Agnos - Editura si Librarie Contul meu  Conţinutul coşului  Plateşte  
  Librarie » Catalog » EDITURA AGNOS » Blogul Agnos  |  Contul meu  |  Conţinutul coşului  |  Plateşte   
Categorii
Editura Alias
EDITURA CHARISMA
EDITURA LUMEA CREDINTEI
PR. CONSTANTIN NECULA
PATERICE
EDITURA AGNOS
EDITURA OASTEA DOMNULUI
Toate categoriile
Noutăţi ortodoxe »
<b> Geometrice Gerunzii </b><br> Pr. Trandafir Vid
Geometrice Gerunzii
Pr. Trandafir Vid

15,00RON
Toate noutaţile
În Curând »
<b> Indumnezeirea maidanului </b> <br> Pr. Constantin Necula </br>
Indumnezeirea maidanului
Pr. Constantin Necula

20,00RON
Căutare
 
Cuvintele căutate
Informaţii
Blogul Agnos
Cum comand
Expediere/Plata
Toate categoriile
Vezi Lista completa
Contactaţi-ne
Viata Sfantului Nicolae, Facatorul de minuni, Daruitorul
Pr. Constantin Necula
15,00RON

Gând de început

Oare care dintre copiii români nu s-a bucurat de dragostea Sfântului Nicolae?! Și ce spun eu român ? Care dintre copiii lumii nu s-a bucurat de bucuriile pe care distinsul bunicuț este dispus sĂŁ le Ă®mplineascĂŁ? Pe vremea copilĂŁriei mele, nu foarte departe de copilĂŁria copiilor mei, Sfântul Nicolae nu era altul decât cel de acum, atâta doar cĂŁ, pentru cĂŁ oamenii erau sub interdicțiile unei societĂŁți comuniste, prĂŁznuirea Sfântului era ea Ă®nsĂŁși un dar. Cine poate uita lumina din ochii mei sau ai bunilor mei colegi din școala generalĂŁ sau din liceu, atunci când ne revedeam dupĂŁ seara Ă®n care bocancii ne erau umpluți cu daruri, daruri sĂŁrace fațĂŁ de cele de-acum, cĂŁci nici Moșul Nicolae nu prea avea de unde alege... Cine poate uita ochii plini de dragoste ai pĂŁrinților noștri, ai Ă®nvĂŁțĂŁtoarei ori ai profesorilor noștri, care fĂŁceau cu noi alianțe ale tĂŁcerii și inexpugnabile alianțe Ă®n jurul icoanei pline de har a Sfântului?! O singurĂŁ datĂŁ Ă®n viațĂŁ am crezut cĂŁ moșul nu-mi va aduce nimic. Eram Ă®n ArmatĂŁ, soldat, Ă®n decembrie 1989, când, Ă®ntors dupĂŁ un marș teribil de lung prin zloata unei prime zĂŁpezi, Ă®nghețat și flĂŁmânzit, mi-am fĂŁcut bocancii din obligație cazonĂŁ, fiind convins cĂŁ nu are cine sĂŁ-i facĂŁ semn Moșului cĂŁ mai sunt pe lume. Și eu, și colegii mei aveam același nod Ă®n gât, amintirile de-acasĂŁ copleșindu-ne. ĂŽn zori, bocancii noștri erau plini cu bomboane și portocale și, credeți-mĂŁ, camarazii mei nici pânĂŁ astĂŁzi nu știu de unde și cum aflase Moșul de sufletele lor pustiite. Cred cĂŁ lacrimile lor, ale bĂŁrbaților-copii, amestecate cu gustul portocalelor, sunt Acatistul cel mai smerit ce l-am vĂŁzut vreodatĂŁ cântat și rugat de pe buzele vreunui om.
Revenind la cartea aceasta: am remarcat Ă®n ultimul timp cum, plini de zel, comercianții l-au arestat pe distinsul moșneguț. Și televiziunile, și autorii de filme și desene animate. L-au prins ca sĂŁ-l punĂŁ la muncĂŁ Ă®n folosul lor.
Cred și eu. Figura bĂŁtrânului, gesturile lui de mare cordialitate, izvorâte din credința lui Ă®n Iisus Hritos, sunt astĂŁzi numai bune de pus pe rana indiferentismului nostru, a lipsei de omenie prin care trece omenirea. Scierea acestei cĂŁrți este importantĂŁ pentru mine, deoarece cred cĂŁ trebuie sĂŁ le spunem copiilor noștri cĂŁ Moșul nu-i o Ă®nchipuire, nu-i personaj din desene animate, ci o persoanĂŁ care a existat și care continuĂŁ, prin Harul lui Dumnezeu, sĂŁ se punĂŁ la dispoziția oamenilor care iubesc valorile Ă®n care și el a crezut: credința, nĂŁdejdea și dragostea.
Eu am avut binecuvântatul dar de la Dumnezeu de a crește, Ă®n anii copilĂŁriei, sub tâmpla de luminĂŁ a Șcheilor din Brașov. Acolo fiecare casĂŁ are o icoanĂŁ cu Sfântul Nicolae, fiecare stradĂŁ se terminĂŁ Ă®ntr-o troițĂŁ, multe dedicate BĂŁtrânului Ierarh. Bunica mea, Maria, urca o vreme, zilnic, cĂŁrarea spre Fântânița Popii, loc al multora dintre minunile copilĂŁriei mele, cĂŁtre o poienițĂŁ unde, cu evlavie, un creștin cu dare de mânĂŁ a construit o troițĂŁ care adĂŁpostea nu doar Crucea Mântuitorului, ci și minunata icoanĂŁ a Sfântului Nicolae. Aprindea candela și miezul de luminĂŁ aprindea Ă®n ochii Sfântului un zâmbet de șĂŁgĂŁlnicie, de drag de oamenii care locuiau Coasta. RĂŁmâneam pironit locului, emoționat cĂŁ un Sfânt atât de mare și de ocupat mĂŁ primea Ă®n casa lui. De multe ori apoi l-am urmĂŁrit, mai ales dupĂŁ ce colegii mei mi-au bĂŁgat Ă®n cap prostia cĂŁ nu existĂŁ, Ă®n speranța cĂŁ Ă®l voi surprinde. Veți citi și despre acest moment, și despre pĂŁțania unui strĂŁ-unchi de-al tatĂŁlui meu, care a avut de-a face la modul cel mai direct cu intervenția Sfântului. Dar vreau sĂŁ ne Ă®nțelegem bine: am scris aceastĂŁ carte cercetând izvoare istorice și lucrĂŁri foarte demne de Ă®ncredere, ca sĂŁ Ă®nvĂŁțĂŁm acum Ă®mpreunĂŁ cine este Sfântul Nicolae! Ca sĂŁ nu ne mai lĂŁsĂŁm furați de modul Ă®n care unii cred cĂŁ-l pot ascunde pe Sfântul nostru drag printre reclame și baloane colorate. El nu acolo locuiește. Ci Ă®n catapetesmele bisericii, Ă®n icoanele pline de bucurie din casele sĂŁrmanilor, Ă®n inima celor de la cĂŁpĂŁtâiul bolnavilor, Ă®n mângâierea copiilor singuri, Ă®n gestul de adâncĂŁ prietenie al camaraderiei gata sĂŁ moarĂŁ pentru celĂŁlalt. Și, o sĂŁ vedeți, Ă®n fĂŁptuirile pline de smeritĂŁ afecțiune.
Trebuie sĂŁ recunosc cĂŁ și numai scriind introducerea aceasta m-am emoționat. Acum câțiva ani mi-a Ă®ngĂŁduit Dumnezeu sĂŁ mĂŁ Ă®nchin moaștelor sale, care se odihnesc la Bari, Ă®n Italia, sub baldachinul purtĂŁrii de grijĂŁ a Mântuitorului. Acolo mi-a venit gândul cĂŁrții acesteia. Rogu-vĂŁ dar sĂŁ-l primiți și vĂŁ fie bucurie descoperirea icoanei celui ce ne dorim sĂŁ ne fie pururi rugĂŁtor dinaintea Altarului Ceresc, pentru iertarea pĂŁcatelor și mântuirea sufletelor noastre. Darurile cu adevĂŁrat mari pe care Sfântul le-a fĂŁurit pe pĂŁmânt din lacrima privegherii, durerea cĂŁutĂŁrii aproapelui și smerita bucurie a credinței curate. DupĂŁ ce veți citi cartea nĂŁdĂŁjduiesc cĂŁ veți cere acestea, pentru ca, intrați Ă®n ĂŽmpĂŁrĂŁția lui, sĂŁ le puteți dĂŁrui și voi, Ă®n numele Domnului nostru Iisus Hristos, acelor cae așteaptĂŁ izbĂŁvirea din sĂŁrĂŁcia sufleteascĂŁ.
Rog pe Sfântul Nicolae, Fãcãtorul de minuni Ierarh al Mirelor Lichiei, sã ne fiei pururea dãruitor al celor necesare mântuirii.
BucurĂŁ-te, dar, Nicolae Sfinte, PĂŁrintele copilĂŁriilor și vieților noastre Ă®ntregi!

