Agnos - Editura si Librarie Contul meu  Con■inutul co║ului  Plate║te  
  Librarie » Catalog » EDITURA AGNOS » Blogul Agnos  |  Contul meu  |  Con■inutul co║ului  |  Plate║te   
Categorii
CARTI DE RUGACIUNI
CARTI PENTRU COPII
Editura Alias
EDITURA AREOPAG
EDITURA CHARISMA
EDITURA LUMEA CREDINTEI
MAICA ECATERINA FERMO
MARTURISITORI
PR. CONSTANTIN NECULA
SYNAXIS
TALCUIRI
PATERICE
IR. TEOFAN MADA
EDITURA AGNOS
EDITURA CATISMA
EDITURA EGUMENITA
EDITURA OASTEA DOMNULUI
EDITURA SOPHIA
ALTE EDITURI
Toate categoriile
NoutŃ■i ortodoxe »
<b> Descoperirea si infatisarile noilor Sfinti Martiri Rafail, Nicolae si Irina </b>
Descoperirea si infatisarile noilor Sfinti Martiri Rafail, Nicolae si Irina
30,00RON
Toate nouta■ile
╬n CurÔnd »
<b> Indumnezeirea maidanului </b> <br> Pr. Constantin Necula </br>
Indumnezeirea maidanului
Pr. Constantin Necula

20,00RON
CŃutare
 
Cuvintele cŃutate
Informa■ii
Blogul Agnos
Cum comand
Expediere/Plata
Toate categoriile
Vezi Lista completa
Contacta■i-ne
Parintele Craciun Opre. Marturisitorul cu nume de Sarbatoare 12,00RON

„Dat-ai mo┬║tenire celor ce se tem de numele T├úu, Doamne…” (Ps 60, 5)

