecia, mare facator de minuni.

Rugaciunea Sfantului Ioan Rusu

O, Sfinte Ioane, întru tot laudate si de minuni facatorule, primeste aceasta umila rugaciune de la noi, nevrednicii tai robi, caci catre tine ca la un grabnic folositor alergam noi, chemându-te cu evlavie: vino, Sfinte, si vezi ranile si durerile noastre. Ia aminte la suspinele noastre, ca stim, Sfinte al lui Dumnezeu, ca desi ai patimit greu pentru dragostea lui Hristos, dar prin vietuirea ta ai aflat dar de la Dumnezeu, fiindca ne-am încredintat ca si dupa mutarea ta la viata cea vesnica a nazuit la ajutorul tau si ti s-a rugat cu credinta, nu a ramas neajutat. Ca cine te-a chemat si tu l-ai trebut cu vederea? Sau cine s-a rugat tie si nu l-ai auzit?

Minunile si ajutorul tau, Sfinte, ne-au facut si pe noi, pacatosii, sa alergam la ajutorul tau. Am auzit de minunea pe care ai facut-o trimitând prin rugaciune o farfurie de mâncare din Procopie pâna la Mecca. Am aflat de vindecarile tale minunate, de multimea de bolnavi care au aflat izbavire din suferintele lor. Credem ca Dumnezeu te-a proslavit prin minuni fara de numar. Oare pe noi ne vei lasa fara ajutor? Sa nu fim noi lepadati de la dragostea ta, Sfinte, chiar daca vietile noastre sunt pline de faradelegi.

Aducându-ne aminte de mijlocirile tale binecuvântate, credem ca tu acelasi esti, Sfinte, astazi ca si atunci, si ca nimeni din cei ce se roaga tie nu ramâne fara ajutor. Pentru aceea si noi, fiind scârbiti si în pagube, alergam la tine cu credinta si lacrimi, îngenunchind, si ne rugam tie, Sfinte Ioane, sa te rogi pentru noi lui Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Celui Ce n-a trecut cu vederea rugaciunea ta cea jertfelnica, ci te-a ascultat si te-a întarit si te-a primit în cerestile locasuri, Roaga-L sa departeze de la noi dreapta Sa mânie, sa apere orasele, satele si toata tara noastra de seceta, de foamete, de furtuni napraznice, de cutremur, de boli si rani aducatoare de moarte, de navalirea asupra noastra a altor neamuri si de razboiul cel dintre noi.

Mijloceste, Sfinte Ioane, pastoritilor nostri râvna fierbinte catre Dumnezeu, purtare de grija pentru mântuirea sufleteasca a pastoritilor, întelepciune în purtare si învatatura, cucernicie si tarie în ispite; tuturor cârmuitorilor purtare de grija fata de supusi, iar supusilor îndeplinirea cu sârguinta a tuturor îndatoririlor lor, ca astfel, în pace si cu cucernicie, sa petrecem veacul acesta. Sa ne învrednicim de împartasirea bunatatilor celor vesnice în Împaratia Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Caruia I se cuvine cinste si închinaciune, împreuna cu Tatal cel fara de început si cu Preasfântul Duh, acum si pururea si în vecii vecilor. Amin.

Sfinte Mucenice Ioane, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi!

Vezi si:

45 Raspunsuri

 1. Teodora Says:

  Sunt o profesoara din jud Sibiu si cunoscand minuniile si chiar rugaciunile Sf Ioan Rusu am decis intr-o seara dupa ce am citit paraclisul Sf. Ioan Rusu sa caut pe internet unde se afla moastele acestuia. Nu stiam ca se afla chiar in jud nostru. Am fost foarte surprinsa.
  Am nevoie mare de ajutorul si ascultarea acestuia.Pentru mine pot sa zic ca este sf casei mele care ma ajuta de cate ori am nevoie. De multe ori am simtit ajutorul lui in mod direct. As dori sa vin sa ma rog la sf moaste daca mai sunt la Sibiu va rog sa-mi scrieti email si sa-mi dati adresa exacta.

 2. admin Says:

  Da.
  Moastele se afla in Sibiu si apartin Bisericii Spitalului TBC din Sibiu (in curtea spitalului pe Aleea Filozofilor Nr 3-5), unde este paroh Parintele Catalin Dumitrean.

