Agnos - Editura si Librarie Contul meu  Con■inutul co║ului  Plate║te  
  Librarie » Catalog » EDITURA AGNOS » Blogul Agnos  |  Contul meu  |  Con■inutul co║ului  |  Plate║te   
Categorii
Editura Alias
EDITURA CHARISMA
EDITURA LUMEA CREDINTEI
PR. CONSTANTIN NECULA
PATERICE
EDITURA AGNOS
EDITURA OASTEA DOMNULUI
Toate categoriile
NoutŃ■i ortodoxe »
<b> Bucuria insingurarii </b> <br> Pr. Constantin Necula
Bucuria insingurarii
Pr. Constantin Necula

20,00RON
Toate nouta■ile
╬n CurÔnd »
<b> Indumnezeirea maidanului </b> <br> Pr. Constantin Necula </br>
Indumnezeirea maidanului
Pr. Constantin Necula

20,00RON
CŃutare
 
Cuvintele cŃutate
Informa■ii
Blogul Agnos
Cum comand
Expediere/Plata
Toate categoriile
Vezi Lista completa
Contacta■i-ne
Farmacia de cuvinte
Alexandru Rusu, Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula
20,00RON

Maestrul ºi ucenicul vrãjitor
Cartea pe care o ├żine├żi ├«n m├ón├ú este una dintre acelea pe care le ve├żi lua cu dumneavoastr├ú c├ónd ve├żi c├úl├útori ├«n jurul Lumii. Va fi dragoste la prima vedere! Pentru a ├«n├żelege ├«ns├ú for├ża ei de atrac├żie va trebui mai ├«nt├ói s├ú-L c├úut├úm pe Dumnezeu ├«ntr-un gr├úunte de polen, sub bolta unei catedrale ┬║i ├«n eter. Dar chiar ┬║i o c├úl├útorie de dou├ú mii de mile ├«ncepe tot cu primul pas…
Exist├ú ├«n Sibiu, ├«ntre fermec├útoarele muzee ale ora┬║ului, o mic├ú nestemat├ú ├«n montur├ú medieval├ú. Clinchetul unui clopo├żel de argint ├«├żi veste┬║te intrarea ├«n alt veac. Lemnul cald ┬║i prietenos, ├«nchipuit ├«ntr-o mul├żime de sert├úra┬║e, p├ústreaz├ú ├«nc├ú aromele leacurilor de alt├údat├ú, iar sticlu├żele care r├úsfr├óng c├óte o sc├ónteie de lumin├ú amintesc de tainele licorilor vindec├útoare ale mae┬║trilor spi├żeri. Ace┬║tia, oameni cu har, erau adev├úra├żi c├úut├útori de Dumnezeu chiar ┬║i ├«ntr-o minuscul├ú floare, extr├úg├ónd cu pricepere Darul S├úu vindec├útor ├«ntru alinarea, t├úm├úduirea ┬║i ├«n├żelep├żirea oamenilor. Al├úturi, balan├że extrem de exacte ┬║i pensete fine vorbesc despre precizia demersului lor, dar ┬║i despre infinita r├úbdare ┬║i dragoste pe care ├żi-o cere voca├żia. A├żi ghicit. Suntem ├«ntr-o farmacie… devenit├ú istorie. Nicio leg├útur├ú cu antecamerele moderne ale extermin├úrii prin chimizare.
Pentru a ├«n├żelege pe deplin fine├żea c├úr├żii pe care tocmai a├żi deschis-o ┬║i dulcea├ża inimii c├ónd o ve├żi ├«nchide cu recuno┬║tin├ż├ú, dup├ú ce ve├żi fi citit ┬║i ultima pagin├ú, p├ústra├żi ├«n c├úu┬║ul palmei un gr├úunte din m├úiestria maestrului spi├żer.
Muzeul farmaciei e la c├óteva minute distan├ż├ú – m├úsurat├ú ├«n pa┬║i de plimbare – de Catedrala Mitropolitan├ú, unde P├úrintele Constantin Necula deslu┬║e┬║te uneori tainele Cuv├óntului ├«ntru rodirea sa ├«n multe inimi. Sub bol├żile ├«mpodobite cu Evanghelia lui Hristos r├úsun├ú cu putere deslu┬║irea ei, cu grij├ú pentru m├óntuirea celor ce voiesc s├ú aud├ú. Dar nu oricum, ci urm├ónd modelul M├óntuitorului. Uneori cuv├óntul predicii se ├«nv├úluie ├«n bl├ónde├żea cu care Hristos deschide ochii orbilor la iubirea Sa de oameni, alteori devine biciul menit a face ordine ├«n pe┬║tera de t├ólhari a inimilor ├«nd├úr├útnicite. Maestru al terapiei prin cuv├ónt, preotul devine medic, aidoma Doctorului sufletelor ┬║i trupurilor noastre, al C├úrui ales este pentru a pune cu har cuv├óntul pe ran├ú ┬║i a o transforma ├«ntr-o cicatrice elastic├ú, nedureroas├ú. Totodat├ú ┬║i maestru al dozajului fin, preotul devine farmacistul cuvintelor-antidot la lipsa de credin├ż├ú, cu tot alaiul ei de prostie, fudulie ┬║i ├«mpietrire, la p├úcatele abandonului social rom├ónesc ├«n vremuri de criz├ú moral├ú.
