Povestea zilei, 10-01-2014 – “Credinta e diferita de la om la om”

5:55 pm Povestea zilei                                                     

– În Biserica noastră există foarte mulţi pietişti. Avem mai mulţi credincioşi sau pietişti? Oare pietismul religios nu este un păcat?

– Dragă, nu ştiu dacă avem mai mulţi pietişti… în orice caz, credinţa religioasă e foarte diferită de la om la om, oamenii o trăiesc foarte diferit. Aşa că e greu de spus cine are o situaţie cu vinovăţie. În realitate, fiecare om îşi trăieşte credinţa la capacitatea lui. Sunt oameni care prin structură sunt mai sensibili, iar aceia trăiesc într-un fel de pietism; alţii sunt mai raţionali, iar aceia trăiesc o credinţă mai raţională. În realitate, fiecare om trăieşte credinţa la măsurile pe care le are. Eu, de exemplu, sunt o fire mai raţională, mai puţin sentimentală; Părintele Serafim de la noi zicea: „Mă, la tine nu s-a făcut acordul între minte şi inimă”… apăi, n-am ce face, dacă asta mi-e structura, dacă aşa m-a lăsat Dumnezeu.

arhim. Teofil Părăian – Din ospăţul credinţei

Lasa un comentariu

Comentariul tau

Nota: Nu trimiteti comentariul de mai multe ori. Toate comentarile sunt moderate. Vor aparea dupa aprobarea administratorului.

Poti folosi si tagurile acestea: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>