Agnos - Editura si Librarie Contul meu  Con■inutul co║ului  Plate║te  
  Librarie » Catalog » EDITURA AGNOS » Blogul Agnos  |  Contul meu  |  Con■inutul co║ului  |  Plate║te   
Categorii
CARTI DE RUGACIUNI
CARTI PENTRU COPII
Editura Alias
EDITURA AREOPAG
EDITURA CHARISMA
EDITURA LUMEA CREDINTEI
MAICA ECATERINA FERMO
MARTURISITORI
PR. CONSTANTIN NECULA
SYNAXIS
TALCUIRI
PATERICE
IR. TEOFAN MADA
EDITURA AGNOS
EDITURA CATISMA
EDITURA EGUMENITA
EDITURA OASTEA DOMNULUI
EDITURA SOPHIA
ALTE EDITURI
Toate categoriile
NoutŃ■i ortodoxe »
<b> Vindecarile lui Hristos si vindecarea noastra </b> <br> Pr. Constantin Necula
Vindecarile lui Hristos si vindecarea noastra
Pr. Constantin Necula

10,00RON
Toate nouta■ile
╬n CurÔnd »
<b> Indumnezeirea maidanului </b> <br> Pr. Constantin Necula </br>
Indumnezeirea maidanului
Pr. Constantin Necula

20,00RON
CŃutare
 
Cuvintele cŃutate
Informa■ii
Blogul Agnos
Cum comand
Expediere/Plata
Toate categoriile
Vezi Lista completa
Contacta■i-ne
Pãrintele Arsenie Boca. Fost-a om trimis de Dumnezeu 12,00RON

Fost-a om trimis de Dumnezeu...

Cartea aceasta este ├«nc├ú o minune a P├úrintelui Arsenie Boca. Dup├ú volumul „Sf├óntul Ardealului” , ap├úrut nu cu mult├ú vreme ├«n urm├ú ├«n cadrul Editurii Agnos, m├úrturiile pe care le ve├żi reg├úsi aici s-au or├ónduit de la sine ├«ntre copertele unei noi c├úr├żi. Fost-a om trimis de Dumnezeu e mai mult dec├ót o culegere de interviuri; e un dialog legitim cu cei care, ajun┬║i, ├«ntr-un fel sau altul, ├«n conjunc├żie cu P├úrintele Arsenie, nu pot s├ú nu dea seam├ú ┬║i celorlal├żi de ceea ce adesea le spunea Sf├óntul din inim├ú de Ardeal: calea Ortodoxiei nu e imposibil├ú. Ci tocmai acest imposibil e Calea de a ajunge biruitori la Hristos!
De aceea, Ortodoxia ┬║i-a redefinit, ├«nc├ú o dat├ú, la vremea ├«ncerc├úrii, m├úrturia de jertf├ú ┬║i credincio┬║ie, prin cov├ór┬║itoarea prezen├ż├ú a P├úrintelui Arsenie. Ca un organism cibernetic, ce ├«┬║i semnific├ú ┬║i resemnific├ú mereu con├żinuturile, prin bog├ú├żia harismelor pe care, din vreme ├«n vreme, Dumnezeu le d├úruie┬║te unor oameni, pentru a-L ├«nlocui, a-i face voia Sa ├«ntre semeni.
Am cunoscut, cu acest prilej, oameni cu adev├úrat minuna├żi, suflete frem├út├ónd de dragoste ┬║i credincio┬║ie. Lor li se datoreaz├ú aceast├ú carte. Fie doar pentru at├ót, ┬║i demersul ┬║i-a ├«mplinit sensul. ├×in s├ú le mul├żumesc autorilor acestui volum, f├úr├ú de care dimensiunea hagiografic├ú a P├úrintelui Arsenie ar fi fost ceva mai s├úr├úcit├ú, ├«n detaliile ce o ├«nstructureaz├ú. Mul├żumesc, totodat├ú, Constan├żei Abala┬║ei Donosa, pentru generozitatea cu care a r├úspuns invita├żie de a ne fi al├úturi prin realizarea copertei acestor culegeri de m├úrturii.
C├úr├żii acesteia ├«i vor urma altele… Pentru c├ú P├úrintele Arsenie e ├«n continu├ú lucrare. ┬¬i mul├żi, tot mai mul├żi credincio┬║i dau m├úrturie despre aceasta.
Via├ża – o ┬║tim cu to├żii – e o cale, nu o destina├żie. P├úrintele Arsenie, prin via├ża sa, a reu┬║it s├ú descifreze harta spre aceast├ú Destina├żie. Fie-ne, de aceea, ├«ndrum├útor ┬║i sprijin pe Cale, fiec├úruia dintre noi…

