Copil înviat din morţi la Mânăstirea Bănceni (Ucraina)

7:47 pm Articole, Video                                                     

Copil înviat din morţi

Update: Fetiţa se numeste Anişoara. Fotografia e facuta la spital la Cernauţi, la putina vreme dupa ce a inviat.
Vezi mai multe detalii aici: Maica Serafima (Mănăstirea Bănceni, Ucraina)

În Joia Mare, copilul de 1 an şi 8 luni, al unei familii care participa la Slujbă la Mânăstirea Bănceni din Ucraina, a fost găsit în apă, într-o fântână arteziană din curtea Mânăstirii, după mai bine de 20 minute de căutări.

A fost dus la cel mai apropiat centru medical, unde medicul a constatat decesul copilului.

Dar Părintele Arhimandrit Mihail Jar, duhovnicul Mânăstirii Bănceni, care se afla la Kiev, a transmis prin telefon ca să fie pus copilul sub aparatele de respiraţie artificială, căci copilul nu este mort. Însă medicul nu a vrut să facă lucrul acesta, deoarece copilul nu mai avea puls.

La 6 ore de la petrecerea accidentului Părintele a sosit la centrul medical împreună cu o Cruce, în care sunt încorporate părticele din Sfânta Cruce şi moaşte. Când a atins pieptul copilului cu acea Cruce, inima copilului a început să bată, dar nu se observa nici o activitate cerebrală.

Copilul a fost dus la spitalul din Cernăuţi, unde Părintele Jar a venit cu o părticică din moaştele Maicii Serafima. Când Părintele a atins fruntea copilului cu acele moaşte copilul a strănutat şi a deschis ochii.

– “Copilul este conştient şi este în stare de convalescenţă …”, ne spune un frate din Suceava, care a fost recent în Ucraina şi a văzut copilul înviat.

Slăvit să fie Domnul!

Sursa: Forumul Oastei Domnului

O să revenim în curând cu amănunte despre minunile ce se petrec la Bănceni.

Vă prezentăm câteva imagini cu mânăstirea Bănceni.

Vezi şi:

29 Raspunsuri

 1. hana Says:

  vorbe,fara dovezi. am crezut ca cineva a filmat incidentul,nu doar imagini cu manastirea :)

 2. Chioreanu Alexandru Says:

  Oare ce putem noi sa mai spunem in fata minunilor Celui ce este mai presus de orice creatura?
  Oare mai mult decat cu lacrimi sa multumim in rugaciune pentru bucuria nadejdii ce o primim, putem face ceva?
  Putem sa facem ceva totusi, sa urmam indemnul Marelui Arhanghel Mihail , indemn care ajunge la noi prin glasul ce razbate din Sfintele altare la ceasul de taina al Sfintei Liturghii: “Sa stam bine , sa stam cu frica , sa luam aminte !”
  Frati crestini, noi nu stim vremea nici ceasul cand Fiul Omului va veni iar printre noi ! Dar stim ca El ne-a spus “Iata Eu sunt cu voi pana la sfarsitul veacurilor”. Copilul acesta inviat e una din cotidianele dovezi ca Hristos este cu noi. Cu noi sa stea Dumnezeu cel Unul in Fiinta si Intreit in Persoane, mintea sa ne-o lumineze, inima sa ne-o gateasca pentru nunta cea din Imparatia gatita noua de la intemeierea lumii, si sa ne dea putere sa razbatem in intunericul acestui veac spre a ne infatisa demni de fii ai Luminii, de nuntasi vrednici gatiti cu haina de nunta imparateasca !
  Nu doar acelei mame a trimis Dumnezeu copilul inapoi la viata ci noua tuturor ne-a facut acet dar. Din acestea sa nu cadem in pietisme , sa nu fim vanatori de semne si minuni ci sa privim cu nadejde sa rugam pe Dumnezeu sa ne dea maturitate duhovniceasca in a intelege si a primi darurile Sale. Sa luam aminte la noi si la viata noastra si la cum lucram pe ogorul mantuirii, caci viata frati crestini, ce este daca nu darul Lui Dumnezeu , viata …ca singura sansa trecatoare daruita omului spre a participa la Eternitate in Imparatia Cereasca?
  Asadar, sa urmam si spusele marelui Apostol “Pentru toate multumiti, neincetat rugati-va!”

