Agnos - Editura si Librarie Contul meu  Con■inutul co║ului  Plate║te  
  Librarie » Catalog » EDITURA AGNOS » Blogul Agnos  |  Contul meu  |  Con■inutul co║ului  |  Plate║te   
Categorii
CARTI DE RUGACIUNI
CARTI PENTRU COPII
Editura Alias
EDITURA AREOPAG
EDITURA CHARISMA
EDITURA LUMEA CREDINTEI
MAICA ECATERINA FERMO
MARTURISITORI
PR. CONSTANTIN NECULA
SYNAXIS
TALCUIRI
PATERICE
IR. TEOFAN MADA
EDITURA AGNOS
EDITURA CATISMA
EDITURA EGUMENITA
EDITURA OASTEA DOMNULUI
EDITURA SOPHIA
ALTE EDITURI
Toate categoriile
NoutŃ■i ortodoxe »
<b> Geometrice Gerunzii </b><br> Pr. Trandafir Vid
Geometrice Gerunzii
Pr. Trandafir Vid

15,00RON
Toate nouta■ile
╬n CurÔnd »
<b> Indumnezeirea maidanului </b> <br> Pr. Constantin Necula </br>
Indumnezeirea maidanului
Pr. Constantin Necula

20,00RON
CŃutare
 
Cuvintele cŃutate
Informa■ii
Blogul Agnos
Cum comand
Expediere/Plata
Toate categoriile
Vezi Lista completa
Contacta■i-ne
Farmacia de cuvinte
Alexandru Rusu, Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula
20,00RON