 3. Maria Says:

  Doamne Ajuta!
  Numele meu este Maria si locuiesc in
  Canada orasul Winnipeg.Am 2 fetite
  iar ceea mai mica in virsta de 6 ani
  este f.bolnava.Are scleroza tuberoasa
  si este mental inapoiata.Am aflat despre boala ei la 4 luni de zile.
  Remediu medical nu exista decit medicamente f tari care reduc crizele
  epileptice pe care le are.Cind am fost in Romania in 2005 am vizita o multime de manastiri unde impreuna cu familia mergeam si ne rugam ptr ca Ana sa se faca bine.Stiu si simt ca numai o minute dumnezeiasca o poate vindeca.La una dintre
  manastiri un calugar mi-a dat sa citesc “Viata si minunile Sf.Ioan Rusul”.Incerc sa aflu adresa sau o
  posibilitate sa pot obtine apa sfintita sau mir sau orice de la moastele Sf.Ioan Rusul ptr ca Ana
  sa se poata vindeca.
  Va rog mult ajutati-ma.
  Multumesc mult
  Maria

 4. Ioana Says:

  Pentru Maria din Canada: lasati va rog un mail la care sa va pot contacta, in situatia in care mai doriti apa si mir de la Sfantul Ioan Rusul. Eu si familia am adus de la Prokopi din biserica Sfantului, unde am fost de mai multe ori.

 5. Gabriela Says:

  Pentru Ioana: Va rog din suflet daca puteti sa’mi trimiti si mie apa si mir de la Sfantul Ioan Rusul. Adresa mea de e-mail este Gabriela_Pintea87@yahoo.com Va multumesc anticipat.

 6. cristina Says:

  tata unui prieten este bolnav de cancer in ultima faza,ma gandesc ca poate daca ar citi si ei acatistul sfantului si ar avea mir s-ar face bine….nu stiu cat de increzatori sunt ei.adresa mea de mail e horvat_cristina@yahoo.com

 7. eugenia florea Says:

  cu mari emotii am citit acest sait…Bunul Dumnuzeu m-a invrednicit sa ajung in Procopie facind un pelerinaj in Grecia .Am vazut toate dovezile minunilor pe care Sf.le-a facut ,bastonul pe care l-a purtat femeia girbova vindecata de Sf.,papusile de ceara care au fost donate de fam.a caror copii au fost vindecati copii,de asamenea se afla in Sf.Altar farfuria cu care Sf a trimis mincare{orez} si trairile extraordinare pe care le traiesti in preajma Sfintului incit iti vine sa nu mai pledci…sau sa-l iei cu tine acasa.La intrarea in Sf. biserca este o mica incapere ,unde se afla o CIGATOARE si FESUL pe care le-a purtat Sf..Acolo am intrat pe rind si am pus pe noi aceste Sfinte odoare.Am plecat spre casa,plini de dorul reintoarcerii..O cunostinta a mea domn in virsta cu mare evlavie la Sfint ,care umbla in baston ,acum nu-l mai folosaste .Il intilnesc mereu,ne cunoaste si umbla fara baston .IATA MINUNEA SFINTULUI IOAN RUSUL la care si eu tin foarte mult

 8. Baditeanu Petre Says:

  Am aflat mai de mult de Sf.Ioan Rusul dar amanunte abia acum,cand intamplator,in catedrala din Constanta am cumparat o brosura cu Viata.Paraclisul,Slujba si Rugaciuni scrisa de Preot Gheorghe Nicolae.
  Din 2000 am avut doua accidente,unul de masina,iar altul de munca(2006) si la ambele am avut fracturi grave de bazin.Am dureri f mari si nu am posibilitatea sa ajung la moastele sfantului.Daca cineva vrea si poate m-as bucura sa am si eu putin mir sa pot si eu sa merg fara baston si dureri.
  va multumesc din suflet si Doamne ajuta!

