Parastas pentru parintele ARSENIE BOCA – 28 noiembrie 2008

6:32 am Video                                                     

Parastas pentru parintele ARSENIE BOCA la 19 ani de la trecerea la Domnul – 8 noiembrie 2008.

Partea 1.

Partea a 2-a

Partea a 3-a

Partea a 4-a

Partea a 5-a

Partea a 6-a

Partea a 7-a

36 Raspunsuri

 1. Razboi întru Cuvânt » Furnizorul unic de fericire (Noutati 10 decembrie 2008) Says:

  […] Blogul Agnos: Parastas pentru parintele ARSENIE BOCA – 28 noiembrie 2008 […]

 2. elena Says:

  chiar daca Sf. Sinod al BOR nu il canonizeaza pe sfantul parinte ARSENIE, el este un sfant si asa va ramane pentru zeci de mii de oameni care l-au cunoscut si care o sa-l mai cunoasca. AMIN

 3. elena Says:

  DIN ACATISTUL DEDICAT PARINTELUI ARSENIE BOCA:

  BUCURA-TE PREOT MINUNAT AL LUI HRISTOS
  BUCURA-TE CRIN INMIRESMAT AL ORTODOXIEI
  BUCURA-RE FECIORELNIC MIRE NEATINS DE PACATUL TRUPESC
  BUCURA-TE INGER IN TRUP OMENESC
  BUCURA-TE PANA MINUNATA
  BUCERA-TE AMFORA CU MIR NESTRICATA
  BUCURA-TE AL BOKNAVILOR MINGIIETOR
  BUCURA-TE AL FAMILIEI OCROTITOR
  BUCURA-TE PROOROC INAINTE VAZATOR
  BUCURA-TE STRAJER SI PAVAZA A FAGARASENILOR
  BUCURA-TE AL ROMANIEI OCROTITOR
  BUCURA-TE PARINTE ARSENIE OCROTITORUL SI MINGIIETORUL ROMANILOR

 4. ioana Says:

  cum as putea gasi acatistul parintelui?

 5. CIPRIAN Says:

  Cu mare ardoare si evlavie caut si eu acatistul pr. Arsenie.
  Elena,te rog mult sa ma ajuti si pe mine nevrednicul!

 6. elena Says:

  DRAGA CIPRI EU AM GASIT ACEST ACATIST LA NISTE CREDINCIOSI CIND AM FOST PE 28 NOIEMBRIE 2008 LA PARASTASUL PARINTELUI ARSENIE.EL NU SE GASESTE DE VINZARE CI L-AM PRIMIT SI EU.IN MAI PE 8 DACA MA DUC O SA ITI ADUC ACATISTUL DACA MA MAI VAD CU ACEI CREDINCIOSI.PINA ATUNCI ITI SPUN UN CUVINT AL PARINTELUI ARSENIE BOCA PE CARE IL STIU DE LA O MAICA;COPIII NASCUTI IN FARADELEGE SINT MARTORII VII AI FARADELEGILOR PARINTILOR LOR DACA STAI SA SOCOTESTI BINE.TOATE CELE BN PINA NE MAI SCRIEM SI FIE CA N OI TOTI SA AVEM PARTE DE BINECUVINTAREA PARINTELUI ARSENIE BOCA AL ACESTUI COLOS AL ORTODOXIEI PREA IUBIT DE POPORUL ROMAN

 7. elena Says:

  DAR DACA NU MAI AI RABDARE PINA ATUNCI SA FACEM IN ASA FEL SA ITI DAU ACATISTUL PE CARE IL AM EU SI O SA IAU EU ALTUL IN MAI CUM VREI O SA FAC SIO O COPIOE PT IOANA POTI SA LASI MESAJ AICI CA SA LUAM LEGATURA SI SA VA DAU ACATISTUL VOUA IAR EU O SA IMI FAC COPIE XEROX E BINE ASA???? ROG RASPUNS

 8. CIPRIAN Says:

  DUMNEZEU SA TE BINECUVANTEZE,ELENA! DACA SE POATE,O COPIE XEROX DUPA ACATISTUL PARINTELUI ARSENIE AR FI DE MARE BUCURIE DUHOVNICEASCA. DACA AJUNGI PE 8 MAI LA SF.MAN.PRISLOP.ROAGA-TE SI PENTRU NOI,TICALOSII. RECUNOSTINTA NOASTRA AR FI FOARTE MARE!DOAMNE AJUTA!

