Agnos - Editura si Librarie Contul meu  Con■inutul co║ului  Plate║te  
  Librarie » Catalog » EDITURA AGNOS » Blogul Agnos  |  Contul meu  |  Con■inutul co║ului  |  Plate║te   
Categorii
Editura Alias
EDITURA CHARISMA
EDITURA LUMEA CREDINTEI
PR. CONSTANTIN NECULA
PATERICE
EDITURA AGNOS
EDITURA OASTEA DOMNULUI
Toate categoriile
NoutŃ■i ortodoxe »
<b> Zambetul sfintilor: file de pateric urban-rural contemporan </b> <br> Pr. Romeo Ene
Zambetul sfintilor: file de pateric urban-rural contemporan
Pr. Romeo Ene

10,00RON
Toate nouta■ile
╬n CurÔnd »
<b> Indumnezeirea maidanului </b> <br> Pr. Constantin Necula </br>
Indumnezeirea maidanului
Pr. Constantin Necula

20,00RON
CŃutare
 
Cuvintele cŃutate
Informa■ii
Blogul Agnos
Cum comand
Expediere/Plata
Toate categoriile
Vezi Lista completa
Contacta■i-ne
Portile Cerului. Cateheze radio-difuzate despre Sfintele Taine
Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula
30,00RON

Sfintele Taine, Por├żi ale Cerului

Ini├żial, Por├żile Cerului. Cateheze radio-difuzate a ap├úrut structurat ├«n dou├ú volume, ca o prelungire a unor discu├żii de studio (www.radiooasteadomnului.ro), consumate la Sibiu, ├«n care l-am provocat pe Pr. Constantin Necula s├ú ne traduc├ú Sfintele Taine. Formatul emisiunii (├«n prima parte) era acela al unei t├úlm├úciri a Tainei - ├«ntr-o maieutic├ú teologic├ú ├«n care P├úrintele Constantin s-a dovedit de fiecare dat├ú nu doar un liturgist de excep├żie, ci ┬║i un pedagog de voca├żie, cu temele mereu la zi -, urmat├ú de o a doua parte, extins-dialogal├ú a discu├żiei, ├«n care ascult├útorii aveau posibilitatea s├ú adreseze ├«n direct ├«ntreb├úri pe tema propus├ú.
Cea de-a doua edi├żie s-a impus nu doar ca necesitate de lectur├ú pentru mediul teologic, ci ┬║i ca un mod de reiterare a unor adev├úruri ┬║i con├żinuturi pe care prea adesea le index├úm doar la perimetrul strict liturgic, elud├ónd ┬║i dil├ónd accesibilitatea Tainei pentru o mare parte din credincio┬║i.
P├úrintele Constantin Necula este, de aceast├ú dat├ú, cel chemat s├ú dest├úinuiasc├ú aceste Por├żi ale Cerului, care sunt Sfintele Taine. ├Än stilul s├úu inconfundabil, tumultuos ┬║i original, deopotriv├ú teologic ┬║i extrem de accesibil ca adresabilitate, P├úrintele reu┬║e┬║esc s├ú ├Äl fac├ú pe Dumnezeu s├ú Se reveleze fiec├úruia ├«n parte la persoana a II-a singular, adic├ú ├«ntr-o adresabilitate direct├ú, familiar├ú, chem├óndu-l pe fiecare pe nume la Taina Iubirii, a a┬║ez├úrii ├«n ├Ämp├úr├ú├żia Tainelor.
├Än fond, ceea ce l-a legitimat pe P├úrintele Constantin Necula pentru aceste discu├żii e tocmai aceast├ú savuroas├ú inadaptabilitate la vulg, la relativismul agresiv ┬║i harisma chem├úrii la un proces profund, de durat├ú al statorniciei ├«n curaj a m├úrturisirii, care se manifest├ú, cum altfel, dec├ót printr-o tr├úire responsabil├ú, lucid├ú, a Crezului Bisericii, dez-v├úluit de Sfintele Taine.
Pe de alt├ú parte, Por├żile Cerului vine s├ú ne arate c├ú audi├żia poate crea, uneori, pretexte pentru text. ┬¬i nu orice fel de text, ci unul cu puterea exemplului, a bine-cuv├ónt├úrii. Paginile acestea, n├úscute, sear├ú de sear├ú, ├«n direct, ├«ntr-un creuzet al intr├úrii ├«n taina... Sfintelor Taine, nu sunt altceva dec├ót ├«nc├ú o prob├ú a faptului c├ú Biserica e o prezen├ż├ú modern├ú cople┬║itoare, care face, din u┬║a fiec├úrei Taine, fereastr├ú de har spre ├Ämp├úr├ú├żia lui Dumnezeu.
De aceea, cartea aceasta este, dincolo de orice altcevqa, o ridicare din taina omenescului (de multe ori a prea omenescului...) cãtre Poarta Cerului, având ca izvoare de putere ºi har Sfintele Taine.
Fie nou├ú aceste pagini ├«ndemn la determinarea de a nu uita, nicio clip├ú, c├ú suntem ├«mpreun├ú-lucr├útori la via├ża Bisericii, la aplicabilitatea Tainelor aici , pentru Dincolo , adic├ú pentru Ve┬║nicie...

