Agnos - Editura si Librarie Contul meu  Conținutul coșului  Platește  
  Librarie » Catalog » MARTURISITORI » Blogul Agnos  |  Contul meu  |  Conținutul coșului  |  Platește   
Categorii
CARTI DE RUGACIUNI
CARTI PENTRU COPII
Editura Alias
EDITURA AREOPAG
EDITURA CHARISMA
EDITURA LUMEA CREDINTEI
MAICA ECATERINA FERMO
MARTURISITORI
PR. CONSTANTIN NECULA
SYNAXIS
TALCUIRI
PATERICE
IR. TEOFAN MADA
EDITURA AGNOS
EDITURA CATISMA
EDITURA EGUMENITA
EDITURA OASTEA DOMNULUI
EDITURA SOPHIA
ALTE EDITURI
Toate categoriile
Noutăți ortodoxe »
<b> Zambetul sfintilor: file de pateric urban-rural contemporan </b> <br> Pr. Romeo Ene
Zambetul sfintilor: file de pateric urban-rural contemporan
Pr. Romeo Ene

10,00RON
Toate noutațile
În Curând »
<b> Indumnezeirea maidanului </b> <br> Pr. Constantin Necula </br>
Indumnezeirea maidanului
Pr. Constantin Necula

20,00RON
Căutare
 
Cuvintele căutate
Informații
Blogul Agnos
Cum comand
Expediere/Plata
Toate categoriile
Vezi Lista completa
Contactați-ne
Detinutul Profet
Ioan Ianolide
13,00RON


    Confruntarea apocaliptică nu trebuie văzută ca un război propriu zis, deși are acest aspect, ci ca tentativă de a stăpâni lumea din toate punctele de vedere: spiritual, politic, economic, cultural, social, științific și militar. Fiara vrea integral omul și omenirea, cu toate cele spirituale ale ei, cât și cu cele materiale, pentru toată viața și pentru eternitate.

    Există deci o încleștare apocaliptică pe plan politic, pe plan economic, pe plan artistic, în gândirea filozofică, în formele științifice, în orânduirile sociale, cât și în conflictele militare.

    Biruința lui Hristos și deci a creștinătății trebuie să fie deplină în toate laturile și domeniile vieții omenești.

    Omenirea se materializează, se mecanizează. Creștinii au pierdut dimensiunea mesianică, în timp ce evreii pompează ateismul pentru a dizolva toată cultura creștină.

    Nu mai avem Dumnezeu, nu mai avem spernța vieții eterne, nu mai avem nădejdea vieții veșnice.

    Lumea e în mâinile lui Dumnezeu, dar ne întrebăm, cutremurați de răspunderi, ce fac oamenii ? Vin ei în întâmpinarea lui Hristos ? Mântuirea lumii trece prin credința oamenilor. În această perspectivă credem în misiunea noului Israel și respingem iudaismul ca ateism antihristic. Fiara apocaliptică ucide pe cei care spun adevărul. Cu toată gravitatea situației, cu toate riscurile vom mărturisi adevărul, chiar de vom fi uciși, căci răstigniți suntem de multă vreme.
    Când forțele satanice ajung să cucerească puterea în lume, ele își fac oștiri ca să le apere, legi care să le orgnizeze, ideologii care să le justifice și chiar religii care să-i înșele pe oameni. Creștinii nu trebuie să lase forțele satanice să cucerească puterea; iar dacă au cucerit-o, ei trebuie să-și organizeze forțele și să o învingă în numele lui Hristos.
    Creștinismul e veghea și puterea sfântă care răspunde de mântuirea lumii. Și vai de creștinii ce nu corespund sfintei misiuni ce le este încredințată, căci Dumnezeu va ridica și din pietre pe alți aleși ai Săi, care să-I zidească Împărăția.
    Antihrist este un om, și anume un om politic ce va stăpâni lumea descreștinând-o, satanizând-o și pierzând-o.
    Creștinii participă cu Hristos la mântuirea lumii, după cum antihrist participă cu fiii întunericului la pierzania lumii. Creștinii să nu uite că adesea fiii întunericului sunt mai înțelepți, mai viguroși și mai puternici decât fiii luminii. Creștinii să înțeleagă că neprihănirea lor, energia și puterea lor trebuie să depășească și să învingă și pe a fiilor întunericului.
    Creștinătatea va triumfa prin Hristos. El vine să desăvârșească și să facă posibilă mântuirea lumii căzută în păcat.
    Antihrist va fi biruit de Hristos.
    Dintre forțele antihritice se distinge atitudinea evreilor, care poartă pe conștiință vărsarea sângelui nevinovat și care în mod evident, printr-o îndrăcită patimă, luptă împotriva lui Hristos. Istoria ultimilor două mii de ani a poporului evreu este o concentrare antihristică.

