Klaus Kenneth în conferință la Caransebeș – mai 2010 (audio)

3:40 pm Audio, Conferinte, Klaus Kenneth, Romeo                                                     

Conferinţă în Sala de festivităţi a Episcopiei Caransebeşului

 

Cu binecuvântarea PS Sale Lucian Mic, Episcopul Caransebeşului, în seara zilei de 14 mai a. c., Klaus Kenneth a fost, pentru câteva ore, invitat să conferenţieze la Caransebeş. Au fost prezenţi, alături de credincioşii care au umplut sala generoasă a Episcopiei, Pr. Alic Daniel, Consilier cultural al Episcopiei Caransebeşului, Pr. Liviu Mihai Drăgan, Protopopul Caransebeşului, numeroşi preoţi şi reprezentanţi mass-media.

Cuvântul de bun venit a fost adresat de Pr. Alic Daniel, Consilier cultural, care şi-a exprimat bucuria găzduirii unui asemenea eveniment de către Episcopia Caransebeşului şi a transmis binecuvântarea PS Lucian pentru desfăşurarea acestei conferinţe.

La rândul său, Romeo Petraşciuc (Editura Agnos) a făcut o scurtă prezentare a lui Klaus Kenneth, după care a urmat conferinţa propriu-zisă. Vreme de aproape 3 ore, Klaus Kenneth şi-a adus mărturia vieţii şi convertirii sale, răspunzând apoi numeroaselor întrebări venite din partea publicului.

Un moment cu totul emoţionant l-a constituit finalul acestei întâlniri, atunci când, la îndemnul Pr. Alic Daniel, întreaga sală i-a cântat lui Klaus Kenneth „La mulţi ani”. În această zi, Klaus a împlinit 65 de ani.

Întâlnirea s-a prelungit mult înspre noapte şi după conferinţă, vreme în care mulţi dintre cei prezenţi au ţinut să discute parte din problemele lor cu Klaus.

După conferinţă, Klaus Kenneth a fost invitat pentru găzduire la Sf. Mănăstire Teiuş, într-o ambianţă cu totul minunată şi primitoare. Aici, în zori de zi, s-a întâlnit cu Pr. Iustinian Tibil, Stareţ al Mănăstirii Teiuş, după care Klaus Kenneth s-a îndreptat spre Mănăstirea Lainici.

Redăm mai jos și înregistrarea audio.

Editura Agnos

Vezi și:

22 Raspunsuri

 1. un convertit Says:

  Eu am o mare nedumerire (una din multele…) nu stiu ce evanghelizeaza K.K. in tarile ortodoxe si de ce, si de cine este platiti si invitat, si cu ce binecuvatare vine in tara!!! Sunt si eu convertita la sf credinta ortodoxa in occident, trecuta prin protestantism (multi ani) si catolicism si va pot spune ca duhul in care K.K predica sub “masca ortodoxiei” este 100% protestant, eretic, in inselare (cata diferenta este intre el si sfintii parinti din toate vremurile!)
  Imediat dupa revolutia din ’89, parintele patriarh al Romaniei de atunci Teoctist a trimis scrisore oficiala aici in occident (in SUA in speta…stiu de la episcipul nostru de aici si de la alti parinti americani care au vizitat Romania atunci pt cateheze), si a invitat oficial si cu binecuvantarea episcopului ortodox din diaspora preoti americani convertiti la dreapta credinta, care au tinut o serie de cateheze ortodoxe si predici in Ardeal la cateva sf manastiri si parohii., unul din ei fiind parintele Peter Gilquist.

  Si cu toate ca erau preoti ortodocsi au venit la invitatia patriarhului si cu binecuvatare!
  Intrebarea mea pt voi cei ce tineti atat de mult sa aparati invatatura eretica a lui KK, cu ce binecuvantare, la invitatia cui, si pe ce bani vine el in Romania?
  Alta intrebare: ce incearca K.K sa evanghelizeze intr-o tara ortodoxa de 2000 de ani??? De ce nu merge sa faca evanghelizate in tarile pagane care nu au auzit de ortodoxie, poate nici chiar de Hristos. Aceasta din urma ar fi (si este) adevarata evangelizare. Cunosc preoti misionari ortodocsi in occident care fac asta – insa in tarile ne-crestine si ne-ortodoxe, tari ca Indonezia (99% musulmana) unde pur si simplu iti iei viata in maini (sau ramas bun de la viata atunci cand incepi o misiune ortodoxa). Au fost preoti misionari care au fost ucisi pt asta (intadevar modelul apostolic si singurul adevarat si convingator). Acolo as vrea sa il vad pe K.K. predicand pe Hristos, nu cu chitara in baruri prin Bulgaria, prin statiuni, din fotolii (scaune) confortabile si la o audienta insetata mai mult de confort si senzational (multe iertari dar asa se vede). Ortodoxia se predica cu viata (trairea) prin cruce si nu prin localuri si sali in conferinta.