Romeo PETRAªCIUC

C├ónd Dumnezeu iubește un popor, ├«i trimite profeți

Dintre multele icoane ad├úpostite pe iconostasul evlaviei populare, ├«n Ardeal și nu doar, chipul P├úrintelui Arsenie Boca este de departe cel mai aproape de inima plin├ú de r├óvn├ú evanghelic├ú a poporului. Fie c├ú urci creasta de mireasm├ú cereasc├ú a Prislopului, fie ├«n lentila de piatr├ú a Ferestrei F├úg├úrașului, ├«n puntea de istorie a Densușului ori ├«n lucirea de geniu a filigranului teologic de la Dr├úg├únescu, P├úrintele Arsenie Boca respir├ú cu tine. Simți ocrotirea lui, modul lui de a se odihni ├«n Duhul Sf├ónt. O simți și dac├ú nu ești contemporan la modul temporal, pentru c├ú Duhul Sf├ónt ├«i face pe Sfinții S├úi mereu contemporani ├«n duh și adev├úr cu toți cei r├óvnitori și bucuroși de c├úutarea sfințeniei. Iat├ú-i ├«ndemnul: „Des├úv├órșirea și iubirea de vr├újma┬║i nu sunt nici m├úcar sfaturi evanghelice; sunt porunci. Prin urmare, cu ├«mplinirea sau ne├«mplinirea lor, st├úm sau c├údem din creștinism. S├ú nu descurajeze nimeni; fiecare pe m├úsura sa, pe care trebuie s├ú o ajung├ú. Pe ce cunoaștem aceasta? Pe cele ce ni se ├«nt├ómpl├ú; pe cele ce ne vin fiec├úruia s├ú le trecem, țin├ónd seam├ú de aceste dou├ú porunci. Providența conlucr├ú cu noi pentru des├úv├órșirea noastr├ú: prin toate ├«mprejur├úrile grele, din care nu putem ieși teferi dec├ót lep├úd├óndu-ne de noi ├«nșine, duc├ónd o cruce ├«n fiecare zi și ├«mbiați cu potrivnici, plini de ur├ú, capabili s├ú ne dezlege de viața aceasta. Dac├ú nu ├«nțelegem țeserea Providenței, care urm├úrește des├úv├órșirea noastr├ú, prin tot felul de ├«ncerc├úri inevitabile, atunci c├údem ├«n p├úrerea c├ú des├úv├órșirea noastr├ú trebuie s├ú ne-o facem noi, ceea ce e o trufie f├úr├ú seam├ún. ├Äncremenim des├úv├órșirea ├«ntr-o problem├ú ”. De aici importanța unor atari volume de m├úrturii, din capacitatea interlocutorilor de a țese pe firul transparenței Duhului Sf├ónt icoana P├úrintelui. Nevoia unor astfel de interludii ├«n bucuroasa p├úrt├úșie cu P├úrintele Arsenie ține de o harism├ú uitat├ú de noi, a memoriei care re├«ncarc├ú n├údejdea. Cum minunat ne spune Icosul Rusaliilor: „Grabnic├ú și statornic├ú m├óng├óiere robilor T├úi d├ú-le, Iisuse, c├ónd se ├«ntristeaz├ú duhurile noastre. Nu p├úr├úsi sufletele noastre ├«n necazuri, nu Te dep├úrta de cugetele noastre ├«n primejdii, ci pururea ne ├«nt├ómpin├ú pe noi. Apropie-te de noi, apropie-te. Cel ce ești pretutindenea; precum și cu Apostolii T├úi ai fost pururea, așa și cu noi, cei ce Te dorim, unește-Te, ├Ändurate; ca fiind uniți cu Tine, s├ú l├úud├úm și s├ú sl├úvim pe Duhul cel Sf├ónt”. Pentru c├ú, la vremea ├«nnebunirii atee a unei mari p├úrți din Europa, P├úrintele ne-a fost d├úruit drept statornic├ú m├óng├óiere. Cum minunat se exprim├ú Aspazia cea oțelit├ú ├«n Duhul r├úbd├úrii prigoanei: P├úrintele Arsenie m├ú privea cu veșnicia!