Pr. Constantin Necula

Acest produs a fost adaugat la data de Duminică 29 Noiembrie, 2015.
IMAGE_BUTTON_REVIEWS
Clientii care au cumparat acest produs, au mai cumparat:
<b>Alegerea Patriarhului - 41 zile ale dezinformarii</b><br> Pr. Constantin Necula,Florian Bichir, Romeo Petrasciuc
Alegerea Patriarhului - 41 zile ale dezinformarii
Pr. Constantin Necula,Florian Bichir, Romeo Petrasciuc
<b> Bucuria credintei. Dialoguri in cetate </b> <br> Pr. Cristian Muntean <br> Pr. Constantin Necula
Bucuria credintei. Dialoguri in cetate
Pr. Cristian Muntean
Pr. Constantin Necula
<b> Parintele Arsenie Boca. Sfantul Ardealului </b>
Parintele Arsenie Boca. Sfantul Ardealului
<b>Sfantul Daniil Stalpnicul</b> <br>Pr. Constantin Necula <br>Elena Tâmpãnariu
Sfantul Daniil Stalpnicul
Pr. Constantin Necula
Elena Tâmpãnariu
<b>Iubirea care ne urneste</b> <br>Pr Constantin Necula
Iubirea care ne urneste
Pr Constantin Necula
<b> Vindecarile lui Hristos si vindecarea noastra </b> <br> Pr. Constantin Necula
Vindecarile lui Hristos si vindecarea noastra
Pr. Constantin Necula
Anunţuri
discount
Notificari »
IMAGE_BUTTON_NOTIFICATIONSAnunta-ma noutatile la Viata Sfantului Nicolae, Facatorul de minuni, Daruitorul
Pr. Constantin Necula
Spune-i unui prieten
 
Spune-i unui prieten despre acest produs.
Păreri »
IMAGE_BUTTON_WRITE_REVIEWScrie o părere despre carte!

Copyright © 2022 Agnos - Editura si Librarie
Powered by osCommerce

   


credo.ro