Agnos - Editura si Librarie Contul meu  Conținutul coșului  Platește  
  Librarie » Catalog » EDITURA AGNOS » Blogul Agnos  |  Contul meu  |  Conținutul coșului  |  Platește   
Categorii
CARTI DE RUGACIUNI
CARTI PENTRU COPII
Editura Alias
EDITURA AREOPAG
EDITURA CHARISMA
EDITURA LUMEA CREDINTEI
MAICA ECATERINA FERMO
MARTURISITORI
PR. CONSTANTIN NECULA
SYNAXIS
TALCUIRI
PATERICE
IR. TEOFAN MADA
EDITURA AGNOS
EDITURA CATISMA
EDITURA EGUMENITA
EDITURA OASTEA DOMNULUI
EDITURA SOPHIA
ALTE EDITURI
Toate categoriile
Noutăți ortodoxe »
<b> Vindecarile lui Hristos si vindecarea noastra </b> <br> Pr. Constantin Necula
Vindecarile lui Hristos si vindecarea noastra
Pr. Constantin Necula

10,00RON
Toate noutațile
În Curând »
<b> Indumnezeirea maidanului </b> <br> Pr. Constantin Necula </br>
Indumnezeirea maidanului
Pr. Constantin Necula

20,00RON
Căutare
 
Cuvintele căutate
Informații
Blogul Agnos
Cum comand
Expediere/Plata
Toate categoriile
Vezi Lista completa
Contactați-ne
Viata Sfantului Nicolae, Facatorul de minuni, Daruitorul
Pr. Constantin Necula
15,00RON

Gând de început

Oare care dintre copiii români nu s-a bucurat de dragostea Sfântului Nicolae?! Și ce spun eu român ? Care dintre copiii lumii nu s-a bucurat de bucuriile pe care distinsul bunicuț este dispus să le împlinească? Pe vremea copilăriei mele, nu foarte departe de copilăria copiilor mei, Sfântul Nicolae nu era altul decât cel de acum, atâta doar că, pentru că oamenii erau sub interdicțiile unei societăți comuniste, prăznuirea Sfântului era ea însăși un dar. Cine poate uita lumina din ochii mei sau ai bunilor mei colegi din școala generală sau din liceu, atunci când ne revedeam după seara în care bocancii ne erau umpluți cu daruri, daruri sărace față de cele de-acum, căci nici Moșul Nicolae nu prea avea de unde alege... Cine poate uita ochii plini de dragoste ai părinților noștri, ai învățătoarei ori ai profesorilor noștri, care făceau cu noi alianțe ale tăcerii și inexpugnabile alianțe în jurul icoanei pline de har a Sfântului?! O singură dată în viață am crezut că moșul nu-mi va aduce nimic. Eram în Armată, soldat, în decembrie 1989, când, întors după un marș teribil de lung prin zloata unei prime zăpezi, înghețat și flămânzit, mi-am făcut bocancii din obligație cazonă, fiind convins că nu are cine să-i facă semn Moșului că mai sunt pe lume. Și eu, și colegii mei aveam același nod în gât, amintirile de-acasă copleșindu-ne. În zori, bocancii noștri erau plini cu bomboane și portocale și, credeți-mă, camarazii mei nici până astăzi nu știu de unde și cum aflase Moșul de sufletele lor pustiite. Cred că lacrimile lor, ale bărbaților-copii, amestecate cu gustul portocalelor, sunt Acatistul cel mai smerit ce l-am văzut vreodată cântat și rugat de pe buzele vreunui om.
Revenind la cartea aceasta: am remarcat în ultimul timp cum, plini de zel, comercianții l-au arestat pe distinsul moșneguț. Și televiziunile, și autorii de filme și desene animate. L-au prins ca să-l pună la muncă în folosul lor.
Cred și eu. Figura bătrânului, gesturile lui de mare cordialitate, izvorâte din credința lui în Iisus Hritos, sunt astăzi numai bune de pus pe rana indiferentismului nostru, a lipsei de omenie prin care trece omenirea. Scierea acestei cărți este importantă pentru mine, deoarece cred că trebuie să le spunem copiilor noștri că Moșul nu-i o închipuire, nu-i personaj din desene animate, ci o persoană care a existat și care continuă, prin Harul lui Dumnezeu, să se pună la dispoziția oamenilor care iubesc valorile în care și el a crezut: credința, nădejdea și dragostea.
Eu am avut binecuvântatul dar de la Dumnezeu de a crește, în anii copilăriei, sub tâmpla de lumină a Șcheilor din Brașov. Acolo fiecare casă are o icoană cu Sfântul Nicolae, fiecare stradă se termină într-o troiță, multe dedicate Bătrânului Ierarh. Bunica mea, Maria, urca o vreme, zilnic, cărarea spre Fântânița Popii, loc al multora dintre minunile copilăriei mele, către o poieniță unde, cu evlavie, un creștin cu dare de mână a construit o troiță care adăpostea nu doar Crucea Mântuitorului, ci și minunata icoană a Sfântului Nicolae. Aprindea candela și miezul de lumină aprindea în ochii Sfântului un zâmbet de șăgălnicie, de drag de oamenii care locuiau Coasta. Rămâneam pironit locului, emoționat că un Sfânt atât de mare și de ocupat mă primea în casa lui. De multe ori apoi l-am urmărit, mai ales după ce colegii mei mi-au băgat în cap prostia că nu există, în speranța că îl voi surprinde. Veți citi și despre acest moment, și despre pățania unui stră-unchi de-al tatălui meu, care a avut de-a face la modul cel mai direct cu intervenția Sfântului. Dar vreau să ne înțelegem bine: am scris această carte cercetând izvoare istorice și lucrări foarte demne de încredere, ca să învățăm acum împreună cine este Sfântul Nicolae! Ca să nu ne mai lăsăm furați de modul în care unii cred că-l pot ascunde pe Sfântul nostru drag printre reclame și baloane colorate. El nu acolo locuiește. Ci în catapetesmele bisericii, în icoanele pline de bucurie din casele sărmanilor, în inima celor de la căpătâiul bolnavilor, în mângâierea copiilor singuri, în gestul de adâncă prietenie al camaraderiei gata să moară pentru celălalt. Și, o să vedeți, în făptuirile pline de smerită afecțiune.
Trebuie să recunosc că și numai scriind introducerea aceasta m-am emoționat. Acum câțiva ani mi-a îngăduit Dumnezeu să mă închin moaștelor sale, care se odihnesc la Bari, în Italia, sub baldachinul purtării de grijă a Mântuitorului. Acolo mi-a venit gândul cărții acesteia. Rogu-vă dar să-l primiți și vă fie bucurie descoperirea icoanei celui ce ne dorim să ne fie pururi rugător dinaintea Altarului Ceresc, pentru iertarea păcatelor și mântuirea sufletelor noastre. Darurile cu adevărat mari pe care Sfântul le-a făurit pe pământ din lacrima privegherii, durerea căutării aproapelui și smerita bucurie a credinței curate. După ce veți citi cartea nădăjduiesc că veți cere acestea, pentru ca, intrați în Împărăția lui, să le puteți dărui și voi, în numele Domnului nostru Iisus Hristos, acelor cae așteaptă izbăvirea din sărăcia sufletească.
Rog pe Sfântul Nicolae, Făcătorul de minuni Ierarh al Mirelor Lichiei, să ne fiei pururea dăruitor al celor necesare mântuirii.
Bucură-te, dar, Nicolae Sfinte, Părintele copilăriilor și vieților noastre întregi!

