Cuvântul Părintelui Ioan Sabău la 14 septembrie 2008

5:15 pm Marturisitori, Predici                                                     

Vă prezentăm cuvântul Părintelui Ioan Sabău (95 de ani), ţinut la părăstasul din 14 septembrie de la Schitul “Inalţarea Sfintei Cruci” din Aiud. Părăstasul s-a facut pentru cei morti in temniţa Aiudului şi alte temniţe din ţara, lagăre şi prin deportări în perioada comunistă.

Părintele vorbeşte cu drag despre cei trei stâlpi ai ortodoxiei morţi in temniţa Aiudului: Mircea Vulcanescu, Ilarion Felea şi Sandu Tudor.

Vezi si:

4 Raspunsuri

 1. Razboi întru Cuvânt » De pe bloguri adunate… (16-17 septembrie 2008) Says:

  […] Agnos: Cuvântul Părintelui Ioan Sabău la 14 septembrie 2008 […]

 2. Manuela Foghis Says:

  Din pacate parintele Ioan Sabau ne-a parasit azi 16 februarie 2009….a plecat Sus in Ceruri unde il asteapta cu siguranta alaturi de D-na preoteasa Sfintii si Maica Domnului pe care parintele a iubit-o atat de mult…..Dumnezeu sa-l odihneasca !

 3. Blogul Editurii Agnos » Blog Archive » Părintele Ioan Sabău - patriarhul hunedorenilor - s-a mutat întru Împărăţia de Dor Says:

  […] Cuvântul Părintelui Ioan Sabău la 14 septembrie 2008 […]

 4. corneliu Says:

  Deosebit de puternic cuvantul parintelui Sabau! Multumesc mult pentru ca ati pus inregistrarea aceasta de la ultima, iata, participare a parintelui la comemorarea din 14 septembrie a marturisitorilor din temnita Aiudului. Tot la o astfel de comemorare am avut sansa sa-l intalnesc pe parinte si de atunci pastrez acele clipe ca o comoara ascunsa in memorie. Parca simt ca s-a mai deschis o pata de desert in jurul nostru de cand am aflat ca parintele a plecat din Folt ca sa se alature legiunii ceresti a celor care, intr-un veac antihristic si criminal, n-au precupetit nimic ca sa-l marturiseasca pe Hristos, avand ca tel final reincrestinarea neamului si invierea lui intru numele mantuitorului Iisus Hristos. Parinte Ioane, impreuna cu toti cei care v-ati sfintit marturisindu-l pe Hristos la Aiud si in toate locurile martirajului romanesc, rugati-va pentru noi, nevrednicii, slabanogii si doar cu numele crestini ai clipei de acum!

Lasa un comentariu

Comentariul tau

Nota: Nu trimiteti comentariul de mai multe ori. Toate comentarile sunt moderate. Vor aparea dupa aprobarea administratorului.

Poti folosi si tagurile acestea: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>