Klaus Kenneth la Alba Iulia – 2010

10:03 am Klaus Kenneth, Romeo                                                     

Klaus Kenneth la Alba Iulia

Invitat de către Arhiepiscopia Alba Iulia şi Facultatea de Teologie Ortodoxă la Simpoionul Internaţional Invazia nonvalorilor într-o lume multimedia. Criza spirituală şi discreditarea sacrului, Klaus Kenneth s-a aflat, vreme de trei zile (6-8 mai, a. c.), la Alba Iulia.

dsc00079c.JPG

Cu această ocazie, în seara zilei de 07 mai, începând cu ora 18:00, autorul celor Două milioane de kilometri în căutarea Adevărului a fost provocat la o întâlnire cu credincioşii de pe lângă Centrul catehetic Sf. Ioan de Kronstandt al Bisericii Memoriale Mihai Viteazul din Alba.În cuvântul său din cadrul vecerniei, Pr. Florin Botezan (profesor la Facultatea de Teologie din Alba Iulia) şi-a exprimat bucuria prezenţei lui Klaus Kenneth în România, mărturisindu-şi, totodată, uimirea de excursul acestuia, cu totul neobişnuit, înspre Ortodoxie. Mai mult, Pr. Florin Botezan face şi o mică dezvăluire, potrivit căreia, după citirea cărţii, s-a dus la Părintele Rafael Noica să îl întrebe cât e de adevărat ceea ce Klaus povesteşte în volumul său biografic. Părintele Rafael îi certifică mărturia, spunându-i că îl cunoaşte foarte bine pe Kenneth şi tot ceea ce e scris în acea carte e doar adevărul întoarcerii lui Klaus la Hristos.

După slujba vecerniei, de la ora 20:00, urmează întâlnirea cu Klaus Kenneth, în sala Centrului catehetic Sf. Ioan de Kronstandt. Câteva zeci de credincioşi, într-o atmosferă de firească părtăşie, au avut prilejul să asculte drumul întoarcerii la Dumnezeu a lui Klaus Kenneth, într-o seducătoare expunere.

După o scurtă agapă, pregătită cu generozitate de credincioşii de aici, are loc partea a doua a întâlnirii cu Kenneth, cea rezervată întrebărilor, dialogului.

Pr. Lect. Univ. Dr. Jean Nicolae (Facultatea de Teologie Alba Iulia) deschide cea de-a doua parte a acestei manifestări cu prezentarea noului volum purtând semnătura lui Klaus Kenneth (Călător pe pământ românesc. Convorbiri. File de jurnal), după care, în întrebări şi răspunsuri, întâlnirea continuă până după ora 24…

Un grup de credincioşi din Timişoara, ajuns la Alba Iulia special pentru a-l reîntâlni pe Klaus, îl mai răpeşte pentru o vreme…

Până în 14 mai, Klaus Kenneth se va afla la Mănăstirea Lupşa şi în împrejurimi (Albac, Pr. Rafael). Următoarea conferinţă va avea loc joi, 13 mai, ora 18:00, la Casa de Cultură din Deva.

Editura Agnos

10 mai 2010
Romeo Petrasciuc

Vezi și:

8 Raspunsuri

 1. Dorel Says:

  @ Agnos
  http://www.razbointrucuvant.ro/2010/05/12/arhim-mihail-stanciu-man-antim-pune-in-discutie-una-din-cele-mai-recente-vedete-duhovnicesti-in-voga-klaus-kenneth/

  Doamne ajuta !

 2. ioan Says:

  http://www.razbointrucuvant.ro/2010/05/12/arhim-mihail-stanciu-man-antim-pune-in-discutie-una-din-cele-mai-recente-vedete-duhovnicesti-in-voga-klaus-kenneth/

 3. admin Says:

  “Înaltatu-Te-ai intru slava, Hristoase, Dumnezeul nostru, bucurie facand ucenicilor, cu fagaduinta Sfantului Duh, incredintandu-se ei, prin binecuvantare, ca Tu esti Fiul lui Dumnezeu, Izbavitorul lumii.”
  Troparul Înălţării Domnului

  Nu exista lucrare duhovniceasca careia sa nu i se opuna tatal minciunii.
  Daca ar fi mers tot turneul numai cu laude atunci ar fi trebuit sa cadem pe ginduri.
  Asa cum ati vazut din articolele publicate pina acum Klaus este inca la manastire la Albac.
  O sa raspunda singur la atacul impotriva lui daca v-a voi.

