Agnos - Editura si Librarie Contul meu  Con■inutul co║ului  Plate║te  
  Librarie » Catalog » EDITURA AGNOS » Blogul Agnos  |  Contul meu  |  Con■inutul co║ului  |  Plate║te   
Categorii
Editura Alias
EDITURA CHARISMA
EDITURA LUMEA CREDINTEI
PR. CONSTANTIN NECULA
PATERICE
EDITURA AGNOS
EDITURA OASTEA DOMNULUI
Toate categoriile
NoutŃ■i ortodoxe »
<b> Vindecarile lui Hristos si vindecarea noastra </b> <br> Pr. Constantin Necula
Vindecarile lui Hristos si vindecarea noastra
Pr. Constantin Necula

10,00RON
Toate nouta■ile
╬n CurÔnd »
<b> Indumnezeirea maidanului </b> <br> Pr. Constantin Necula </br>
Indumnezeirea maidanului
Pr. Constantin Necula

20,00RON
CŃutare
 
Cuvintele cŃutate
Informa■ii
Blogul Agnos
Cum comand
Expediere/Plata
Toate categoriile
Vezi Lista completa
Contacta■i-ne
Pãrintele Arsenie Boca. Fost-a om trimis de Dumnezeu 12,00RON

Fost-a om trimis de Dumnezeu...

Cartea aceasta este ├«nc├ú o minune a P├úrintelui Arsenie Boca. Dup├ú volumul „Sf├óntul Ardealului” , ap├úrut nu cu mult├ú vreme ├«n urm├ú ├«n cadrul Editurii Agnos, m├úrturiile pe care le ve├żi reg├úsi aici s-au or├ónduit de la sine ├«ntre copertele unei noi c├úr├żi. Fost-a om trimis de Dumnezeu e mai mult dec├ót o culegere de interviuri; e un dialog legitim cu cei care, ajun┬║i, ├«ntr-un fel sau altul, ├«n conjunc├żie cu P├úrintele Arsenie, nu pot s├ú nu dea seam├ú ┬║i celorlal├żi de ceea ce adesea le spunea Sf├óntul din inim├ú de Ardeal: calea Ortodoxiei nu e imposibil├ú. Ci tocmai acest imposibil e Calea de a ajunge biruitori la Hristos!
De aceea, Ortodoxia ┬║i-a redefinit, ├«nc├ú o dat├ú, la vremea ├«ncerc├úrii, m├úrturia de jertf├ú ┬║i credincio┬║ie, prin cov├ór┬║itoarea prezen├ż├ú a P├úrintelui Arsenie. Ca un organism cibernetic, ce ├«┬║i semnific├ú ┬║i resemnific├ú mereu con├żinuturile, prin bog├ú├żia harismelor pe care, din vreme ├«n vreme, Dumnezeu le d├úruie┬║te unor oameni, pentru a-L ├«nlocui, a-i face voia Sa ├«ntre semeni.
Am cunoscut, cu acest prilej, oameni cu adev├úrat minuna├żi, suflete frem├út├ónd de dragoste ┬║i credincio┬║ie. Lor li se datoreaz├ú aceast├ú carte. Fie doar pentru at├ót, ┬║i demersul ┬║i-a ├«mplinit sensul. ├×in s├ú le mul├żumesc autorilor acestui volum, f├úr├ú de care dimensiunea hagiografic├ú a P├úrintelui Arsenie ar fi fost ceva mai s├úr├úcit├ú, ├«n detaliile ce o ├«nstructureaz├ú. Mul├żumesc, totodat├ú, Constan├żei Abala┬║ei Donosa, pentru generozitatea cu care a r├úspuns invita├żie de a ne fi al├úturi prin realizarea copertei acestor culegeri de m├úrturii.
C├úr├żii acesteia ├«i vor urma altele… Pentru c├ú P├úrintele Arsenie e ├«n continu├ú lucrare. ┬¬i mul├żi, tot mai mul├żi credincio┬║i dau m├úrturie despre aceasta.
Via├ża – o ┬║tim cu to├żii – e o cale, nu o destina├żie. P├úrintele Arsenie, prin via├ża sa, a reu┬║it s├ú descifreze harta spre aceast├ú Destina├żie. Fie-ne, de aceea, ├«ndrum├útor ┬║i sprijin pe Cale, fiec├úruia dintre noi…

