Agnos - Editura si Librarie Contul meu  Conținutul coșului  Platește  
  Librarie » Catalog » EDITURA SOPHIA » Blogul Agnos  |  Contul meu  |  Conținutul coșului  |  Platește   
Categorii
CARTI DE RUGACIUNI
CARTI PENTRU COPII
Editura Alias
EDITURA AREOPAG
EDITURA CHARISMA
EDITURA LUMEA CREDINTEI
MAICA ECATERINA FERMO
MARTURISITORI
PR. CONSTANTIN NECULA
SYNAXIS
TALCUIRI
PATERICE
IR. TEOFAN MADA
EDITURA AGNOS
EDITURA CATISMA
EDITURA EGUMENITA
EDITURA OASTEA DOMNULUI
EDITURA SOPHIA
ALTE EDITURI
Toate categoriile
Noutăți ortodoxe »
<b> Parintele Valerian Grecu. Monahul din livada cu Sfinti </b> <br> Romeo Petrasciuc
Parintele Valerian Grecu. Monahul din livada cu Sfinti
Romeo Petrasciuc

12,00RON
Toate noutațile
În Curând »
<b> Indumnezeirea maidanului </b> <br> Pr. Constantin Necula </br>
Indumnezeirea maidanului
Pr. Constantin Necula

20,00RON
Căutare
 
Cuvintele căutate
Informații
Blogul Agnos
Cum comand
Expediere/Plata
Toate categoriile
Vezi Lista completa
Contactați-ne
Dragostea. Talcuire la rugaciunea Sfantului Efrem Sirul
Arhim. Serafim Alexiev
10,00RON

11 x 20 cm
192 p.

Traducere din limba bulgara de Gheorghita Ciocioi

Viata inimii este dragostea, iar moarte a inimii sunt înrairea si vrajmasia împotriva fratilor. Domnul pentru aceea ne tine pe pamânt, ca sa ne patrundem inimile noastre întru totul de dragostea catre Dumnezeu si catre aproapele. Aceasta asteapta El de la fiecare dintre noi. Acesta este scopul existentei lumii. (Sfântul Ioan de Kronstadt)