Pentru a ├«n├żelege pe deplin for├ża c├úr├żii pe care tocmai o frunz├úri├żi curio┬║i ┬║i cutremurarea inimii c├ónd, odat├ú cu ultima pagin├ú, ve├żi fi ├«n├żeles frica de Dumnezeu ca pe teama profund├ú de a nu pierde dragostea Lui, mai ad├úuga├żi ├«n c├úu┬║ul palmei ┬║i un gr├úunte din brand-ul P├úrintelui Constantin Necula: logica imbatabil├ú cu care, la fiecare t├ólcuire a Evangheliei, te ├«ndr├úgoste┬║te iremediabil de Hristos.
Inima Rom├óniei e cam la trei sute de kilometri distan├ż├ú de capitala ei, dar m├úsurat├ú ├«n lungimi de unde hertziene se poate parcurge ├«ntr-o clip├ú. Timp de optzeci ┬║i cinci de ani oameni ├«ndr├úgosti├żi de cuv├óntul rostit au cizelat prestigiul unei institu├żii care a ├«nvins vremea ┬║i vremurile prin grandoarea ┬║i smerenia unui act de cultur├ú na├żional: Radiodifuziunea Rom├ón├ú. ├Äntre cei ├«ndr├úgosti├żi de cuv├óntul rostit este ┬║i colegul meu de breasl├ú, Alexandru Rusu, iar Farmacia de cuvinte – parte dintr-un complex maraton radiofonic de Duminic├ú – a conferit noble├że ┬║i distinc├żie ofertei editoriale la Radio Rom├ónia Actualit├ú├żi timp de trei ani.
├Äi spuneam cu prilejul unui alt eveniment editorial c├ú r├úspunderea profesiei de radiojurnalist este o cruce pe care ├Änsu┬║i Hristos te invit├ú s├ú o por├żi: Ia-├żi crucea ta si urmeaz├ú Mie! C├úci pentru fiecare cuv├ónt vei da socoteala, dac├ú este neroditor. Iar ├«n├żelepciunea ei este de a cuprinde ├«ntr-o carte ceea ce ai rostit c├óndva la microfon ┬║i s-a dizolvat ├«n eter. Astfel dai posibilitatea istoriei s├ú consemneze cuv├óntul rostit, po├żi afla de la cititori dac├ú a rodit cuv├óntul t├úu ├«n inima lor ┬║i po├żi, frunz├úrind, s├ú recite┬║ti oric├ónd cuvintele pentru care vei da socoteal├ú.
Pentru a ├«n├żelege pe deplin ingeniozitatea demersului radiofonic devenit acum carte, dar ┬║i frumuse├żea limbii rom├óne, care s-a ├«mbr├úcat ├«n Hristos ├«nainte de a porni ├«n eter – ┬║i de care v├ú va fi dor mult timp dup├ú ce ve├żi fi a┬║ezat cartea ├«n biblio┬ştec├ú –, mai pune├żi ├«n c├úu┬║ul palmei ┬║i un gr├úunte din dragostea de aproapele. Banda o p├ústreaz├ú ├«n emo├żia rostirii. Cartea nu are cum, dar o relev├ú ├«n abordarea noologic├ú a actualit├ú├żii, pe care jurnalistul de radio Alexandru Rusu o ofer├ú omului lui Dumnezeu, P├úrintelui Constantin Necula, ca resurs├ú pentru fascinante lec├żii de Credin├ż├ú aplicat├ú! Fine, puternice ┬║i ingenioase. Cu adev├úrat fascinante!
S-au ├«nt├ólnit astfel ├«n Farmacia de cuvinte Maestrul propov├úduirii Cuv├óntului cu ucenicul vr├újitor al cuv├óntului, ├«ntru Slava lui Dumnezeu ┬║i din dragoste de aproapele, spre alinare, t├úm├úduire ┬║i ├«n├żelep├żire, d├ónd ascultare poruncii lui Hristos: ├«n dar a├żi luat, ├«n dar s├ú da├żi!
Am ales s├ú spun ├«n cuvinte pu├żine c├óte ceva despre c├óte un gr├úunte din bog├ú├żia ingredientelor din care s-a preparat acest „leac”: Farmacia de cuvinte. Asta, pentru c├ú-mi st├úruie ├«n minte ├«ncercarea unui filozof, om de condei, care a decis c├ú va descrie un m├úr, iar dup├ú ce a scris vreo dou├ú mii de pagini a ├«n├żeles c├ú m├úrul, fructul simplu, nu poate fi descris. A ├«ncetat s├ú prind├ú ├«n vorbe Adev├úrul ┬║i a ales, ├«n schimb, s├ú savureze m├úrul.
Pentru a v├ú bucura pe deplin de vizita domniilor voastre ├«n Farmacia de cuvinte, v├ú recomand s├ú c├úuta├żi mai ├«nt├ói ├«n sert├úra┬║ul de la pagina 36. Pe etichet├ú scrie: „Hristos este singurul medic ┬║i medicament deopotriv├ú f├úc├útor de s├ún├útate.” ┬¬i tot acolo ve├żi g├úsi ┬║i modul de administrare: „singura spi├żerie adev├úrat├ú este Biserica.”