 3. adrian Says:

  era posibil sa fie in moarte clinica?

 4. admin Says:

  O sa revenim in curind cu noi amanunte.

 5. Alexandru Says:

  Apropo de primul comentariu , “vorbe fara dovezi” … Ce dovada am ca tu , “hana” , existi ?!? Nu am decat niste vorbe fara dovezi care sa sustina existenta ta … Si cu toate astea , uite , eu ma arat mai marinimos decat tine , crezand in faptul ca tu existi si ca persoana , in realitate , nu esti doar un “fum” reprezentat prin vorbele pe care le-ai spus pe internet … Cat despre minune , ce sa spun… Foarte putini ar crede daca ar veni Insusi Mantuitorul pe pamant , L-ar considera vreun fenomen paranormal , ceva , ar fi in stare sa IL studieze , daca le-ar permite … NOROC ca atunci cand va veni , EL nu va mai veni cum a mai venit , ci cu putere si slava multa , “plutind pe norii cerului” , dupa cum este scris , si vor tacea inaintea Lui toti necredinciosii pamantului , in pulbere se vor asterne capetele oamenilor de frica , numai ca atunci va fi umpic cam tarziu sa ne dam seama ce lipsiti de minte am fost sa nu credem in EL … “Daca veti avea credinta cat un bob de mustar , veti spune muntelui acestuia sa se coboare in mare si se va cobori…” Si daca asta a spus-o Mantuitorul , in gura Caruia nu e minciuna , cum sa nu credem noi intr-un lucru mult mai mic decat acesta , cum ar fi invierea unui copil ?!? CREDINTA NOATRA nu mai este pe masura minunilor pe care le-ar putea face Mantuitorul cu noi … Doamne iarta-ne… Si ajuta necredintei noastre…

 6. oana Says:

  extraordinar…eu una am ramas fara cuvinte..binecuvantat este DOMNUL DUMNEZEUL NOSTRU…este extraordinar ca inca DUMNEZEU se mai indura sa ne mai trimita cate un mesaj..l-as putea numi..avand in vedere la cat de pacatosi suntem..si la cat de rea este lumea de mai sus..in ceea ce priveste dovezile..domnisoara hana..DUMNEZEU sa te ierte…inainte sa fie pre tarziu..si sa te afli deja la judecata..unde vei fi nevoita sa dai explicatii…sper sa nu platesti pt vorbele care le arunci..si pt sminteala pe care o provoci unor oameni..prin vb tale.DUMNEZEU ne ierte pe noi pe toti..

 7. Sabina Says:

  ce sa zic…e chiar un miracol…Dunmezeu face multe minuni,numai k noi nu vrem sa le vedem pe toate.Ele sunt la orice pas, in orice clipa! Dumnezeu sa ne ajute pe toti si sa fie alaturi de noi!Doamne ajuta!

 8. Sabina Says:

  aaa…si apropo de hana…nu suntem in masura sa judecam indoiala ei…

 9. victor Says:

  VRAJEALA !

 10. irina Says:

  “cine are urechi de auzit sa auda”credinta, domnul meu care vrei dovezi palpabile si nu vorbe, consta in a crede si nu a cerceta. Puterea Lui Dumnezeu nu are margini ,ce e cu neputinta la oameni e cu putinta la cel care a creat totul din nimic. Dumnezeu intotdeauna a facut minuni foarte discret prin sfintii lui care nu au trambitat cand au savarsit o minune. La fel si in cazul Mantuitorului, nu toti au crezut in minunile Lui, deci cine crede, crede, cine nu, Dumnezeu sa-l lumineze. Acum am sa-ti amintesc de pilda saracului Lazar si bogatului. Stii ca dupa ce au murit amandoi bogatul l-a rugat pe Avraam sa-l trimita pe Lazar pe pamant, pt ca vazandu-l rudeniile lui inviat sa creada in Dumnezeu , dar Avraam ce a zis ca ii are pe profeti si sa asculte de ei si chiar daca s-ar scula din morti cineva tot nu ar crede, deci credinta inseamna sa ai deplina incredere in Dumnezeu si in puterea Lui, chiar daca nu vezi minunile Lui nu cauta minuni, ca daca ai indoieli le-ai avea si daca ai vedea pe cineva inviind din morti, asa cum multi iudei au vazut invierile pe care Mantuitorul le-a facut si tot nu au crezut, deci cand e vb de credinta nu se poate negocia ori crezi ori nu crezi. Dumnezeu sa ne dea credinta, nadejde si dragoste.