Maestrul ºi ucenicul vrãjitor
Cartea pe care o ├żine├żi ├«n m├ón├ú este una dintre acelea pe care le ve├żi lua cu dumneavoastr├ú c├ónd ve├żi c├úl├útori ├«n jurul Lumii. Va fi dragoste la prima vedere! Pentru a ├«n├żelege ├«ns├ú for├ża ei de atrac├żie va trebui mai ├«nt├ói s├ú-L c├úut├úm pe Dumnezeu ├«ntr-un gr├úunte de polen, sub bolta unei catedrale ┬║i ├«n eter. Dar chiar ┬║i o c├úl├útorie de dou├ú mii de mile ├«ncepe tot cu primul pas…
Exist├ú ├«n Sibiu, ├«ntre fermec├útoarele muzee ale ora┬║ului, o mic├ú nestemat├ú ├«n montur├ú medieval├ú. Clinchetul unui clopo├żel de argint ├«├żi veste┬║te intrarea ├«n alt veac. Lemnul cald ┬║i prietenos, ├«nchipuit ├«ntr-o mul├żime de sert├úra┬║e, p├ústreaz├ú ├«nc├ú aromele leacurilor de alt├údat├ú, iar sticlu├żele care r├úsfr├óng c├óte o sc├ónteie de lumin├ú amintesc de tainele licorilor vindec├útoare ale mae┬║trilor spi├żeri. Ace┬║tia, oameni cu har, erau adev├úra├żi c├úut├útori de Dumnezeu chiar ┬║i ├«ntr-o minuscul├ú floare, extr├úg├ónd cu pricepere Darul S├úu vindec├útor ├«ntru alinarea, t├úm├úduirea ┬║i ├«n├żelep├żirea oamenilor. Al├úturi, balan├że extrem de exacte ┬║i pensete fine vorbesc despre precizia demersului lor, dar ┬║i despre infinita r├úbdare ┬║i dragoste pe care ├żi-o cere voca├żia. A├żi ghicit. Suntem ├«ntr-o farmacie… devenit├ú istorie. Nicio leg├útur├ú cu antecamerele moderne ale extermin├úrii prin chimizare.
Pentru a ├«n├żelege pe deplin fine├żea c├úr├żii pe care tocmai a├żi deschis-o ┬║i dulcea├ża inimii c├ónd o ve├żi ├«nchide cu recuno┬║tin├ż├ú, dup├ú ce ve├żi fi citit ┬║i ultima pagin├ú, p├ústra├żi ├«n c├úu┬║ul palmei un gr├úunte din m├úiestria maestrului spi├żer.
Muzeul farmaciei e la c├óteva minute distan├ż├ú – m├úsurat├ú ├«n pa┬║i de plimbare – de Catedrala Mitropolitan├ú, unde P├úrintele Constantin Necula deslu┬║e┬║te uneori tainele Cuv├óntului ├«ntru rodirea sa ├«n multe inimi. Sub bol├żile ├«mpodobite cu Evanghelia lui Hristos r├úsun├ú cu putere deslu┬║irea ei, cu grij├ú pentru m├óntuirea celor ce voiesc s├ú aud├ú. Dar nu oricum, ci urm├ónd modelul M├óntuitorului. Uneori cuv├óntul predicii se ├«nv├úluie ├«n bl├ónde├żea cu care Hristos deschide ochii orbilor la iubirea Sa de oameni, alteori devine biciul menit a face ordine ├«n pe┬║tera de t├ólhari a inimilor ├«nd├úr├útnicite. Maestru al terapiei prin cuv├ónt, preotul devine medic, aidoma Doctorului sufletelor ┬║i trupurilor noastre, al C├úrui ales este pentru a pune cu har cuv├óntul pe ran├ú ┬║i a o transforma ├«ntr-o cicatrice elastic├ú, nedureroas├ú. Totodat├ú ┬║i maestru al dozajului fin, preotul devine farmacistul cuvintelor-antidot la lipsa de credin├ż├ú, cu tot alaiul ei de prostie, fudulie ┬║i ├«mpietrire, la p├úcatele abandonului social rom├ónesc ├«n vremuri de criz├ú moral├ú.
Pentru a ├«n├żelege pe deplin for├ża c├úr├żii pe care tocmai o frunz├úri├żi curio┬║i ┬║i cutremurarea inimii c├ónd, odat├ú cu ultima pagin├ú, ve├żi fi ├«n├żeles frica de Dumnezeu ca pe teama profund├ú de a nu pierde dragostea Lui, mai ad├úuga├żi ├«n c├úu┬║ul palmei ┬║i un gr├úunte din brand-ul P├úrintelui Constantin Necula: logica imbatabil├ú cu care, la fiecare t├ólcuire a Evangheliei, te ├«ndr├úgoste┬║te iremediabil de Hristos.
Inima Rom├óniei e cam la trei sute de kilometri distan├ż├ú de capitala ei, dar m├úsurat├ú ├«n lungimi de unde hertziene se poate parcurge ├«ntr-o clip├ú. Timp de optzeci ┬║i cinci de ani oameni ├«ndr├úgosti├żi de cuv├óntul rostit au cizelat prestigiul unei institu├żii care a ├«nvins vremea ┬║i vremurile prin grandoarea ┬║i smerenia unui act de cultur├ú na├żional: Radiodifuziunea Rom├ón├ú. ├Äntre cei ├«ndr├úgosti├żi de cuv├óntul rostit este ┬║i colegul meu de breasl├ú, Alexandru Rusu, iar Farmacia de cuvinte – parte dintr-un complex maraton radiofonic de Duminic├ú – a conferit noble├że ┬║i distinc├żie ofertei editoriale la Radio Rom├ónia Actualit├ú├żi timp de trei ani.
├Äi spuneam cu prilejul unui alt eveniment editorial c├ú r├úspunderea profesiei de radiojurnalist este o cruce pe care ├Änsu┬║i Hristos te invit├ú s├ú o por├żi: Ia-├żi crucea ta si urmeaz├ú Mie! C├úci pentru fiecare cuv├ónt vei da socoteala, dac├ú este neroditor. Iar ├«n├żelepciunea ei este de a cuprinde ├«ntr-o carte ceea ce ai rostit c├óndva la microfon ┬║i s-a dizolvat ├«n eter. Astfel dai posibilitatea istoriei s├ú consemneze cuv├óntul rostit, po├żi afla de la cititori dac├ú a rodit cuv├óntul t├úu ├«n inima lor ┬║i po├żi, frunz├úrind, s├ú recite┬║ti oric├ónd cuvintele pentru care vei da socoteal├ú.
Pentru a ├«n├żelege pe deplin ingeniozitatea demersului radiofonic devenit acum carte, dar ┬║i frumuse├żea limbii rom├óne, care s-a ├«mbr├úcat ├«n Hristos ├«nainte de a porni ├«n eter – ┬║i de care v├ú va fi dor mult timp dup├ú ce ve├żi fi a┬║ezat cartea ├«n biblio┬ştec├ú –, mai pune├żi ├«n c├úu┬║ul palmei ┬║i un gr├úunte din dragostea de aproapele. Banda o p├ústreaz├ú ├«n emo├żia rostirii. Cartea nu are cum, dar o relev├ú ├«n abordarea noologic├ú a actualit├ú├żii, pe care jurnalistul de radio Alexandru Rusu o ofer├ú omului lui Dumnezeu, P├úrintelui Constantin Necula, ca resurs├ú pentru fascinante lec├żii de Credin├ż├ú aplicat├ú! Fine, puternice ┬║i ingenioase. Cu adev├úrat fascinante!
S-au ├«nt├ólnit astfel ├«n Farmacia de cuvinte Maestrul propov├úduirii Cuv├óntului cu ucenicul vr├újitor al cuv├óntului, ├«ntru Slava lui Dumnezeu ┬║i din dragoste de aproapele, spre alinare, t├úm├úduire ┬║i ├«n├żelep├żire, d├ónd ascultare poruncii lui Hristos: ├«n dar a├żi luat, ├«n dar s├ú da├żi!
Am ales s├ú spun ├«n cuvinte pu├żine c├óte ceva despre c├óte un gr├úunte din bog├ú├żia ingredientelor din care s-a preparat acest „leac”: Farmacia de cuvinte. Asta, pentru c├ú-mi st├úruie ├«n minte ├«ncercarea unui filozof, om de condei, care a decis c├ú va descrie un m├úr, iar dup├ú ce a scris vreo dou├ú mii de pagini a ├«n├żeles c├ú m├úrul, fructul simplu, nu poate fi descris. A ├«ncetat s├ú prind├ú ├«n vorbe Adev├úrul ┬║i a ales, ├«n schimb, s├ú savureze m├úrul.
Pentru a v├ú bucura pe deplin de vizita domniilor voastre ├«n Farmacia de cuvinte, v├ú recomand s├ú c├úuta├żi mai ├«nt├ói ├«n sert├úra┬║ul de la pagina 36. Pe etichet├ú scrie: „Hristos este singurul medic ┬║i medicament deopotriv├ú f├úc├útor de s├ún├útate.” ┬¬i tot acolo ve├żi g├úsi ┬║i modul de administrare: „singura spi├żerie adev├úrat├ú este Biserica.”