 9. elena Says:

  te rog ciprian sa suni la mine elena 0756321508 pt ca sa iti dau copia xeroz dupa acatistiul parintelui arsenie iar pe 8 mai plec la prislop.DUMNEZEU SA IMI AJUTE SA AJUNG ACOLO CA O SA VA SCRIU SI PE VOI SI O SA VA DAU NUMELE LA PARINTELE NIFON DUHOVNICUL MINASTIRII PRISLOP CARE ARE HAR DE LA DUMNEZEU.ASTEPT SA MA SUNI SI O SA AI ACATISTUL PARINTELUI ARSENIE ASA CUM L-AM PRIMIT SI EU DE LA NISTE CREDINCIOSI.TOATE CELE BUNE.

 10. admin Says:

  Este un acatist al parintelui Arsenie Boca aici.

 11. admin Says:

  Si paraclisul parintelui Arsenie Boca aici.

 12. elena Says:

  DRAGA CIPRI SI IOANA MA BUCUR DIN SUFLET CA CEI CARE SE OCUPA CU ACEST SITE SPER CA AM SCRIS BN,AU LASAT AICI PARACLISUL SI ACATISTUL PARINTELUI VREDNIC DE POMENIRE ARSENIE BOCA.IATA CA NU MAI E NEVOIE SA MA SUNI SI SPER CA TE BUCURI SI TU CA AI GASIT ACATISTUL MULT DORIT.PARINTELE ARSENIE LUCREAZA SI ESTE SFINT MARE IN DUHUL LUI IOAN BOTEZATORUL SI ILIE PROOROCUL DE FOC.CINEVA IL ASEMANA CU SF SERAFIM SAROV DAR PARINTELE ARSENIE ESTE UNIC IN FELUL SAU .FIE CA TOT POPORUL ROMAN SA FIE BINECUVINTAT DE ACEST GIGANT AL ORTODOXIEI SI SPER CA PARINTELE ARSENIE SA MA IERTE CA IL NUMESC ASA DAR STIU CA ESTE SFINT INCA O NESTEMATA LA TRONUL DE IUBIRE AL LUI DUMNEZEU TATAL.SARBATORI CU BINE SI SANATATE.

 13. elena Says:

  DRAGII MEI A APARUT O NOUA CARTE DESPRE PARINTELE ARSENIE BOCA ARHANGHELUL DE LA PRISLOP SCRISA DE IPS DANIIL PARTOSANUL AM INTELES CA SE GASESTE LA DRAGANESCU.

 14. elena Says:

  O CARTE NEMAIPOMENITA IN CARE SINT DESCRISE AM INTELES EVENIMENTE NESTIUTE SI NESCRISE DIN VIATA PARINTELUI.CARTEA COSTA 150 DE RONI.DOAMNE AJUTA.

 15. ciprian Says:

  Doamne ajuta,Elena!
  Acatistul tau nu este acelasi cu cel postat de administrator. Al lui este de fapt propunerea de acatist aparut in revista “Porunca iubiri” nr.4 din 2007. Pot indrazni sa te sun sa imi dai si varianta ta de acatist?
  Slavit fie Domnul!

