Agnos - Editura si Librarie Contul meu  Con■inutul co║ului  Plate║te  
  Librarie » Catalog » EDITURA AGNOS » Blogul Agnos  |  Contul meu  |  Con■inutul co║ului  |  Plate║te   
Categorii
CARTI DE RUGACIUNI
CARTI PENTRU COPII
Editura Alias
EDITURA AREOPAG
EDITURA CHARISMA
EDITURA LUMEA CREDINTEI
MAICA ECATERINA FERMO
MARTURISITORI
PR. CONSTANTIN NECULA
SYNAXIS
TALCUIRI
PATERICE
IR. TEOFAN MADA
EDITURA AGNOS
EDITURA CATISMA
EDITURA EGUMENITA
EDITURA OASTEA DOMNULUI
EDITURA SOPHIA
ALTE EDITURI
Toate categoriile
NoutŃ■i ortodoxe »
<b> Parintele Valerian Grecu. Monahul din livada cu Sfinti </b> <br> Romeo Petrasciuc
Parintele Valerian Grecu. Monahul din livada cu Sfinti
Romeo Petrasciuc

12,00RON
Toate nouta■ile
╬n CurÔnd »
<b> Indumnezeirea maidanului </b> <br> Pr. Constantin Necula </br>
Indumnezeirea maidanului
Pr. Constantin Necula

20,00RON
CŃutare
 
Cuvintele cŃutate
Informa■ii
Blogul Agnos
Cum comand
Expediere/Plata
Toate categoriile
Vezi Lista completa
Contacta■i-ne
Portile Cerului. Cateheze radio-difuzate despre Sfintele Taine
Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula
30,00RON

Sfintele Taine, Por├żi ale Cerului

Ini├żial, Por├żile Cerului. Cateheze radio-difuzate a ap├úrut structurat ├«n dou├ú volume, ca o prelungire a unor discu├żii de studio (www.radiooasteadomnului.ro), consumate la Sibiu, ├«n care l-am provocat pe Pr. Constantin Necula s├ú ne traduc├ú Sfintele Taine. Formatul emisiunii (├«n prima parte) era acela al unei t├úlm├úciri a Tainei - ├«ntr-o maieutic├ú teologic├ú ├«n care P├úrintele Constantin s-a dovedit de fiecare dat├ú nu doar un liturgist de excep├żie, ci ┬║i un pedagog de voca├żie, cu temele mereu la zi -, urmat├ú de o a doua parte, extins-dialogal├ú a discu├żiei, ├«n care ascult├útorii aveau posibilitatea s├ú adreseze ├«n direct ├«ntreb├úri pe tema propus├ú.
Cea de-a doua edi├żie s-a impus nu doar ca necesitate de lectur├ú pentru mediul teologic, ci ┬║i ca un mod de reiterare a unor adev├úruri ┬║i con├żinuturi pe care prea adesea le index├úm doar la perimetrul strict liturgic, elud├ónd ┬║i dil├ónd accesibilitatea Tainei pentru o mare parte din credincio┬║i.
P├úrintele Constantin Necula este, de aceast├ú dat├ú, cel chemat s├ú dest├úinuiasc├ú aceste Por├żi ale Cerului, care sunt Sfintele Taine. ├Än stilul s├úu inconfundabil, tumultuos ┬║i original, deopotriv├ú teologic ┬║i extrem de accesibil ca adresabilitate, P├úrintele reu┬║e┬║esc s├ú ├Äl fac├ú pe Dumnezeu s├ú Se reveleze fiec├úruia ├«n parte la persoana a II-a singular, adic├ú ├«ntr-o adresabilitate direct├ú, familiar├ú, chem├óndu-l pe fiecare pe nume la Taina Iubirii, a a┬║ez├úrii ├«n ├Ämp├úr├ú├żia Tainelor.
├Än fond, ceea ce l-a legitimat pe P├úrintele Constantin Necula pentru aceste discu├żii e tocmai aceast├ú savuroas├ú inadaptabilitate la vulg, la relativismul agresiv ┬║i harisma chem├úrii la un proces profund, de durat├ú al statorniciei ├«n curaj a m├úrturisirii, care se manifest├ú, cum altfel, dec├ót printr-o tr├úire responsabil├ú, lucid├ú, a Crezului Bisericii, dez-v├úluit de Sfintele Taine.
Pe de alt├ú parte, Por├żile Cerului vine s├ú ne arate c├ú audi├żia poate crea, uneori, pretexte pentru text. ┬¬i nu orice fel de text, ci unul cu puterea exemplului, a bine-cuv├ónt├úrii. Paginile acestea, n├úscute, sear├ú de sear├ú, ├«n direct, ├«ntr-un creuzet al intr├úrii ├«n taina... Sfintelor Taine, nu sunt altceva dec├ót ├«nc├ú o prob├ú a faptului c├ú Biserica e o prezen├ż├ú modern├ú cople┬║itoare, care face, din u┬║a fiec├úrei Taine, fereastr├ú de har spre ├Ämp├úr├ú├żia lui Dumnezeu.
De aceea, cartea aceasta este, dincolo de orice altcevqa, o ridicare din taina omenescului (de multe ori a prea omenescului...) cãtre Poarta Cerului, având ca izvoare de putere ºi har Sfintele Taine.
Fie nou├ú aceste pagini ├«ndemn la determinarea de a nu uita, nicio clip├ú, c├ú suntem ├«mpreun├ú-lucr├útori la via├ża Bisericii, la aplicabilitatea Tainelor aici , pentru Dincolo , adic├ú pentru Ve┬║nicie...