Romeo PETRAªCIUC

C├ónd Dumnezeu iubește un popor, ├«i trimite profeți

Dintre multele icoane ad├úpostite pe iconostasul evlaviei populare, ├«n Ardeal și nu doar, chipul P├úrintelui Arsenie Boca este de departe cel mai aproape de inima plin├ú de r├óvn├ú evanghelic├ú a poporului. Fie c├ú urci creasta de mireasm├ú cereasc├ú a Prislopului, fie ├«n lentila de piatr├ú a Ferestrei F├úg├úrașului, ├«n puntea de istorie a Densușului ori ├«n lucirea de geniu a filigranului teologic de la Dr├úg├únescu, P├úrintele Arsenie Boca respir├ú cu tine. Simți ocrotirea lui, modul lui de a se odihni ├«n Duhul Sf├ónt. O simți și dac├ú nu ești contemporan la modul temporal, pentru c├ú Duhul Sf├ónt ├«i face pe Sfinții S├úi mereu contemporani ├«n duh și adev├úr cu toți cei r├óvnitori și bucuroși de c├úutarea sfințeniei. Iat├ú-i ├«ndemnul: „Des├úv├órșirea și iubirea de vr├újma┬║i nu sunt nici m├úcar sfaturi evanghelice; sunt porunci. Prin urmare, cu ├«mplinirea sau ne├«mplinirea lor, st├úm sau c├údem din creștinism. S├ú nu descurajeze nimeni; fiecare pe m├úsura sa, pe care trebuie s├ú o ajung├ú. Pe ce cunoaștem aceasta? Pe cele ce ni se ├«nt├ómpl├ú; pe cele ce ne vin fiec├úruia s├ú le trecem, țin├ónd seam├ú de aceste dou├ú porunci. Providența conlucr├ú cu noi pentru des├úv├órșirea noastr├ú: prin toate ├«mprejur├úrile grele, din care nu putem ieși teferi dec├ót lep├úd├óndu-ne de noi ├«nșine, duc├ónd o cruce ├«n fiecare zi și ├«mbiați cu potrivnici, plini de ur├ú, capabili s├ú ne dezlege de viața aceasta. Dac├ú nu ├«nțelegem țeserea Providenței, care urm├úrește des├úv├órșirea noastr├ú, prin tot felul de ├«ncerc├úri inevitabile, atunci c├údem ├«n p├úrerea c├ú des├úv├órșirea noastr├ú trebuie s├ú ne-o facem noi, ceea ce e o trufie f├úr├ú seam├ún. ├Äncremenim des├úv├órșirea ├«ntr-o problem├ú ”. De aici importanța unor atari volume de m├úrturii, din capacitatea interlocutorilor de a țese pe firul transparenței Duhului Sf├ónt icoana P├úrintelui. Nevoia unor astfel de interludii ├«n bucuroasa p├úrt├úșie cu P├úrintele Arsenie ține de o harism├ú uitat├ú de noi, a memoriei care re├«ncarc├ú n├údejdea. Cum minunat ne spune Icosul Rusaliilor: „Grabnic├ú și statornic├ú m├óng├óiere robilor T├úi d├ú-le, Iisuse, c├ónd se ├«ntristeaz├ú duhurile noastre. Nu p├úr├úsi sufletele noastre ├«n necazuri, nu Te dep├úrta de cugetele noastre ├«n primejdii, ci pururea ne ├«nt├ómpin├ú pe noi. Apropie-te de noi, apropie-te. Cel ce ești pretutindenea; precum și cu Apostolii T├úi ai fost pururea, așa și cu noi, cei ce Te dorim, unește-Te, ├Ändurate; ca fiind uniți cu Tine, s├ú l├úud├úm și s├ú sl├úvim pe Duhul cel Sf├ónt”. Pentru c├ú, la vremea ├«nnebunirii atee a unei mari p├úrți din Europa, P├úrintele ne-a fost d├úruit drept statornic├ú m├óng├óiere. Cum minunat se exprim├ú Aspazia cea oțelit├ú ├«n Duhul r├úbd├úrii prigoanei: P├úrintele Arsenie m├ú privea cu veșnicia!