 11. Andrei Says:

  Dece trebuie sä filmeze cineva incidentul Hana???

  Mari sunt acea care cred in ce nu väd lea zis Iisus la apostoli…..

  Este foarte usor a crede In ce vezi……dar taina lui dumnezeu este sä credem In ce nu vedem….

  Dacä am träi färä päcat am vedea mai mult, dar deoare ce noi suntem plini de päcate,,, cu ce drept vrem dovezi…

  Adevärul si paradisul cum zicem noi…Il vom vedea dupä viata aceasta

  MINUNEA CU FETITA ANISOARA ESTE ADEVÄRATÄ CREDETI…NU vä läsati de Satana manipulati……

  Sfinta Serafima este mare….

  Läudatä sä fie ea cu toti sfinti cä am vrea noi sä ducem o viatä cum au dus ei…..

 12. Andrei Says:

  Dacä mai are cineva Intimpläri cu Dumnezeu scrieti………..si putem povesti

  Doamne ajutä

 13. Vlahia Says:

  Suntem în măsură, Sabina. Răbdăm totul până la negarea lui Hristos. Să nu plasăm prost capacitatea de judecată, până la a rămâne fără discernământ.

  Să ne lumineze Dumnezeu şi să ne călăuzească.

 14. claudia Says:

  doamne, mare e puterea ta!!!1
  si sfintii Tai ne ajuta noua

 15. lupu Says:

  “crede si nu cerceta” este expresie preluata din Biserica Romano Catolica,nu o mai folositi in a oferi explicatii.oarecum il obligi pe om sa creada,Dumnezeu nu obliga…crezi,bine! nu crezi..ghinion

 16. crina Says:

  ce sa zic…e chiar un miracol…Dunmezeu face multe minuni,numai k noi nu vrem sa le vedem pe toate.Ele sunt la orice pas, in orice clipa!Important este k Dumnezeu inca isi mai intoarce fata catre noi si mai face minuni pentru noi pacatosii, desi nu meritam. Dumnezeu sa ne ajute pe toti si sa fie alaturi de noi!Doamne ajuta!

 17. dan Says:

  minunat…

 18. anastasia Says:

  “… si nu este cuvant de ajuns spre lauda minunilor Tale..”

 19. vadim Says:

  Daca vreti filmat … incercati sa traiti Sfintele Taine si pe Hristos in voi şi veţi vedea că este cu putinţă. Poate este cineva in masură să spună ceva legat de Lumina de la Ierusalim, care este filmată din cate am vazut. Hristos a Inviat!

 20. Andreea Says:

  Eu cred din toata inima.Asa de tare ma doare cand aud de pui micuti care patesc accidente sau sunt bolnaviori si inceteaza din viata.
  Cand eram mica si eram internata in spital ma plimbam intr-o zi prin curte.Prin fata mea au trecut un niste oameni cu un sicriu micut, micut.Murise un bebe.Am vazut si parintii indurerati.Nu am sa uit nicioadata momentul respectiv.
  Poate o sa ziceti ca-s naiva.Dar cand a murit tatal meu m-am gandit ca e destul sa cred cu putere si el va invia.Stiam ca i se facuse autopsie dar asta era irelevant in fata credintei care muta muntii.M-am rugat si am crezut cu putere dar un timp mi-am dat seama ca daca Dumnezeu voia sa-l lase in viata i s-ar fi descoperit cancerul inainte de a muri.Cine stie de cand il avea si il purta pe picioare parand un om total sanatos pana in ziua in care a murit.