Romeo PETRAªCIUC

A fost de la Dumnezeu ┬║i de la Profesorii mei de teologie s├ú-mi fie descoperit con├żinutul de credin├ż├ú al Bisericii mele, cu transparen├ża textului liturgic, sacru ┬║i poetic deopotriv├ú ┬║i, afl├óndu-l, s├ú nu mai pot rupe cuvinte dec├ót la aceast├ú ┬║coal├ú de sensuri ┬║i ad├óncimi, cum n-am aflat o alta mai minunat├ú. Mereu ├«n ea ├«mi reconturez m├úrturia ┬║i orice redimensionare de sens ├«mi apare ca o biruin├ż├ú ├«mpotriva non-sensului discursului tehnic ce-mi b├óntuie cotidianul, ├«n contextul c├úruia p├ón├ú ┬║i Hristos ar trebui s├ú Se supun├ú func├żionarismului alambicat, care sper├ú s├ú ne m├óntuie identit├ú├żile. N-am aflat cale de rostire mai adecvat├ú a rosturilor liturgice ce-mi irig├ú con┬║tiin├ża cre┬║tin├ú dec├ót aceasta, pe care textul liturgic mi-a d├úruit-o.
Ce ve├żi citi nu are preten├żia unui tratat de dogmatic├ú. N-are, ├«n fond, nicio preten├żie. Este doar ├«ncercarea de a propov├údui c├ót mai viu cuvintele care ne-au construit credin├ża, care ne-au restituit-o atunci c├ónd totul p├úrea c├ú ne va fi insuficient pentru a ├«nvia la Hristos un popor furat de comunism, dar ai c├úrui martiri l-au restaurat pe oasele lor pline de lumin├ú ┬║i pe m├úrturia plin├ú de sens a textelor care alc├útuiesc Slujba ortodox├ú, p├ónza freatic├ú fiindu-i textul ┬║i duhul Scripturii, cartea care face dintr-un popor Neamul Lui, al lui Hristos-Domnul.

Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin NECULA

Acest produs a fost adaugat la data de DuminicŃ 27 Iulie, 2014.
IMAGE_BUTTON_REVIEWS
Clientii care au cumparat acest produs, au mai cumparat:
<b>Sfantul Daniil Stalpnicul</b> <br>Pr. Constantin Necula <br>Elena Tâmpãnariu
Sfantul Daniil Stalpnicul
Pr. Constantin Necula
Elena Tâmpãnariu
<b> In asteptarea zorilor de luna. Versuri </b> <br> Constantin V. Necula
In asteptarea zorilor de luna. Versuri
Constantin V. Necula
<b> Bucuria insingurarii </b> <br> Pr. Constantin Necula
Bucuria insingurarii
Pr. Constantin Necula
<b> Bucuria credintei. Dialoguri in cetate </b> <br> Pr. Cristian Muntean <br> Pr. Constantin Necula
Bucuria credintei. Dialoguri in cetate
Pr. Cristian Muntean
Pr. Constantin Necula
<b> Parintele Arsenie Boca in Arhivele Securitatii
Parintele Arsenie Boca in Arhivele Securitatii
<b>Alegerea Patriarhului - 41 zile ale dezinformarii</b><br> Pr. Constantin Necula,Florian Bichir, Romeo Petrasciuc
Alegerea Patriarhului - 41 zile ale dezinformarii
Pr. Constantin Necula,Florian Bichir, Romeo Petrasciuc
Anun■uri
discount
Notificari »
IMAGE_BUTTON_NOTIFICATIONSAnunta-ma noutatile la Portile Cerului. Cateheze radio-difuzate despre Sfintele Taine
Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula
Spune-i unui prieten
 
Spune-i unui prieten despre acest produs.
PŃreri »
IMAGE_BUTTON_WRITE_REVIEWScrie o pŃrere despre carte!

Copyright © 2021 Agnos - Editura si Librarie
Powered by osCommerce

   


emistic