Agnos - Editura si Librarie Contul meu  Con■inutul co║ului  Plate║te  
  Librarie » Catalog » EDITURA AGNOS » Blogul Agnos  |  Contul meu  |  Con■inutul co║ului  |  Plate║te   
Categorii
Editura Alias
EDITURA CHARISMA
EDITURA LUMEA CREDINTEI
PR. CONSTANTIN NECULA
PATERICE
EDITURA AGNOS
EDITURA OASTEA DOMNULUI
Toate categoriile
NoutŃ■i ortodoxe »
<b> Poet de contrabanda </b> <br> Cezar Haiura
Poet de contrabanda
Cezar Haiura

13,00RON
Toate nouta■ile
╬n CurÔnd »
<b> Indumnezeirea maidanului </b> <br> Pr. Constantin Necula </br>
Indumnezeirea maidanului
Pr. Constantin Necula

20,00RON
CŃutare
 
Cuvintele cŃutate
Informa■ii
Blogul Agnos
Cum comand
Expediere/Plata
Toate categoriile
Vezi Lista completa
Contacta■i-ne
Parintele Craciun Opre. Marturisitorul cu nume de Sarbatoare 12,00RON

„Dat-ai mo┬║tenire celor ce se tem de numele T├úu, Doamne…” (Ps 60, 5)