Prietenului meu Romeo Petra┬║ciuc ├«i revine onoarea aceasta de a recupera fibre de vitralii, de a le reda cititorului și rug├útorului rom├ón. Nu e vorba, nici ├«n cartea aceasta, nici ├«n cea intitulat├ú, dup├ú adev├úr, P├úrintele Arsenie Boca. „Sf├óntul Ardealului” (Agnos, 2012), de texte arseniene traforate din materialul existent ori cunoscut al operei P├úrintelui. Ci de modul ├«n care a marcat vieți, a biruit ├«ndoieli ori a tratat anemii sufletești. Un fel de Manual de Pastoral├ú, deloc scolastic și deloc pentru școlari, dar nici simplist, p├ústr├ónd ├«n taina cuvintelor rostite o serie de tr├úiri de nerostit. ├Än satele F├úg├úrașului ori ale Ț├úrii B├órsei, ├«n tronul Arhieresc centrat pe Mittel Europa, ├«n r├úcoarea unei vieți – cum sunt dou├ú minunate icoane feminine ├«n volumul de faț├ú –, ├«n viețile povestitorilor m├úrturisitori, P├úrintele este viu, este parte integrant├ú a lucr├úrii Duhului Sf├ónt ├«n viața Ț├úrii. Sub negur├ú, un soare.
Nu este cuprins├ú nici ├«n obiectivul lucr├úrii acesteia și nici ├«n materialele cuprinse deja ├«ntr-un al treilea volum de interviuri (care va ap├úrea ├«n cur├ónd) vreo dorinț├ú de exacerbare a chipului duhovnicesc al P├úrintelui Arsenie Boca. P├úrintele nu poate fi impus ├«ns├ú teologiei viitorului, vieții duhovnicești a Bisericii, doar cu reacții emoționale. Or, astfel de pietre de preț, decantate ├«n timp și reașezate ├«n memoria n├úd├újduitoare a unui popor s├úr├úcit de valori, nu pot prinde dec├ót bine. ├Än Hristos, a citi r├óndurile despre oamenii Lui, care au suspendat nebunia ucig├útoare de suflet, confirm├ónd lucrarea Duhului Sf├ónt ├«n Neamul rom├ónesc, nu poate fi dec├ót n├úd├újduitoare. Arheologia propus├ú de Romeo Petra┬║ciuc ├«n satele și orașele noastre, ├«n m├ún├ústiri ori locuri ├«nsingurate, e obligatorie. Generațiile celor ce l-au cunoscut pe P├úrintele sunt tot mai r├úsfirate, diluate ├«n marea vieții, parte r├úm├ón├ónd drept m├úrturie, parte trec├ónd pragul veșniciei, m├úrturisiți de Hristos ca prieteni ai S├úi. Sunt ├«nc├ú filoane de diamant duhovnicesc neexplorate de interogația omului t├ón├úr. Toți sunt gazde excelente, dispuse oric├ónd s├ú vorbeasc├ú despre P├úrintele. E o bucurie pentru ei prețuirea Bisericii! Ei nu au nevoie de confirm├úri. Pentru ei, P├úrintele Arsenie Boca este grabnica și statornica m├óng├óiere a Duhului Sf├ónt.
Era nevoie de ├«nc├ú o astfel de carte? ├Äntr-o lume a g├ólcevilor ne├«nțelepte, a ├«njur├úturilor murdare și a academismelor mediocre, mai mult dec├ót oric├ónd! E nevoie mereu s├ú r├úspundem generațiilor viitoare povestea Neamului rom├ónesc ├«n Duhul Sf├ónt. E nevoie mereu de rug├úciunea celor ce ne sunt m├úrturie dinaintea Altarului Ceresc despre sfințenia firii noastre, ca Neam și ca Țar├ú. Ortodoxia r├úm├óne, pentru veșnicie, Bucuria sufletelor cutremurate de forța Evangheliei, care nu sunt dispuse s├ú uite prin cine le-a venit Darea de sus și m├óntuirea sufletelor. ├Än coasta de lumin├ú a Prislopului, atent, P├úrintele Arsenie ne aștept├ú. Cartea aceasta, m├úrturie pe Cale!


Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin NECULA

Cuprins

Fost-a om trimis de Dumnezeu…
C├ónd Dumnezeu iubește un popor, ├«i trimite profeți
„Pr. Arsenie Boca, un mare sf├ónt d├úruit de Dumnezeu neamului nostru” (├ÄPS Serafim Joant├ú)
„P├úrintele Arsenie m├ú privea cu ve┬║nicia!” (Aspazia O├żel-Petrescu)
„Am fost cu adev├úrat cucerit de personalitatea P├úrintelui Arsenie Boca” (Pr. Nicolae Borda┬║iu)
„P├úrinte Arsenie, roag├ú-te lui Dumnezeu pentru noi…” (Pr. Serafim B├údil├ú)
P├úrintele Arsenie Boca ┬║i ├«nt├ólnirea care i-a schimbat via├ża (Maica Glicheria Curtean)
„P├úrintele Arsenie era un om deosebit” (Arhim. Paisie Tinca)
„P├úrinte, cine e┬║ti, P├úrinte?!” (Sora Aurica Tinca)
„P├úrintele Arsenie m-a adus pe calea cea bun├ú!” (Teodora B├ó├ż├ú)
„Mi-a r├úmas ├«n suflet, e mereu prezent P├úrintele Arsenie!” (Maria Clopo├żel)
Mãrturii din Poiana Mãrului

Acest produs a fost adaugat la data de DuminicŃ 28 Octobrie, 2012.
IMAGE_BUTTON_REVIEWS
Clientii care au cumparat acest produs, au mai cumparat:
<b>Detinutul Profet</b> <br>Ioan Ianolide
Detinutul Profet
Ioan Ianolide
<b> Despre felurite probleme de credinta si viata </b> <br> Sf. Teofan Zavoratul
Despre felurite probleme de credinta si viata
Sf. Teofan Zavoratul
<b>Raspunsuri la intrebari ale lumii de astazi vol. 1</b><br> Sf. Nicolae Velimirovici
Raspunsuri la intrebari ale lumii de astazi vol. 1
Sf. Nicolae Velimirovici
<b> Dialogul in psihoterapia ortodoxa </b> <br> Pr. Filothei Faros
Dialogul in psihoterapia ortodoxa
Pr. Filothei Faros
<b>Raspunsuri la intrebari ale intelectualilor Vol 2</b> <br>Sf. Teofan Zavoratul
Raspunsuri la intrebari ale intelectualilor Vol 2
Sf. Teofan Zavoratul
<b> Suflet de copil </b> <br> Monahia Parascheva
Suflet de copil
Monahia Parascheva
Anun■uri
discount
Notificari »
IMAGE_BUTTON_NOTIFICATIONSAnunta-ma noutatile la Pãrintele Arsenie Boca. Fost-a om trimis de Dumnezeu
Spune-i unui prieten
 
Spune-i unui prieten despre acest produs.
PŃreri »
IMAGE_BUTTON_WRITE_REVIEWScrie o pŃrere despre carte!

Copyright © 2022 Agnos - Editura si Librarie
Powered by osCommerce

   


credo.ro