 16. elena Says:

  DA POTI SA MA SUNI NICI O PROBLEMA.ORICUM NU VA RAMINE NICI ACATISTUL PE CARE ILK AM EU.AM INTELES CA I P S DANIIL PARTOSANUL O SA SCOATA UN ACATIST ATIT PT BISERICA DIN DRAGANESCU CIT SI PT PARINTELE ARSENIE BOCA.A APARUT O NOUA CARTE LA DRAGANESCU ARHANGHELUL DE LA PRISLOP SE NUMESTE CARTEA SCRISA DE I P S DANIIL PARETOSANUL CARTEA COSTA 1 MILION SI 500 DE MII VECHI.CIPRIAN POTI SA MA SUNI SA ITI TRIMIT ACATISTUL.TOATE CELE BUNE ITI DORESC SI VA DORESC TUTUROR.VA ROG DIN SUFLET SA SUNATI NUMAI PT ACATIST.DACA VA RESPING APELUL INSEANU POT VB.ORICUM SAPTAMINA ASTA SINT D A LA MUNCA PUTETI SUNA FIE INTE 9-12 DIMINEATA FIE DUPA ORA 21,SEARA.VA MULTUMESC.

 17. elena Says:

  Elena as vrea si eu acatistul sfantului parinte Arsenie,cum as putea sa il am.In8mai vin si eu la prislop,daca am putea sa ne intalnim acolo.elena

 18. elena Says:

  da ne vom intilni cu siguranta o sa vb la telefon numarul meu e putin mai sus
  o sa iau acatistul la mine si o sa ti-l dau

 19. elena Says:

  LA MULTI ANI TUTUROR SA VA FIE INVIEREA DOMNULUI SPRE FOLOS SUFLESC SPRE LUMINA PACE LINISTE SI SANATATE.VA IMBRATISEZ SI FIE CA DUHUL PARINTELUI ARSENIE SA FIE CU NOI CU TOTI SI SA NE AJUTE IN CONTINUARE.DOAMNE AJUTA TUTUROR.

 20. elena Says:

  MI-AU POVESTIT CITIVA SATENI DIN DRAGANESCU LOCUL UNDE PARINTELE A STAT PESTE 15 ANI CA IL INTREBAU PE DINSUL CE SA FACA DE MINCARE IAR PARINTELE LE RASPUNDEA FACETI MAI O CIORBA!NU MINCA MULT,NU BEA APA MULTA CA SA NU SE DEA JOS DE PE SCHELA CIND PICTA.CINEVA L-A INTREBAT DACA LA INTRAREA IN BISERICA SUS UNDE E PICTAT SF IOAN BOTEZAATORUL ESTE AUTOPORTRETUL DINSULUI,IAR DINSUL NU A ZIS NICI DA NICI NU.A SPUS CA BISERICA DE LA DRAGANESCU IL SUPLINESTE.SA LUAM AMINTE.

 21. elena Says:

  O FATA SE CERTASE CU SORA EI CU O SEARA INAINTE DE IMPARTASANIE SI I-A SPUS SURORII EI;MAI STELUTO IMI VINE SA ITI DAU UNA IN CAP.A 2 A ZI CIND A VENIT LA IMPARTASIT PARINTELE I-A SPUS CA NU SE IMPARTASESTE CACI ;”’CA SI CUM AI OMORIT-O PE SORA TA”DESI FATA NU APUCASE SA II SPUNA NIMIC.

 22. elena Says:

