Povestea zilei, 17-05-2013 – “Desconsiderare”

9:21 am Povestea zilei                                                     

– Dacă cineva nu poate merge duminica la biserică, e bine să asculte slujba la televizor sau la radio?

– Da, dacă e bolnav, dacă stă în pat, dacă are împiedicări de nu poate merge. Dar nu-i acelaşi lucru să asculţi slujba la televizor sau la radio şi să mergi la biserică. Nu-i acelaşi lucru! Trebuie să mergem la biserică, iar cine nu poate, acela să asculte slujba la radio sau la televizor, dar numai în cazul acesta, că realmente nu poate, nu că e mai comod să stai acasă şi să asculţi slujba la televizor. Mai întâi de toate, cred că în general cei care ascultă slujba la radio sau o privesc la televizor nu stau în poziţie de oameni care sunt în biserică. Stai pe fotoliu, răsturnat pe spate sau în pat şi asculţi slujba la televizor; asta nu-i treabă, fiindcă asta înseamnă un fel de desconsiderare a slujbei.

arhim. Teofil Părăian – Din ospăţul credinţei

Lasa un comentariu

Comentariul tau

Nota: Nu trimiteti comentariul de mai multe ori. Toate comentarile sunt moderate. Vor aparea dupa aprobarea administratorului.

Poti folosi si tagurile acestea: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>