Cre┬║tinii ├«nc├ú din epoca primar├ú ┬║tiau c├ú exist├ú ├«n aceast├ú lume o istorie v├úzut├ú, a faptelor, evenimentelor ┬║i realiz├úrilor materiale ale oamenilor ┬║i o alt├ú istorie nev├úzut├ú, duhovniceasc├ú, a ad├óncimilor sufletului, unde omul lupt├ú s├ú ├Äl ├«nt├ólneasc├ú pe Dumnezeu, s├ú ├Äl adore, s├ú ├Äl aud├ú, s├ú ├Äl iubeasc├ú ┬║i s├ú ├Äi p├úzeasc├ú poruncile. De aceea vie├żile sfin├żilor au ├«ntotdeauna aceast├ú cruce ascuns├ú ├«n nara├żiunea lor: din ea afl├úm adesea doar faptele exterioare, istorice, ale trecerii lor prin lumea aceast├ú, nevoin├żele, posturile, lacrimile, m├úrturisirile ┬║i chinurile r├úbdate pentru Hristos, ├«ns├ú nimeni nu vorbe┬║te, sau foarte rar apar descrise st├úrile suflete┬║ti, sim├żirile curate, luptele interioare prin care au trecut sfin├żii ├«n dorin├ża lor de a descoperi ┬║i de a p├ústra comoara ascuns├ú ├«n ├żarina sufletului lor.
Av├ónd ├«n minte faptul c├ú via├ża cre┬║tinilor este ascuns├ú cu Hristos ├«n Dumnezeu ┬║i c├ú adev├úrul ultim despre fiecare om se afl├ú ad├ónc s├údit ├«n c├úmara cea mai intim├ú a sufletului s├úu, acolo unde se afl├ú Dumnezeu s├úl├ú┬║luit prin Botez, sarcina de a descrie o astfel de via├ż├ú ┬║i de a r├úm├óne aproape de adev├úrul ei tainic ┬║i ve┬║nic nu este deloc u┬║oar├ú.
P├úrintelui Cr├úciun Opre i s-au adus ┬║i ├«nc├ú se vor mai aduce multe encomii, c├úci via├ża lui a fost una deosebit├ú, plin├ú de minunile ┬║i interven├żiile lui Dumnezeu ├«n ea. Toate etapele existen├żei lui p├úm├ónte┬║ti l-au ar├útat a fi un vas ales, anume preg├útit de Ziditorul a toate pentru a-I pream├úri numele pe p├úm├ónt prin m├úrturisirea credin├żei ┬║i pentru a ajuta pe mul├żi prin m├óng├óierea jertfelniciei sale.
To├żi care l-au cunoscut ┬║i care s-au bucurat de lumina prezen├żei ┬║i de folosul cuvintelor sale nu aveau cum s├ú nu remarce fine├żea sa deosebit├ú, inteligen├ża ┬║i memoria absolut uimitoare, umorul s├úu fin, r├úbdarea sa impresionant├ú, evlavia sa plin├ú de ging├ú┬║ie ┬║i delicate├że. To├żi au putut vedea dorul s├úu neobosit de a-L sluji pe Dumnezeu, prin slujirea aproapelui. To├żi au putut remarca jertfelnicia care l-a ├żinut mii ┬║i mii de ore ├«n scaunul spovedaniei, ├«n frig adesea ┬║i ├«n postire, av├ónd o singur├ú dorin├ż├ú ┬║i anume pe aceea de a odihni suflete┬║te pe Hristos din sufletele celor care veneau la d├ónsul s├ú se m├úrturiseasc├ú. Nim├únui nu cred c├ú i-a sc├úpat din vedere altruismul ┬║i r├óvna cu care a avut grij├ú de cei ├«ncredin├ża├żi lui spre p├ústorire.
Toate acestea au fost ├«ns├ú c├óteva raze de lumin├ú ale focului s├úu interior, ale incandescen├żei sale duhovnice┬║ti. Ceea ce a r├úmas ├«ns├ú departe de ochii tuturor a fost tainicul ad├ónc ┬║i bine ascuns al sufletului s├úu, acoperit at├ót de bine cu haina smereniei ┬║i a simplit├ú├żii. Chiar ┬║i celor apropia├żi le-a fost greu s├ú p├útrund├ú ├«n Sf├ónta Sfintelor a sufletului P├úrintelui Cr├úciun. Uneori ┬║i foarte rar au putut fi ├«ns├ú v├úzute raze venind din acea ├«nc├úpere tainic├ú a inimii sale. Atunci puteai ├«n├żelege c├ú pe jertfelnicul tainic al sufletului s├úu arde ├«ntreaga sa fiin├ż├ú mistuit├ú de focul dragostei dumnezeie┬║ti. Cuvintele greu pot descrie pe acest om tainic al inimii, pe acest heruvim ascuns ├«n carnea neputincioas├ú a trupului. Acolo, ├«n acea Sf├ónt├ú a Sfintelor, unde M├óntuitorul a intrat prin Taina Sf├óntului Botez, Dumnezeu a avut grij├ú s├ú dea na┬║tere unui om nou, dup├ú chipul lui Hristos. Acolo a tr├úit P├úrintele Cr├úciun, asemenea Preacuratei Fecioare, hr├únit cu cuvintele dumnezeie┬║ti ┬║i cu P├óinea