Povestea zilei, 27.08.2009 – “Sfântul Columba şi monstrul din Loch Ness”

8:45 am Povestea zilei                                                     

Vom mai arăta doar o singură întâmplare minunată din timpul propovăduirii sfântului, în care se poate vedea câtă putere are ascultarea atunci când este făcută cu credinţă nestrămutată.

Într-una din călătoriile sale, Columba a fost nevoit să treacă cu barca peste lacul Ness (Loch Ness), în care sălăşluia un balaur uriaş. Ajungând la malul lacului a văzut nişte păgâni care tocmai îngropau un om omorât de acel balaur. Fără a se înspăimânta câtuşi de puţin, sfântul i-a poruncit unuia dintre ucenicii săi să înoate până pe cealaltă parte a lacului, pentru a aduce barca care se afla acolo.

Ucenicul, pe nume Lugbe, a intrat fără şovăială în apele lacului, însă balaurul, care era aţâţat de moartea ţăranului, de cum l-a simţit s-a năpustit asupra lui. Toţi câţi se aflau pe mal priveau cu groază la cele ce se petreceau chiar sub ochii lor. Însă când balaurul a ajuns la mică apropiere de Lugbe, sfântul şi-a ridicat mâna, a făcut semnul Sfintei Cruci, şi i-a poruncit ca, în numele lui Iisus Hristos, să se oprească pe dată şi să se întoarcă în adâncuri. Lighioana s-a oprit ca şi cum ar fi fost prinsă de o mână uriaşă, şi a fugit neputincioasă înapoi.

Ucenicul a continuat să înoate netulburat, căci încrederea în stareţul său era deplină, şi a adus barca la sfânt. Văzând această mare minune, toţi, până şi picţii păgâni, au fost nevoiţi să-L slăvească pe Dumnezeul cel adevărat.
(din “Viaţa Sfântului Columba din Iona”)

Vlad Benea, “Vieţile Sfinţilor Ortodocşi din Apus”, editura Renasterea, 2006

Vezi si:

un raspuns

  1. Razboi întru Cuvânt » CUM SE CINSTESC MARTIRII (Recomandari de pe bloguri ortodoxe) Says:

    […] Povestea zilei, 27.08.2009 – “Sfântul Columba şi monstrul din Loch Ness” […]

Lasa un comentariu

Comentariul tau

Nota: Nu trimiteti comentariul de mai multe ori. Toate comentarile sunt moderate. Vor aparea dupa aprobarea administratorului.

Poti folosi si tagurile acestea: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>