 9. MARIA Says:

  IN GRECIA – 10 ZILE
  PENTRU ZIUA SF. IOAN RUSU
  PRET : 430 Euro / pers.
  Plecarea: 19.05.2009
  Ziua 1. 19-20 MAI 2009 Plecare din Bucuresti la ora 24:00 (intalnire ora 23.00) in Dealul Patriarhiei pe traseul Giurgiu – Ruse – Kulata – Promahonas , scurta oprire la Manastirea Rila ( Bulgaria)
  Sosire in Salonic. Vizita la : Biserica Sf. Dimitrie Izvoratorul de Mir, (daca timpul ne permite – Biserica Adormirea Maicii Domnului – una dintre cele mai vechi biserici care exista pe teritoriul Greciei, Biserica Dreapta Maicii Domnului, Biserica Sf. Gheorghe – Rotonda ), Biserica Sf. Sofia (copie a celei din Constantinopol, unde se afla moastele Sf. Vasile ). Plecare spre Veria – orasul celor 60 de biserici. Vizita la Mitropolie – locul unde se afla o parte a moastelor Sf. Pavel. Cazare la Hotel Naysika 2* – Gritsa
  Ziua 2. 21 MAI 2009 Mic dejun. Plecare spre Kalambaka . Vizitarea Atelierului de Icoane Bizantine Zyndros (unde veti asista la procesul de fabricare a icoanelor ). Vizitarea Complexului Monahal Meteora – vizitam 2 manastiri : Marele Meteor si Varlaam . Cazare Igoummenitsa hotel 2*
  Ziua 3. 22 MAI 2009 Mic dejun. Plecare spre CORFU. Ne inchinam la Moastele Sf. Spiridon si Sf. Imparateasa Teodora. Plecare spre Patras. Cazare in Patras hotel 2*
  Ziua 4. 23 MAI 2009 Mic dejun. ne inchinam la Moastele Sf. Andrei. Plecare spre Megalo Spileo , Manastirea Sf. Ioan Botezatorul , oprire la moastele Sf. Patapie, scurta oprire la Canalul Corint. Cazare in Atena hotel 3*.
  Ziua 5. 24 MAI 2009 Mic dejun. Plecare spre insula Eghina – traversare cu ferry – boat-ul . Se viziteaza Manastirea Sf. Nectarie Tamaduitorul si moastele acestuia. Intoarcere in Atena. Cazare in Atena hotel 3*
  Ziua 6. 25 MAI 2009 Mic dejun. Timp liber in Atena sau optional croaziera in insula Tinos la Icoana Facatoare de Minuni Panaghia Evanghelistria ( Buna Vestire). Cazare in Atena hotel 3*
  Ziua 7. 26 MAI 2009 Mic dejun. Plecare spre insula Evia pentru priveghi la Moastele Sf. Ioan Rusu. cu ocol la Manastirea Cuviosul David, copilul Inaintemergatorului. Optional cazare.
  Ziua 8. 27 MAI 2009, Participare la Sf. Liturghie pentru ziua Sf. Ioan Rusu. Plecam spre Glyfa traversare cu ferry-boat-ul. Oprire la Manastirea Kato Xenia unde se afla Braul Maicii Domnului. Cazare la Hotel Naysika 2* – Gritsa
  Ziua 9. 28 MAI 2009 Mic dejun. Vizita la Manastirile Efrem Sirul si Dionysos – situate la poalele Mt. Olimp . Plecare spre Paralia Katerini ( statiunea balnurilor si a hainelor de piele ). Cazare la Hotel Naysika 2* – Gritsa
  Ziua 10. 29 MAI 2009 Mic dejun. Plecare spre Ouranopolis. Optional – croziera in jurul Muntelui Athos Continuarea drumului spre tara cu o scurta oprire la Manastirea Suroti (Sf. Arsenie Capadocianul si la mormantul Cuv.Paisie Aghioratul).

  SERVICII INCLUSE: SERVICII NEINCLUSE:
  – transport cu autocar clasificat pentru transport international; 8 nopti cazare in camere duble si triple, cu mic dejun in hoteluri 2* si 3* ; vizitele mentionate in program ; traversarile cu ferry-boat-ul ; insotitor de grup – asigurarea medicala – optionala ; intrarile la lacasuri de cult si nici ghizii pentru acestea ; excursiile optionale ; orice alt serviciu care nu este mentionat la rubrica “ servicii incluse”.

  Excursia se realizeaza cu un grup minim de 45 de persoane.
  Pentru un grup mai mic de 45 de persoane se va percepe un supliment de 25 euro/ persoana; in cazul in care grupul este mai mic de 30 de persoane excursia se anuleaza.
  La frontiera este obligatorie detinerea unei carti de identitate sau pasaport valabil minim 6 luni de la data plecarii. Informaţii şi înscrieri: MARIA PETROV – IONITA
  tel. fix 021-772 68 12; Mobile: 0723-917.197; sau 0765 – 274. 274
  e-mail: pelerinaje@clicknet.ro /
  http://www.pelerinajeortodoxe.wordpress.com

 10. Jana Says:

  Buna ziua
  Am un nepot de 22 de ani bolnav de cancer hepatic st 3. Am citit carti despre Sf Ioan Rusul si marturii ale celor pe care i-a vindecat si cred in puterea acestui sfant.Am o rugaminte mare pentru cei care cunosc si cred in acest sfant si care au ajuns la Moastele Sf. Ioan Rusul in Grecia. As vrea si eu mir de la Biserica din Procopie unde se cinstesc Moastele Sf. Ioan Rusul. Va rog cine poate sa ma ajute cu o informatie sa-mi lase un mesaj pe jeny_stan@yahoo.com