Romeo PETRAªCIUC

A fost de la Dumnezeu ┬║i de la Profesorii mei de teologie s├ú-mi fie descoperit con├żinutul de credin├ż├ú al Bisericii mele, cu transparen├ża textului liturgic, sacru ┬║i poetic deopotriv├ú ┬║i, afl├óndu-l, s├ú nu mai pot rupe cuvinte dec├ót la aceast├ú ┬║coal├ú de sensuri ┬║i ad├óncimi, cum n-am aflat o alta mai minunat├ú. Mereu ├«n ea ├«mi reconturez m├úrturia ┬║i orice redimensionare de sens ├«mi apare ca o biruin├ż├ú ├«mpotriva non-sensului discursului tehnic ce-mi b├óntuie cotidianul, ├«n contextul c├úruia p├ón├ú ┬║i Hristos ar trebui s├ú Se supun├ú func├żionarismului alambicat, care sper├ú s├ú ne m├óntuie identit├ú├żile. N-am aflat cale de rostire mai adecvat├ú a rosturilor liturgice ce-mi irig├ú con┬║tiin├ża cre┬║tin├ú dec├ót aceasta, pe care textul liturgic mi-a d├úruit-o.
Ce ve├żi citi nu are preten├żia unui tratat de dogmatic├ú. N-are, ├«n fond, nicio preten├żie. Este doar ├«ncercarea de a propov├údui c├ót mai viu cuvintele care ne-au construit credin├ża, care ne-au restituit-o atunci c├ónd totul p├úrea c├ú ne va fi insuficient pentru a ├«nvia la Hristos un popor furat de comunism, dar ai c├úrui martiri l-au restaurat pe oasele lor pline de lumin├ú ┬║i pe m├úrturia plin├ú de sens a textelor care alc├útuiesc Slujba ortodox├ú, p├ónza freatic├ú fiindu-i textul ┬║i duhul Scripturii, cartea care face dintr-un popor Neamul Lui, al lui Hristos-Domnul.

Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin NECULA

Acest produs a fost adaugat la data de DuminicŃ 27 Iulie, 2014.
IMAGE_BUTTON_REVIEWS
Clientii care au cumparat acest produs, au mai cumparat:
<b>Sfantul Daniil Stalpnicul</b> <br>Pr. Constantin Necula <br>Elena Tâmpãnariu
Sfantul Daniil Stalpnicul
Pr. Constantin Necula
Elena Tâmpãnariu
<b> Bucuria insingurarii </b> <br> Pr. Constantin Necula
Bucuria insingurarii
Pr. Constantin Necula
<b> Bucuria credintei. Dialoguri in cetate </b> <br> Pr. Cristian Muntean <br> Pr. Constantin Necula
Bucuria credintei. Dialoguri in cetate
Pr. Cristian Muntean
Pr. Constantin Necula
<b>Alegerea Patriarhului - 41 zile ale dezinformarii</b><br> Pr. Constantin Necula,Florian Bichir, Romeo Petrasciuc
Alegerea Patriarhului - 41 zile ale dezinformarii
Pr. Constantin Necula,Florian Bichir, Romeo Petrasciuc
<b> In asteptarea zorilor de luna. Versuri </b> <br> Constantin V. Necula
In asteptarea zorilor de luna. Versuri
Constantin V. Necula
<b> De ce esti trist, popor al Invierii? </b> <br> Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula
De ce esti trist, popor al Invierii?
Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula
Anun■uri
discount
Notificari »
IMAGE_BUTTON_NOTIFICATIONSAnunta-ma noutatile la Portile Cerului. Cateheze radio-difuzate despre Sfintele Taine
Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula
Spune-i unui prieten
 
Spune-i unui prieten despre acest produs.
PŃreri »
IMAGE_BUTTON_WRITE_REVIEWScrie o pŃrere despre carte!

Copyright © 2022 Agnos - Editura si Librarie
Powered by osCommerce

   


natura