Povestea zilei, 27.02.2009 – Vedenia unui saracin

2:50 pm Povestea zilei                                                     

Vedenia unui saracin (inalt functionar de stat al Siriei)

Emirul Siriei a trimis candva pe nepotul sau in Diospol cu oarecare treburi. In acest oras nepotul emirului a intalnit o minunata biserica a Sfantului Gheorghe. Imediat a poruncit servitorilor lui sa-i puna lucrurile in altarul bisericii unde s-a instalat si el. Dupa aceea a dat porunca sa bage in biserica si cele 12 camile ale lui cu toate rugamintile si protestele preotilor. Insa imediat ce acele animale au intrat in biserica, au cazut fara suflare la pamant, in timp ce nepotul emirului a ramas sa admire puterea Sfantului Gheorghe.
Ziua urmatoare, pe cand preotul savarsea Sfanta Liturghie, saracinul urmarea din pridvor. Atunci iubitorul de oameni i-a deschis ochii sufletului si ce vede? Pe preotul care taia un copil si varsa sangele in Sfantul Potir, iar trupul lui i-L taia in bucatele si-L aseza pe Sfantul Disc. Cand s-a terminat Sfanta Euharistie, saracinul urmarea nedumerit cum preotul dadea poporului trupul si sangele copilului.
Dupa Sfanta Liturghie a luat preotul cele mai bune prescuri si le-a dat saracinului.
– Ce sunt acestea? a intrebat acela.
– Acestea, stapanul meu, sunt paini care le ofera credinciosii nostri. Cu acestea facem Sfanta Liturghie in biserica noastra.
– Din acestea ai luat si ai folosit astazi? intreba furios acela. Nu te-am vazut eu cum ai omorat copilul si ai dat carnea si sangele poporului? Crezi ca toate acestea nu le-am vazut? Criminalule!
Preotul s-a speriat, a slavit pe Dumnezeu si a zis:
– Cred, stapane, ca Dumnezeu te-a invrednicit sa vezi aceasta minunata taina. Acest lucru nu m-am invrednicit niciodata sa-L vad, ci am vazut mereu paine si vin. Noi credem ca painea si vinul care le oferim la Sfanta Liturghie, sunt trupul si sangele lui Hristos. Dar acest lucru minunat, nu-l vede oricine.
Ascultand explicatia, saracinul s-a minunat si s-a hotarat sa devina crestin, botezandu-se si mergand in Sinai unde s-a facut calugar, iar mai tarziu a pecetluit credinta sa ortodoxa cu martiriu.

(“Minuni si descoperiri din timpul Sfintei Liturghii”)

Lasa un comentariu

Comentariul tau

Nota: Nu trimiteti comentariul de mai multe ori. Toate comentarile sunt moderate. Vor aparea dupa aprobarea administratorului.

Poti folosi si tagurile acestea: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>