Alinarea celui inchis

2:56 pm Povestea zilei                                                     

Alinarea celui inchis

Asemanator cu cele povestite mai inainte a povestit candva Sfantul Ioan Milostivul, Patriarh al Alexandriei (610 – 619) preotilor lui ca sa le arate cat de mult ajuta Sfintele Liturghii.
Un tanar din Cipru, compatriot al Sfantului, a fost dus rob in Persia si a fost inchis intr-o inchisoare care se numea Litia. Exista o lege persana aspra, astfel incat, niciodata sa nu iasa cineva viu de acolo.
Odata, insa, cativa au reusit sa evadeze. Acestia au informat gresit pe rudele tanarului ca a murit in inchisoare. Dupa aceasta parintii lui duceau de trei ori pe an ofrande la biserica pentru odihna sufletului lui, crezandu-l mort.
Au trecut patru ani. Intr-o zi tanarul a reusit sa evadeze si sa se intoarca in tara lui. Uimirea parintilor lui a fost de nedescris, intrucat nu l-au primit ca pe un evadat, ci ca pe unul care a fost mort si a inviat.
Mai tarziu i-au povestit cum, pentru odihna sufletului lui pomeneau in mod special numele lui la liturghiile Floriilor, Pastilor si Postului Mare.
Atunci tanarul le-a povestit emotionat cum in acele zile i se arata cineva in haine stralucitoare, care-l elibera putin din lanturi.

(“Minuni si descoperiri din timpul Sfintei Liturghii”)

Lasa un comentariu

Comentariul tau

Nota: Nu trimiteti comentariul de mai multe ori. Toate comentarile sunt moderate. Vor aparea dupa aprobarea administratorului.

Poti folosi si tagurile acestea: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>