cereasc├ú. Acolo a crescut omul s├úu cel nou, c├úlindu-se ├«n r├úbdare, prob├óndu-i-se iubirea jertfelnic├ú prin suferin├ż├ú. Acolo a sim├żit mireasma cerului ┬║i dorul dup├ú ve┬║nicie. Acolo p├úrintele a dob├óndit buna sa a┬║ezare duhovniceasc├ú, cea care l-a ajutat ca slujind oamenilor, s├ú nu se dep├úrteze niciodat├ú de Dumnezeu. ├Än acea ├«nc├úpere tainic├ú ┬║i de nep├útruns a inimii sale m├úrturisitorul lui Hristos a ┬║tiut c├ú toate sunt trec├útoare ┬║i c├ú doar iubirea altruist├ú a Sfintei Treimi este singura iubire cu care ne putem ├«mp├úca total, ┬║i f├úr├ú mic┬║orare de noi ├«n┬║ine. A ┬║tiut ┬║i a experiat c├ú Ea este singurul dialog ├«n care ne afl├úm cre┬║terea ├«ntreag├ú ┬║i ne├«n┬║el├útoarea ├«mplinire a fiin├żei noastre. Acolo p├úrintele a tr├úit ca un pustnic, cu toate c├ú a vie├żuit cu trupul ca un mirean ├«n mijlocul lumii. Acolo p├úrintele Cr├úciun a deprins me┬║te┬║ugul ├«nsingur├úrii ca mod de apropiere de Dumnezeu. Cu o trezvie l├úuntric├ú mereu gata s├ú ├«┬║i apere comoara ascuns├ú ├«n ├żarina sufletului s├úu, cu sim├żul grav al r├úspunderii pentru darurile primite de la Dumnezeu, cu ├«nfocate strig├úri de rug├úciuni, cu voin├ża nezdruncinat├ú de a r├úm├óne credincios Marii Iubiri ┬║i de a o m├úrturisi chiar ┬║i cu pre├żul s├óngelui, cu smulgeri din foc si cu zv├ócniri de duh care d├ú bucurie ├«ngerilor, p├úrintele Cr├úciun a izbutit s├ú rezolve grozavul paradox evanghelic: a fi prezent ├«n lume, f├úr├ú a fi din lume, s├ú elibereze tainicul heruvim din el ┬║i, ├«nsingurat cu duhul, s├ú tr├úiasc├ú ├«n dragoste cu Dumnezeu, slujind aproapelui. Aceasta este minunea mare a vie├żii p├úrintelui Cr├úciun! Toate celelalte evenimente v├úzute, istorice ale existen├żei sale, nu sunt dec├ót un reflex ┬║i o rodire a acestei minuni. Astfel Dumnezeu S-a ar├útat ┬║i ├«n via├ża p├úrintelui Cr├úciun a fi minunat ├«ntru sfin├żii S├úi. Dumnezeu a f├úcut minuni acolo unde omul i-a urmat Lui.
Mutat la ve┬║nica odihna ├«n ├Ämp├úr├ú├żia iubirii Sfintei Treimi, sau mai bine spus, primit s├ú slujeasc├ú mai departe Sf├ónta Liturghie ├«n lumea Bucuriei cere┬║ti, P├úrintele Cr├úciun este viu ┬║i tr├úie┬║te printre noi. To├żi o ┬║tim ┬║i o sim├żim. E acela┬║i. Atent, iubitor, devotat, delicat ┬║i plin de ├«n├żelegere, gata s├ú ajute pe toat├ú lumea. Ne bucur├úm ┬║i ne dorim mult a ajunge din nou ├«mpreun├ú. Dar aceasta depinde numai de noi ┬║i de lucrarea duhovniceasc├ú din ad├óncurile inimilor noastre.
Pe toate fronturile vie├żii Biserica are nevoie ast├úzi oameni care ├«n├żeleg folosul retragerii ┬║i lucr├úrii interioare. Vreau s├ú spun: oameni cu rezerve de ├«n├żelegere, de dragoste, de rug├úciune, de cur├ú├żie, oameni cu sufletul lipit de Dumnezeu ┬║i devota├żi, lumina├żi ┬║i ├«nt├úri├żi cu puteri de slujire, ├«n Duhul lui Dumnezeu, ├«n numele Lui ┬║i dup├ú principiile Lui; oameni, ├«ntr-un cuv├ónt, care nu numai la ┬║coala lumii, ci ┬║i la ┬║coala lui Dumnezeu au ├«nv├ú├żat s├ú ├«ndr├úgeasc├ú ┬║i s├ú slujeasc├ú valorile vie├żii ve┬║nice.
Pãrintele Crãciun Opre este un astfel de om!
De aceea ne bucur├ú ini├żiativa colaboratorului nostru, Romeo Petra┬║ciuc, de a cinsti, ┬║i prin aceast├ú carte, pe slujitorul lui Dumnezeu, P├úrintele Cr├úciun. ┬¬i binecuv├ónt├úm cu arhiereasc├ú dragoste toat├ú osteneala ┬║i grija de a oferi celor care l-am iubit pe P├úrintele – ┬║i, cu siguran├ż├ú, tuturor credincio┬║ilor – aceast├ú carte. Fie ca ea s├ú se fac├ú, pe mai departe, glas al p├úrintelui „cu nume de s├úrb├útoare” pentru to├żi cei care ├Äl caut├ú cu n├údejde ┬║i dragoste pe Dumnezeu.

