Povestea zilei, 3-01-2015 – “Logica seaca”

11:14 pm Povestea zilei                                                     

Cine îşi toceşte mereu mintea cu cunoştinţe şi trăieşte departe de Dumnezeu, în cele din urmă îşi face mintea sabie cu două tăişuri; cu o parte se înjunghie încet-încet pe sine însuşi, iar cu cealaltă îi taie pe oameni cu soluţiile sale care sunt exclusiv omeneşti şi raţionale. Atunci când cunoaşterea omenească se va sfinţi, ea va deveni dumnezeiască şi va putea ajuta. Altfel, ea este o rezolvare omenească, mentală, este o logică lumească. Mintea goală este baston de fier fără magnet, care loveşte metalele ca să se lipească, dar ele se strâmbă şi nu se lipesc.
Aceasta e lumea de astăzi. Toate lucrurile sunt privite printr-o logică seacă. Iar această logică este o catastrofă. Nu se spune oare: “Cunoştinţa îngâmfă”? Dacă omul nu are iluminarea dumnezeiască, atunci cunoaşterea lui este nefolositoare, aduce catastrofe.

Cuviosul Paisie Aghioritul – Cu durere și dragoste pentru omul contemporan

Lasa un comentariu

Comentariul tau

Nota: Nu trimiteti comentariul de mai multe ori. Toate comentarile sunt moderate. Vor aparea dupa aprobarea administratorului.

Poti folosi si tagurile acestea: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>