Cre┬║tinii ├«nc├ú din epoca primar├ú ┬║tiau c├ú exist├ú ├«n aceast├ú lume o istorie v├úzut├ú, a faptelor, evenimentelor ┬║i realiz├úrilor materiale ale oamenilor ┬║i o alt├ú istorie nev├úzut├ú, duhovniceasc├ú, a ad├óncimilor sufletului, unde omul lupt├ú s├ú ├Äl ├«nt├ólneasc├ú pe Dumnezeu, s├ú ├Äl adore, s├ú ├Äl aud├ú, s├ú ├Äl iubeasc├ú ┬║i s├ú ├Äi p├úzeasc├ú poruncile. De aceea vie├żile sfin├żilor au ├«ntotdeauna aceast├ú cruce ascuns├ú ├«n nara├żiunea lor: din ea afl├úm adesea doar faptele exterioare, istorice, ale trecerii lor prin lumea aceast├ú, nevoin├żele, posturile, lacrimile, m├úrturisirile ┬║i chinurile r├úbdate pentru Hristos, ├«ns├ú nimeni nu vorbe┬║te, sau foarte rar apar descrise st├úrile suflete┬║ti, sim├żirile curate, luptele interioare prin care au trecut sfin├żii ├«n dorin├ża lor de a descoperi ┬║i de a p├ústra comoara ascuns├ú ├«n ├żarina sufletului lor.
Av├ónd ├«n minte faptul c├ú via├ża cre┬║tinilor este ascuns├ú cu Hristos ├«n Dumnezeu ┬║i c├ú adev├úrul ultim despre fiecare om se afl├ú ad├ónc s├údit ├«n c├úmara cea mai intim├ú a sufletului s├úu, acolo unde se afl├ú Dumnezeu s├úl├ú┬║luit prin Botez, sarcina de a descrie o astfel de via├ż├ú ┬║i de a r├úm├óne aproape de adev├úrul ei tainic ┬║i ve┬║nic nu este deloc u┬║oar├ú.
P├úrintelui Cr├úciun Opre i s-au adus ┬║i ├«nc├ú se vor mai aduce multe encomii, c├úci via├ża lui a fost una deosebit├ú, plin├ú de minunile ┬║i interven├żiile lui Dumnezeu ├«n ea. Toate etapele existen├żei lui p├úm├ónte┬║ti l-au ar├útat a fi un vas ales, anume preg├útit de Ziditorul a toate pentru a-I pream├úri numele pe p├úm├ónt prin m├úrturisirea credin├żei ┬║i pentru a ajuta pe mul├żi prin m├óng├óierea jertfelniciei sale.
To├żi care l-au cunoscut ┬║i care s-au bucurat de lumina prezen├żei ┬║i de folosul cuvintelor sale nu aveau cum s├ú nu remarce fine├żea sa deosebit├ú, inteligen├ża ┬║i memoria absolut uimitoare, umorul s├úu fin, r├úbdarea sa impresionant├ú, evlavia sa plin├ú de ging├ú┬║ie ┬║i delicate├że. To├żi au putut vedea dorul s├úu neobosit de a-L sluji pe Dumnezeu, prin slujirea aproapelui. To├żi au putut remarca jertfelnicia care l-a ├żinut mii ┬║i mii de ore ├«n scaunul spovedaniei, ├«n frig adesea ┬║i ├«n postire, av├ónd o singur├ú dorin├ż├ú ┬║i anume pe aceea de a odihni suflete┬║te pe Hristos din sufletele celor care veneau la d├ónsul s├ú se m├úrturiseasc├ú. Nim├únui nu cred c├ú i-a sc├úpat din vedere altruismul ┬║i r├óvna cu care a avut grij├ú de cei ├«ncredin├ża├żi lui spre p├ústorire.
Toate acestea au fost ├«ns├ú c├óteva raze de lumin├ú ale focului s├úu interior, ale incandescen├żei sale duhovnice┬║ti. Ceea ce a r├úmas ├«ns├ú departe de ochii tuturor a fost tainicul ad├ónc ┬║i bine ascuns al sufletului s├úu, acoperit at├ót de bine cu haina smereniei ┬║i a simplit├ú├żii. Chiar ┬║i celor apropia├żi le-a fost greu s├ú p├útrund├ú ├«n Sf├ónta Sfintelor a sufletului P├úrintelui Cr├úciun. Uneori ┬║i foarte rar au putut fi ├«ns├ú v├úzute raze venind din acea ├«nc├úpere tainic├ú a inimii sale. Atunci puteai ├«n├żelege c├ú pe jertfelnicul tainic al sufletului s├úu arde ├«ntreaga sa fiin├ż├ú mistuit├ú de focul dragostei dumnezeie┬║ti. Cuvintele greu pot descrie pe acest om tainic al inimii, pe acest heruvim ascuns ├«n carnea neputincioas├ú a trupului. Acolo, ├«n acea Sf├ónt├ú a Sfintelor, unde M├óntuitorul a intrat prin Taina Sf├óntului Botez, Dumnezeu a avut grij├ú s├ú dea na┬║tere unui om nou, dup├ú chipul lui Hristos. Acolo a tr├úit P├úrintele Cr├úciun, asemenea Preacuratei Fecioare, hr├únit cu cuvintele dumnezeie┬║ti ┬║i cu P├óinea