  Inca ceva, exista (cum spun marii parinti) “turisti de manastire si biserici ortodoxe” si exista “cautatori ai Adevarului”, cu parere de rau KK face doar impresia unui “turist de manastire” si atat. iar a fi in preajma unor parinti cu viata sfanta (cum sunt Sofronie si Noica) nu inseamna ca te face automat sfant.
  Sa ne dea Domnul discernamant si smerita cugetare, caci “vremurile grele sunt” si a venit timpul cand ” multi profeti mincinosi au iesit in lume ca sa insele daca se poate si pe cei alesi..Apocalipsa).
  Inchei cu pr Paisie Aghioritul (din Epistole, trad neoficiala fin greaca): “lumea nostra de astazi este insetata dupa o predicare a Scripturii cu viata, pt ca oricine, mai mult sau mai putin educat, poate vorbi despre ceea ce a citit intr-o carte sau alta, insa ceea ce a citit nu prea se regaseste in viata lor de “predicatori” luandi-si in spate drept povara anatema pe care Domnul Hristos a aruncat-o asupra fariseilor… ” Amin!

 2. ovidiu Says:

  Nu scrie mai sus ca a tinut conferinta cu binecuvintarea IPS-ului locului?
  Uite pe situl episcopiei sunt 2 stiri referitoare la conferinta.
  http://www.episcopiacaransebesului.ro/stiri/conferinta-doua-milioane-de-kilometri-in-cautarea-adevarului-la-caransebes-943912800.html
  http://www.episcopiacaransebesului.ro/stiri/conferinta-doua-milioane-de-kilometri-in-cautarea-adevarului-943912800.html
  De ce a fost si pe banii cui ? Scrie si asta intrun articol. Editura Agnos l-a invitat ca sa lanseze cartiile. Nu cred ca are nevoie de bani multi pentru asta. Nu umbla cu alai si se vede treaba ca doarme mai mult pe la manastiri. Ortodoxe, nu eretice.
  Zici ca:
  “Alta intrebare: ce incearca K.K sa evanghelizeze intr-o tara ortodoxa de 2000 de ani??? De ce nu merge sa faca evanghelizate in tarile pagane care nu au auzit de ortodoxie, poate nici chiar de Hristos.”
  Pai tocmai aici e problema. Ca ne vede dormind in papuci cu gindul la ortodoxia noastra de 2000 de ani si incearca si el sa ne trezeasca. Nu-i destul sa te nasti ortodox. Trebuie sa faci ceva mai mult ca sa dobindesti duhul sfant.
  Te intreb si eu, ai citit cartea sau ai ascultat vre-o conferinta?
  Mai citeste ca te dumiresti. Vad ca n-ai citit nici articolul asta unde ai postat.

 3. un convertit Says:

  Da domnilor am ascultat o parte dintr-o conferinta a lui KK ca nu trebuia mai mult sa imi dau seama cine este…(stiti “lucrile si oamnenii mari se simt” iar KK este atat de departe…) si mai ales inregistrarile de pe Youtube de la Vamaveche din bulgaria, cele cu chitara din loBal (nu prea parea a manastire ortodoxa acel local). Daca KK o face din nestiinta, atuci este iertat, insa raul va cadea asupra dvoastra celor ce ii promovati si dati bicecuvatare pt propovaduire ereziei. Mai stiu ca in ortodoxie nimeni fie el si episcop nu este infailibil, asa ca acea binecuvatare nu are nici o valoare cand se stirbeste credinta (“Vai de cel prin care vine ispita, spune Mantuitorul in scripturi, ca mai bine si-ar fi legat o piatra de gat si”…cititi singuri mai departe).
  Si daca Romania nu ar avea mari duhovnici si traitori as mai zice.
  Va citeam in trecut…de acum insa sa fiti sanatosi si sa vindeti literatura dvoastra cu “zei, idoli si guru” celor naivi si slabi.
  Intradevar multi lupi in piei de oaie au iesit in lume. Iartati!

 4. CristinaP Says:

  Cine este acest personaj?
  De ce umbla el prin Romania? Sa invete pe cine, ce?

  @ Ovidiu
  Am terminat cu totii de citit ce au scris sfintii?
  Va spun ca nu l-am ascultat si nu l-am citit pe acest individ. Sunt insa multe lucruri care se comunica fara cuvinte (scrise sau vorbite).