Pr. Constantin Necula

Acest produs a fost adaugat la data de Duminică 29 Noiembrie, 2015.
IMAGE_BUTTON_REVIEWS
Clientii care au cumparat acest produs, au mai cumparat:
<b> Vietile sfintilor - povestiri pentru copii. Vol. 1 </b> <br> Ileana Vasilescu
Vietile sfintilor - povestiri pentru copii. Vol. 1
Ileana Vasilescu
<b>Vietile Sfintilor Apostoli</b>
Vietile Sfintilor Apostoli
<b> Vindecarea sufletului in invatatura parintelui Porfirie </b> <br> Ierom. Sava Aghioritul
Vindecarea sufletului in invatatura parintelui Porfirie
Ierom. Sava Aghioritul
<b> Vietile sfintilor - povestiri pentru copii. Vol. 2 </b> <br> Ileana Vasilescu
Vietile sfintilor - povestiri pentru copii. Vol. 2
Ileana Vasilescu
<b>Sfanta Cuvioasa Filoteea, eroina mucenica din Atena</b> <br>Monahia Teodora Hambaki
Sfanta Cuvioasa Filoteea, eroina mucenica din Atena
Monahia Teodora Hambaki
<b>Sfantul Daniil Stalpnicul</b> <br>Pr. Constantin Necula <br>Elena Tâmpănariu
Sfantul Daniil Stalpnicul
Pr. Constantin Necula
Elena Tâmpănariu
Anunțuri
discount
Notificari »
IMAGE_BUTTON_NOTIFICATIONSAnunta-ma noutatile la Viata Sfantului Nicolae, Facatorul de minuni, Daruitorul
Pr. Constantin Necula
Spune-i unui prieten
 
Spune-i unui prieten despre acest produs.
Păreri »
IMAGE_BUTTON_WRITE_REVIEWScrie o părere despre carte!

Copyright © 2020 Agnos - Editura si Librarie
Powered by osCommerce

   


emistic