 11. ionut vasilache Says:

  ma numesc ionut vasilache,sunt din vaslui,am citit acatistul Sfantului Ioan Rusu,si miam dat seama ca e mare ajutator si grabnic ascultator celor ce ii cer ajutorul cat si a celor ce nu au aflat de El,as dori si eu daca se poate putina aghiazma si putin mir de la Sfantul ,eu nu stiu daca am boli grele dar stiu sigur ca am necazuri mari,dar nu pentru mine, stiu multa lume in boli grele si cred ca ar fi de mare folos pentru trupul lor si pentru suflet si in primul rand pentru intarirea credintei altor ce nu cred,va rog daca se poate a imi trimiteti si mie putin din fiecare si cu mila Domnului si cu rugaciunile Sfantului se vor vindeca si se vor intari in credinta.amin,Doamne ajuta.
  daca se poate trimiteti la adresa.str.libertatii,bl323,sc b ,ap9 .vaslui,sau comunicatimi pe adresa ionut_vasilache pe yahoo punct com

 12. carmen Says:

  Stie cineva daca perticele din Sf Moaste ale Sf Ioan Rusu se afla si in alte biserici,manastiri sau parohii in afara de Sibiu?

 13. carmen Says:

  Stiu ca este si la Giurgiu.Undeva mai aproape de nord,nord-est,poate…

 14. tutenes Says:

  Particele din moastele Sfantului Ioan Rusul se afla la capela Spitalului de Obstretica si Ginecologie POLIZU din Bucuresti, si la Manastirea Sfantul Ioan Rusul din satul Slobozia , aflata la 4 km de orasul Giurgiu .

 15. rodica Says:

  Nu am stiut nimic despre acest sfant pana acum 2 luni cand fiica mea a avut un accident de circulatie. A scapat cu viata printr-o minune Dumnezeiasca. Fiind internata in spital (cu fracturi la ambele maini, picior si bazin), a primit de la o fosta profesoara Acatistul acestui sfant.Stand langa ea, am luat acatistul si am inceput sa-l citesc. Nu am reusit sa-l citesc tot deoarece a intervenit ceva. Dupa cateva zile, l-am reluat de unde m-am oprit. In noaptea care a urmat, in cele cateva ore in care am reusit sa dorm, am visat ca am fost intr-un loc necunoscut in care erau mai multi oameni, printre care si un tanar imbracat in uniforma. Nu retin f. mult din vis, dar a fost prima noapte de dupa accidentul fetei in care m-am odihnit. Chiar i-am povestit celeilalte fete ale mele visul. Am fost impresionata de imaginea tanarului in uniforma din visul meu. Nu am acordat importanta acestui vis.Toata atentia mea,toata fiinta mea era indreptata spre copilul meu.Oricum, revenirea fiicei mele a fost miraculoasa pentru toata lumea.
  Acum doua zile am fost la o manastire din judetul nostru si am gasit printre carti “Viata,minunile, paraclisul si acatistul Sfantului Ioan Rusul”. Am simtit ca trebuie sa cumpar aceasta carte.M-a impresionat f mult cand am citit-o.Cu cat citeam mai mult simteam ca ceva se intampla cu mine. ca in final sa fac legatura cu visul in care mi-a aparut tanarul in uniforma. Am inteles ca fata mea a fost ajutata de SFANTUL IOAN RUSUL sa isi revina.Acum fata mea a inceput programul de recuperare.Isi foloseste ambele maini, se ridica , umbla cu ajutorul carjelor si speranta noastra eate ca isi va reveni complet. Tot ce s-a facut pentru copilul nostru a fost miraculos. Medicii au fost extraordinari. Operatiile au reusit “ca la carte”, recuperarea care s-a facut in spital a fost miraculoasa.Evolutia a fost vizibila de la zi la zi.Eram toti uimiti de ceea ce se intampla cu copilul nostru. Ca acum sa descopar ca intr-adevar miracolul a existat. A venit din partea unui sfant despre care, pana acum, nici nu stiam ca exista si caruia acum nu stim cum sa-i multumim!

 16. Florica Says:

  Pt.IOANA,La multi ani! pentru toti vizitatorii acestiu sait si pentru tot poporul credincios!.am avut un vis deosebit,cu trimitere la sf.Ioan Rusul!Am mama cu probleme de sanatate si eu multe necazuri si v-as ruga daca puteti sa-mi trimiteti si mie apa si mir de la sf.Ioan Rusul!Va rog din suflet! Doamne ajuta!Adresa mea de email este floricaoras@yahoo.com

 17. anda Says:

  In bucuresti exista o biserica dedicata Sfantului Ioan Rusul in curtea maternitatii Pozizu.