  1. Cand a aparut acest Klaus pe firmament aparitia lui m-a lasat rece; pur si simplu nu am simtit nevoia sa aud ce spune. Infatisarea lui, duhul care iese din persoana lui nu m-a atras absolut deloc (spre deosebire de scrierile parintelui Seraphim Rose).
  Am deschis un filmulet cu acest Klaus, dupa 3-4 minute l-am inchis; ori ca nu-mi comunica nimic, ori ca nu era folositor pentru mine personal …concluzia este ca nici nu am mai cautat sa citesc sau sa aud vreo conferinta cu acest om.

  2. Cand am mai vazut poze cu el in diferite atitudini (in special poza cu chitara) instant mi-a venit in cap una din ideile spuse de parintele Paisie Aghioritul in care ii plangea pe cei rataciti, care nu cunosc calea sigura a Ortodoxiei, citez din memorie: “saracii oameni, il cauta pe Dumnezeu in fel si chip, unii cu chitara….”

  Nu sunt impotriva cantatului la vreun instrument, dar la un om care porneste sa-L marturiseasca pe Hristos in lumea larga nu vreau sa vad ca o face servindu-se de vreun instrument.
  De ce? Pentru ca daca il ai pe Dumnezeu si-L marturisesti iti e de ajuns ce ti-a dat El: trupul tau curat, vocea ta, simpla ta prezenta, mintea si …Sfantul Duh pe care L-ai lasat sa se salasluiasca in tine.

  A se vedea Valeriu Gafencu, bolnav copt, pe patul de moarte…cum povesteau oamenii ca imprastia lumina in jurul sau si ca privirea lui ii ducea cu gandul la Dumnezeu si ii convertea pe cei din jurul sau.

  Recunosc, comparatia e grosolana.

  Sunt absolut sigura ca antihristul va arata “perfect” din punctul asta de vedere (infatisare cuviincioasa…tot tacamul) si pe multi ii va insela asta…dar nenea asta nici nu se oboseste sa “arate macar cum se cuvine”.

  Poate unii ma vor acuza ca nu am “open mind”.
  Nu exista adevarat open mind decat in relatia cu Dumnezeu, cum nu exista liberate decat in Hristos.
  Poate cineva sa-L gaseasca pe Dumnezeu daca nu are mintea deschisa ? Este absolut imposibil. Un ateu nu va accepta niciodata minunile facute de Dumnezeu. De ce? pentru ca nu are pe adevaratul open mind.

  Open mind in limbaj ortodox este minte deschisa catre Dumnezeu caci de la El ai ce invata.
  Open mind in limbaj lumesc este sa te lasi momit de necurat…rezultatul poate fi devastator.

  Si totusi de ce nu m-a interesat Mr. Klaus?

  Cand eram studenta mi-au cazut in mana niste carti eretice: o carte scrisa de Ion Tugui, in care dezvolta ideea protestanta despre Maica Domnului, si reincarnare, cum ca biserica minte despre acest subiect, alta carte a fost “Convorbiri cu Dumnezeu”. Dupa ce terminam de citit un capitol sau mai mult imi era pur si simplu rau. La inceput nu mi-am dat seama de ce, am pus pe seama faptului ca eram obosita din pricina examenelor si invatatului.
  Am mai citit si altele de ex. Edgar Cayce si tot asa m-am simtit de rau (o stare de lesin, fara vreun motiv clar)
  Citind mai multa literatura ortodoxa am realizat ce spuneau acei indivizi in cartile lor: minciuni sfruntate. Am realizat ca indoiala sadita in sufletul meu de aceste erezii m-a facut sa ma simt rau.

  Fratilor, cu durere va spun , nu-i mai faceti atata reclama, pentru mine acest om este un fals convertit.
  Nu stiu ce spune si pentru viitorul apropiat nici nu mai intereseaza.

  De ce e pentru mine dubios? si l-am pus in colimator?

  1. Dintr-o privire, nu-ti trebuie mai mult de 30sec, sa vezi ca infatisarea, gesturile, atitudinea arata mandrie si arata ca nu s-a desprins de cele lumesti. Din el se desprinde un “duh strain”…imi pare rau ca nu pot exprima mai bine in cuvinte.