  IN SATUL DRAGANESCU MULT TIMP LUMEA IL NUMEA PICTORUL NESTIIND CU CE OM SFINT AU DE-A FACE CU CE OM DE CULTURA CU CE MEDIC CU CE INGER IN TRUP OMENESC AU DE-A FACE.ERA UN BAIAT ILIE LINGA SIMBATA DE SUS CARE AVEA CLARVEDERE.VEDEA DACA OAMENII AU DUHURI RELE DACA SINT HOTI,ETC.A PLECAT IMPREUNA CU ALTI TINERI DE LA EI DIN SAT SA VADA O ICOANA A MAICII DOMNULUI DE LA SIBIU ACOLO UNDE ERA SI PARINTELE ARSENIE.DIMINEATA PE DRUM ILIE II SPUNE UNEI FETE CU CARE ERA;O VEZI PE CERSETOAREA ASTA???SI ASTA E HOATA.A VAZUT NISTE STUDENTI LA TEOLOGIE FRUMOSI SI I-A SPUS FETEI ;UITE ASTIA SINT CURVARI.AJUNGIND LA PARINTELE ARSENIE NICI NU A DESCHIS ILIE BINE GURA CA PARINTELE I-A SPUS;”MAI ILIE CIND VEZI CEEA CE VEZI NU POTI SA TACI.DAR AI GRIJA CE E ”UNUL”(diavol)AL OSINDEI CARE SAT PE UMARUL TAU SI NU IL VEZI.SA NU OSINESTI””DIN AMINTIRILE UNEI DOAMNE CARE L-A CUNOSCUT PE PARINTELE ARSENIE BOCA PERSONAL.

 23. elena Says:

  DIN ACATISTUL PARINTELUI ARSENIE BOCA SFINTUL ARDEALULUI SI AL INTREGII ROMANII
  -BUCURA-TE PARINTE ARSENIE LUPTATOR NEOBOSIT!
  -BUCURA-TE SFINTE CA PE TOTI NE-AI OCROTIT!
  -BUCURA-TE MILUITOR AL SARACILOR!
  -BUCURA-TE SFATUITORUL TUTUROR!
  -BUCURA-TE”PRIZONIERUL”DRAGOSTEI LUI DUMNEZEU!
  -BUCURA-TE MIRE AL CAMARII SUFLETULUI MEU!
  -BUCURA-TE FECIORELNIC CALUGAR NEATINS DE PACAT!
  -BUCURA-TE TRANDAFIR AL DUHULUI SFINT INMIRESMAT!
  -BUCURA-TE MOT SLUJITORUL LUI DUM NEZEU CEL ADEVARAT!
  -BUCUTA-TE PARINTE ARSENIE INGER IN TRUP OMENESC
  -BUCURA-TE CEL NEATINS DE PACATUL TRUPESC!
  REFERITOR LA TREABA ASTA MULTI NESTIUTORI BORBESC CU PACAT LA ADRESA PARINTELUI ARSENIE.DUMNEZEU SA II IERTE./VORBA DINSULUI.”MAI EU SINT ASA CUM M-A FACUT MAMA ”ADICA CURAT LA TRUP CURAT LA SUFLET.FIE CA NOI TOTI SA AVEM PARTE DE BINECUVINTAREA SA.AMIN

 24. elena Says:

  elena o sa te sun cu o zi inainte sa vedem cum ne gasim in multime.HRISTOS A INVIAT!

 25. elena Says:

  BINE DRAGA MEA ELENA ASA SA FACI AM ACELASI NR DE TELEFON 0756321508,NE VEDEM PE 8 MAI LA RISLOP.DOAMNE AJUTA SA AJUNGEM ACOLO.VA IMBRATISEZ PE TOTI.

 26. maria-camelia Says:

  Eu am fost in vara lui 20o7 la mormantul parintelui cu mare cerere de ajutor pt fiiul meu care trecea prin grea incercare. Inainte de a urca la mormant am stat de vorba cu maica Cipriana,pt ca doream sa ramanem la sf manastire; aveam in mana acatistul scris pt parintele, primit in toamna 2006 la parastas.I-am spus maicutei ca as vrea sa urcam la mormant cat este lumina pt ca vreau sa-i citesc acolo acatistul parintelui,la care maicuta m-a oprit cu blandete spunandu-mi ca parintele ne-a invatat sa dam ascultare,sa lasam pe Domnul sa hotarasca timpul trecerii parintelui in randul sfintilor…si atunci vom avea adevaratul acatist bine-primit de El.

