Agnos - Editura si Librarie Contul meu  Con■inutul co║ului  Plate║te  
  Librarie » Catalog » EDITURA AGNOS » Blogul Agnos  |  Contul meu  |  Con■inutul co║ului  |  Plate║te   
Categorii
Editura Alias
EDITURA CHARISMA
EDITURA LUMEA CREDINTEI
PR. CONSTANTIN NECULA
PATERICE
EDITURA AGNOS
EDITURA OASTEA DOMNULUI
Toate categoriile
NoutŃ■i ortodoxe »
<b> Zambetul sfintilor: file de pateric urban-rural contemporan </b> <br> Pr. Romeo Ene
Zambetul sfintilor: file de pateric urban-rural contemporan
Pr. Romeo Ene

10,00RON
Toate nouta■ile
╬n CurÔnd »
<b> Indumnezeirea maidanului </b> <br> Pr. Constantin Necula </br>
Indumnezeirea maidanului
Pr. Constantin Necula

20,00RON
CŃutare
 
Cuvintele cŃutate
Informa■ii
Blogul Agnos
Cum comand
Expediere/Plata
Toate categoriile
Vezi Lista completa
Contacta■i-ne
Viata Sfantului Nicolae, Facatorul de minuni, Daruitorul
Pr. Constantin Necula
15,00RON

Gând de început

Oare care dintre copiii rom├óni nu s-a bucurat de dragostea Sf├óntului Nicolae?! Și ce spun eu rom├ón ? Care dintre copiii lumii nu s-a bucurat de bucuriile pe care distinsul bunicuț este dispus s├ú le ├«mplineasc├ú? Pe vremea copil├úriei mele, nu foarte departe de copil├úria copiilor mei, Sf├óntul Nicolae nu era altul dec├ót cel de acum, at├óta doar c├ú, pentru c├ú oamenii erau sub interdicțiile unei societ├úți comuniste, pr├úznuirea Sf├óntului era ea ├«ns├úși un dar. Cine poate uita lumina din ochii mei sau ai bunilor mei colegi din școala general├ú sau din liceu, atunci c├ónd ne revedeam dup├ú seara ├«n care bocancii ne erau umpluți cu daruri, daruri s├úrace faț├ú de cele de-acum, c├úci nici Moșul Nicolae nu prea avea de unde alege... Cine poate uita ochii plini de dragoste ai p├úrinților noștri, ai ├«nv├úț├útoarei ori ai profesorilor noștri, care f├úceau cu noi alianțe ale t├úcerii și inexpugnabile alianțe ├«n jurul icoanei pline de har a Sf├óntului?! O singur├ú dat├ú ├«n viaț├ú am crezut c├ú moșul nu-mi va aduce nimic. Eram ├«n Armat├ú, soldat, ├«n decembrie 1989, c├ónd, ├«ntors dup├ú un marș teribil de lung prin zloata unei prime z├úpezi, ├«nghețat și fl├úm├ónzit, mi-am f├úcut bocancii din obligație cazon├ú, fiind convins c├ú nu are cine s├ú-i fac├ú semn Moșului c├ú mai sunt pe lume. Și eu, și colegii mei aveam același nod ├«n g├ót, amintirile de-acas├ú copleșindu-ne. ├Än zori, bocancii noștri erau plini cu bomboane și portocale și, credeți-m├ú, camarazii mei nici p├ón├ú ast├úzi nu știu de unde și cum aflase Moșul de sufletele lor pustiite. Cred c├ú lacrimile lor, ale b├úrbaților-copii, amestecate cu gustul portocalelor, sunt Acatistul cel mai smerit ce l-am v├úzut vreodat├ú c├óntat și rugat de pe buzele vreunui om.
Revenind la cartea aceasta: am remarcat ├«n ultimul timp cum, plini de zel, comercianții l-au arestat pe distinsul moșneguț. Și televiziunile, și autorii de filme și desene animate. L-au prins ca s├ú-l pun├ú la munc├ú ├«n folosul lor.
Cred și eu. Figura b├útr├ónului, gesturile lui de mare cordialitate, izvor├óte din credința lui ├«n Iisus Hritos, sunt ast├úzi numai bune de pus pe rana indiferentismului nostru, a lipsei de omenie prin care trece omenirea. Scierea acestei c├úrți este important├ú pentru mine, deoarece cred c├ú trebuie s├ú le spunem copiilor noștri c├ú Moșul nu-i o ├«nchipuire, nu-i personaj din desene animate, ci o persoan├ú care a existat și care continu├ú, prin Harul lui Dumnezeu, s├ú se pun├ú la dispoziția oamenilor care iubesc valorile ├«n care și el a crezut: credința, n├údejdea și dragostea.
Eu am avut binecuv├óntatul dar de la Dumnezeu de a crește, ├«n anii copil├úriei, sub t├ómpla de lumin├ú a Șcheilor din Brașov. Acolo fiecare cas├ú are o icoan├ú cu Sf├óntul Nicolae, fiecare strad├ú se termin├ú ├«ntr-o troiț├ú, multe dedicate B├útr├ónului Ierarh. Bunica mea, Maria, urca o vreme, zilnic, c├úrarea spre F├ónt├ónița Popii, loc al multora dintre minunile copil├úriei mele, c├útre o poieniț├ú unde, cu evlavie, un creștin cu dare de m├ón├ú a construit o troiț├ú care ad├úpostea nu doar Crucea M├óntuitorului, ci și minunata icoan├ú a Sf├óntului Nicolae. Aprindea candela și miezul de lumin├ú aprindea ├«n ochii Sf├óntului un z├ómbet de ș├úg├úlnicie, de drag de oamenii care locuiau Coasta. R├úm├óneam pironit locului, emoționat c├ú un Sf├ónt at├ót de mare și de ocupat m├ú primea ├«n casa lui. De multe ori apoi l-am urm├úrit, mai ales dup├ú ce colegii mei mi-au b├úgat ├«n cap prostia c├ú nu exist├ú, ├«n speranța c├ú ├«l voi surprinde. Veți citi și despre acest moment, și despre p├úțania unui str├ú-unchi de-al tat├úlui meu, care a avut de-a face la modul cel mai direct cu intervenția Sf├óntului. Dar vreau s├ú ne ├«nțelegem bine: am scris aceast├ú carte cercet├ónd izvoare istorice și lucr├úri foarte demne de ├«ncredere, ca s├ú ├«nv├úț├úm acum ├«mpreun├ú cine este Sf├óntul Nicolae! Ca s├ú nu ne mai l├ús├úm furați de modul ├«n care unii cred c├ú-l pot ascunde pe Sf├óntul nostru drag printre reclame și baloane colorate. El nu acolo locuiește. Ci ├«n catapetesmele bisericii, ├«n icoanele pline de bucurie din casele s├úrmanilor, ├«n inima celor de la c├úp├út├óiul bolnavilor, ├«n m├óng├óierea copiilor singuri, ├«n gestul de ad├ónc├ú prietenie al camaraderiei gata s├ú moar├ú pentru cel├úlalt. Și, o s├ú vedeți, ├«n f├úptuirile pline de smerit├ú afecțiune.
Trebuie s├ú recunosc c├ú și numai scriind introducerea aceasta m-am emoționat. Acum c├óțiva ani mi-a ├«ng├úduit Dumnezeu s├ú m├ú ├«nchin moaștelor sale, care se odihnesc la Bari, ├«n Italia, sub baldachinul purt├úrii de grij├ú a M├óntuitorului. Acolo mi-a venit g├óndul c├úrții acesteia. Rogu-v├ú dar s├ú-l primiți și v├ú fie bucurie descoperirea icoanei celui ce ne dorim s├ú ne fie pururi rug├útor dinaintea Altarului Ceresc, pentru iertarea p├úcatelor și m├óntuirea sufletelor noastre. Darurile cu adev├úrat mari pe care Sf├óntul le-a f├úurit pe p├úm├ónt din lacrima privegherii, durerea c├úut├úrii aproapelui și smerita bucurie a credinței curate. Dup├ú ce veți citi cartea n├úd├újduiesc c├ú veți cere acestea, pentru ca, intrați ├«n ├Ämp├úr├úția lui, s├ú le puteți d├úrui și voi, ├«n numele Domnului nostru Iisus Hristos, acelor cae așteapt├ú izb├úvirea din s├úr├úcia sufleteasc├ú.
Rog pe Sfântul Nicolae, Fãcãtorul de minuni Ierarh al Mirelor Lichiei, sã ne fiei pururea dãruitor al celor necesare mântuirii.
Bucur├ú-te, dar, Nicolae Sfinte, P├úrintele copil├úriilor și vieților noastre ├«ntregi!

