Agnos - Editura si Librarie Contul meu  ConĢinutul coļului  Plateļte  
  Librarie » Catalog » EDITURA AGNOS » Blogul Agnos  |  Contul meu  |  ConĢinutul coļului  |  Plateļte   
Categorii
CARTI DE RUGACIUNI
CARTI PENTRU COPII
Editura Alias
EDITURA AREOPAG
EDITURA CHARISMA
EDITURA LUMEA CREDINTEI
MAICA ECATERINA FERMO
MARTURISITORI
PR. CONSTANTIN NECULA
SYNAXIS
TALCUIRI
PATERICE
IR. TEOFAN MADA
EDITURA AGNOS
EDITURA CATISMA
EDITURA EGUMENITA
EDITURA OASTEA DOMNULUI
EDITURA SOPHIA
ALTE EDITURI
Toate categoriile
Nout„Ģi ortodoxe »
<b> Geometrice Gerunzii </b><br> Pr. Trandafir Vid
Geometrice Gerunzii
Pr. Trandafir Vid

15,00RON
Toate noutaĢile
őn Cur‚nd »
<b> Indumnezeirea maidanului </b> <br> Pr. Constantin Necula </br>
Indumnezeirea maidanului
Pr. Constantin Necula

20,00RON
C„utare
 
Cuvintele c„utate
InformaĢii
Blogul Agnos
Cum comand
Expediere/Plata
Toate categoriile
Vezi Lista completa
ContactaĢi-ne
Viata Sfantului Nicolae, Facatorul de minuni, Daruitorul
Pr. Constantin Necula
15,00RON

G√Ęnd de √ģnceput

Oare care dintre copiii rom√Ęni nu s-a bucurat de dragostea Sf√Ęntului Nicolae?! Și ce spun eu rom√Ęn ? Care dintre copiii lumii nu s-a bucurat de bucuriile pe care distinsul bunicuț este dispus s√£ le √ģmplineasc√£? Pe vremea copil√£riei mele, nu foarte departe de copil√£ria copiilor mei, Sf√Ęntul Nicolae nu era altul dec√Ęt cel de acum, at√Ęta doar c√£, pentru c√£ oamenii erau sub interdicțiile unei societ√£ți comuniste, pr√£znuirea Sf√Ęntului era ea √ģns√£și un dar. Cine poate uita lumina din ochii mei sau ai bunilor mei colegi din școala general√£ sau din liceu, atunci c√Ęnd ne revedeam dup√£ seara √ģn care bocancii ne erau umpluți cu daruri, daruri s√£race faț√£ de cele de-acum, c√£ci nici Moșul Nicolae nu prea avea de unde alege... Cine poate uita ochii plini de dragoste ai p√£rinților noștri, ai √ģnv√£ț√£toarei ori ai profesorilor noștri, care f√£ceau cu noi alianțe ale t√£cerii și inexpugnabile alianțe √ģn jurul icoanei pline de har a Sf√Ęntului?! O singur√£ dat√£ √ģn viaț√£ am crezut c√£ moșul nu-mi va aduce nimic. Eram √ģn Armat√£, soldat, √ģn decembrie 1989, c√Ęnd, √ģntors dup√£ un marș teribil de lung prin zloata unei prime z√£pezi, √ģnghețat și fl√£m√Ęnzit, mi-am f√£cut bocancii din obligație cazon√£, fiind convins c√£ nu are cine s√£-i fac√£ semn Moșului c√£ mai sunt pe lume. Și eu, și colegii mei aveam același nod √ģn g√Ęt, amintirile de-acas√£ copleșindu-ne. √én zori, bocancii noștri erau plini cu bomboane și portocale și, credeți-m√£, camarazii mei nici p√Ęn√£ ast√£zi nu știu de unde și cum aflase Moșul de sufletele lor pustiite. Cred c√£ lacrimile lor, ale b√£rbaților-copii, amestecate cu gustul portocalelor, sunt Acatistul cel mai smerit ce l-am v√£zut vreodat√£ c√Ęntat și rugat de pe buzele vreunui om.
Revenind la cartea aceasta: am remarcat √ģn ultimul timp cum, plini de zel, comercianții l-au arestat pe distinsul moșneguț. Și televiziunile, și autorii de filme și desene animate. L-au prins ca s√£-l pun√£ la munc√£ √ģn folosul lor.
Cred și eu. Figura b√£tr√Ęnului, gesturile lui de mare cordialitate, izvor√Ęte din credința lui √ģn Iisus Hritos, sunt ast√£zi numai bune de pus pe rana indiferentismului nostru, a lipsei de omenie prin care trece omenirea. Scierea acestei c√£rți este important√£ pentru mine, deoarece cred c√£ trebuie s√£ le spunem copiilor noștri c√£ Moșul nu-i o √ģnchipuire, nu-i personaj din desene animate, ci o persoan√£ care a existat și care continu√£, prin Harul lui Dumnezeu, s√£ se pun√£ la dispoziția oamenilor care iubesc valorile √ģn care și el a crezut: credința, n√£dejdea și dragostea.
Eu am avut binecuv√Ęntatul dar de la Dumnezeu de a crește, √ģn anii copil√£riei, sub t√Ęmpla de lumin√£ a Șcheilor din Brașov. Acolo fiecare cas√£ are o icoan√£ cu Sf√Ęntul Nicolae, fiecare strad√£ se termin√£ √ģntr-o troiț√£, multe dedicate B√£tr√Ęnului Ierarh. Bunica mea, Maria, urca o vreme, zilnic, c√£rarea spre F√Ęnt√Ęnița Popii, loc al multora dintre minunile copil√£riei mele, c√£tre o poieniț√£ unde, cu evlavie, un creștin cu dare de m√Ęn√£ a construit o troiț√£ care ad√£postea nu doar Crucea M√Ęntuitorului, ci și minunata icoan√£ a Sf√Ęntului Nicolae. Aprindea candela și miezul de lumin√£ aprindea √ģn ochii Sf√Ęntului un z√Ęmbet de ș√£g√£lnicie, de drag de oamenii care locuiau Coasta. R√£m√Ęneam pironit locului, emoționat c√£ un Sf√Ęnt at√Ęt de mare și de ocupat m√£ primea √ģn casa lui. De multe ori apoi l-am urm√£rit, mai ales dup√£ ce colegii mei mi-au b√£gat √ģn cap prostia c√£ nu exist√£, √ģn speranța c√£ √ģl voi surprinde. Veți citi și despre acest moment, și despre p√£țania unui str√£-unchi de-al tat√£lui meu, care a avut de-a face la modul cel mai direct cu intervenția Sf√Ęntului. Dar vreau s√£ ne √ģnțelegem bine: am scris aceast√£ carte cercet√Ęnd izvoare istorice și lucr√£ri foarte demne de √ģncredere, ca s√£ √ģnv√£ț√£m acum √ģmpreun√£ cine este Sf√Ęntul Nicolae! Ca s√£ nu ne mai l√£s√£m furați de modul √ģn care unii cred c√£-l pot ascunde pe Sf√Ęntul nostru drag printre reclame și baloane colorate. El nu acolo locuiește. Ci √ģn catapetesmele bisericii, √ģn icoanele pline de bucurie din casele s√£rmanilor, √ģn inima celor de la c√£p√£t√Ęiul bolnavilor, √ģn m√Ęng√Ęierea copiilor singuri, √ģn gestul de ad√Ęnc√£ prietenie al camaraderiei gata s√£ moar√£ pentru cel√£lalt. Și, o s√£ vedeți, √ģn f√£ptuirile pline de smerit√£ afecțiune.
Trebuie s√£ recunosc c√£ și numai scriind introducerea aceasta m-am emoționat. Acum c√Ęțiva ani mi-a √ģng√£duit Dumnezeu s√£ m√£ √ģnchin moaștelor sale, care se odihnesc la Bari, √ģn Italia, sub baldachinul purt√£rii de grij√£ a M√Ęntuitorului. Acolo mi-a venit g√Ęndul c√£rții acesteia. Rogu-v√£ dar s√£-l primiți și v√£ fie bucurie descoperirea icoanei celui ce ne dorim s√£ ne fie pururi rug√£tor dinaintea Altarului Ceresc, pentru iertarea p√£catelor și m√Ęntuirea sufletelor noastre. Darurile cu adev√£rat mari pe care Sf√Ęntul le-a f√£urit pe p√£m√Ęnt din lacrima privegherii, durerea c√£ut√£rii aproapelui și smerita bucurie a credinței curate. Dup√£ ce veți citi cartea n√£d√£jduiesc c√£ veți cere acestea, pentru ca, intrați √ģn √émp√£r√£ția lui, s√£ le puteți d√£rui și voi, √ģn numele Domnului nostru Iisus Hristos, acelor cae așteapt√£ izb√£virea din s√£r√£cia sufleteasc√£.
Rog pe Sf√Ęntul Nicolae, F√£c√£torul de minuni Ierarh al Mirelor Lichiei, s√£ ne fiei pururea d√£ruitor al celor necesare m√Ęntuirii.
Bucur√£-te, dar, Nicolae Sfinte, P√£rintele copil√£riilor și vieților noastre √ģntregi!

