Povestea zilei, 08.07.2009 – “Sectari se duc în iad cu Biblia în mâna.”

9:39 am Povestea zilei, Pr. Arsenie Boca                                                     

Parintele le spunea celor care ziceau ca nu se prea pot ruga sa înceapa cu citirea Noului Testament; sa înceapa cu Evanghelia de la Matei si sa citeasca cu mare atentie Predica de pe Munte de mai multe ori pâna ce va patrunde si în minte ceva din Duhul Evangheliei. Parintele a zis despre sectari ca „se duc în iad cu Biblia în mâna”.

Au fost niste oameni de la noi din sat în Postul Pastilor la Parintele si i-a zis unuia în biserica -era plina biserica- „Ma, sa mai postesti!”. Unul de la noi din sat i-a zis: „Da, Parinte, postim”. Dar Parintele i-a zis: „Da, ma, chiar tu o sa postesti cu slana în traista!”.

Gura mutului (II)
– manuscris cu raspunsuri date în scris de Parintele Arsenie din vremea când nu putea vorbi –

Stii ca Mântuitorul si Împaratia lui Dumnezeu locuiesc si înauntrul nostru. De aceea, nu ne mântuim noi, ci El ne mântuieste. Dar, pentru neputintele firii noastre, slabite de pacat, nu trebuie sa ne întristam, ca si Dumnezeu se întristeaza cu noi. Dumnezeu iubeste o pocainta senina; as zice ca pocainta este cea mai placuta lui Dumnezeu a fost a femeii ce a gresit mult, dar în loc de orice alta pocainta, L-a iubit cu atât mai mult pe Iisus. Vreau sa zic,daca nu v-ati tot macina mintea cu pacatele -ajunge cât le pomeniti la spovedanie-, daca nu v-ati otravi gândul cu ele, ati lasa toate înapoi si v-ati însenina fata si inima de dragul lui Dumnezeu, care poate El ceea ce la oameni este cu neputinta… Seninatatea, asta care nu scade, asta as vrea sa o prindeti de la mine.

Cine-i îngust la minte, n-are leac nicaieri.

“Alte marturii despre parintele Arsenie Boca”, editura Agaton, 2008

2 Raspunsuri

  1. Păr. Arsnie Boca: Despre pocăința senină « Blogul lui Vasile Călin Drăgan Says:

    […] sursa. […]

  2. Razboi întru Cuvânt » DECLARATII-BOMBA DESPRE DICTATURA MEDICALA, OMS SI GOGOASA GRIPEI PORCINE (Noutati de pe bloguri ortodoxe 8-9 iulie 2009) Says:

    […] Povestea zilei, 08.07.2009 – “Sectarii se duc în iad cu Biblia în mâna.” […]

Lasa un comentariu

Comentariul tau

Nota: Nu trimiteti comentariul de mai multe ori. Toate comentarile sunt moderate. Vor aparea dupa aprobarea administratorului.

Poti folosi si tagurile acestea: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>