Pr. Constantin Necula

Acest produs a fost adaugat la data de DuminicŃ 29 Noiembrie, 2015.
IMAGE_BUTTON_REVIEWS
Clientii care au cumparat acest produs, au mai cumparat:
<b>Alegerea Patriarhului - 41 zile ale dezinformarii</b><br> Pr. Constantin Necula,Florian Bichir, Romeo Petrasciuc
Alegerea Patriarhului - 41 zile ale dezinformarii
Pr. Constantin Necula,Florian Bichir, Romeo Petrasciuc
<b> Bucuria credintei. Dialoguri in cetate </b> <br> Pr. Cristian Muntean <br> Pr. Constantin Necula
Bucuria credintei. Dialoguri in cetate
Pr. Cristian Muntean
Pr. Constantin Necula
<b> Parintele Arsenie Boca. Sfantul Ardealului </b>
Parintele Arsenie Boca. Sfantul Ardealului
<b>Sfantul Daniil Stalpnicul</b> <br>Pr. Constantin Necula <br>Elena Tâmpãnariu
Sfantul Daniil Stalpnicul
Pr. Constantin Necula
Elena Tâmpãnariu
<b> Bucuria insingurarii </b> <br> Pr. Constantin Necula
Bucuria insingurarii
Pr. Constantin Necula
<b>Iubirea care ne urneste</b> <br>Pr Constantin Necula
Iubirea care ne urneste
Pr Constantin Necula
Anun■uri
discount
Notificari »
IMAGE_BUTTON_NOTIFICATIONSAnunta-ma noutatile la Viata Sfantului Nicolae, Facatorul de minuni, Daruitorul
Pr. Constantin Necula
Spune-i unui prieten
 
Spune-i unui prieten despre acest produs.
PŃreri »
IMAGE_BUTTON_WRITE_REVIEWScrie o pŃrere despre carte!

Copyright © 2024 Agnos - Editura si Librarie
Powered by osCommerce

   


natura