cereasc├ú. Acolo a crescut omul s├úu cel nou, c├úlindu-se ├«n r├úbdare, prob├óndu-i-se iubirea jertfelnic├ú prin suferin├ż├ú. Acolo a sim├żit mireasma cerului ┬║i dorul dup├ú ve┬║nicie. Acolo p├úrintele a dob├óndit buna sa a┬║ezare duhovniceasc├ú, cea care l-a ajutat ca slujind oamenilor, s├ú nu se dep├úrteze niciodat├ú de Dumnezeu. ├Än acea ├«nc├úpere tainic├ú ┬║i de nep├útruns a inimii sale m├úrturisitorul lui Hristos a ┬║tiut c├ú toate sunt trec├útoare ┬║i c├ú doar iubirea altruist├ú a Sfintei Treimi este singura iubire cu care ne putem ├«mp├úca total, ┬║i f├úr├ú mic┬║orare de noi ├«n┬║ine. A ┬║tiut ┬║i a experiat c├ú Ea este singurul dialog ├«n care ne afl├úm cre┬║terea ├«ntreag├ú ┬║i ne├«n┬║el├útoarea ├«mplinire a fiin├żei noastre. Acolo p├úrintele a tr├úit ca un pustnic, cu toate c├ú a vie├żuit cu trupul ca un mirean ├«n mijlocul lumii. Acolo p├úrintele Cr├úciun a deprins me┬║te┬║ugul ├«nsingur├úrii ca mod de apropiere de Dumnezeu. Cu o trezvie l├úuntric├ú mereu gata s├ú ├«┬║i apere comoara ascuns├ú ├«n ├żarina sufletului s├úu, cu sim├żul grav al r├úspunderii pentru darurile primite de la Dumnezeu, cu ├«nfocate strig├úri de rug├úciuni, cu voin├ża nezdruncinat├ú de a r├úm├óne credincios Marii Iubiri ┬║i de a o m├úrturisi chiar ┬║i cu pre├żul s├óngelui, cu smulgeri din foc si cu zv├ócniri de duh care d├ú bucurie ├«ngerilor, p├úrintele Cr├úciun a izbutit s├ú rezolve grozavul paradox evanghelic: a fi prezent ├«n lume, f├úr├ú a fi din lume, s├ú elibereze tainicul heruvim din el ┬║i, ├«nsingurat cu duhul, s├ú tr├úiasc├ú ├«n dragoste cu Dumnezeu, slujind aproapelui. Aceasta este minunea mare a vie├żii p├úrintelui Cr├úciun! Toate celelalte evenimente v├úzute, istorice ale existen├żei sale, nu sunt dec├ót un reflex ┬║i o rodire a acestei minuni. Astfel Dumnezeu S-a ar├útat ┬║i ├«n via├ża p├úrintelui Cr├úciun a fi minunat ├«ntru sfin├żii S├úi. Dumnezeu a f├úcut minuni acolo unde omul i-a urmat Lui.
Mutat la ve┬║nica odihna ├«n ├Ämp├úr├ú├żia iubirii Sfintei Treimi, sau mai bine spus, primit s├ú slujeasc├ú mai departe Sf├ónta Liturghie ├«n lumea Bucuriei cere┬║ti, P├úrintele Cr├úciun este viu ┬║i tr├úie┬║te printre noi. To├żi o ┬║tim ┬║i o sim├żim. E acela┬║i. Atent, iubitor, devotat, delicat ┬║i plin de ├«n├żelegere, gata s├ú ajute pe toat├ú lumea. Ne bucur├úm ┬║i ne dorim mult a ajunge din nou ├«mpreun├ú. Dar aceasta depinde numai de noi ┬║i de lucrarea duhovniceasc├ú din ad├óncurile inimilor noastre.
Pe toate fronturile vie├żii Biserica are nevoie ast├úzi oameni care ├«n├żeleg folosul retragerii ┬║i lucr├úrii interioare. Vreau s├ú spun: oameni cu rezerve de ├«n├żelegere, de dragoste, de rug├úciune, de cur├ú├żie, oameni cu sufletul lipit de Dumnezeu ┬║i devota├żi, lumina├żi ┬║i ├«nt├úri├żi cu puteri de slujire, ├«n Duhul lui Dumnezeu, ├«n numele Lui ┬║i dup├ú principiile Lui; oameni, ├«ntr-un cuv├ónt, care nu numai la ┬║coala lumii, ci ┬║i la ┬║coala lui Dumnezeu au ├«nv├ú├żat s├ú ├«ndr├úgeasc├ú ┬║i s├ú slujeasc├ú valorile vie├żii ve┬║nice.
Pãrintele Crãciun Opre este un astfel de om!
De aceea ne bucur├ú ini├żiativa colaboratorului nostru, Romeo Petra┬║ciuc, de a cinsti, ┬║i prin aceast├ú carte, pe slujitorul lui Dumnezeu, P├úrintele Cr├úciun. ┬¬i binecuv├ónt├úm cu arhiereasc├ú dragoste toat├ú osteneala ┬║i grija de a oferi celor care l-am iubit pe P├úrintele – ┬║i, cu siguran├ż├ú, tuturor credincio┬║ilor – aceast├ú carte. Fie ca ea s├ú se fac├ú, pe mai departe, glas al p├úrintelui „cu nume de s├úrb├útoare” pentru to├żi cei care ├Äl caut├ú cu n├údejde ┬║i dragoste pe Dumnezeu.