 18. hajni Says:

  Traiesc in spania in madrid si sunt catolica,nu prea stiam eu multe despre acatiste,nici despre sf ioan rusu, dar ajungand la necaz m-am rugat mult la acest SFANT in care cred si am multa credinta in el.Vreau sa cer si eu celor care ma pot ajuta sa pot sa obtin apa sfiintita si mir pt ca am mare nevoie de ele.Va multumesc din suflet.Si vreau sa spun tuturor ca nu are importanta de ce religie esti important este sa ai credinta.DUMNEZEU SA NE BINECUVANTEZE PE TOTI.

  R: Si musulmanii cred ca Alah a facut cerul si pamintul si ca Hristos a fost un mare profet. – dar nu cred ca a fost fiul
  lui Dumnezeu. Si negri din Africa cred ca vraciul lor local poate orice. Si diavolul crede ca exista Dumnezeu.

  Nu. Categorig nu sunt toate religille la fel.
  Sfantul Ioan Rusu a trait ca si rob la turci dar nu s-a
  inchinat cu ei. Statea in grajd cu vitele dar se inchina la
  Dumnezeu treimic. Tatal, Fiul si Duhul Sfint.

 19. Dinca Constantin Says:

  In luna iunie AGRINIO TOUR organizeaza un pelerinaj in Grecia in care este inclusa si localitatea unde se afla moastele Sfantului Ioan Rsusu.Mai jos se afla programul pe care am dori sa il publicati.
  Cu stima
  Dinca Constantin

  GRECIA plecare pe 15 iunie 2010
  Sfintii: Dimitrie, Nectarie, Ioan Rusu, Apostol Andrei, Spiridon, Biserica Sf.Teodora de la Vasta, Manastirea Mega Spileo, Corint, Sf.Patapie