├ÄPS Dr. Lauren├żiu STREZA,
Mitropolitul Ardealului


File de acatist la o întâlnire lãcrimatã

Ani ├«n urm├ú, ├«ntr-un ├«nceput de prim├úvar├ú, ├«ntr-unul din satele uitate de lume (├«ns├ú nu ┬║i de vitregiile ei) ale Hunedoarei, am ├«nt├ólnit un preot. Un slujitor al lui Hristos, ├«n adev├úratul sens al cuv├óntului. Auzisem vorbindu-se cu mult├ú sfial├ú ┬║i pre├żuire despre P├úrintele Cr├úciun Opre. ├Äl sesizasem, extrem de discret, ┬║i p├ón├ú atunci, la diferite prilejuri duhovnice┬║ti, slujind sau retras undeva ├«n cumin├żenie, rug├útor... Acum ├«l c├úutam pentru a-mi povesti c├óte ceva din devenirea sa, din ceea ce ascundea dincolo de senin├útatea ┬║i bucuria sa mereu dezarmante.
Cu greu a acceptat s├ú vorbeasc├ú. Mai ales c├ónd se f├úcu vorb├ú despre anii petrecu├żi ├«n pu┬║c├úrie. Am colindat, pre├ż de c├óteva ore, colinele ┬║erpuinde ale Cinci┬║ului, am poposit o vreme ├«n rug├úciune ┬║i c├óntare ├«n biserica satului, m-a purtat ├«n locuiri str├úbune, pe t├úr├ómuri de poveste cu daci ┬║i romani, cu obiceiuri ┬║i datini str├úvechi pe care le-a mai surprins, pe ici-colo, ├«n anii de p├ústorire ├«n aceste a┬║ez├úri mustind de istorie. Se ├«nve┬║m├óntase, atunci, ├«n biseric├ú, pentru o vreme, cu straiele preo├że┬║ti pe care le mo┬║tenise din genera├żii, ve┬║minte albe ca lacrima, cu motive dacice ┬║i ├«ncrust├úri pline de etnicitate na├żional├ú ┬║i spiritual├ú. ├Än acele momente, P├úrintele era de-a dreptul transfigurat, era transparen├ża ne├«ndoielnic├ú a lui Hristos ├«ntre oameni!
Doar t├órziu, ├«nspre sear├ú, ne-am ├«ntors acas├ú ┬║i P├úrintele – aflat „la doar 19 ani p├ón├ú la sut├ú”, dup├ú cum mi-a m├úrturisit, cu o jovialitate cople┬║itoare – a ├«nceput s├ú ├«mi istoriseasc├ú... Pe unele, m-a rugat s├ú le uit. Pe altele, s├ú le folosesc mai degrab├ú dup├ú ce el se va muta la Domnul.
Multe dintre ele le-am adunat ├«n aceast├ú carte. Lor li s-au al├úturat alte c├óteva m├úrturii ale celor care l-au c├úutat, ┬║i ei, la un moment dat, pentru sf├útuire, de P├úrintele... ├×in s├ú le mul├żumesc din suflet, de aceea, maicilor de la M├ún├ústirea Petru Vod├ú (Neam├ż), Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula, lui Valentin Iacob ┬║i lui Andrei Rosetti pentru m├úrinimia cu care au sim├żit s├ú mi se al├úture acestui g├ónd. Mul├żumirile ┬║i aprecierea mea se ├«ndreapt├ú ┬║i spre George Cr├ósnean, cel care ne-a oferit imaginile cu P├úrintele Cr├úciun din finalul c├úr├żii. Iar metanie de pre├żuire ┬║i considera├żie o ├«ndrept, mai ales, c├útre maica preoteas├ú Ani┬║oara Opre, cea f├úr├ú de care aceast├ú bucurie de cinstire a P├úrintelui Cr├úciun ├«ntre coperte de carte nu ar fi fost posibil├ú.
S├úrutare de dreapt├ú ├ÄPS Sale, ├ÄPS Dr. Lauren├żiu Streza, Mitropolitul Ardealului, pentru toat├ú binecuv├óntarea ┬║i ├«nso├żirea la realizarea acestui volum, ├Änaltpreasfin├żia Sa cunosc├óndu-l, a┬║a cum pu├żini dintre noi am reu┬║it, pe P├úrintele Cr├úciun...