 27. elena Says:

  NIMENI NU DETINE ASA CUM AM SPUS MAI SUS ADEVARATUL ACATIST AL PARINTELUI.CELE SCRISE PINA ACUM SINT ALCATUITE DE OAMENI SIMPII CU CREDINTA IN DUMNEZEU.AM SCRIS MAI SUS CA I P S DANIIL VA SCRIE ACATISTUL PARINTELUI ARSENIE BOCA SI AL BISERICII DE LA DRAGANESCU.NU ATI CITIT MAI SUS?ORICUM PRIMUL ACATIST A FOST SCRIS DE PARINTELE DOMETIE PE CARE MAICA ZAMFIRA IL FACEA ANALFABET.NU STIU DE UNDE E ATITA MINCATORIE INTRE SIMBATA DE SUS SI PRISLOP.UN SINGUR LUCRU STIU SIGUR;NIMENI NU POATE SA SI-L INSUSASCA PE PARINTELE ARSENIE.EL ESTE AL INTREGULUI POPOR AL ROMANILOR ATIT DE OBIDITI.

 28. elena Says:

  MAICILE DE LA PRISLOP SE CRED BURICUL PAMINTULUI.ULTIMA OARA UNA DINTRE ELE MA LUASE CU TANTI HAI TANTI IAR ALTA NU NE-A LASAT LA TOALETA DIN INCINTA MINASTIRII O TINEA INCUIATA.MILA MA OPRESTE SA MAI SCRIU.IMI PARE RAU CA ELE SINT ASA,MARE PACAT AR TREBUI SA FIE MAI PRIMITOARE,MAI BUNE,.MAI INTELEGATOARE SI SA NU SE MAI DEA ASA DE MARI CA TRUPUL PARINTELUI E ACOLO LA MINASTIRE.NIMENI NU IL POATE ”ACAPARA”PE PARINTELE ARSENIE NICI DRAGANESCU NICI SIMBATA NICI PRISLOPUL.DE ATITIA ANI MERGEM ACOLO,AR TREBUI SA FIE O ORGANIZARE MAI BUNA EVENTUAL DE LA GARA SUBCETATE SA VINA O MASINA CEVA SA IA PELERINII CARE VIN CU TRENUL!!!!!!!??????????????????????

 29. elena Says:

  UNELE DINTRE ELE SINT BUNE CUM A FOST MAICA ANTUZA SI ALTELE MAI IN VIRSTA DAR CELE TINERE SINT VAI DE CAPUL LOR.TE MILOGESTI PUR SI SIMPLU PT O STICLUTA CU ULEI DE LA CANDELA PARINTELUI,SI DACA MAI CERI A DOAUA STICLUTA PA TE-AI PUPAT PE BOT CU GERUMAI PRIMESTI UNA.ANUL TRECUT IN NOIEMBRIE A FOST ASA O INVALMASALA LA MORMINT CU TOATI JANDARMII CARE ERAU ACOLO LUMEA SE IMBULZEA INTRAU AIUREA PESTE RIND ALTII CINTAU .ACOLO E UN LOC SFINT PARINTELE NU TRANCANEA CA NOI.ACOLO TREBUIE SA TACI SI SA TE ROGI.VA IMBRATISEZ PE TOTI SI VA DORESC NUMAI BINE.TOTDEAUNA IN LOCUL IN CARE A TRAIT UN SFINT AU PROFITAT OAMENI CARE NU AU AVUT NICI O LEGATURA CU SFINTUL.

 30. elena Says:

  elena imi pare rau ca nu ne-am intalnit la prislop sa imi dai acatistul,cred ca asa avrut parintele,numai la10.35 am ajuns jos de la mormantul lui.