  Ziua I-a: Marti 15.06.2010 ora 16.30 Plecare din Bucuresti – Se traverseaza Bulgaria pe ruta Ruse- Veliko Trnovo- Stara Zagora-Ouranopolis.
  Ziua a-II-a: Miercuri 16.06.2010 Sosire la Ouranopolis unde vom face o croaziera in jurul Sf.Munte Athos(Agios Oros) .
  De pe corabie se pot vedea: Arsanalele(Port) Manastirilor: Hilandaru,Kostamonitu si Zoografu, Manastirea Dochiariu,Manastirea Xenofondu,Manastirea Sf.Pantelimon(manastire ruseasca unde se afla moastele Sf. Siluan Athonitul), portul Dafni poarta de intrare in Sf.Munte, Manastirea Simonos Petras, Manastirea Grigoriu, Manastirea Dionisiu, Manastirea Sf.Pavel, Schiturile: Nea Schiti, Agia Ana, Kavsokalivia.
  Ziua a-III-a: Joi 17.06.2010 Plecare spre Thessaloniki in drum vom merge
  la: Mânăstirea Suroti unde ne vom închina la moastele Sf. Arsenie Capadocianul si la Mormântul Cuv. Paisie Aghioratul si Mânastirea Sf.Anastasia Farmacolitria-tamaduitaoarea din satul Vasilika,unde se afla moastele Sfintei Anastasia, şi ale Sfântului Ierarh Teona ( trecut la domnul in anul 1542 ).
  In Thessalonik ne vom inchina la: Biserica Sf.Dimitrie Izvoratorul de Mir cu moastele Sf. Dimitrie si Sf.Anisia; Biserica Sf.Sofia cu moastele Sf. Vasile cel Nou; Biserica Sf.Teodora cu moastele Sf. Teodora din Tesalonic si a Sf. Cuv. David Biserica cu moastele Sf. Grigore Palama; Plecare spre Meteore. Cazare la Kalambaka orasul de la poalele Meteorelor.
  Ziua a-IV-a: Vineri 18.06.2010. Vizitarea Sf.Manastiri de pe Meteora si atelierul de icocane ZYNDROS.
  Plecare spre Insula Corfu(Kerkira). Cazare in Corfu.
  Ziua a-V-a: Sambata 19.06.2010. Inchinare la moastele Sf.Spiridon si Cuvioasei Teodora Împarateasa. Plecare spre Patra.Cazare .
  Ziua a-VI-a: Duminica 20.06.2010. Sosire la Patra unde ne vom inchina la moastele Sf. Apostol Andrei dupa care ne vom indrepta spre Manastirea Mega Spileo , localizata intr-o mare pestera, la o distanta de zece kilometri de orasul grecesc Kalavrita, pe drumul ce face legatura intre Diakofto si Kalavrita. Pestera ce gazduieste manastirea a fost sapata probabil de raul ce curge acum la baza Muntelui Chelmos, dupa care vom merge la biserica Sf.Teodora de la Vasta. Biserica a fost ridicata pe locul unde a primit moarte muceniceasca Sfanta. Dar inainte de a muri, s-a rugat: Ia-mi Doamne , sufletul si iarta pe acuzatorii mei. Te implor, cu voia Ta , sa faci din trupul meu biserica, din sangele meu rau si din parul meu copaci. Si Dumnezeu i-a ascultat rugaciunea. La locul de mucenicie a izvorat in chip minunat un izvor iar in biserica ridicata au crescut, in mod inexplicabil 17 copaci.
  Plecare spre Corint unde la locul unde a predicat Sf Apostol Pavel dupa care vom merge spre Loutraki la Manastirea Sf. Patapie unde se afla moastele cuv.Patapie tamaduitorul si moastele Sfintei Ipomoni (Sf. Rabdare); Cazare la Manastirea Sf. Patapie.
  Ziua a-VII-a: Luni 21.06.2010. Participare la Slujba de dimineata dupa care vom pleca spre Pireas unde ne vom imbarca pe ferybot spre Eghina unde se afla Moastele Sf Nectarie.Cazare in Eghina.
  Ziua a-VIII-a: Marti 22.06.2010. Participare la Sf. Liturghie la Sf.Nectarie dupa care se va merge la M-rea unde se afla mormantul parintelui Ieronim- sihastru din insula Eghina;
  Plecare spre Evvia. In drum se trece prin Nea Makri – Atica (Colina Neprihanitilor), la M-rea Buneivestiri a Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, unde se cinstesc moastele intregi ale Sf.Mucenic Efrem Cel Nou, mare factor de minuni si grabnic ajutator intru toate nevoile. In Insula Evvia ne vom merge la Biserica din Procopie unde ne vom inchina la moastele Sf. Ioan Rusu si – M-rea Cuv. David, unde se cinstesc moastele Cuv.David Batranul si se afla mormantul Fericitului Staret Iacov Tsalikis. Cazare la hotelul bisericii Sf. Ioan Rusu sau in imprejurimi.
  Ziua a-IX-a: Miercuri 23.06.2010. Plecare spre Thessaloniki, in drum ne vom inchina la :M-rea Sf. Mc.Paraschevi de pe valea Tembi (tamaduitoare a bolilor de ochi); -M-rea Kato Xenia, unde se afla o parte din Braul Maicii Domnului si Icoana facatoare de minuni “Maica Domnului Straina”. Cazare Paralia Katerini.
  Ziua a-X-a: Joi 24.06.2010. – Plecare spre Romania unde vom ajunge in jurul orei 22,00 in functie de formalitatile vamale;
  Pret 360 euro – include: Transport cu microbus 19+1 locuri, aer conditionat, scaune rabatabile, clasificat turism; traversari cu fery-boat-ul pentru persoane si microbus; Taxe de pod, drum autostrada, parcare; combustibil, diurna si cazarea soferilor, asigurari de persoane si bagaje, CASCO, RCA; Cazare la Hotel echivalent 2* si la manastiri. Acest pelerinaj se va repeta si in luna SEPTEMBRIE 2010
  Inscrieri: Constantin Dinca Mobil: 0728.929.566; 0766.747.121;
  Fix: 021.320.01.84 e-mail: agriniotour@yahoo.com
  site: http://www.pelerinaje-ortodoxe.com

 20. CORINA Says:

  Am o rugaminte la toti cei care ma pot ajuta. De Sf. Ion am nascut un baietel pe care abia il asteptam. Din pacate, mi se rupe sufletul sa spun, ne-am nascut cu probleme mari la ochisori. Avem un ochisor ramas nedezvoltat iar celalalt nu este nici el dezvoltat complet astfel ca doctorii ne-au spus ca mai mult de lumini si umbre nu va zari. Nu exista tratament nicaieri pentru noi, de aceea doar Dumnezeu ne poate ajuta. Se mai intampla si minuni.Sunt din Giurgiu si la noi in judet se gaseste o particica din moastele sfantului, asa am aflat de acest sfant si cred foarte tare ca el ma poate ajuta. Intentionez sa ajung in insula cu copilul dar momentan suntem foarte mici-aproape 5 luni- si avem si multe probleme financiare. Nu stiu cum sa pot procura mir de la manastirea Sf Ioan Rusul. Daca cineva ma poate ajuta: corina.oprica@yahoo.com. Multumesc

