Rugaciunea Parintelui Arsenie Boca

6:00 pm Anunturi, Sfinti Romani                                                     

Rugaciunea Parintelui Arsenie Boca

(mâine 28 noiembrie se împlinesc 19 ani de la plecarea parintelui Arsenie Boca în oastea sfintilor lui Dumnezeu)

Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca astăzi toată ziua să am grijă să mă leapăd de mine însumi, că cine ştie din ce nimicuri mare vrajbă am să fac, şi astfel, ţinând la mine, Te pierd pe Tine.

Doamne Iisuse Hristoase ajută-mi ca rugăciunea Prea Sfânt Numelui Tău să-mi lucreze în minte mai repede decât fulgerul pe cer, ca nici umbra gândurilor rele să nu mă întunece, că iată mint în tot ceasul.

parintele-boca-stand.jpg

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întunerec. Patimile au pus tină pe ochiul minţii, uitarea s-a întărit în noi ca un zid, împietrind inimile noastre şi toate împreună au făcut temniţa în care Te ţinem bolnav, flămând şi fără haină, şi aşa risipim în deşertăciuni zilele noastre, umiliţi şi dosădiţi până la pământ.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Pune foc temniţei în care Te ţinem, aprinde dragostea Ta în inimile noastre, arde spinii patimilor şi fă lumină sufletelor noastre.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Vino şi Te sălăşluieşte întru noi, împreună cu Tatăl şi cu Duhul, că Duhul Tău cel Sfânt Se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul şi mintea noastră rămân pe jos neputincioase.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că nu ne dăm seama ce nedesăvârşiţi suntem, cât eşti de aproape de sufletele noastre şi cât Te depărtăm prin micimile noastre, ci luminează lumina Ta peste noi ca să vedem lumea prin ochii Tăi, să trăim în veac prin viaţa Ta, lumina şi bucuria noastră, slavă Ţie. Amin.

Update:
Rugăciunea părintelui Arsenie Boca citită de părintele Liviu Anghel (consilier Arhiepiscopia Sibiu) la emisiunea “Flori de pateric” (realizator pr. Constantin Oprea) din 23.11.2008.

9 Raspunsuri

 1. Război întru Cuvânt » Parintele Arsenie Boca: “Numai atat bine putem face, cata suferinta putem ridica de pe el” Says:

  […] Rugaciunea Parintelui Arsenie Boca […]

 2. Bogdan Says:

  Parintele Arsenie Boca este un adevarat Sfant. Dupa fiecare parastas al lui la care am fost prezent m-am simtit cu totul alt om.
  Stiti, la parastasul trecut inainte cu o seara ma simteam foarte rau, dar l-am rugat pe parinte sa-mi dea sanatate sa pot sa ajung la parastas, si asa s-a intamplat ca a doua zi cand m-am trezitu ma simteam foarte bine.

 3. elena Says:

  CE FRUMOASA RUGACIUNE PARINTELE ARSENIOE E SFINT MARE CHIAR DACA ESTE NECANONIZAT INCA EL ESTE SFIN IN SUFLETELE FAGARASENILOR PE CARE I-A IUBIT ATIT DE MULT SI CARE L-AU CAUTAT PRETUTINDENI IN CIUDA SECURITATII SI ALTOR VITREGII,EL ESTE SFINT IN INIMILE NOASTRE ALE CELOR CARE AJUNGEM FIE PERSONAL FIE CU GINDUL PE 8 MAI, 28 NOIEMBRIE LA PRISLOP SI IN FIECARE DUMINICA LA SF LITURGHIE,PT CA SPUNEA PARINTELE CA SF LITURGHIE MAI TINE LUMEA SI SA MERGEM ACUM CIT MAI PUTEM CA SE VA LUA SF LITURGHIE DE PE PAMINT.FIE CA NOI TOTI SA AVEM PARTE DE BINECUVINTAREA PARINTELUI ARSENIE/.

 4. elena Says:

  RUGACIUNEA CITITA DE PARINTELE DE MAI SUS NU E COMPLETA

 5. elena oprescu Says:

  Hristos a Inviat! Cu sufletul deschis…luminat ma alatur si euuu…sa ma inclin adanc in fata acestui sfant Arsenie Boca…dat de Bunul Dumnezeu…in a ma ridica prin CREDINTA SI SPERANTA, sa am puterea imi aduce crucea cu RABDARE…Doamne ajuta!

 6. constanta Says:

  pe 28 nov a fost parastasul PARINTELUI ARSENIE;multa lume…toti cei care-l iubim eram acolo,sarut mana PARINTE ARSENIE!

 7. Iordachescu Constantin Says:

  Mergem din nou la pr. Arsenie pe 1-2 mai 2010. Cine doreste, poate gasi detalii aici> http://paginadefolos.blogspot.com/2010/04/pelerinaj-in-transilvania-1-2-maipr.html
  Imi puteti da un add pe mess sau un mail: io_konstant@yahoo.com

 8. Cuvinte vii – Duminica Floriilor « Sfinxul Says:

  […] sursa : AICI ! […]

 9. maria Says:

  sarut dreapta ,parinte drag ,parinte SFANT.Ajutati-ma sa mai ajung la mormantul SFINTIEI VOASTRE.

Lasa un comentariu

Comentariul tau

Nota: Nu trimiteti comentariul de mai multe ori. Toate comentarile sunt moderate. Vor aparea dupa aprobarea administratorului.

Poti folosi si tagurile acestea: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>