 31. elena ilie Says:

  eu am stat pina la 10 si 20 acolo la izvorul parintelui unde se aprind luminari.imi pare rau ca nu ne-am intilnit.eu am ajuns la 2 noaptea si am stat la mormint pina la ora 8 sa ma satur daca se poate spune asa de parintele desi fie vb intre noi de dinsul nu te piti satura niciodata.m-am rugat pt ciprian pt toti sa n e ajute parintele la toti te pup si Doamne ajuta

 32. elena ilie Says:

  AU APARUT INCA 2 CARTI DESPRE PARINTELE ARSENIE BOCA.
  PARINTELE ARSENIE OBIECTIVUL BRATU(DIN DOSARUL DE URMARIRE AL PARINTELUI ARSENIE BOCA)CIT TIMP A FOST URMARIT DE SECURITATE SI A FOST URMARIT PINA IN FEBRUARIE 1989 SI A DOUA CARTE SE NUMESTE-SEMINTE DUHOVNICESTI UN CAIET AL PARINTELUI ARSENIE BOCA SCOS DE EDITURA LUMEA CREDINTEI.LE GASITI LA LIBRARIA SOPHIA IN BUCURESTI LINGA FACULTATEA DE TEOLOGIE.VA IMB RATISEZ ELENA

 33. elena ilie Says:

  a inceput reparatia bisericii de la draganescu si restaurarea picturii o sa inceapa curind.se va respecta tot ceea ce a pictat parintele Arsenie nu se va schimba nimic.doamne ajuta tuturor.

 34. eugenia florea Says:

  Am trait sub acoperamintul Maicii Domnului..al ortodoxiei.Copilaria si vacantele de vara erau la sf. manastirea Simbata de sus cu bunica mea care era prescurareasa.Am prins de mic copil dergostea de viata monahala.Eram foarte bucurosi fiind copii cind faceam ascultare si lucram cite ceva inpreuna cu parintii din manastire.Asa am cunoscut si am aflat pe parintele Arsenie .Cum adormeam seara rupti de oboseala si de aerul curat de munte si binecuvintati de parintele care venea seara la noi in dormitor unde erau mai multe persoane.Parintele este si va fi vesnic viu ,de acolo de sus este mult mai aproape de noi.Am fost la parastasul Sfintiei sale cu mult dreag…asa cum au fost toti cei care erau prezenti acolo .Desi era iarna ….dealul ardea. Era cald si bine linga parintele nostru sfint.Ajuta-ne parinte sa nu pierim.. ajuta-ne si pune rugaciune in fata Tronului Ceresc si a Maicii Domnului .Amin.

 35. eli Says:

  MA ALATUR SI EU CELOR CARE DESI NU LAU CUNOSCT PERSONAL PE PARINTELE ARSENIE BOCA DAR IAM SIMTIT AJUTORUL ORI DE CATE ORI AM AVUT NEVOIE.DRAGII MEI NU TREBUIE DE CA SA-I STRIGATI CU INIMA FRANTA DE DURERE SI II SIMTITI IMEDIAT AJUTORU.MINUNAT ESTE DUMNEZEU INTRU SFINTII LUI.MULTUMESC PARINTE ARSENIE BOCA SI NU INCETA A TE RUGA PENTRU NOI PACATOSII SI NEVREDNICII, OCROTESTENE CU RUGACIUNILE TALE INAINTEA TRONULUI CERESC.

 36. constanta Says:

  in ultimul an si jumatate m-a ajutat bunul Dumnezeu de am ajuns de trei ori la mormantul PARINTELUI ARSENIE,la parastas, pe 28 nov a fost ceva ce nu se poate descrie in cuvinte…i-am simtit prezenta-multa iubire,tacere,credinta,smerenie,iar vremea calda si buna ca EL.Multimim PARINTE ARSENIE,sarut mana!

Lasa un comentariu

Comentariul tau

Nota: Nu trimiteti comentariul de mai multe ori. Toate comentarile sunt moderate. Vor aparea dupa aprobarea administratorului.

Poti folosi si tagurile acestea: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>