 21. felicia Says:

  cu adevarat sf.ioan rusu face minuni as avea nevoie si eu de sf.mir si de apa sfintita sa il ung pe sotul meu pe picior ca il doare de sta indoit in doua necazurile se tin lant de cativa ani incoace cand a fost sanatos toate usile i-au fost inchise acum e bolnav si a gasit de lucru.nadajduiesc la sf, ioan ca ma ajuta sa ies din greutati .daca imi poate trimite si mie cineva sf. mir si apa va rog contactatima.am mai multe probleme stau in chirie sunt in maternitate am 2 copii rate la banca am ramas cu chiria in urma risc sa raman in drum ,dar minunile ceresti sunt mari nadajduiesc ca ma poate ajuta si pe mine cineva sa procur mir.va multumesc

 22. liviu Says:

  PT Felicia- iti pot trimite niste ulei sfintit de la candela care arde la icoana Sfantului Ioan Rusu(unde are si o particica din moaste) de la bisericuta de la Maternitatea Polizu.

 23. man felicia Says:

  d-le liviu va multumesc pt. ca ati dat raspuns rugamintii mele .va las adresa mea de email sa luati legatura cu mine daca doriti sa imi trimiteti ulei.va multumesc din sflet.si bunul dumnezeu sa va rasplateasca .man felicia aiud,jud alba

 24. laura.barzan Says:

  as avea si eu nevoie de mir si de agiasma de la moastele sfantului ioan rusu.ma poate ajuta cineva

 25. Andreea Says:

  Buna ziua
  Tatal meu este bolnav de cancer la colon in ultimul stadiu. Medicamentele nu ii mai pot alina durerile, nu mai prea poate manca si am auzit despre Sf Ioan Rusul. Am o rugaminte pentru cine ma poate ajuta. As vrea si eu mir de la moastele Sf. Ioan Rusul. Va rog daca ma puteti ajuta sa imi timiteti un mail pe adresa: groza.andreea@yahoo.com
  Multumesc.

 26. casarinioana Says:

  ptr laura barzan-eu as avea putin mir si aghiasma de la sf ioan rusul daca vrei adresa ma de email e casarinioana@yahoo.it

 27. casarinioana Says:

  ptr florica- daca doresti mir si aghiasma adresa mea de email e casarinioana@yahoo.it ca sa putem lua legatura

 28. Victor Baranai Says:

  Pentru cine are nevoie, cu mila lui Dumnezeu, pot oferi ulei din candele de la Sfintii Nectarie, Ioan Rusul, Patapie, Gherasim din Kefalonia, Spiridon si de la Icoanele din Sf. Munte Athos (mai ales Pantanassa Axion Estin si Prodromita). Am ulei de la toate locurile sfinte de pelerinaj din lumea ortodoxa. Organizez pelerinaje si pentru bolnavii grav, care nu se pot deplasa etc. adresa de mail este vivaturism@gmail.com

 29. nechita natalia Says:

  Sfantul Ioan Rusu este sfantul de la care eu am primit mare ajutor in boala mea. Ii multumesc sfantului Ioan Rusu pentru ajutorul dat,si ma rog sa ma ajute in continuare in crucea bolii pe care trebuie sa o duc.

 30. VALENTINA BARBU.slobozia Says:

  multumesc DOAMNE si SF IOAN RUSULptr tot ce a facut ptr mine si familia mea,ca mi a fost aproape atunci cand numai rau imi datea ocoale,ca l a ajutat pe fratele meu cand se lupta sa traiasca..si cand eu i am cerut sa mi scoata fericirea in cale…mi a dat o..exact asa cum am cerut eu..si un semn ,o adv minune,ziua persoanei care ma iubeste,data nasterii lui este 27 mai..o minune..multumesc..rugati va caci SF IOAN RUSUL,va va ocroti si asculta rugaciunea..nu trebuie decat sa aveti credinta in DUMNEZEU…IAR PARINTELE MACARIE,un om deosebit cu un suflet de aur va va arata drumul drept catre CREDINTA SI DUMNEZEU..NU EZITA TI SA I CERE TI SFATUL..doamne ajuta tuturor

 31. antonela Says:

  MA NUMESC ANTONELA SI SINT DIN CLUJ_NAPOCA SINT O PERSOANA FOARTE BOLNAVICIOASA AM AVUT 3 OPERATI SI ACUMA MAI AM O BOALA CU INTESTINELE AM AUZIT DE MINUNILE SFINTULUI IOAN RUSU SI DE MULTIMEA DE OAMENI PE CARE IA VINDECAT AS AVEA O RUGAMINTE MARE PENTRU CINE MA POATE AJUTA SI PE MINE CU MIR SI AGHIASMA DE LA MOASTELE SF.IOAN RUSU VA LAS ADRESA DE EMAI palfi_antonela@yahoo.com VA MULTUMESC ANTICIPAT SI BUNUL DUMNEZEU SA VA RASPLATEASCA