Doina JALEA,
jurnalist

Acest produs a fost adaugat la data de Mar■i 18 August, 2015.
IMAGE_BUTTON_REVIEWS
Clientii care au cumparat acest produs, au mai cumparat:
<b> Pastoratia Bisericii in vreme de criza </b> <br> Preot Constantin Necula
Pastoratia Bisericii in vreme de criza
Preot Constantin Necula
<b>Alegerea Patriarhului - 41 zile ale dezinformarii</b><br> Pr. Constantin Necula,Florian Bichir, Romeo Petrasciuc
Alegerea Patriarhului - 41 zile ale dezinformarii
Pr. Constantin Necula,Florian Bichir, Romeo Petrasciuc
<b> Bucuria credintei. Dialoguri in cetate </b> <br> Pr. Cristian Muntean <br> Pr. Constantin Necula
Bucuria credintei. Dialoguri in cetate
Pr. Cristian Muntean
Pr. Constantin Necula
<b> Bucuria insingurarii </b> <br> Pr. Constantin Necula
Bucuria insingurarii
Pr. Constantin Necula
<b>Doua milioane kilometri în cãutarea Adevãrului</b> <br>Klaus Kenneth
Doua milioane kilometri în cãutarea Adevãrului
Klaus Kenneth
<b> Vindecarile lui Hristos si vindecarea noastra </b> <br> Pr. Constantin Necula
Vindecarile lui Hristos si vindecarea noastra
Pr. Constantin Necula
Anun■uri
InvitatieDeParticipare
Notificari »
IMAGE_BUTTON_NOTIFICATIONSAnunta-ma noutatile la Farmacia de cuvinte
Alexandru Rusu, Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula
Spune-i unui prieten
 
Spune-i unui prieten despre acest produs.
PŃreri »
IMAGE_BUTTON_WRITE_REVIEWScrie o pŃrere despre carte!

Copyright © 2023 Agnos - Editura si Librarie
Powered by osCommerce

   


radio oastea domnului