Parintele Arsenie Boca – Care-i slujba care trebuie?

6:17 pm Articole, Pr. Arsenie Boca                                                     

Vin oamenii aici:
1. pentru Cuvântul lui Dumnezeu
2. strâmtoraţi de necazuri
3. să învrăjbească oamenii
Cei mai mulţi sunt necăjiţi şi bolnavi (Neemia 9).
Află aici că păcatele-s izvorul tuturor bătăilor de la Dumnezeu. Bate Dumnezeu păcatele să te laşi de ele. Tu, nepricepând, zăboveşti în ele, ba şi la vrăjitoare te duci, să îţi facă pe întors – că aşa-i orbia neştiinţei: te gândeşti la orice, numai la păcatele tale nu.
Dar tu nici nu ştii că ai păcate şi care anume. Nu ştii pentru care pricină are Dumnezeu vrajbă cu tine de-ţi merge rău.
Aşa fiind, vii să dai slujbă: aici banii tăi nu se primesc: aici ţi se cere un lucru mai mare: ceea ce cere Dumnezeu de la tine: să-ţi mărturiseşti asupra ta păcatele tale şi de-acu încolo să nu le mai faci şi nu va mai fi bătaia lui Dumnezeu peste tine, ci darul lui Dumnezeu.
Pentru aceasta, însă, trebuie:
1. Post
2. rugăciune
3. vreme (grăbiţii întârzie)
Adică: Biserică, şcoală, spital, căci relele ce au intrat în 30 de ani nu ies în 3 zile sau 3 minute. Trebuie răbdarea de o vreme mai lungă.
Cine rabdă ajunge la o bună cunoştinţă de sine şi de Dumnezeu. Abia de aci încolo e nădejdea să schimbe Dumnezeu cele rele de pe tine şi să-ţi dea cele bune, nu numai aici, ci şi în viaţa veşnică (Ezechiel 18; Faptele Apostolilor 3)
Nu vrea Dumnezeu să rămâi în întuneric până în sfârşit, ci te mai trimite la şcoală. Aşa şi voi.

Lasa un comentariu

Comentariul tau

Nota: Nu trimiteti comentariul de mai multe ori. Toate comentarile sunt moderate. Vor aparea dupa aprobarea administratorului.

Poti folosi si tagurile acestea: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>