Agnos - Editura si Librarie Contul meu  Con■inutul co║ului  Plate║te  
  Librarie » Catalog » EDITURA AGNOS » Blogul Agnos  |  Contul meu  |  Con■inutul co║ului  |  Plate║te   
Categorii
CARTI DE RUGACIUNI
CARTI PENTRU COPII
Editura Alias
EDITURA AREOPAG
EDITURA CHARISMA
EDITURA LUMEA CREDINTEI
MAICA ECATERINA FERMO
MARTURISITORI
PR. CONSTANTIN NECULA
SYNAXIS
TALCUIRI
PATERICE
IR. TEOFAN MADA
EDITURA AGNOS
EDITURA CATISMA
EDITURA EGUMENITA
EDITURA OASTEA DOMNULUI
EDITURA SOPHIA
ALTE EDITURI
Toate categoriile
NoutŃ■i ortodoxe »
<b> Zambetul sfintilor: file de pateric urban-rural contemporan </b> <br> Pr. Romeo Ene
Zambetul sfintilor: file de pateric urban-rural contemporan
Pr. Romeo Ene

10,00RON
Toate nouta■ile
╬n CurÔnd »
<b> Indumnezeirea maidanului </b> <br> Pr. Constantin Necula </br>
Indumnezeirea maidanului
Pr. Constantin Necula

20,00RON
CŃutare
 
Cuvintele cŃutate
Informa■ii
Blogul Agnos
Cum comand
Expediere/Plata
Toate categoriile
Vezi Lista completa
Contacta■i-ne
Viata Sfantului Nicolae, Facatorul de minuni, Daruitorul
Pr. Constantin Necula
15,00RON

Gând de început

Oare care dintre copiii rom├óni nu s-a bucurat de dragostea Sf├óntului Nicolae?! Și ce spun eu rom├ón ? Care dintre copiii lumii nu s-a bucurat de bucuriile pe care distinsul bunicuț este dispus s├ú le ├«mplineasc├ú? Pe vremea copil├úriei mele, nu foarte departe de copil├úria copiilor mei, Sf├óntul Nicolae nu era altul dec├ót cel de acum, at├óta doar c├ú, pentru c├ú oamenii erau sub interdicțiile unei societ├úți comuniste, pr├úznuirea Sf├óntului era ea ├«ns├úși un dar. Cine poate uita lumina din ochii mei sau ai bunilor mei colegi din școala general├ú sau din liceu, atunci c├ónd ne revedeam dup├ú seara ├«n care bocancii ne erau umpluți cu daruri, daruri s├úrace faț├ú de cele de-acum, c├úci nici Moșul Nicolae nu prea avea de unde alege... Cine poate uita ochii plini de dragoste ai p├úrinților noștri, ai ├«nv├úț├útoarei ori ai profesorilor noștri, care f├úceau cu noi alianțe ale t├úcerii și inexpugnabile alianțe ├«n jurul icoanei pline de har a Sf├óntului?! O singur├ú dat├ú ├«n viaț├ú am crezut c├ú moșul nu-mi va aduce nimic. Eram ├«n Armat├ú, soldat, ├«n decembrie 1989, c├ónd, ├«ntors dup├ú un marș teribil de lung prin zloata unei prime z├úpezi, ├«nghețat și fl├úm├ónzit, mi-am f├úcut bocancii din obligație cazon├ú, fiind convins c├ú nu are cine s├ú-i fac├ú semn Moșului c├ú mai sunt pe lume. Și eu, și colegii mei aveam același nod ├«n g├ót, amintirile de-acas├ú copleșindu-ne. ├Än zori, bocancii noștri erau plini cu bomboane și portocale și, credeți-m├ú, camarazii mei nici p├ón├ú ast├úzi nu știu de unde și cum aflase Moșul de sufletele lor pustiite. Cred c├ú lacrimile lor, ale b├úrbaților-copii, amestecate cu gustul portocalelor, sunt Acatistul cel mai smerit ce l-am v├úzut vreodat├ú c├óntat și rugat de pe buzele vreunui om.
Revenind la cartea aceasta: am remarcat ├«n ultimul timp cum, plini de zel, comercianții l-au arestat pe distinsul moșneguț. Și televiziunile, și autorii de filme și desene animate. L-au prins ca s├ú-l pun├ú la munc├ú ├«n folosul lor.
Cred și eu. Figura b├útr├ónului, gesturile lui de mare cordialitate, izvor├óte din credința lui ├«n Iisus Hritos, sunt ast├úzi numai bune de pus pe rana indiferentismului nostru, a lipsei de omenie prin care trece omenirea. Scierea acestei c├úrți este important├ú pentru mine, deoarece cred c├ú trebuie s├ú le spunem copiilor noștri c├ú Moșul nu-i o ├«nchipuire, nu-i personaj din desene animate, ci o persoan├ú care a existat și care continu├ú, prin Harul lui Dumnezeu, s├ú se pun├ú la dispoziția oamenilor care iubesc valorile ├«n care și el a crezut: credința, n├údejdea și dragostea.
Eu am avut binecuv├óntatul dar de la Dumnezeu de a crește, ├«n anii copil├úriei, sub t├ómpla de lumin├ú a Șcheilor din Brașov. Acolo fiecare cas├ú are o icoan├ú cu Sf├óntul Nicolae, fiecare strad├ú se termin├ú ├«ntr-o troiț├ú, multe dedicate B├útr├ónului Ierarh. Bunica mea, Maria, urca o vreme, zilnic, c├úrarea spre F├ónt├ónița Popii, loc al multora dintre minunile copil├úriei mele, c├útre o poieniț├ú unde, cu evlavie, un creștin cu dare de m├ón├ú a construit o troiț├ú care ad├úpostea nu doar Crucea M├óntuitorului, ci și minunata icoan├ú a Sf├óntului Nicolae. Aprindea candela și miezul de lumin├ú aprindea ├«n ochii Sf├óntului un z├ómbet de ș├úg├úlnicie, de drag de oamenii care locuiau Coasta. R├úm├óneam pironit locului, emoționat c├ú un Sf├ónt at├ót de mare și de ocupat m├ú primea ├«n casa lui. De multe ori apoi l-am urm├úrit, mai ales dup├ú ce colegii mei mi-au b├úgat ├«n cap prostia c├ú nu exist├ú, ├«n speranța c├ú ├«l voi surprinde. Veți citi și despre acest moment, și despre p├úțania unui str├ú-unchi de-al tat├úlui meu, care a avut de-a face la modul cel mai direct cu intervenția Sf├óntului. Dar vreau s├ú ne ├«nțelegem bine: am scris aceast├ú carte cercet├ónd izvoare istorice și lucr├úri foarte demne de ├«ncredere, ca s├ú ├«nv├úț├úm acum ├«mpreun├ú cine este Sf├óntul Nicolae! Ca s├ú nu ne mai l├ús├úm furați de modul ├«n care unii cred c├ú-l pot ascunde pe Sf├óntul nostru drag printre reclame și baloane colorate. El nu acolo locuiește. Ci ├«n catapetesmele bisericii, ├«n icoanele pline de bucurie din casele s├úrmanilor, ├«n inima celor de la c├úp├út├óiul bolnavilor, ├«n m├óng├óierea copiilor singuri, ├«n gestul de ad├ónc├ú prietenie al camaraderiei gata s├ú moar├ú pentru cel├úlalt. Și, o s├ú vedeți, ├«n f├úptuirile pline de smerit├ú afecțiune.
Trebuie s├ú recunosc c├ú și numai scriind introducerea aceasta m-am emoționat. Acum c├óțiva ani mi-a ├«ng├úduit Dumnezeu s├ú m├ú ├«nchin moaștelor sale, care se odihnesc la Bari, ├«n Italia, sub baldachinul purt├úrii de grij├ú a M├óntuitorului. Acolo mi-a venit g├óndul c├úrții acesteia. Rogu-v├ú dar s├ú-l primiți și v├ú fie bucurie descoperirea icoanei celui ce ne dorim s├ú ne fie pururi rug├útor dinaintea Altarului Ceresc, pentru iertarea p├úcatelor și m├óntuirea sufletelor noastre. Darurile cu adev├úrat mari pe care Sf├óntul le-a f├úurit pe p├úm├ónt din lacrima privegherii, durerea c├úut├úrii aproapelui și smerita bucurie a credinței curate. Dup├ú ce veți citi cartea n├úd├újduiesc c├ú veți cere acestea, pentru ca, intrați ├«n ├Ämp├úr├úția lui, s├ú le puteți d├úrui și voi, ├«n numele Domnului nostru Iisus Hristos, acelor cae așteapt├ú izb├úvirea din s├úr├úcia sufleteasc├ú.
Rog pe Sfântul Nicolae, Fãcãtorul de minuni Ierarh al Mirelor Lichiei, sã ne fiei pururea dãruitor al celor necesare mântuirii.
Bucur├ú-te, dar, Nicolae Sfinte, P├úrintele copil├úriilor și vieților noastre ├«ntregi!