Pr. Constantin Necula

Acest produs a fost adaugat la data de Duminic„ 29 Noiembrie, 2015.
IMAGE_BUTTON_REVIEWS
Clientii care au cumparat acest produs, au mai cumparat:
<b>Alegerea Patriarhului - 41 zile ale dezinformarii</b><br> Pr. Constantin Necula,Florian Bichir, Romeo Petrasciuc
Alegerea Patriarhului - 41 zile ale dezinformarii
Pr. Constantin Necula,Florian Bichir, Romeo Petrasciuc
<b> Bucuria credintei. Dialoguri in cetate </b> <br> Pr. Cristian Muntean <br> Pr. Constantin Necula
Bucuria credintei. Dialoguri in cetate
Pr. Cristian Muntean
Pr. Constantin Necula
<b> Despre vise si vedenii si despre Sfanta Impartasanie </b> <br> Arhim. Cleopa Ilie
Despre vise si vedenii si despre Sfanta Impartasanie
Arhim. Cleopa Ilie
<b> Parintele Arsenie Boca. Sfantul Ardealului </b>
Parintele Arsenie Boca. Sfantul Ardealului
<b>Vietile Sfintilor Apostoli</b>
Vietile Sfintilor Apostoli
<b> Vindecarea sufletului in invatatura parintelui Porfirie </b> <br> Ierom. Sava Aghioritul
Vindecarea sufletului in invatatura parintelui Porfirie
Ierom. Sava Aghioritul
AnunĢuri
discount
Notificari »
IMAGE_BUTTON_NOTIFICATIONSAnunta-ma noutatile la Viata Sfantului Nicolae, Facatorul de minuni, Daruitorul
Pr. Constantin Necula
Spune-i unui prieten
 
Spune-i unui prieten despre acest produs.
P„reri »
IMAGE_BUTTON_WRITE_REVIEWScrie o p„rere despre carte!

Copyright © 2021 Agnos - Editura si Librarie
Powered by osCommerce

   


radio oastea domnului