├ÄPS Dr. Lauren├żiu STREZA,
Mitropolitul Ardealului


File de acatist la o întâlnire lãcrimatã

Ani ├«n urm├ú, ├«ntr-un ├«nceput de prim├úvar├ú, ├«ntr-unul din satele uitate de lume (├«ns├ú nu ┬║i de vitregiile ei) ale Hunedoarei, am ├«nt├ólnit un preot. Un slujitor al lui Hristos, ├«n adev├úratul sens al cuv├óntului. Auzisem vorbindu-se cu mult├ú sfial├ú ┬║i pre├żuire despre P├úrintele Cr├úciun Opre. ├Äl sesizasem, extrem de discret, ┬║i p├ón├ú atunci, la diferite prilejuri duhovnice┬║ti, slujind sau retras undeva ├«n cumin├żenie, rug├útor... Acum ├«l c├úutam pentru a-mi povesti c├óte ceva din devenirea sa, din ceea ce ascundea dincolo de senin├útatea ┬║i bucuria sa mereu dezarmante.
Cu greu a acceptat s├ú vorbeasc├ú. Mai ales c├ónd se f├úcu vorb├ú despre anii petrecu├żi ├«n pu┬║c├úrie. Am colindat, pre├ż de c├óteva ore, colinele ┬║erpuinde ale Cinci┬║ului, am poposit o vreme ├«n rug├úciune ┬║i c├óntare ├«n biserica satului, m-a purtat ├«n locuiri str├úbune, pe t├úr├ómuri de poveste cu daci ┬║i romani, cu obiceiuri ┬║i datini str├úvechi pe care le-a mai surprins, pe ici-colo, ├«n anii de p├ústorire ├«n aceste a┬║ez├úri mustind de istorie. Se ├«nve┬║m├óntase, atunci, ├«n biseric├ú, pentru o vreme, cu straiele preo├że┬║ti pe care le mo┬║tenise din genera├żii, ve┬║minte albe ca lacrima, cu motive dacice ┬║i ├«ncrust├úri pline de etnicitate na├żional├ú ┬║i spiritual├ú. ├Än acele momente, P├úrintele era de-a dreptul transfigurat, era transparen├ża ne├«ndoielnic├ú a lui Hristos ├«ntre oameni!
Doar t├órziu, ├«nspre sear├ú, ne-am ├«ntors acas├ú ┬║i P├úrintele – aflat „la doar 19 ani p├ón├ú la sut├ú”, dup├ú cum mi-a m├úrturisit, cu o jovialitate cople┬║itoare – a ├«nceput s├ú ├«mi istoriseasc├ú... Pe unele, m-a rugat s├ú le uit. Pe altele, s├ú le folosesc mai degrab├ú dup├ú ce el se va muta la Domnul.
Multe dintre ele le-am adunat ├«n aceast├ú carte. Lor li s-au al├úturat alte c├óteva m├úrturii ale celor care l-au c├úutat, ┬║i ei, la un moment dat, pentru sf├útuire, de P├úrintele... ├×in s├ú le mul├żumesc din suflet, de aceea, maicilor de la M├ún├ústirea Petru Vod├ú (Neam├ż), Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula, lui Valentin Iacob ┬║i lui Andrei Rosetti pentru m├úrinimia cu care au sim├żit s├ú mi se al├úture acestui g├ónd. Mul├żumirile ┬║i aprecierea mea se ├«ndreapt├ú ┬║i spre George Cr├ósnean, cel care ne-a oferit imaginile cu P├úrintele Cr├úciun din finalul c├úr├żii. Iar metanie de pre├żuire ┬║i considera├żie o ├«ndrept, mai ales, c├útre maica preoteas├ú Ani┬║oara Opre, cea f├úr├ú de care aceast├ú bucurie de cinstire a P├úrintelui Cr├úciun ├«ntre coperte de carte nu ar fi fost posibil├ú.
S├úrutare de dreapt├ú ├ÄPS Sale, ├ÄPS Dr. Lauren├żiu Streza, Mitropolitul Ardealului, pentru toat├ú binecuv├óntarea ┬║i ├«nso├żirea la realizarea acestui volum, ├Änaltpreasfin├żia Sa cunosc├óndu-l, a┬║a cum pu├żini dintre noi am reu┬║it, pe P├úrintele Cr├úciun...