Pr. Constantin Necula

Acest produs a fost adaugat la data de DuminicŃ 29 Noiembrie, 2015.
IMAGE_BUTTON_REVIEWS
Clientii care au cumparat acest produs, au mai cumparat:
<b>Alegerea Patriarhului - 41 zile ale dezinformarii</b><br> Pr. Constantin Necula,Florian Bichir, Romeo Petrasciuc
Alegerea Patriarhului - 41 zile ale dezinformarii
Pr. Constantin Necula,Florian Bichir, Romeo Petrasciuc
<b> Bucuria credintei. Dialoguri in cetate </b> <br> Pr. Cristian Muntean <br> Pr. Constantin Necula
Bucuria credintei. Dialoguri in cetate
Pr. Cristian Muntean
Pr. Constantin Necula
<b> Despre vise si vedenii si despre Sfanta Impartasanie </b> <br> Arhim. Cleopa Ilie
Despre vise si vedenii si despre Sfanta Impartasanie
Arhim. Cleopa Ilie
<b> Parintele Arsenie Boca. Sfantul Ardealului </b>
Parintele Arsenie Boca. Sfantul Ardealului
<b> Vindecarea sufletului in invatatura parintelui Porfirie </b> <br> Ierom. Sava Aghioritul
Vindecarea sufletului in invatatura parintelui Porfirie
Ierom. Sava Aghioritul
<b> Vietile sfintilor - povestiri pentru copii. Vol. 2 </b> <br> Ileana Vasilescu
Vietile sfintilor - povestiri pentru copii. Vol. 2
Ileana Vasilescu
Anun■uri
discount
Notificari »
IMAGE_BUTTON_NOTIFICATIONSAnunta-ma noutatile la Viata Sfantului Nicolae, Facatorul de minuni, Daruitorul
Pr. Constantin Necula
Spune-i unui prieten
 
Spune-i unui prieten despre acest produs.
PŃreri »
IMAGE_BUTTON_WRITE_REVIEWScrie o pŃrere despre carte!

Copyright © 2022 Agnos - Editura si Librarie
Powered by osCommerce

   


emistic