 21. Nikol Says:

  Marit sa fie Domnul!Eu cred din toata inima mea si sunt o pers care nu pot trai daca nu ma rog zilnic,macar in gand,am cantat 5 ani in corul Bisericii,cred in minuni si-n Bunul Dumnezeu!Faceti si voi la fel si nu mai va indoiti pt. k Dumnezeu EXISTA!In loc sa stati toata ziua pe net,sa fumati,sa beti alcool,sa injurati,sa leneviti,sa vorbiti despre sexul oral,app…..am avut neplacerea sa cunosc si sa aud,asa,mergand pe strada,fete,mai bine zis fetite,de 12-14 ani,care despre ce credeti ca vorbeau?…despre sex….oral…vorbeau despre acest pacatos subiect,ca despre o ciocolata…eee….si akum vin eu si va intreb dragilor:OARE…CUM MAI NE-O TOLERA DRAGUL NOSTRU DUMNEZEU si CAT???….Nicoleta,Prahova.Rusine!Rusine sa va fie voua,acelora care va indoiti de puterea lui Dumnezeu!

 22. FlorinEli Says:

  Cititi din Sfanta Scriptura de la 2 Telasoniceni Cap.2 vers.2-9.
  Astfel putem vedea ca nu trebuie sa credem,ca orice minune se face in numele Lui Dumnezeu.

 23. ioana Says:

  Nu am avut timp sa citesc comentariile.Probabil parerile sunt impartite. Am fost de trei ori la Banceni, si vazand dragostea Parintelui Mihail Jar pentru copii, CRED ca Dumnezeu a facut o minune ca sa ii rasplateasca aceasta dragoste. Pentru cine nu stie, Parintele Mihail A INFIAT CATEVA ZECI DE COPII CARORA LE POARTA DE GRIJA!

 24. Marian Says:

  Nu comentez in legatura cu minunea deoarece cred cu adevarat ca asa sa intamplat dar eu vreau altceva un pic de ajutor cum sa ajung la manastire sotia este din cernauti dar nu stim sa ajungem as dori sa ma ajute cineva cu detalii amanuntite va rog si multumesc.

 25. Veaceslav Says:

  Mai multe despre manastire la
  http://www.youtube.com/watch?v=FkZwPgirvv8
  Doamne ajuta!

 26. margareta Says:

  de ce ortodocsii pe stil nou nu au stiut ca vine icoana Maicii Domunului Umilenie in Bucuresti, m-as fi dus la biserica pe stil vechi sa ma inchin

 27. Nicu Says:

  strabuni vostri nau crezut in Domnul si lau loat si lau rastignit dar vine vremea cand vom parasi lumea toti rand pe rand si atunci veti vedea totii ,…..chinul cel vesnic….Cine crede in mine crede in cel ce ma trimis pe mine zice Domnul …acela se va mantui…iar cine se leapada de mn ma voi lepada si eu de el in fata TATALUI cel ceresc ! amin…..moartea vine….noi nu stim ceasu in care vine…aveti grija cum va prinde caci va fi vai de voi plangerea de pe urma si scarsnirea dintilor chinul cel vesnic ….

 28. Nicu Says:

  VOI CARE SUNTETI NECREDINCIOSII , MULTUMITI DOMNULUI CA DATORITA LUI AVETI SANATATE SUNTETI APTI CI NU ORBI SCHIOPI MUTU SURZI PARALIZATI SAU VA CHINUITI PRIN SPITALE CU FEL SI FEL DE BOLI LETALE : CANCER ,LEUCEMIE SIDA HEPATITA ,CIROZA DIABET…..NEBUNI DUMNEZEU VA DA SANATATE SI MANCARE CACI MANCAREA VINE DIN PAMANT APSOLUT TOTU CHIAR SI NOI SUNTEM DIN PAMANT SI IN PAMANT NE VOM INTOARCE

 29. ionut Says:

  Doamne ajuta. Sa credem din tot sufletul. Eu am ajuns in seara cand s-a intamplat. Asa a fost cum se povesteste, actele dovedesc. Am mirosit la cateva zile reverenda in care au fost moastele puse si mirosea a mir.

Lasa un comentariu

Comentariul tau

Nota: Nu trimiteti comentariul de mai multe ori. Toate comentarile sunt moderate. Vor aparea dupa aprobarea administratorului.

Poti folosi si tagurile acestea: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>