Sunt c├óteodat├ú momente ├«n care nu ┬║tii ce se petrece, de fapt. Le tr├úie┬║ti tu pe ele sau ele te tr├úiesc pe tine. E┬║ti ┬║i nu e┬║ti ├«n ele, faci sau nu parte cu ele, ar trebui sau nu s├ú ├«├żi dai seama de aceasta… Poate mai acut ca niciodat├ú am tr├úit aceast├ú indecis├ú stare ├«n preajma P├úrintelui. Omul aceste al lui Dumnezeu ┬║i-a petrecut aproape zece ani din via├ż├ú ├«n ├«nchisorile comuniste, trec├ónd prin cele mai oribile n├úscociri tor├żionare, prin cele mai cumplite cazne, pentru m├úrturisirea lui Hristos. A fost unul dintre pu├żinii supravie├żuitori ai „experimentului Pite┬║ti”, formul├ú diabolic├ú a extermin├úrii de├żinu├żilor unii de c├útre ceilal├żi, cobai ai unor min├żi bolnave, ├«nsetate de s├ónge ┬║i moarte. Ascult├óndu-l atunci, foarte greu dest├úinuin¬du se, m├ú ├«ntrebam – ┬║i m├ú ├«ntreb ┬║i acum – c├óte astfel de destine au trebuit ├«ngenuncheate, ce iad de suplicii a trebuit exorcizat pentru ca noi s├ú le putem asculta ast├úzi istorisirile. Oric├ót de poticnit le-a fost urcu┬║ul, oamenii ace┬║tia ┬║i-au chivernisit torente de iubire, dac├ú mai pot privi acum cu sufletul descheiat ┬║i cu ochii senini lumea din jur, dac├ú au putut ierta at├ót de mult ├«nc├ót s├ú supravie├żuiasc├ú lumii c├úrora le-au fost restitui├żi, ├«ntr-un destul de t├órziu r├ústimp.
M├úrturiile lor, prinse la moment de cuminte l├úcr├úmare, ├żin de straj├ú poticnirilor noastre.
P├úrintele Cr├úciun, dup├ú o discu├żie prelungit├ú ├«n c├óteva ore, duse spre asfin├żit, mi-a d├úruit ├«n finalul ├«nt├ólnirii Acatistul Sfin├żilor rom├óni din ├«nchisori. Un preot ┬║i un acatist. Sau un preot c├ót un acatist. Un acatist ┬║i un martir al ├«nchisorilor de care se face amintire ├«n acel acatist… Rug├úciune ┬║i rug├úciune. Cu fa├ża br├úzdat├ú de emo├żie, mi-a istorisit despre un coleg al s├úu c├úruia – dup├ú ani ┬║i ani de pu┬║c├úrie, trec├ónd prin nenum├úrate metode de tortur├ú, una mai inuman├ú dec├ót cealalt├ú, chemat fiind de c├útre anchetatori ┬║i, ├«n prezen├ża so├żiei, cu care nu se v├úzuse at├óta amar de vreme – i se propune eliberarea. Singura condi├żie pentru a fi eliberat este de a nu mai merge, ├«n afar├ú, la biseric├ú. De├żinutul mul├żume┬║te pentru inten├żia de a-l elibera ┬║i cere s├ú fie ├«napoiat ├«n celul├ú. Pentru el, libertatea nu poate fi aceea din afara Bisericii. Este c├úlcat ├«n picioare, lovit pe tot corpul ┬║i ├«napoiat ├«n celul├ú.
Fragmente de acatist ale mãrturisirii unui popor ce pare a-ºi uita tot mai mult modul de a-ºi asuma libertatea. ªi, totodatã, noian de iubire a lui Dumnezeu pentru Neamul acesta.
C├ót├ú vreme sunt ├żinu├żi printre noi oameni de statura acestora, Dumnezeu ├«nc├ú a┬║teapt├ú la ospe├żie! Dumnezeu ├«nc├ú mai vrea s├ú pr├ónzeasc├ú „├«n casa aceasta”, a Neamului nostru, chemat la desc├úlecare de ve┬║nicie. Cu o singur├ú condi├żie ├«ns├ú: s├ú nu ne ├«ngrop├úm, ├«nc├ú o dat├ú, str├úmo┬║ii ├«n uitarea noastr├ú. ├Än nesim├żirea ┬║i ignoran├ża noastr├ú cea de toate zilele, rug├úciunea de zi cu zi a instabilit├ú├żilor noastre cotidiene.

