Agnos - Editura si Librarie Contul meu  Con■inutul co║ului  Plate║te  
  Librarie » Catalog » EDITURA AGNOS » Blogul Agnos  |  Contul meu  |  Con■inutul co║ului  |  Plate║te   
Categorii
Editura Alias
EDITURA CHARISMA
EDITURA LUMEA CREDINTEI
PR. CONSTANTIN NECULA
PATERICE
EDITURA AGNOS
EDITURA OASTEA DOMNULUI
Toate categoriile
NoutŃ■i ortodoxe »
<b> Zambetul sfintilor: file de pateric urban-rural contemporan </b> <br> Pr. Romeo Ene
Zambetul sfintilor: file de pateric urban-rural contemporan
Pr. Romeo Ene

10,00RON
Toate nouta■ile
╬n CurÔnd »
<b> Indumnezeirea maidanului </b> <br> Pr. Constantin Necula </br>
Indumnezeirea maidanului
Pr. Constantin Necula

20,00RON
CŃutare
 
Cuvintele cŃutate
Informa■ii
Blogul Agnos
Cum comand
Expediere/Plata
Toate categoriile
Vezi Lista completa
Contacta■i-ne
Alte 77 intamplari nostime din viata Parintilor 10,00RON

Zâmbete-recidivã

Când am adunat primele 77 de întâmplãri nostime între coperte de carte, am avut bucuria sã îmi reconfirm cã avem (ca oameni ce ne revendicãm din Dumnezeu) capacitatea, aptitudinea galantã a sufletului de a privi dincolo de sens, de a da zâmbetului acea vrednicie restauratoare, care sã trimitã de la context larg la subtext nodal.
├Än urma acelui experimental voluma┬║, am primit foarte multe alte ├«nt├ómpl├úri de la oameni minuna├żi, care nu au uitat s├ú z├ómbeasc├ú, unii dintre ei teologi de marc├ú ai spa├żiului ortodox rom├ónesc. De aceea, ├«n cea mai mare parte, cartea aceasta e una de echip├ú, a unora care au ├«n├żeles c├ú, cel pu├żin la rom├óni, via├ża de zi cu zi a fost ├«ntotdeauna (zicere a lui Belu Zilber) un amestec de I. V. Stalin ┬║i I. L. Caragiale. ┬¬i c├ú, a┬║a cum puncta undeva Antoine de Saint-Exup├ęry, „un z├ómbet este adesea esen├żialul. E┬║ti pl├útit cu un z├ómbet. E┬║ti r├úspl├útit cu un z├ómbet. E┬║ti ├«nsufle├żit de un z├ómbet. ┬¬i calitatea unui z├ómbet te poate face s├ú mori”. ├Äns├ú c├ónd un astfel de z├ómbet te poate aduna ├«n noble├żea de har ┬║i dar a lui Dumnezeu, atunci acesta e cu adev├úrat unul vectorial, ├«mplinit ├«n scop.
Alte 77 de ├«nt├ómpl├úri nostime din via├ża P├úrin├żilor nu face dec├ót s├ú repun├ú ├«n suflete parte din z├ómbetele pricinuite de unii din marii oameni ai teologiei ortodoxe rom├óne┬║ti sau de unii oameni simpli, care au luminat, la un moment dat, fie ┬║i pentru o clip├ú, inimile celorlal├żi, prin spiritul lor frumos ┬║i cuminte, la care au ad├úugat c├óte un z├ómbet, bine ┬║tiind c├ú acesta este unul din cele mai u┬║oare drumuri de a ajunge de la inim├ú la inim├ú.
Mul├żumesc complicilor care au f├úcut posibil├ú aceast├ú nou├ú doz├ú de z├ómbet ┬║i cred c├ú, dincolo de umorul de limbaj sau situa├żie pe care ├«l conserv├ú fiecare ├«nt├ómplare ├«n parte, z├ómbetul e doar un pretext (sau un r├úspuns) pentru adev├úruri cu re┬şlief, pentru lucruri simple, ├«ns├ú esen├żiale...

Romeo PETRAªCIUC

Zâmbind, Dumnezeu ne iubeºte...