  2. A venit intr-o tara ortodoxa sa marturiseasca? De ce nu marturiseste in partea de vest a Europei unde catolicismul este falimentar si multi oameni cauta sprijin la vrajitoare, ori se convertesc la mahomedanism ca sa aiba “oficial” mai multe sotii.
  De ce isi cheltuie energia pe noi care suntem ortodocsi deja?
  Sa ne spuna ce? Ce avem noi de mii de ani…. Cum am rezistat noi de mii de ani tinand piept barbarilor…asta o stim: prin adevarata credinta.
  Daca sunt romani care nu merg la biserica si nu vor sa-L cunoasca pe Dumnezeu inca, nu prin domnul Klaus le va veni mantuirea caci acesta ii va duce in erezie si multi probabil ca acolo vor ramane. Vorba parintelui Cleopa: N-au auzit clopotele bisericilor?
  Un orb conducand un alt orb… vor sfarsi in groapa.

  3. M-as fi bucurat nespus daca auzeam cum un convertit la ortodoxie aduce alti oameni rataciti la dreapta credinta prin vestul Europei. Sa vuiasca ziarele din Germania, Franta, Austria cum ca musulmanii de acolo s-au botezat si nu mai vor moschei ci biserici ortodoxe datorita lui KK, cum a facut parintele Serafim Rose, ce minunatie de manastire a lasat in urma lui, ce frati in adevaratul duh al ortodoxiei a plantat el in acea manastire!

  Cum arata parintele Serafim Rose dupa doi ani de pustie?! Cum arata nenea asta?!
  Am facut comparatia cu parintele Serafim pentru ca amandoi vin din acelasi “tip de lume” catolica/protestanta adica eretica.

  Eu personal nu am timp sa ascult/citesc ceva care este indoielnic.

  Vedeti voi…cand vrei sa fii aproape de Dumnezeu, iti umpli viata cu El…nu mai au loc si altele….

  Sa ne ajute Bunul dumnezeu sa deosebim duhurile.

 5. ioana Says:

  Doamne ajuta!
  Trec peste alte nedumeriri ale mele, pt ca vad ca le au si altii si nu are rost sa ne repetam. Ma intreb, de ce nu este aceeasi atmosfera la conferintele lui Klaus ca la cele ale Parintelui Rafail Noica, asa cum ar fi normal?

 6. A.D. Says:

  @ Ioana:

  Pentru ca nu-l veti auzi niciodata pe parintele Rafail Noica strigand efectiv la oameni (a urlat toata predica chiar de pe soleea din fata altarului, recatehizandu-i pe calugarii si mirenii de la Lainici – vezi pe acest blog predica), nu-l vei vedea pe parintele Rafail nici gesticuland violent si mergand agitat dintr-un loc in altul in timp ce vorbeste despre… rugaciunea inimii!, nici cantand rock, nici laudandu-se cu milosteniile facute, nici facandu-i “spalati pe creier” si “dobitoci” care nu au iertare in veac pe cei care il contesta… asa, niste mici diferente. Despre duh n-are rost sa mai vorbim, ca acela deja nu-l mai cunoaste nimeni, e doar un termen de discurs. E duh 100% de evanghelizator protestant, cu tot cu PR-ul de rigoare si cu reclama pe fata la simbolul globalizarii, Coca-cola, dar cu continutul adaptat la targetul ortodox.

 7. admin Says:

  @CristinaP
  Uite ca zice Klaus de ce a venit:

  “Ortodocşii sunt un popor tare adormit, ei nu fac publicitate, nu fac evanghelizare. Protestanţii merg miercurea sau duminica, atunci când e târg, prin comunităţi şi împart fluturaşi. E clar că e vorba şi de bani – pastorii au nevoie de ei -, dar măcar fac ceva! Până acum, în toată viaţa mea, nu am întâlnit niciun ortodox, în afară de mine (râde), care să-I facă reclamă sau publicitate lui Hristos. Şi pe câţiva dintre clericii noştri, cu putere de decizie şi răspundere în Biserică, i-aş pişca un pic, să le vină mai mult sânge în vine, să îi pun pe drumuri, pentru că dacă ei rămân închişi în Biserica lor ca într-o închisoare, atunci înseamnă că în lume lucrează puternic yoga, zen, satanismul şi toate celelalte, în timp ce ortodocşii moţăie frumos în bisericile lor. Trebuie să mă scuz – poate că ei chiar fac ceva şi eu nu ştiu -, dar chiar nu am văzut astfel de lucruri! Şi am fost în Rusia, în Grecia, în Bulgaria, în România… Nicăieri nu am văzut acţiune.

  Şi nu ţi-a dat tocmai asta de gândit că poate locul tău nu e în Ortodoxie?

  Faptul că nu fac publicitate?