Sunt c├óteodat├ú momente ├«n care nu ┬║tii ce se petrece, de fapt. Le tr├úie┬║ti tu pe ele sau ele te tr├úiesc pe tine. E┬║ti ┬║i nu e┬║ti ├«n ele, faci sau nu parte cu ele, ar trebui sau nu s├ú ├«├żi dai seama de aceasta… Poate mai acut ca niciodat├ú am tr├úit aceast├ú indecis├ú stare ├«n preajma P├úrintelui. Omul aceste al lui Dumnezeu ┬║i-a petrecut aproape zece ani din via├ż├ú ├«n ├«nchisorile comuniste, trec├ónd prin cele mai oribile n├úscociri tor├żionare, prin cele mai cumplite cazne, pentru m├úrturisirea lui Hristos. A fost unul dintre pu├żinii supravie├żuitori ai „experimentului Pite┬║ti”, formul├ú diabolic├ú a extermin├úrii de├żinu├żilor unii de c├útre ceilal├żi, cobai ai unor min├żi bolnave, ├«nsetate de s├ónge ┬║i moarte. Ascult├óndu-l atunci, foarte greu dest├úinuin¬du se, m├ú ├«ntrebam – ┬║i m├ú ├«ntreb ┬║i acum – c├óte astfel de destine au trebuit ├«ngenuncheate, ce iad de suplicii a trebuit exorcizat pentru ca noi s├ú le putem asculta ast├úzi istorisirile. Oric├ót de poticnit le-a fost urcu┬║ul, oamenii ace┬║tia ┬║i-au chivernisit torente de iubire, dac├ú mai pot privi acum cu sufletul descheiat ┬║i cu ochii senini lumea din jur, dac├ú au putut ierta at├ót de mult ├«nc├ót s├ú supravie├żuiasc├ú lumii c├úrora le-au fost restitui├żi, ├«ntr-un destul de t├órziu r├ústimp.
M├úrturiile lor, prinse la moment de cuminte l├úcr├úmare, ├żin de straj├ú poticnirilor noastre.
P├úrintele Cr├úciun, dup├ú o discu├żie prelungit├ú ├«n c├óteva ore, duse spre asfin├żit, mi-a d├úruit ├«n finalul ├«nt├ólnirii Acatistul Sfin├żilor rom├óni din ├«nchisori. Un preot ┬║i un acatist. Sau un preot c├ót un acatist. Un acatist ┬║i un martir al ├«nchisorilor de care se face amintire ├«n acel acatist… Rug├úciune ┬║i rug├úciune. Cu fa├ża br├úzdat├ú de emo├żie, mi-a istorisit despre un coleg al s├úu c├úruia – dup├ú ani ┬║i ani de pu┬║c├úrie, trec├ónd prin nenum├úrate metode de tortur├ú, una mai inuman├ú dec├ót cealalt├ú, chemat fiind de c├útre anchetatori ┬║i, ├«n prezen├ża so├żiei, cu care nu se v├úzuse at├óta amar de vreme – i se propune eliberarea. Singura condi├żie pentru a fi eliberat este de a nu mai merge, ├«n afar├ú, la biseric├ú. De├żinutul mul├żume┬║te pentru inten├żia de a-l elibera ┬║i cere s├ú fie ├«napoiat ├«n celul├ú. Pentru el, libertatea nu poate fi aceea din afara Bisericii. Este c├úlcat ├«n picioare, lovit pe tot corpul ┬║i ├«napoiat ├«n celul├ú.
Fragmente de acatist ale mãrturisirii unui popor ce pare a-ºi uita tot mai mult modul de a-ºi asuma libertatea. ªi, totodatã, noian de iubire a lui Dumnezeu pentru Neamul acesta.
C├ót├ú vreme sunt ├żinu├żi printre noi oameni de statura acestora, Dumnezeu ├«nc├ú a┬║teapt├ú la ospe├żie! Dumnezeu ├«nc├ú mai vrea s├ú pr├ónzeasc├ú „├«n casa aceasta”, a Neamului nostru, chemat la desc├úlecare de ve┬║nicie. Cu o singur├ú condi├żie ├«ns├ú: s├ú nu ne ├«ngrop├úm, ├«nc├ú o dat├ú, str├úmo┬║ii ├«n uitarea noastr├ú. ├Än nesim├żirea ┬║i ignoran├ża noastr├ú cea de toate zilele, rug├úciunea de zi cu zi a instabilit├ú├żilor noastre cotidiene.