├Än├żeleg c├ú ne arde la degete ┬║i ├«n c├óteva zile c├úrticica aceasta, ce o ├żine├żi ├«n m├óini, va s├ú fie tip├úrit├ú, tocmai spre a v├ú fi oferit├ú. La vremuri de of ┬║i vai, s├ú z├ómbe┬║ti e un medicament, luat din raftul cu buline al farmaciei de cuvinte prin care Dumnezeu a bucurat limba rom├ón├ú.
Volumul anterior, tot cu 77 de perle, a suscitat interes oamenilor ┬║i l-a obligat pe Romeo Petra┬║ciuc – editor, poet, epigramist ┬║i jurnalist foarte laborios ┬ş– s├ú caute mai atent la firea lucrurilor. Interesant ├«ns├ú este c├ú la parte din glumele acestea s-a bucurat de ajutorul, nesperat, al unor seniori ai teologiei ┬║i pastora├żiei, cunosc├útori a sute de astfel de ├«nt├ómpl├úri din memoria imediat├ú ┬║i de durat├ú a Bisericii.
Au fost ┬║i c├órtitori la glumele din volumul trecut. Au afirmat c├ú autorul ┬║i prefa├żatorul voluma┬║ului sunt obraznici ┬║i neaten├żi, f├úc├ónd atingere sacralit├ú├żii unor perosane. At├ót doar c├ú noi, oameni de nuan┬ş├że, ┬║tim s├ú facem diferen├ża ├«ntre realitatea sfin├żeniei ┬║i categoria filosofico-lingvistic├ú de sacru, care, printre altele, poate s├ú nu aib├ú nimic sf├ónt.
Volumul acesta – cu alte 77 de pozne – este un astfel de manual de desacralizare a falselor tabu-uri pe care, de altfel, Biserica nu le-a instituit ┬║i sus├żinut niciodat├ú. E bine s├ú r├ódem de gre┬║elile noastre sau s├ú le diviniz├úm, s├ú asum├úm prostia ca v├órtute?
├Äntrebat odat├ú de un preot, ce L-ar ├«ntreba pe Dumnezeu de s-ar vedea cu El, Cardinalul Carlo Maria Martini, un h├ótru de excep├żie, i-a r├úspuns: „L-a┬║ ├«ntreba dac├ú m├ú iube┬║te, a┬║a p├úc├útos ┬║i nestatornic ┬║i cu at├ótea lipsuri. ┬¬i asta nu pentru c├ú eu n-a┬║ ┬║ti c├ú m├ú iube┬║te, ├«ns├ú ├«mi place teribil s├ú aud cum mi-o spune El”. A z├ómbi e un exerci├żiu de smerenie ┬║i drag, de neprotocolar├ú bucurie ┬║i vindecare.
Nu! Nu recomand├úm volumul dec├ót acelora care ┬║i-au luat ├«n serios p├úcatele. Orgoliul, neaten├żia la sensibilitatea celuilalt, indiscre├żia ├«n care ne zbatem nu pot fi vindecate dec├ót prin redob├óndirea m├úsurii s├ún├útoase.
Fie nouã, dar, dupã sinceritatea zâmbetului nostru!

Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin NECULA

Acest produs a fost adaugat la data de Joi 07 Noiembrie, 2013.

Stocul a fost epuizat.
Puteti achizitiona acest produs la o data viitoare
IMAGE_BUTTON_REVIEWS
Clientii care au cumparat acest produs, au mai cumparat:
<b> Parintele Teofil, orbul care L-a vazut pe Dumnezeu. Dosarul de Securitate al Duhovnicului Bucuriei </b>
Parintele Teofil, orbul care L-a vazut pe Dumnezeu. Dosarul de Securitate al Duhovnicului Bucuriei
<b> Chipul </b> <br> Sorin David
Chipul
Sorin David
<b> Parintele Arsenie Boca in Arhivele Securitatii <br> Anchetele, Canalul si Persecutia. Opia de documente. Vol. II
Parintele Arsenie Boca in Arhivele Securitatii
Anchetele, Canalul si Persecutia. Opia de documente. Vol. II
<b> Pãrintele Arsenie Boca. Fost-a om trimis de Dumnezeu </b>
Pãrintele Arsenie Boca. Fost-a om trimis de Dumnezeu
<b>Sfantul Daniil Stalpnicul</b> <br>Pr. Constantin Necula <br>Elena Tâmpãnariu
Sfantul Daniil Stalpnicul
Pr. Constantin Necula
Elena Tâmpãnariu
<b> Cum sa iesim din mediocritate </b> <br> Pr. Constantin Necula
Cum sa iesim din mediocritate
Pr. Constantin Necula
Anun■uri
discount
Notificari »
IMAGE_BUTTON_NOTIFICATIONSAnunta-ma noutatile la Alte 77 intamplari nostime din viata Parintilor
Spune-i unui prieten
 
Spune-i unui prieten despre acest produs.
PŃreri »
IMAGE_BUTTON_WRITE_REVIEWScrie o pŃrere despre carte!

Copyright © 2024 Agnos - Editura si Librarie
Powered by osCommerce

   


emistic