  Şi că noi, ortodocşii, suntem atât de adormiţi, în vreme ce tu ai nevoie de atâta viaţă, tărie şi curaj al mărturisirii?

  Da, numai că voi, adormiţii, aveţi Adevărul! Asta am văzut asta cu ochii mei, prin modelele pe care le-am întâlnit. Nu mai trebuie decât să vă treziţi un pic şi să faceţi şi partea aceasta, a evanghelizării. Dar oare nu aţi citit Biblia? Acolo scrie doar foarte clar: Mergeţi în toată lumea şi răspândiţi vestea cea bună! În Rusia şi, de fapt, nu numai acolo, ci şi aici şi peste tot, baptiştii, metodiştii sunt foarte activi şi vă fură oamenii. Ar fi cazul să reacţionaţi!”

  De aici.

  Si mai zici:

  “Va spun ca nu l-am ascultat si nu l-am citit pe acest individ.”
  Si vrei ca nici altii sa nu-l asculte si sa nu-l citeasca. Nu te-ai gindit ca uni au nevoie de marturia lui?

 8. admin Says:

  @Ioana
  @A.D.

  Pe parintele Galeriu l-ati auzit “strigind” din fata altarului? Sau pe parintele Amfilohie de la Diaconesti? Sau pe atitia altii …

  Asta e problema acum ?

 9. A.D. Says:

  Da, citatele sunt mai mult decat elocvente ca gandeste PUR protestant si se socoteste trimis sa faca ceea ce NIMENI, vezi Doamne, nu face aici. Asadar iata ca a venit in sfarsit alesul care sa ne evanghelizeze si pe noi, adormitii… Parintii nostri duhovnici pot sa moara linistiti si siguri ca nimic nu au facut… Sa traiasca de acum evangehlistii “harismatici”, KK si Vasula! INCREDIBIL! Multumim pentru demonstratie si confirmare.

  PS: Da, chiar striga cu totul altfel parintele Amfilohie. Despre deosebirea fata de duhul pasnic al pr. Galeriu nu mai are rost sa vorbesc. E o diferenta de duh si de traire de la cer la pamant. Puneti-i parintelui Amfilohie inregistrarea si vedeti ce parere are si daca se regaseste catusi de putin.

 10. A.D. Says:

  Si inca ceva: de ce mereu ignoram si evitam sa raspundem la ceea ce nu ne convine?

 11. admin Says:

  Uni oameni nu sunt asa crispati, mai fac si glume.
  “…în afară de mine (râde)…”
  Adica glumea.

 12. CristinaP Says:

  @ admin

  Na ca “s-a trezit” ortodoxul din mine si iti spune:
  1. E o vorba romaneasca “daca doi iti spun ca esti beat te duci si te culci”. Adica Mr. Klaus a vazut ca ortodoxia de peste tot (a si enumerat tarile, deci mai mult decat acei doi din vorba romaneasca) nu-si face publicitate si el totusi continua s-o faca. Nu si-a pus intrebarea de ce? De ce noi nu ne facem “reclama”? Se pare ca n-a inteles nimic din ortodoxie….

  2. Ca sa continui ideea cu reclama: Stiai de pilda ca pina in acesti ultimi ani cand televiziunea a ajuns peste tot si oricine poate filma, deci nu mai poate fi anihilata “reclama”, parintii cuviosi de la Sfantul Mormant NU au vrut sa se stie pe scara larga de minunea ce se intampla la Sfintele Pasti. Oare de ce? Te las pe tine sa cauti…..

  3. Crede el ca are un umor mai de calitate decat parintele Paisie Aghioritul sau parintele Nicolae Steinhardt sau parintele Arsenie Papacioc? Poate ca nu i-a citit dar atunci sa nu vorbeasca despre lipsa de umor din ortodoxie, sa aiba smerenie ca de aceea e buna smerenia

  4. Am spus clar ca sunt multe lucruri care se comunica fara cuvinte. Fa urmatorul experiment, ia o filmare de-a lui si taie sonorul. Te linisteste imaginea vazuta?

  5. Da imi doresc ca nimeni sa nu-l asculte si sa-l citeasca si sa-si piarda vremea cu ratacirile lui. Repet: am terminat de citit scrierile sfintilor? am terminat de ajutat oamenii in nevoi? sarmani copii orfani, batrani si avem timp de ascultat un om oarecare?
  Da si parintele Tanase de la Valea Plopului mai ridica glasul cateodata si parintele Cleopa mai ridica glasul…si ce lucruri cumplite spun ei ca ne asteapta daca nu ascultam de Dumnezeu, dar ce deosebire enorma e intre ei si nenea asta.