Romeo PETRAªCIUC

"O ├«nt├ólnire cu P├úrintele Cr├úciun era un fel de revela├żie, pentru dragostea pe care o putea radia acest slujitor al lui Dumnezeu, de o verticalitate rar├ú, dar ┬║i cu mult├ú exigen├ż├ú, demn ┬║i plin de credin├ż├ú."

PS Gurie,
Episcopul Devei ┬║i Hunedoarei


"Pu├żini sunt oamenii pe care-i asemeni cu tat├úl t├úu ├«n via├ż├ú. P├úrintele Cr├úciun m-a topit cu totul ├«n lumina privirii sale, m-a cople┬║it cu dragostea sa ┬║i, ca unui m├ónz t├ón├úr, mi-a d├úruit prietenia sa seren├ú.
Am avut certitudinea c├ú stau dinaintea unui om ce alergase ├«n zorii Dimine├żii aceleia, ne├«nserate, la Morm├ónt ┬║i sorbise de pe buzele M├óntuitorului un z├ómbet de iertare.
Iertare profundã. Fãrã rezerve...

Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula

"Am auzit de Parintele Craciun, dar nu l-am cunoscut dec├ót ├«ntr-un anumit moment, c├ónd a r├ónduit Dumnezeu. C├ónd am v├úzut fiin├ża aceasta at├ót de pl├úp├ónd├ú, m├ú a┬║teptam s├ú fie un om care ├«┬║i pl├ónge neputin├żele, un om care ├«ncearc├ú s├ú lupte pe fa├ż├ú cu greut├ú├żile ┬║i cu povara b├útr├óne├żii. ├Äns├ú am descoperit cu totul alt om...
F├úr├ú s├ú-l fi ├«ntrebat cum ├«l cheam├ú, ne-a ├«nt├ómpinat cu aceste cuvinte: "Pe mine m├ú cheam├ú Cr├úciun chiar ┬║i ├«n ziua de Pa┬║ti". Apoi, de fiecare dat├ú, g├úsea c├óte un cuv├ónt pe care s├ú-l lipeasc├ú de sufletul t├úu ┬║i s├ú-├żi dea curaj s├ú te apropii.
Atent la fiecare suflet, cu o nem├úrginit├ú r├úbdare fa├ż├ú de to├żi, P├úrintele Cr├úciun se str├úduia s├ú-i fac├ú pe to├żi aceia pe care-i ├«nt├ólnea s├ú aib├ú o fa├ż├ú senin├ú, a┬║a c├ú se folosea la tot pasul de un umor spontan, plin de ├«n├żelepciune, umor care aducea bucurie ├«n suflet, f├úr├ú s├ú r├úneasc├ú vreodat├ú pe cineva.
├Än inima P├úrintelui Cr├úciun st├úp├ónea o ad├ónc├ú pace, pe care o transmitea ┬║i celor din jur. Nimeni nu l-a v├úzut vreodat├ú m├óniindu-se, pierz├óndu-┬║i r├úbdarea sau repezindu-i pe cei din jur. Era ├«ntotdeauna la dispozi├żia tuturor celor ce-l c├úutau, z├úbovind p├ón├ú t├órziu ├«n biseric├ú. Cu toate acestea, a┬║a cum m├úrturisea ├«ntr-o scrisoare, se sim├żea nevrednic de preo├żie ┬║i cu grija c├ú nu a f├úcut destul pentru Dumnezeu ┬║i pentru oameni.
Celor care se pl├óngeau c├ú "nu mai pot", P├úrintele le d├údea un r├úspuns simplu: "Poate Maica Sf├ónt├ú! ┬¬i te ajut├ú ┬║i pe tine!..." Dac├ú-i spunea cineva: "Nu mai am r├úbdare...", P├úrintele ├«i zicea cu naturale├że: "Are Maica Domnului... Cere ┬║i vei primi!" Aceste r├úspunsuri veneau at├ót de spontan ┬║i de firesc, ├«nc├ót aveai convingerea c├ú P├úrintele tr├úie┬║te ├«ntr-o lume ├«n care, prin credin├ż├ú, orice este cu putin├ż├ú."