Doina JALEA,
jurnalist

Acest produs a fost adaugat la data de Mar■i 18 August, 2015.
IMAGE_BUTTON_REVIEWS
Clientii care au cumparat acest produs, au mai cumparat:
<b> Carte de rugaciuni
Carte de rugaciuni
<b> Pastoratia Bisericii in vreme de criza </b> <br> Preot Constantin Necula
Pastoratia Bisericii in vreme de criza
Preot Constantin Necula
<b> Bucuria credintei. Dialoguri in cetate </b> <br> Pr. Cristian Muntean <br> Pr. Constantin Necula
Bucuria credintei. Dialoguri in cetate
Pr. Cristian Muntean
Pr. Constantin Necula
<b>Alegerea Patriarhului - 41 zile ale dezinformarii</b><br> Pr. Constantin Necula,Florian Bichir, Romeo Petrasciuc
Alegerea Patriarhului - 41 zile ale dezinformarii
Pr. Constantin Necula,Florian Bichir, Romeo Petrasciuc
<b> Bucuria insingurarii </b> <br> Pr. Constantin Necula
Bucuria insingurarii
Pr. Constantin Necula
<b> Vindecarile lui Hristos si vindecarea noastra </b> <br> Pr. Constantin Necula
Vindecarile lui Hristos si vindecarea noastra
Pr. Constantin Necula
Anun■uri
discount
Notificari »
IMAGE_BUTTON_NOTIFICATIONSAnunta-ma noutatile la Farmacia de cuvinte
Alexandru Rusu, Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula
Spune-i unui prieten
 
Spune-i unui prieten despre acest produs.
PŃreri »
IMAGE_BUTTON_WRITE_REVIEWScrie o pŃrere despre carte!

Copyright © 2022 Agnos - Editura si Librarie
Powered by osCommerce

   


credo.ro