Cuprins:
CAPITOLUL 1: Despre dragostea de Dumnezeu și de aproapele
CAPITOLUL 2: Prin credință și nădejde – către dragoste
CAPITOLUL 3: Însușirile dragostei
CAPITOLUL 4: Păcatele împotriva dragostei
Păcatele împotriva dragostei către dumnezeu
Păcatele împotriva dragostei către aproapele
CAPITOLUL 5: Piedici în a înfăptui dragostea către aproapele
CAPITOLUL 6: Roadele dragostei de Dumnezeu
Notă biografică
CAPITOLUL 3: Însușirile dragostei
Sfântul Isaac Sirul zugrăvește astfel desăvârșita dragoste: „Dragostea de Dumnezeu este după natura ei foc mistuitor și, când fără de măsură cuprinde pe cineva, conduce acel suflet spre extaz. Cel ce a gustat această dragoste nu poate să o cuprindă pe ea în inima lui și să o suporte. Și o schimbare neobișnuită află întru el pe măsura calității iubirii lui. Iată și semnele vădite ale acesteia: fața omului se face ca de foc și plină de bucurie, iar trupul lui capătă o căldură neobișnuită. Frica și strâmtorarea se îndepărtează de la el și acesta ajunge la extaz. Puterea ce ținea mintea lui adunată (întru cele pământești) îl părăsește și ajunge astfel la duhovnicească contemplație. Și pe cea mai înfricoșătoare moarte o socotește el ca bucurie. Această contemplație a minții nu‑l părăsește nicicum, neîncetat aflându‑se el cu gândul la cer… De această duhovnicească îmbătare au fost cuprinși odinioară Apostolii și mucenicii. Cei dintâi au străbătut întreaga lume, ostenindu‑se și pătimind nenumărate scârbe și necazuri. Ceilalți și‑au vărsat sângele ca apa din mădularele lor tăiate și nu s‑au descurajat în înfricoșătoare patimi, ci le‑au răbdat cu bărbăție”.
De o astfel de dragoste a fost cuprins, de pildă, Sfântul Ignatie Teoforul, episcopul Antiohiei. Arestat din porunca împăratului roman Traian, el a trebuit să fie dus la Roma și acolo, înaintea poporului, conform sentinței, să fie sfâșiat de lei. Sfântul Ignatie cu glas înalt a mulțumit lui Dumnezeu pentru această sentință și cu cea mai mare bucurie s‑a lăsat legat în lanțuri. Sufletul lui era cuprins de dumnezeiască dragoste. Pe drumul către Roma însă, dintr‑o dată, el a început să se clatine, dar nu de acea așteptată moarte, ci din pricina dragostei creștinilor din Roma. El a început să se teamă, ca nu cumva din prea multă dragoste pentru el aceștia să intervină înaintea stăpânitorilor, ori prin vreun alt mijloc să zădărnicească împlinirea sentinței condamnării la moarte.
Și iată, în drumul spre Roma episcopul le‑a scris creștinilor o scrisoare păstrată până astăzi, în care fierbinte îi ruga să nu‑l împiedice să moară pentru Hristos, pe Care el Îl iubea din toată ființa sa. Prin înduioșătoare cuvinte îi ruga doar un singur lucru: să se roage pentru el la Dumnezeu, ca să‑i dea puteri să împlinească cu fapta ceea ce spune prin cuvânt, și nu numai să se numească creștin, ci să se și arate astfel înaintea lui Dumnezeu. „Lăsați‑mă, scrie el, să mă fac hrană fiarelor, prin care voi putea să ajung la Dumnezeu! Eu sunt grâul lui Dumnezeu și doresc să fiu măcinat de dinții fiarelor, ca să mă prefac în pâine curată la Dumnezeu. Rugați‑vă pentru mine, să fiu jertfă bineplăcută lui Dumnezeu…!
Iertați‑mă, eu știu ceea ce‑mi este mai de folos. Acum încep să devin ucenicul lui Hristos, când nu mai doresc nimic din lucrurile cele văzute și nevăzute, ci doar una: să ajung la Hristos. Focul, crucea, haita de fiare, tăierea, sfâșierea, ruperea oaselor, zdrobirea mădularelor și ciopârțirea întregului trup și orice altă muncă diavolească să mi se întâmple mie, numai să‑L primesc pe Iisus Hristos! La nimic nu‑mi folosesc desfătările pământești, nici împărăția acestei lumi. Mai bine este pentru mine să mor pentru Hristos Iisus decât să împărățesc până la sfârșitul pământului. Pentru că ce‑i va folosi omului dacă va câștiga lumea întreagă, iar sufletul său îl va pierde? (Mat. 16, 26). Însetez după Domnul… Îl caut pe El, Cel Care a murit și a înviat pentru noi. Iertați‑mă, fraților, nu mă opriți să merg către viață! Iisus este viața celor ce cred… Dacă cineva Îl are pe El în inima lui, va înțelege ceea ce caut și va arăta milă către mine, cunoscând de ce dragoste sunt cuprins… Dacă vă voi cere cele potrivnice (adică să mă izbăviți de moarte), nu mă ascultați, ci urmați cele pe care vi le‑am scris acum!... Dragostea mea e către Cel răstignit pe cruce, și nu către lucrurile lumești… Singur Dumnezeu‑Tatăl și Domnul Iisus Hristos să vă încredințeze că spun adevărul. Rugați‑vă și voi împreună cu mine, ca să primesc prin Sfântul Duh ceea ce năzuiesc… Dacă sufăr, și voi nu mă împiedicați, aceasta înseamnă că mă iubiți!”... Sentința osândirii la moarte a viteazului ostaș al lui Hristos a fost îndeplinită. Dumnezeu a răspuns rugăciunii credinciosului Său rob. El a fost sfâșiat de fiare la Roma.
Multe sunt pildele de dragoste fierbinte către Dumnezeu, pecetluite cu sângele sfintei mucenicii, ori mărturiile arătate în diferite chipuri de nevoință pentru Hristos, ajunsă până la jertfă de sine. Toți sfinții, cuprinși de dragoste serafică, au socotit ca nimic suferințele și umilințele pentru Hristos, precum și greutățile legate de slujirea aproapelui, pentru că erau îmbătați în fericirea inimii lor de dragostea către Preadulcele Iisus. Însă nu numai sfinții de seamă au fost astfel. Și cei mai obișnuiți creștini, arzând de dumnezeiască dragoste, cu resemnare își poartă crucea lor, slujesc aproapelui, iartă toate tuturor, îi iubesc chiar și pe vrăjmașii lor, binecuvântează pe cei care îi blestemă, fac bine celor ce‑i urăsc și se roagă pentru aceia care îi obijduiesc și îi prigonesc (Mat. 5, 44).

Acest produs a fost adaugat la data de Miercuri 29 Mai, 2013.

Stocul a fost epuizat.
Puteti achizitiona acest produs la o data viitoare
IMAGE_BUTTON_REVIEWS
Clientii care au cumparat acest produs, au mai cumparat:
<b> Pr. Constantin Necula <br> Cine este Iisus Hristos?
Pr. Constantin Necula
Cine este Iisus Hristos?
<b> Predici ale Sfintilor Parinti la duminicile de peste an </b>
Predici ale Sfintilor Parinti la duminicile de peste an
<b>Sf. Iov de la Poceaev </b>
Sf. Iov de la Poceaev
<b> Despre descoperirea lui Dumnezeu in lume. Talcuiri la Sfanta Scriptura </b> <br> Sfantul Nectarie de Eghina
Despre descoperirea lui Dumnezeu in lume. Talcuiri la Sfanta Scriptura
Sfantul Nectarie de Eghina
<b> Invataturi despre mersul la biserica </b> <br> Sfantul Teofan Zavoratul
Invataturi despre mersul la biserica
Sfantul Teofan Zavoratul
<b>Biblia - Cartea Vietii</b> <br>Pr. Iosif Trifa
Biblia - Cartea Vietii
Pr. Iosif Trifa
Anunțuri
discount
Notificari »
IMAGE_BUTTON_NOTIFICATIONSAnunta-ma noutatile la Dragostea. Talcuire la rugaciunea Sfantului Efrem Sirul
Arhim. Serafim Alexiev
Spune-i unui prieten
 
Spune-i unui prieten despre acest produs.
Păreri »
IMAGE_BUTTON_WRITE_REVIEWScrie o părere despre carte!

Copyright © 2019 Agnos - Editura si Librarie
Powered by osCommerce

   


natura