  Daca nu ti-ai dat seama pina acum ca omul asta inca rataceste si e departe de ortodoxie macar pune-ti intrebari, fii un pic sceptic, roaga-te sincer Domnului sa-ti deosebeasca duhurile, sa te ajute.

  Opreste-te un pic si gandeste-te la urmatoarea ipoteza: daca te afli in greseala? facandu-i reclama nu cazi numai tu ci tragi si pe altii in caderea ta…mare raspundere.

  Ajutorul meu de la Domnul Cel ce a facut cerul si pamantul

 13. oarecare Says:

  Incredibil!

  Noi, care avem toata ceata Sfintilor Inchisorilor, cum ne putem lasa intr-atat de fermecati de vracii pseudo-ortodcsi?!

  Dl Klaus nu a auzit de Sfantul Valeriu? Dar de Parintele Gheorghe Calciu?

  Dar de mitropolitul Artemie al sarbilor? De toti parintii greci care fac misiune in Africa a auzit?

  Cum este posibil sa isi bata joc de toata ortodoxia marturisitoare?

  Si noi sa stam cuminti si sa il ascultam?

  Doamne…

 14. Maria Says:

  nu inteleg o chestie.
  daca nu va place, de ce nu va este indiferent?
  va deranjeaza si de aceea il criticati.
  de ce nu mergeti voi intr-un colt si va rugati pentru el si pentru noi pacatosii?
  de ce stati pe net si scrieti cearsafuri de texte? cat timp va ia asta?
  nu mai bine stati si va rugati?
  ca tot sunteti mari crestini marturisitori!

 15. A.D. Says:

  Sa ne zici si de unde pana unde era gluma, admin. Am impresia ca mata ai citat raspunsul ala ca fiins serios. Chiar asa, cat o sa continuati sa credeti ca ne prostiti?

  Si inca, inspirat de filtrul antispam: Cat fac 1+1? (necesar).

 16. Maria Says:

  A.D.
  la tine in ograda toate-s bune si frumoase, toti cei pentru care te rogi sunt bine, dar mai ai timp si sa te preocupi de ce se mai intalmpla in jur si in mod special sa fii mereu pe faza sa corectezi, sa lupti, sa indrepti, sa spui, sa stigi, sa mai jignesti asa subtil, nu conteaza pe cine, tu esti cvasi-anonim, dar altii isi inchid blogu dupa un atac de-al tau, etc.
  nu conteaza, tu sa fii pe faza, sa spui ce si cum, sa ne deschizi ochii.

  dar te-ai gandit ca Dumnezeu e sus si poarta de grija si El de toate?
  te-ai gandit sa stai mai mult cu familia ta decat cu cei care-ti citesc situl?

  te-ai gandit din ce cauza izbucnesti uneori violent…agresiv in cuvinte si ca asta nu-i bine?

  de ce nu te gandesti ca toate-s cu ingaduinta lui Dumnezeu?
  fa o pauza, linisteste-te ca te-ai agitat destul cu toate. mai lasa-l si pe Dumnezeu sa lucreze, fii increzator in Dumnezeu. Crede sincer, nu cu teama!
  te rog mult.
  fii bland.
  Dumnezeu sa te ajute.

 17. john Says:

  La tot ceea ce s-a spus apropo de cazul KK si de cit ne-ortodox el subscriu si vreau sa mai adaug ceva. Spun unii, ca da, nu are un comportament sau un discurs care sa arate foarte multa traire, ca, da, n-o fie el botezat ortodox, dar chiar si asa, faptul ca este activ, “predica”, iese la rampa,etc, s-ar putea sa aiba efecte bune asupra unora, sa-i aduca la credinta chiar si pe o cale mai ne-ortodoxa, si se dau exemplele diverselor persoane care de la yoga au ajuns la crestinism, sau de la diverse secte care le-au facut un pustiu de bine si i-au convins de existenta lui Dumnezeu au ajuns pina la urma in Biserica.

