Un an de la proclamarea canonizării celor 9 sfinţi români nemţeni

8:23 am Anunturi, Sfinti Romani                                                     

Un an de la proclamarea canonizării celor 9 sfinţi români nemţeni

În data de pe 5 iunie 2009 se împlineşte un an de la proclamarea solemnă a canonizării a nouă cuvioşi nemţeni. Cei nouă sfinţi sunt: Cuvioşi Simeon şi Amfilohie de la Pângăraţi, a căror zi de prăznuire este 7 septembrie, Sfântul Cuvios Chiriac de la Tazlău, a cărui zi de pomenire este 9 septembrie, Sfinţii Cuvioşi Iosif şi Chiriac de la Bisericani, a căror zi de prăznuire este 1 octombrie, Sfinţii Cuvioşi Rafael şi Partenie de la Agapia Veche, care vor avea zi de prăznuire pe 21 iulie, Sfântul Cuvios Iosif de la Văratic, cu zi de prăznuire pe 16 august şi Sfântul Cuvios Ioan de la Râşca şi Secu, care va fi prăznuit pe 30 august.
Canonizarea acestora a fost aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) în şedinţa din 5-7 martie 2008.

Sursa: Radio Reîntregirea

Vezi si:

Lasa un comentariu

Comentariul tau

Nota: Nu trimiteti comentariul de mai multe ori. Toate comentarile sunt moderate. Vor aparea dupa aprobarea administratorului.

Poti folosi si tagurile acestea: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>