Povestea zilei, 31.03.2009 – “N-ai rabdat …”

10:57 am Povestea zilei, Pr. Arsenie Boca                                                     

Parintele a facut Sfânta Liturghie într-o duminica, la Saliste. La sfârsit a miruit. A trecut prin fata lui o doamna cu fetita în brate. Parintele Arsenie îi zice: „N-ai rabdat pâna nu te-ai culcat cu barbatu-tau azi noapte. Du-te, du-te”. Si a miruit numai fetita.

În biserica la Draganescu, o cetateanca îi spune Parintelui: „Parinte, baiatul meu are 38 de ani si nu se poate însura”. Parintele i-a zis: „E si normal! Doar pe ceilalti copii i-ati trimis pe apa sâmbetei, iar acum, familia voastra se stinge. De aceea baiatul nu se poate însura“. (Silvia Patrucean, Sibiu)

Despre fetele tinere, Parintele Arsenie spunea ca „trebuie sa se marite, însa mai usor se mântuieste un barbat, decât se marita fericit o fata”. Mie îmi argumenta avantajele vietii de casnicie, dar atunci nu l-am înteles… (Pr. Bunea Victor, Sibiu)

“Noi marturii despre parintele Arsenie Boca”, editura Agaton, 2005

3 Raspunsuri

 1. Razboi întru Cuvânt » DECEPTIE DUPA DECEPTIE (Noutati 1 aprilie 2009) Says:

  […] Blogul Agnos: Povestea zilei, 31.03.2009 – “N-ai rabdat …” […]

 2. Adri Says:

  “însa mai usor se mântuieste un barbat, decât se marita fericit o fata”,
  Imi pare rau dar nu am inteles asta poate imi explica cineva.

 3. a Says:

  Femeile au casnicii fericite rareori; se grabesc la maritat, nu se gandesc bine la ceea ce fac, si apoi sufera toata viata.

Lasa un comentariu

Comentariul tau

Nota: Nu trimiteti comentariul de mai multe ori. Toate comentarile sunt moderate. Vor aparea dupa aprobarea administratorului.

Poti folosi si tagurile acestea: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>