    
    Poporul evreu trăiește în Hristos printr-o rămășiță. Apostolul Pavel crede că se va mântui întreg poporul evreu. Acesta este un eveniment pe care omenirea îl așteaptă, dar care nu se poate produce decât prin sinceră pocăință și smerită slujire.
    A spune adevărul despre evrei nu este antisemitism, ci noi, creștinii, plini de iubirea ce L-a mistuit pe Hristos și repetând-o în aceste vremuri tulburi, noi iubim cu adevărat poporul evreu și știm că numai prin Hristos este mântuirea lor. Tragedia evreilor este catastrofală prin solidaritatea întregului popor evreu cu Ana și Caiafa. Strigăm deci tuturor evreilor în care mijește lumina credinței, să părăsească satanismul, minciuna și materialismul iudaic, să se încreștineze și să se împace cu oamenii. Așa după cum este evident din toată istoria antică și modernă că neamurile nu pot tolera să fie stăpânite de evrei, așa le spunem și noi : să se integreze în omenire. Dacă râvna și energiile antologice de care dispun vor fi orientate în sensul sacru al revelațiilor divine, atunci poporul evreu ar fi fericit, cerurile se vor bucura și oamenii îi vor iubi. Rasismul lor este absolut, materialismul lor le este în fire, minciuna este centrul gândirii lor pocite și cu cât vor insista mai mult pe aceste coordonate, pe atât dezastrul lor va fi mai crud. Omenirea nu poate accepta nici tirania rasială a iudeilor, nici materialismul grosolan și nici răstălmăcirea mentală a iudaismului. Prin decizia divină și prin voința oamenilor, ei sunt sortiți eșecului. Pieirea ta prin tine, Israele !
    Deținutul simte că într-un viitor previzibil puterea comunistă va fi anihilată.Și totuși el e trist și îngrijorat.Trist este pentru că vede că aceia care au avut puterea comunizării țării se profilează ca stăpâni și ai lumii ce va veni.

    Este îngrijorat pentru că înțelege că se deschid perspectivele unei tiranii mondiale fără oponenți și fără precedent. Vițelul de aur, zeul străvechi se arată azi ca o uzină atotputernică în spiritul omenirii. Lumea se închină mașinii. E o pseudo-religie a dogmelor materiale, a sensului material și a finalității neantice. Statul care va avea monopolul armelor sofisticate, al ingineriei genetice și al tehnicii de determinare a conștiințelor va fi atotputernic și va nimici omenirea. Nimeni nu garantează libertatea oamenilor în această civilizație, nimeni nu poate guverna forțele tehnologice în această civilizație.

    De aceea omenirea trăiește pe culmile disperării. Toate problemele lumii se află în Crucea lui Hristos și a creștinilor, câte ori vom rătăci drumul, ori vom lenevi pe cale, să ne înapoiem la Evanghelie și la Duhul Sfânt. Suferințele ce ni se pricinuiesc au menirea biciuiască lenea noastră și să ne lumineze mințile.

    
    Ioan Ianolide, 1985

Acest produs a fost adaugat la data de Miercuri 22 Aprilie, 2009.
IMAGE_BUTTON_REVIEWS
Clientii care au cumparat acest produs, au mai cumparat:
<b> De ce esti trist, popor al Invierii? </b> <br> Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula
De ce esti trist, popor al Invierii?
Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula
<b>Bucuria mărturisirii</b><br>Pr Constantin Necula
Bucuria mărturisirii
Pr Constantin Necula
<b>Homo Eticus</b> <br>Ieromonah Teofan Mada
Homo Eticus
Ieromonah Teofan Mada
<b> Cum sa citim Biblia in invatatura Sfintilor Parinti </b> <br> Arhim. Paulin Lecca
Cum sa citim Biblia in invatatura Sfintilor Parinti
Arhim. Paulin Lecca
<b> Provocarile strazii </b> <br> Pr. Constantin Necula
Provocarile strazii
Pr. Constantin Necula
<b> Povestiri ortodoxe </b> <br> Ieromonah Savatie Bastovoi
Povestiri ortodoxe
Ieromonah Savatie Bastovoi
Anunțuri
discount
Notificari »
IMAGE_BUTTON_NOTIFICATIONSAnunta-ma noutatile la Detinutul Profet
Ioan Ianolide
Spune-i unui prieten
 
Spune-i unui prieten despre acest produs.
Păreri »
IMAGE_BUTTON_WRITE_REVIEWScrie o părere despre carte!

Copyright © 2020 Agnos - Editura si Librarie
Powered by osCommerce

   


credo.ro