├ÄPS Dr. Lauren├żiu Streza,
Mitropolitul Ardealului


CUPRINS

Dat-ai moºtenire celor ce se tem de numele Tãum Doamne..." (Ps. 60, 5)
File de acatist la o întâlnire înlãcrimatã
Repere biografice
Via├ża P├úrintelui celui cu nume de s├úrb├útoare, Cr├úciun Opre
"Au f├úcut maltrat├úri despre care nu ve├żi putea citi ├«n c├úr├żi..."
"M-am considerat întotdeauna un soldat în armata lui Hristos"
Cuvinte pentru via├ża duhovniceasc├ú
Un trup firav ce a ascuns un munte de om
Cincizeci de ani de credincioºie, jertfã ºi întovãrãºire pentru Hristos
"Care este credința noastr├ú str├úmoșeasc├ú și cum trebuie s├ú ne reancor├úm ├«n ea?"
Crãciunul înflorit de Paºte sau Pãrintele Crãciun, Preotul Învierii
Pãrintele Crãciun Opre, ipostaze lãmuritoare

Acest produs a fost adaugat la data de Miercuri 23 Aprilie, 2014.
IMAGE_BUTTON_REVIEWS
Clientii care au cumparat acest produs, au mai cumparat:
<b> Bucuria insingurarii </b> <br> Pr. Constantin Necula
Bucuria insingurarii
Pr. Constantin Necula
<b> Vietile sfintilor - povestiri pentru copii. Vol. 1 </b> <br> Ileana Vasilescu
Vietile sfintilor - povestiri pentru copii. Vol. 1
Ileana Vasilescu
<b> Au fost candva copii - Cuviosul Paisie </b> <br> Ana Iacov
Au fost candva copii - Cuviosul Paisie
Ana Iacov
<b>Vietile Sfintilor Apostoli</b>
Vietile Sfintilor Apostoli
<b> Vindecarea sufletului in invatatura parintelui Porfirie </b> <br> Ierom. Sava Aghioritul
Vindecarea sufletului in invatatura parintelui Porfirie
Ierom. Sava Aghioritul
<b> Vietile sfintilor - povestiri pentru copii. Vol. 2 </b> <br> Ileana Vasilescu
Vietile sfintilor - povestiri pentru copii. Vol. 2
Ileana Vasilescu
Anun■uri
discount
Notificari »
IMAGE_BUTTON_NOTIFICATIONSAnunta-ma noutatile la Parintele Craciun Opre. Marturisitorul cu nume de Sarbatoare
Spune-i unui prieten
 
Spune-i unui prieten despre acest produs.
PŃreri »
IMAGE_BUTTON_WRITE_REVIEWScrie o pŃrere despre carte!

Copyright © 2021 Agnos - Editura si Librarie
Powered by osCommerce

   


natura