  Raspunsul meu la o astfel de afirmatie este:FALS. Logica aceasta este una complet falsa. Din doua motive:
  1.cei care au ajuns la ortodoxie trecind prin cai ne-ortodoxe NU sint regula, ei sint un fel de exceptii, exceptii care au trecut prin adevarate agonii de credinta(unii) pina s-au lamurit cum sta treaba cu yoga, zehn sau “pocaitii”. Sa nu se uite insa ca multi au ramas ancorati in aceste deraieri- uitati-va la citi fac parte din MISA, sau la citi romani fac parte din secte…Asa ca aceasta este un argument si fals dar si periculos. Este ca si cum i-ai spune cuiva:ca sa inveti sa innoti te arunc in Dunare, pe la mijloc si daca scapi ai invatat sa inoti….Si daca nu scapi? Raspuns: mori.
  2.Individul, in mod subtil, denigreaza modul de viata si de gindire ortodox, atunci cind vorbeste de faptul ca ortodocsii nu fac prozelitism….El se refera la un prozelitism de tip protestant (de unde si zdranganelile la chitara si cintecelele din care eu unul nu am inteles nimic). Ii prezinta ca fiind un fel de auto-suficienti care ar trebui sa se agite mai mult. Ceea ce nu intelege el este ca arma ortodoxiei este inainte de orice rugaciunea si nu zbieratul in piata sau zdranganitul la chitara sau explicatiile prelungite la TV apropo de cit de credincios esti tu si cit de propovaduitor esti tu… care miros de la mare distanta a laudarosenie. Convertirea o face Dumnezeu in functie de inima omului si la timpul potrivit…El aplica o judecata protestanta pe trairea ortodoxa si de aici si dispretul la adresa starii de “pasivitate” de care el ne invinovateste.

  Iata doua motive (printre multele altele)care ar trebui sa ne convinga ca nu avem de-a face cu cineva care si-a gasit drumul (fie el si dupa nu stiu cite sute de mii de km)-

 18. A.D. Says:

  Maria draga,

  Desi e o mizerie sa te erijezi in duhovnicul care se ia de viata personala a cuiva si amesteca in discutie familia aceluia, cu oricate vorbe “blande” si pseuduhovnicesti ar invesmanta aceasta mizerie, incerc totusi sa-ti raspund.

  Trecem peste faptul ca mai intai se cuvenea sa te intrebi, daca pui astfel problema, de ce si idolul tau face turnee de luni intregi alaturi de fete tinere si nu de sotia sa. Noi nu am pus astfel problema, fiindca ar fi o ticalosie, dar daca tot gandesti la nivelul asta meschin, macar fa-o cinstit si pana la capat.

  Dincolo de asta, te informez ca la Razboi intru Cuvant nu scrie o singura persoana, iar ceea ce facem este cu sfatuire si sub indrumarea si ghidarea unor parinti duhovnicesti. Daca ar fi doar dupa propria voie si nevoie, chiar nu ne-am amesteca in toate acestea, fiindca pentru noi stim ce avem de facut, ne-ar fi infinit mai simplu sa stam deoparte, si chiar nu e nicio placere sa trebuiasca sa ascultam ce spun toti cei care ratacesc si smintesc, insa nu noua insine ne slujim cu acest site, nici confortului, nici afirmarii, nici imbogatirii si nici slavei noastre.

  Timpul dedicat este o neinsemnata jertfa, ascultare si slujire a noastra, iar cand nu va mai fi nevoie de ele, cu bucurie va vom lasa in pace – cu ochii inchisi sau deschisi, cum alege fiecare. Pana atunci ne facem datoria asa cum putem si vom continua sa va “deranjam”. Daca falsii invatatori au dreptul sa vorbeasca, trebuie sa fie si cineva care sa traga un semnal de alarma si sa spuna minciunii pe numele de minciuna si ereziei pe numele de erezie. Cand ei nu vor mai tulbura, si noi vom fi liberi sa ne ocupam numai de cele frumoase si de bucurie.

  Nu ne este si nu ne poate indiferent cine vine sa aduca invataturi stricate si un duh strain. Stiu ca este greu de inteles, dar nu e niciun merit sau virtute, ci credem ca e ceva normal si firesc ca pur si simplu ne doare de Ortodoxie si de fratii nostri. Dragostea nu inseamna indiferenta, egoism si nici pietism mieros, decat poate in noile evanghelii New Age…

  Domnul sa te ierte si sa te ajute sa dobandesti sarea Ortodoxiei si Duhul Adevarului! Doamne, ajuta!

 19. MariaT Says:

  Marturisesc ca nu am citit nici una din cartile lui Klaus Kenneth, iar din inregistrarea postata aici nu am inteles aproape nimic pentru ca se suprapunea prea mult cu traducatoarea. Dar am ascultat aceasta conferinta cap coada si cu multa atentie, ambele parti ( http://vimeo.com/groups/40924/videos/7358237). Judecand doar dupa cele spuse de el aici, pentru ca alt reper nu am, eu nu vad o problema cu faptul ca isi poveste viata dinainte de crestinism, cu toate ca intr-adevar foarte putini dintre convertitii mari fac asta. Ar putea avea si un efect pozitiv, deoarece sunt foarte multi tineri curiosi care pot invata din experientele altora. Dar cateva lucruri mi s-au parut intr-adevar ciudate:

  1. Vorbeste despre smerenia ortodoxa, dar ramane la nivel teoretic de definitie, nu mentioneaza niciodata alb pe negru propria lui stare de pacatosenie, sau macar piedicile intampinate in transformarea lui in crestin, datorate acestor experiente extreme traite de el. Ma refer la mult necesara curatire a vasului, care pentru oricine este un proces dureros, indelungat si plin de nevointe; cu atat mai mult ar fi trebuit sa fie asa pentru o persoana care a intrat in dialog real cu demonii.

