Povestea zilei, 09.07.2009 – “Zdreanta rosie, secera si ciocanul, steaua cu cinci colturi va dispare.”

5:14 pm Povestea zilei, Pr. Arsenie Boca                                                     

Prin 1952-1953 când parintele a fost la canal, cei de acolo ca sa-si bata joc de Sfintia Sa, l-au bagat într-o baraca cu delicventi de rând. Rezultatul a fost ca delicventii s-au întors de la faptele lor rele, vazându-l si ascultându-l pe parintele, si l-au ocrotit. Când trebuiau sa lucreze la canal, sa sape si sa care cu roaba, ei îl scuteau pe parintele de munca pe care trebuia sa o faca, lucrând ei în locul lui. Erau cronometrati sa vada cât au lucrat. Iata ce influenta a avut asupra unor delicventi de rând un om al lui Dumnezeu!

Multi preoti si credinciosi care au fost la Canal spuneau ca Parintele a fost deosebit, i-a impresionat pe toti prin puterea credintei, prin puterea si energia trupeasca, desi mâncarea, de multe ori, o dadea altora mai slabi trupeste. Chiar si cei care îl pazeau si îl chinuiau au regretat când Parintele a plecat de la Canal.

Privind viitorul, a spus odata: „Zdreanta rosie, secera si ciocanul, steaua cu cinci colturi va dispare, dar va veni steaua cu sase colturi, anarhia, si va fi vai si amar de lume”. (Cornea Elena, Hârseni)

Gura mutului (III)
– manuscris cu raspunsuri date în scris de Parintele Arsenie din vremea când nu putea vorbi –

Multi sunt mai betegi la minte decât la stomac.

Daca împiedici un guturai prin medicamente, îl transformi în alte primejdii – ex. sinuzita. Lasa fazele obisnuite ale bolii -ca-i usoara – ca-i cel mai bun leac al ei. Ferirea de frig ajunge.

Obisnuit, lucrurile cam imposibile sunt la capatul alergarii spre desavârsire.

“Alte marturii despre parintele Arsenie Boca”, editura Agaton, 2008

un raspuns

  1. Razboi întru Cuvânt » DECLARATII-BOMBA DESPRE DICTATURA MEDICALA, OMS SI GOGOASA GRIPEI PORCINE (Noutati de pe bloguri ortodoxe 8-9 iulie 2009) Says:

    […] Povestea zilei, 09.07.2009 – “Zdreanta rosie, secera si ciocanul, steaua cu cinci colturi va dispa… […]

Lasa un comentariu

Comentariul tau

Nota: Nu trimiteti comentariul de mai multe ori. Toate comentarile sunt moderate. Vor aparea dupa aprobarea administratorului.

Poti folosi si tagurile acestea: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>