Klaus Kenneth la Mănăstirea Lainici – mai 2010

3:48 pm Klaus Kenneth, Romeo                                                     

Klaus Kenneth la Mănăstirea Lainici (Gorj)

emisiune-mondo-tv-petrosani400.jpgVreme de trei zile, Klaus Kenneth a poposit la Mănăstirea Lainici (Gorj).

Înainte de a ajunge aici, Klaus a fost invitat la o emisiune TV de către Mondo TV Petroşani, emisiune ce va fi preluată şi difuzată în curând şi de TVR1 naţional.

Sâmbătă seară, 15 mai, după cină, într-un cadru foarte restrâns, cei apropiaţi, precum şi părinţi ai Mănăstirii Lainici au ţinut să îşi exprime bucuria şi gândul lor frumos la împlinirea, în această zi, a 65 de ani ai lui Klaus Kenneth.

sf-liturghie-lainici500.JPGA doua zi, Klaus a participat la Sf. Liturghie, în cadru căreia s-a împărtăşit. La invitaţia Pr. Ioachim Pârvulescu, Stareţ al Mănăstirii Lainici, cuvântul de învăţătură din cadrul Sfintei Liturghii a fost rostit de Klaus Kenneth, care a insistat cu precădere pe nevoia de părtăşie cu Biserica, de identificare cu ritmul liturgic al Bisericii, precum şi pe necesitatea – în accepţia de condiţie fundamentală – împărtăşirii cu Sfintele Taine.

Biserica, arhiplină, a primit cu bucurie cuvântul lui Klaus, mulţime de credincioşi rămânând apoi, pentru încă aproape o oră, pentru a discuta cu Kenneth şi a primi autografe pe cărţi de la autor.

După prânz, la invitaţia Părintelui Stareţ, Klaus Kenneth a avut o nouă întâlnire, în trapeza mănăstirii, cu obştea din Lainici, întâlnire care s-a dovedit extrem de fructuoasă, legând prietenii frumoase şi părtăşie binecuvântată. Totodată, părinţii din Sf. Mănăstire Lainici şi-au exprimat bucuria de a-l întâlni personal pe Klaus Kenneth şi de a-l cunoaşte aşa cum este, de fapt, şi nu după cum încearcă unii, extrem de tendenţios, să îl prezinte. Şi, totodată, au lansat insistent invitaţia de a reveni în Mănăstirea ce l-a primit cu atâta bucurie şi consideraţie.

cu-obstea-manastirii-lainici500.jpg

Redăm, în cele ce urmează, predica lui Klaus Kenneth rostită în Mănăstirea Lainici, după Sfânta Liturghie.

Editura Agnos

Vezi și:

un raspuns

  1. Blogul Editurii Agnos » Blog Archive » Update – K. K. Şi Pr. Mihail Stanciu reloaded! Înşelarea continuă!!! Says:

    […] Stareţii Mănăstirilor Lupşa, Lainici, Albac etc. (http://www.agnos.ro/blog/2010/05/20/klaus-kenneth-la-manastirea-lainici-mai-2010/) ÎPS Dr. Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului (care i-a dat […]

Lasa un comentariu

Comentariul tau

Nota: Nu trimiteti comentariul de mai multe ori. Toate comentarile sunt moderate. Vor aparea dupa aprobarea administratorului.

Poti folosi si tagurile acestea: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>