 32. olesea papillarou Says:

  Am nascut la 5 luni si jumatate 2 baieti unul nu a supravietuit celalalt se afla in incubator foarte bolnav are probleme cu intestinul si acum medicii zic ca copilul a avut iemoragie la capusor si nu se ce urmari va avea va rog sa va rugati pentru micul meu Panaiotis sa se vindice cu ajutorul lui Dumnezeu si Sf.IOAN RUSU Domnul fie cu noi toti va multumesc.

 33. ana Says:

  Cine ma poate ajuta si pe mine cu mir si agheazma de la Sf Ion Rusul? Va multumesc!

 34. liviu Says:

  pt d-na Ana.
  Va pot ajuta eu cu mir de la Sfantul Ioan Rusul..
  Dati-mi o adresa de mail su un nr de tel.

 35. Iuliana Says:

  Am ajuns multumesc Lui Dumnezeu la Moastele Sfantului Ioan Rusul din Evia, acum va scriu doar intoarsa de acolo. Am luat cateva sticlute de ulei sfintit, pentru cine are nevoie sa ma contacteze pe adresa de email : anayulya@yahoo.com scriind in subiectul emailului “in legatura cu Sfantul Ioan Rusul” pentru a gasi e-mailul chiar daca intra in spam. Doamne ajuta!

 36. Nicolae Says:

  Cine ma poate ajuta cu mir si agheazma, o iconita de la sf. ioam rusul, prokopie. Mulutumesc mult. tel 0754424298

 37. Iuliana Says:

  In legatura cu mesajul de mai sus, cu uleiul Sfintit de la Moastele Sfantului Ioan din Evia, nu mai am momentan ulei sau aghiazma,insa daca ajung in perioada care urmeaza si aduc voi posta din nou mesajul.
  Va multumesc si Doamne ajuta!

 38. ana Says:

  Daca ma poate ajuta cineva cu mir de la sf ioan rusul adresa de mail este anna_krp3000@yahoo.com Va multumesc!

 39. ciolacu elena Says:

  cum se poate ajunge la SF IOAN RUS in grecia

 40. Lavinia Says:

  Daca ma poate ajuta si pe mine cineva cu putin mir si agheazma pentru mama mea bolnava de cancer .
  Multumesc si Doamne ajuta. Adresa mea de email este muralavinia@yahoo.com

 41. Iuliana Says:

  Autocar Atena-CHalkida din autogara Louision dupa care din Halkida autoboz spre Prokopion ( la 5 min de statie este Biserica Sfantului).

 42. stana cretu Says:

  Daca poate cineva sa ma ajute
  As dori nr. de telefon al parintelui Petru de la capela spitalului TBC SIBIU
  Doamne ajuta.

 43. silvia Says:

  locuiesc in evia aproape de procpie daca pot sa va ajut cu ceva cu mare drag.e-mailul meu precupsilviamaria@yahoo.com

 44. Maria Says:

  Buna Ziua, doamna Silvia, mai locuiti in Evia? Am mare nevoie de ajutorul Dvs. Multumesc anticipat.

 45. Jeanina Says:

  Suntem un grup care plecam – ca in fiecare an de altfel – in circuit/pelerinaj in Grecia, intre 4 – 12 nov. 2015 , cu prilejul praznicului Sf. Nectarie, dar nu numai (pt. ca ajungem si la Sf. Efrem cel Nou, Sf.Spiridon, Sf. Ioan Rusu, Sf. Dimitrie Izvoratorul de Mir, Sf. Grigore Palama, Sf. Vasile cel Nou, Sf. Anisia, Sf. Paraskevi, Sf. Efrem Sirul si Sf. Irina, M-rea Paleokastrita, M-rea Braul Maicii Domnului, Acropole, Meteora si multe altele, care nu incap intr-un simplu anunt). Mai avem 5 locuri, 299 euro/pers. Sunt asigurate: transportul cu autocarul, cazarea, micul- dejun, calatoriile intre insule cu ferry- boat- ul. Daca este cineva interesat, pentru mai multe detalii traseu si obiective turistice, istorice si religioase, contactati pe d-na Cristina: 0722722845.

Lasa un comentariu

Comentariul tau

Nota: Nu trimiteti comentariul de mai multe ori. Toate comentarile sunt moderate. Vor aparea dupa aprobarea administratorului.

Poti folosi si tagurile acestea: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>