  Nu am dorit sa stirnesc o polemica si nu doresc nici acum gindindu-ma ca nu sunt eu “responsabil” sa-l apar pe Klaus. Dar mai tirziu azi mi-a venit un gind ca toti suntem chemati sa-l ridicam pe bunul samaritean, cazut intre tilhari. Cel de alt neam cu noi venit sa propovaduiasca o credinta vie, plina de dragoste dupa modelul duhovnicului sau Pr Sofronie. Nu alta evanghelie decit cea propovaduita de apostolul Pavel sau de ceilalti apostoli.

  Şi de aş avea darul proorociei şi tainele toate le-aş cunoaşte şi orice ştiinţă, şi de aş avea atâta credinţă încât să mut şi munţii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt.”

  Cartea lui Klaus ca si majoritatea jurnalelor convertirilor contemporane (Danion, maica Ecaterina) nu se adreseaza cititorilor induhovniciti, ci celor care ratacesc inca pe cale, in cautarea Adevarului.

  “Nu cei sănătoşi au nevoie de doctor” Marcu(2,17)

  M-am gindit si ca articolul de pe Razboi intru cuvint este foarte potrivit si aici: CUVIOSUL SERAPHIM ROSE: NU PUTEM CITA CANOANE UNUI OM CARE SE INEACA. Supercorectii, Patriarhia Moscovei si cazul dramatic al pr. Dimitrie Dudko

  Pentru cei care s-au smintit si s-au tulburat de articolele defaimatoare si de comentarile razvratitoare aparute azi, acum in preajma marii sarbatori a Inaltarii Domnului, ii rog sa se roage si ei bunului Dumnezeu sa rezolve el lucrurile, nu prin polemici ci prin rugaciune.

  Doamne ajuta!

 4. admin Says:

  Cred ca ar trebui sa punem in balanta câti s-au folosit si câti s-au smintit de cartea aceasta, si ca oaia cea pierduta pretuieste mai mult in ochii pastorului decit cea din staul.

  “Care om dintre voi, având o sută de oi şi pierzând din ele una, nu lasă pe cele nouăzeci şi nouă în pustie şi se duce după cea pierdută, până ce o găseşte?
  Şi găsind-o, o pune pe umerii săi, bucurându-se;
  Şi sosind acasă, cheamă prietenii şi vecinii, zicându-le: Bucuraţi-vă cu mine, că am găsit oaia cea pierdută.
  Zic vouă: Că aşa şi în cer va fi mai multă bucurie pentru un păcătos care se pocăieşte, decât pentru nouăzeci şi nouă de drepţi, care n-au nevoie de pocăinţă.”
  Luca (15,4-7)

 5. Andreea Says:

  Nu stiti daca mai vine in Bucuresti? Sau daca mai tine discursuri scurte tot prin Bucuresti? Va multumesc mult.

 6. admin Says:

  vezi si:
  Pr. Mihail Stanciu versus Klaus Kenneth

 7. admin Says:

  @Andreea
  Nu cred sa mai ajunga la Bucuresti. Programul e destul de incarcat.
  Daca mai ajunge v-a anuntam.

 8. Daniel Says:

  Va admir foarte mult pentru initiativa de a face acest turneu,si va multumesc ca ati postat o replica la acel atac.
  Poate trebuia sa fie putin mai echilibrata,dar nu stiu daca se putea in acel moment tensionat,acest lucru.
  Vreau sa fac o completare la ceea ce ati scris,ca aceasta carte nu se adreseaza celor induhovniciti,ci doar celor care sunt in cautarea Adevarului,si chiar sa va contrazic putin:
  Eu am gasit Adevarul de 10 ani,si tot am avut si am nevoie de Klaus Kenneth,chiar daca am multe lecturi la activ din majoritatea Sfintilor Parinti.De-abia astept sa vin la conferinta de La Iasi ,si sa-l vad pe viu.Nu stiu altii cum gandesc ortodoxia,dar eu,cand am citit aceasta carte acum 7 ani,in prima editie,am realizat ca sunt sub nivelul lui de traire duhovniceasca.si acum cred ca lucrurile sunt la fel,nu sunt la nivelul lui.De aceea m-am mirat si m-am intristat nespus,cand multi crestini mai cunoscuti sau asa ca si mine,anonimi,au spus ca Klaus Kenneth ar fi:
  1.inca sub influenta protestanta
  2.inselat
  3.pentru cei din vest
  4.este bun,dar oentru oamenii mai putin induhovniciti

  Ma iertati,in acest caz,eu fac parte din oamenii mai putin induhovniciti.
  Doamne ajuta!

Lasa un comentariu

Comentariul tau

Nota: Nu trimiteti comentariul de mai multe ori. Toate comentarile sunt moderate. Vor aparea dupa aprobarea administratorului.

Poti folosi si tagurile acestea: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>