Povestea zilei, 10-05-2010 – “Bănuiala nedreaptă”

9:55 am Povestea zilei                                                     

Un ţăran şi-a pierdut sapa. Gândea că i-a furat-o vecinul lui, aşa că a început să-l urmărească. După felul cum mergea, după felul cum vorbea, i se părea că el nu este ca toţi ceilalţi oameni. Într-un cuvânt, era convins că acesta este hoţul.

Mai târziu şi-a găsit sapa, pe care o uitase la câmp.

A doua zi s-a întâlnit din nou cu vecinul şi, observând cu atenţie felul cum mergea şi cum vorbea, nu i s-a mai părut că el ar fi hoţul.

Toată viaţa trăim din păreri şi ne înşelăm amarnic pentru că părerile noastre se bizuie pe proasta noastră înţelegere a lucrurilor.

Acţionăm în consecinţă cu înţelegerea lucrurilor. De aceea o bună înţelegere a lucrurilor ne va izbăvi de o grămadă de neplăceri.

De aceea avem nevoie de duhovnic – un povăţuitor sincer – care să ne arate drumul spre Hristos. Să-L avem de model pe Hristos – Acela care S-a făcut om pentru noi tocmai pentru a ne arăta unde putem ajunge cu firea noastră, cum putem dobândi deplin chipul lui Dumnezeu în noi ajungând la asemănarea cu El prin virtute!

Sursa: http://cristianstavriu.wordpress.com/2010/05/03/banuiala-nedreapta-pilde/

Lasa un comentariu

Comentariul tau

Nota: Nu trimiteti comentariul de mai multe ori. Toate comentarile sunt moderate. Vor aparea dupa aprobarea administratorului.

Poti folosi si tagurile acestea: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>