  2. Experienta din catedrala din Lausanne, unde se sevarsea comemorarea Cinei in stil protestant cu participarea a 1,000 de oameni, unde el il aude pe Mantuitorul vorbindu-i si unde femeia de langa el vede ingerii din cer bucurandu-se de faptul ca el s-a intors la Dumnezeu – mie mi s-a parut foarte suspect acest tablour si foarte similar cu inselatoriile diavolesti descrise de parintele Seraphim in Religia Viitorului. Lipsa semnelor de intrebare in ceea ce priveste acest tip de experiente (atat din partea autorului cat si din partea celor care il asculta) mi se pare cel putin dubioasa.

  3. Felul in care vorbeste despre propriile puteri. In partea a doua a conferintei, spre sfarsit, chiar spune foarte clar ca Dumnezeu a stiut ca el are niste puteri cu totul deosebite si de aceea a investit atat de mult in el. O afirmatia nu doar ciudata, dar foarte neortodoxa. Tot din aceasi categorie, afirmatia ca el si parintele Rafail sunt pe aceasi lungime de unda. Unde este respectul si smerenia ortodoxa fata de un mare duhovnic? L-ati auzit vreodata pe parintele Rafail spunand ca el si parintele Cleopa sunt pe aceasi lungime de unda? (si cred ca suntem cu totii de acord ca ultimii doi ar avea mult mai multe in comun)

  In incheiere, nu mi-as permite eu sa fac afirmatii de genul ca ar mai fi inca sub posesia duhurilor necurate, si nici ca ar face jocul ecumenistilor (este destul de categoric cand afirma ca biserica ortodoxa este singura care detine adevarul), dar cred ca trebuie ascultat cu mai multe rezerve, cel putin in ceea ce priveste ispitele de-a dreapta.

 20. CristinaP Says:

  Ne rugam Maria, ne rugam, pentru ca unii din noi se mai “trezesc” din cand in cand din “somnul” de care ne acuza Mr Klaus.
  Ne-am rugat ieri pentru morti, iar azi ne-am bucurat de sarbatoarea nasterii bisericii noastre din care vrem sa faca parte toata lumea daca se poate.
  Si pentru ca unii isi pierd vremea ascultand de alte glasuri decat de cel al Dumnezeului adevarat, Mangaietorul si pe noi de doare, nu putem ramane indiferenti si spunem cu voce si credinta tare: Lupul! ca sa nu zicem altcumva…
  Doamne apara si pazeste turma ta cea mica de toate uraciunile lumii acesteia

 21. ioana Says:

  Eu v-am urmat sfatul, am facut o pauza si m-am rugat,am mai citit si din Parintele Savatie Bastovoi…Si am gasit o intrebare si un raspuns:
  Cand putem ajunge la bucurie?
  Dupa lacrimi si smerenie de rob.
  Din punctul meu de vedere, puteti sa il puneti si in sinaxar pe KK, dar daca unuia ar putea sa ii foloseasca, pe foarte multi duce la pierzare.
  Numai duhovnicul meu stie cata munca de lamurire si cata rugaciune a facut cu si pentru mine ca sa imi scoata din cap nebuniile pe care mi le-am insusit de la cei cu care m-am infratit inainte de a ajunge in Biserica.
  Nu toti cei care marturisesc pe Iisus Dumnezeu o fac in Duhul Sfant – vedeti sectele de la noi din tara.
  Si cu aceasta am terminat, destula atentie am dat cui nu merita.
  Toate cele bune, de la Domnul, tuturor!

 22. MariaT Says:

  imi cer scuze, am inclus link-ul gresit in primul meu comentariu, era vorba de aceasta conferinta http://vimeo.com/groups/40924/videos/7358237

  admin: am corectat

Lasa un comentariu

Comentariul tau

Nota: Nu trimiteti comentariul de mai multe ori. Toate comentarile sunt moderate. Vor aparea dupa aprobarea administratorului.

Poti folosi si tagurile acestea: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>