Parintele Arsenie Boca – “Despre pocainta”

6:04 pm Pr. Arsenie Boca                                                     

Duminică, 10.I.42

I. Tatăl, Cel ce a trimis pe Ioan Înaintemergătorul ca să boteze, a propovăduit prin gura aceluia către păcătoşi, zicând: “Pocăiţi-vă!” (Matei, 3, 2)
II. Fiul, când S-a arătat în lume, acest cuvânt a pus ca începătură şi temelie a propovăduirii Sale: “Pocăiţi-vă, că s-a apropiat Împărăţia Cerurilor!” (Matei 4, 17)
III. Duhul cel Sfânt, când S-a pogorât în chipul limbilor de foc, acelaşi cuvânt a grăit prin apostolul Petru: “Pocăiţi-vă!” (Faptele Apostolilor 2, 38)
“Dumnezeu, trecând cu vederea veacurile neştiinţei, vesteşte acum pe oameni, ca toţi, pretutindeni, să se pocăiască” (Faptele Apostolilor 17, 30)
Pocăinţa = Botezul al doilea, singurul care se poate repeta.
Acestea zice Domnul către oameni. Iată ce zice Satana < > (sic).
Omul ce alege – aceea va avea.
“De aceea, precum zice Duhul Sfânt: <<Dacă veţi auzi astăzi glasul Lui, nu vă învârtoşaţi inimile voastre…>> Ci îndemnaţi-vă unii pe alţii, în fiecare zi, până ce putem să zicem: astăzi! Ca nimeni dintre voi să nu se învârtoşeze cu înşelăciunea păcatului” (Evrei 3, 7-8 şi 13).

2 Raspunsuri

  1. RADU GHEORGHE Says:

    Fratioare ma doare inima de prost ce sunt !In ortodoxie se poate pocaii omul cum se face la ortodoxi, si cand se face botexul POCAINTII Cine -l face> Pe mine ma trag de mana de vreo 40 de ani pocaitii BAPTISTI dar dupa mintea mea socot ca ce spun pocaiotii cultele ca fac nu-i pocainta Boptezul care boteez este cel placut lui Dumnezeu Ca am cunostinta ca si Martorii se boteaza .Da ISUS , a intrebat pe farisei Botezul lui IOAN de unde vine :De la DUMNEZEU sau de la OAMENi si Iudeii, nu s-au incuimetat a -Ilraspunde EU ca ORTODOX asi vrea sa ma pocaiesc si sa primesc botezul pocaintii. Asa facand nu m_asi trada Religia si nici traditia Si asi ramane in CREDINTA mostenita de la stra stra ,bunicii mei Asa ca fratilor poate a ma lamurii cineva? Ppostul Mare se apropie si ar fi un prilj minunast si pentru mne si alti prosti ca mine Ce parere aveti fratilor POCASITI-VA nu ne spune BIBLIA si noua ORTODOCXILOR ?
    RADU – Cu sinceritate.

  2. Iosif Says:

    Cu religia ,cu datinile,cu obiciurile si cu toate inchinarile voastre pagine veti merge in iad.daca te pocaiesti cu adevarat,il marturisesti pe isus DOMNUL VIETII TALE si te feresti de inchinarea la idoli si mai ales LA MORTI lucrul spurcat inaintea lui DUMNEZEU.apostolul ioan cind i-a fost descoperita revelatia,a vrut sa i se inchine ingerului si ingerul la oprit spunindui FERESTETE SA FACI UNA CA ASTA, EU SUNT IMPREUNA-SLUJITOR CU TINE… LUI DUMNEZEU INCHINATE. Nu mai pupati oase si va inchinati lui boca ,sinteti fraieriti de preoti si nu va spun adevarul . Cititi BIBLIA si veti constata ca ati fost mintiti .eu iti spun sa nu iti schimbi religia,SCHIMBA -TI STAPINUL.SUNT DOI STAPINI.UNUL ESTE DUMNEZEU SI CELALALT ESTE SATANA. CUI II APARTII TU?

Lasa un comentariu

Comentariul tau

Nota: Nu trimiteti comentariul de mai multe ori. Toate comentarile sunt moderate. Vor aparea dupa aprobarea administratorului.

Poti folosi si tagurile acestea: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>