Romeo PETRAªCIUC

"O ├«nt├ólnire cu P├úrintele Cr├úciun era un fel de revela├żie, pentru dragostea pe care o putea radia acest slujitor al lui Dumnezeu, de o verticalitate rar├ú, dar ┬║i cu mult├ú exigen├ż├ú, demn ┬║i plin de credin├ż├ú."

PS Gurie,
Episcopul Devei ┬║i Hunedoarei


"Pu├żini sunt oamenii pe care-i asemeni cu tat├úl t├úu ├«n via├ż├ú. P├úrintele Cr├úciun m-a topit cu totul ├«n lumina privirii sale, m-a cople┬║it cu dragostea sa ┬║i, ca unui m├ónz t├ón├úr, mi-a d├úruit prietenia sa seren├ú.
Am avut certitudinea c├ú stau dinaintea unui om ce alergase ├«n zorii Dimine├żii aceleia, ne├«nserate, la Morm├ónt ┬║i sorbise de pe buzele M├óntuitorului un z├ómbet de iertare.
Iertare profundã. Fãrã rezerve...

Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula

"Am auzit de Parintele Craciun, dar nu l-am cunoscut dec├ót ├«ntr-un anumit moment, c├ónd a r├ónduit Dumnezeu. C├ónd am v├úzut fiin├ża aceasta at├ót de pl├úp├ónd├ú, m├ú a┬║teptam s├ú fie un om care ├«┬║i pl├ónge neputin├żele, un om care ├«ncearc├ú s├ú lupte pe fa├ż├ú cu greut├ú├żile ┬║i cu povara b├útr├óne├żii. ├Äns├ú am descoperit cu totul alt om...
F├úr├ú s├ú-l fi ├«ntrebat cum ├«l cheam├ú, ne-a ├«nt├ómpinat cu aceste cuvinte: "Pe mine m├ú cheam├ú Cr├úciun chiar ┬║i ├«n ziua de Pa┬║ti". Apoi, de fiecare dat├ú, g├úsea c├óte un cuv├ónt pe care s├ú-l lipeasc├ú de sufletul t├úu ┬║i s├ú-├żi dea curaj s├ú te apropii.
Atent la fiecare suflet, cu o nem├úrginit├ú r├úbdare fa├ż├ú de to├żi, P├úrintele Cr├úciun se str├úduia s├ú-i fac├ú pe to├żi aceia pe care-i ├«nt├ólnea s├ú aib├ú o fa├ż├ú senin├ú, a┬║a c├ú se folosea la tot pasul de un umor spontan, plin de ├«n├żelepciune, umor care aducea bucurie ├«n suflet, f├úr├ú s├ú r├úneasc├ú vreodat├ú pe cineva.
├Än inima P├úrintelui Cr├úciun st├úp├ónea o ad├ónc├ú pace, pe care o transmitea ┬║i celor din jur. Nimeni nu l-a v├úzut vreodat├ú m├óniindu-se, pierz├óndu-┬║i r├úbdarea sau repezindu-i pe cei din jur. Era ├«ntotdeauna la dispozi├żia tuturor celor ce-l c├úutau, z├úbovind p├ón├ú t├órziu ├«n biseric├ú. Cu toate acestea, a┬║a cum m├úrturisea ├«ntr-o scrisoare, se sim├żea nevrednic de preo├żie ┬║i cu grija c├ú nu a f├úcut destul pentru Dumnezeu ┬║i pentru oameni.
Celor care se pl├óngeau c├ú "nu mai pot", P├úrintele le d├údea un r├úspuns simplu: "Poate Maica Sf├ónt├ú! ┬¬i te ajut├ú ┬║i pe tine!..." Dac├ú-i spunea cineva: "Nu mai am r├úbdare...", P├úrintele ├«i zicea cu naturale├że: "Are Maica Domnului... Cere ┬║i vei primi!" Aceste r├úspunsuri veneau at├ót de spontan ┬║i de firesc, ├«nc├ót aveai convingerea c├ú P├úrintele tr├úie┬║te ├«ntr-o lume ├«n care, prin credin├ż├ú, orice este cu putin├ż├ú."