Prietenului meu Romeo Petra┬║ciuc ├«i revine onoarea aceasta de a recupera fibre de vitralii, de a le reda cititorului și rug├útorului rom├ón. Nu e vorba, nici ├«n cartea aceasta, nici ├«n cea intitulat├ú, dup├ú adev├úr, P├úrintele Arsenie Boca. „Sf├óntul Ardealului” (Agnos, 2012), de texte arseniene traforate din materialul existent ori cunoscut al operei P├úrintelui. Ci de modul ├«n care a marcat vieți, a biruit ├«ndoieli ori a tratat anemii sufletești. Un fel de Manual de Pastoral├ú, deloc scolastic și deloc pentru școlari, dar nici simplist, p├ústr├ónd ├«n taina cuvintelor rostite o serie de tr├úiri de nerostit. ├Än satele F├úg├úrașului ori ale Ț├úrii B├órsei, ├«n tronul Arhieresc centrat pe Mittel Europa, ├«n r├úcoarea unei vieți – cum sunt dou├ú minunate icoane feminine ├«n volumul de faț├ú –, ├«n viețile povestitorilor m├úrturisitori, P├úrintele este viu, este parte integrant├ú a lucr├úrii Duhului Sf├ónt ├«n viața Ț├úrii. Sub negur├ú, un soare.
Nu este cuprins├ú nici ├«n obiectivul lucr├úrii acesteia și nici ├«n materialele cuprinse deja ├«ntr-un al treilea volum de interviuri (care va ap├úrea ├«n cur├ónd) vreo dorinț├ú de exacerbare a chipului duhovnicesc al P├úrintelui Arsenie Boca. P├úrintele nu poate fi impus ├«ns├ú teologiei viitorului, vieții duhovnicești a Bisericii, doar cu reacții emoționale. Or, astfel de pietre de preț, decantate ├«n timp și reașezate ├«n memoria n├úd├újduitoare a unui popor s├úr├úcit de valori, nu pot prinde dec├ót bine. ├Än Hristos, a citi r├óndurile despre oamenii Lui, care au suspendat nebunia ucig├útoare de suflet, confirm├ónd lucrarea Duhului Sf├ónt ├«n Neamul rom├ónesc, nu poate fi dec├ót n├úd├újduitoare. Arheologia propus├ú de Romeo Petra┬║ciuc ├«n satele și orașele noastre, ├«n m├ún├ústiri ori locuri ├«nsingurate, e obligatorie. Generațiile celor ce l-au cunoscut pe P├úrintele sunt tot mai r├úsfirate, diluate ├«n marea vieții, parte r├úm├ón├ónd drept m├úrturie, parte trec├ónd pragul veșniciei, m├úrturisiți de Hristos ca prieteni ai S├úi. Sunt ├«nc├ú filoane de diamant duhovnicesc neexplorate de interogația omului t├ón├úr. Toți sunt gazde excelente, dispuse oric├ónd s├ú vorbeasc├ú despre P├úrintele. E o bucurie pentru ei prețuirea Bisericii! Ei nu au nevoie de confirm├úri. Pentru ei, P├úrintele Arsenie Boca este grabnica și statornica m├óng├óiere a Duhului Sf├ónt.
Era nevoie de ├«nc├ú o astfel de carte? ├Äntr-o lume a g├ólcevilor ne├«nțelepte, a ├«njur├úturilor murdare și a academismelor mediocre, mai mult dec├ót oric├ónd! E nevoie mereu s├ú r├úspundem generațiilor viitoare povestea Neamului rom├ónesc ├«n Duhul Sf├ónt. E nevoie mereu de rug├úciunea celor ce ne sunt m├úrturie dinaintea Altarului Ceresc despre sfințenia firii noastre, ca Neam și ca Țar├ú. Ortodoxia r├úm├óne, pentru veșnicie, Bucuria sufletelor cutremurate de forța Evangheliei, care nu sunt dispuse s├ú uite prin cine le-a venit Darea de sus și m├óntuirea sufletelor. ├Än coasta de lumin├ú a Prislopului, atent, P├úrintele Arsenie ne aștept├ú. Cartea aceasta, m├úrturie pe Cale!


Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin NECULA

Cuprins

Fost-a om trimis de Dumnezeu…
C├ónd Dumnezeu iubește un popor, ├«i trimite profeți
„Pr. Arsenie Boca, un mare sf├ónt d├úruit de Dumnezeu neamului nostru” (├ÄPS Serafim Joant├ú)
„P├úrintele Arsenie m├ú privea cu ve┬║nicia!” (Aspazia O├żel-Petrescu)
„Am fost cu adev├úrat cucerit de personalitatea P├úrintelui Arsenie Boca” (Pr. Nicolae Borda┬║iu)
„P├úrinte Arsenie, roag├ú-te lui Dumnezeu pentru noi…” (Pr. Serafim B├údil├ú)
P├úrintele Arsenie Boca ┬║i ├«nt├ólnirea care i-a schimbat via├ża (Maica Glicheria Curtean)
„P├úrintele Arsenie era un om deosebit” (Arhim. Paisie Tinca)
„P├úrinte, cine e┬║ti, P├úrinte?!” (Sora Aurica Tinca)
„P├úrintele Arsenie m-a adus pe calea cea bun├ú!” (Teodora B├ó├ż├ú)
„Mi-a r├úmas ├«n suflet, e mereu prezent P├úrintele Arsenie!” (Maria Clopo├żel)
Mãrturii din Poiana Mãrului

Acest produs a fost adaugat la data de DuminicŃ 28 Octobrie, 2012.
IMAGE_BUTTON_REVIEWS
Clientii care au cumparat acest produs, au mai cumparat:
<b>Zei, idoli, guru</b> <br>Klaus Kenneth
Zei, idoli, guru
Klaus Kenneth
<b> Parintele Arsenie Boca <br> Marele Examen. Un manuscris al Maicii Magdalena Ivan (<em>Mãnãstirea Tismana</em>)
Parintele Arsenie Boca
Marele Examen. Un manuscris al Maicii Magdalena Ivan (Mãnãstirea Tismana)
<b> Anatomia sufletului </b> <br> Pr. Constantin Necula
Anatomia sufletului
Pr. Constantin Necula
<b> Viata Sfantului Nicolae, Facatorul de minuni, Daruitorul </b> <br> Pr. Constantin Necula
Viata Sfantului Nicolae, Facatorul de minuni, Daruitorul
Pr. Constantin Necula
<b> Ganduri si miride </b> <br> Pr. Constantin Necula
Ganduri si miride
Pr. Constantin Necula
<b> Ce va da omul in schimb pentru sufletul sau </b> <br> <b> Pr. Constantin Necula
Ce va da omul in schimb pentru sufletul sau
Pr. Constantin Necula
Anun■uri
discount
Notificari »
IMAGE_BUTTON_NOTIFICATIONSAnunta-ma noutatile la Pãrintele Arsenie Boca. Fost-a om trimis de Dumnezeu
Spune-i unui prieten
 
Spune-i unui prieten despre acest produs.
PŃreri »
IMAGE_BUTTON_WRITE_REVIEWScrie o pŃrere despre carte!

Copyright © 2024 Agnos - Editura si Librarie
Powered by osCommerce

   


emistic