├ÄPS Dr. Lauren├żiu Streza,
Mitropolitul Ardealului


CUPRINS

Dat-ai moºtenire celor ce se tem de numele Tãum Doamne..." (Ps. 60, 5)
File de acatist la o întâlnire înlãcrimatã
Repere biografice
Via├ża P├úrintelui celui cu nume de s├úrb├útoare, Cr├úciun Opre
"Au f├úcut maltrat├úri despre care nu ve├żi putea citi ├«n c├úr├żi..."
"M-am considerat întotdeauna un soldat în armata lui Hristos"
Cuvinte pentru via├ża duhovniceasc├ú
Un trup firav ce a ascuns un munte de om
Cincizeci de ani de credincioºie, jertfã ºi întovãrãºire pentru Hristos
"Care este credința noastr├ú str├úmoșeasc├ú și cum trebuie s├ú ne reancor├úm ├«n ea?"
Crãciunul înflorit de Paºte sau Pãrintele Crãciun, Preotul Învierii
Pãrintele Crãciun Opre, ipostaze lãmuritoare

Acest produs a fost adaugat la data de Miercuri 23 Aprilie, 2014.
IMAGE_BUTTON_REVIEWS
Clientii care au cumparat acest produs, au mai cumparat:
<b>Zei, idoli, guru</b> <br>Klaus Kenneth
Zei, idoli, guru
Klaus Kenneth
<b> Parintele Arsenie Boca. Sfantul Ardealului </b>
Parintele Arsenie Boca. Sfantul Ardealului
<b> Bucuria insingurarii </b> <br> Pr. Constantin Necula
Bucuria insingurarii
Pr. Constantin Necula
<b> Farmacia de cuvinte </b> <br> Alexandru Rusu, Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula
Farmacia de cuvinte
Alexandru Rusu, Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula
<b> Parintele Arsenie Boca in Arhivele Securitatii. Vol. III Alungarea din monahism, calomniile si filajul. Opis de documente (1960-1989)
Parintele Arsenie Boca in Arhivele Securitatii. Vol. III Alungarea din monahism, calomniile si filajul. Opis de documente (1960-1989)
<b> Cum sa iesim din mediocritate </b> <br> Pr. Constantin Necula
Cum sa iesim din mediocritate
Pr. Constantin Necula
Anun■uri
discount
Notificari »
IMAGE_BUTTON_NOTIFICATIONSAnunta-ma noutatile la Parintele Craciun Opre. Marturisitorul cu nume de Sarbatoare
Spune-i unui prieten
 
Spune-i unui prieten despre acest produs.
PŃreri »
IMAGE_BUTTON_WRITE_REVIEWScrie o pŃrere despre carte!

Copyright © 2024 Agnos - Editura si Librarie
Powered by osCommerce

   


natura