Agnos - Editura si Librarie Contul meu  Con■inutul co║ului  Plate║te  
  Librarie » Catalog » EDITURA AGNOS » Blogul Agnos  |  Contul meu  |  Con■inutul co║ului  |  Plate║te   
Categorii
Editura Alias
EDITURA CHARISMA
EDITURA LUMEA CREDINTEI
PR. CONSTANTIN NECULA
PATERICE
EDITURA AGNOS
EDITURA OASTEA DOMNULUI
Toate categoriile
NoutŃ■i ortodoxe »
<b> Geometrice Gerunzii </b><br> Pr. Trandafir Vid
Geometrice Gerunzii
Pr. Trandafir Vid

15,00RON
Toate nouta■ile
╬n CurÔnd »
<b> Indumnezeirea maidanului </b> <br> Pr. Constantin Necula </br>
Indumnezeirea maidanului
Pr. Constantin Necula

20,00RON
CŃutare
 
Cuvintele cŃutate
Informa■ii
Blogul Agnos
Cum comand
Expediere/Plata
Toate categoriile
Vezi Lista completa
Contacta■i-ne
Zambetul sfintilor: file de pateric urban-rural contemporan
Pr. Romeo Ene
10,00RON

Mulțumind copiilor...

Suntem dinaintea unei c├úrți- provocare. Sunt str├ónse, ├«n pagini pline de emoție, emoțiile copiilor și profesorului lor de religie, P├úrintele Ene Romeo. Sunt pline de sens, de bucurie și de lumin├ú. Se vede c├ú P├úrintele a gestionat sentimente și resentimente cu ├«mpreun├ú lucrarea Harului și...copiilor. Nici nu cred c├ú pot s├ú scriu o prefaț├ú la modul discret ├«n care copiii s├úrut├ú obrazul scuipat al Bisericii și Școlii. Fiecare poveste este o lecție, nu doar de „religie”. Se simte realismul din ele, viața propriu-zis├ú care, uneori, nu-i așa, bate filmul imaginarului scenaristic al culturilor seculariste. O s├ú citiți despre copii, adolescenți și oameni maturi, unul dintre ei, veteran nonagenar, fiind personajul care m-a ├«nl├úcrimat cu bucuria lui. Suntem dependenți unii de alții, dar nu pricepem foarte bine acest lucru. Ținem la orgolii și clișee, chiar credem ├«n clișee mai mult dec├ót ├«n adev├úr. Vrem dreptate, cu orice preț, uneori cu prețul adev├úrului. Tinerii din carte au aflat adev├úrul. De aceea au devenit liberi și vorbesc prin prisma libert├úții lor.
Cartea aceasta s-a n├úscut și din dorința P├úrintelui Romeo de a le mulțumi copiilor. Și sunt deplin de acord cu el c├ú ora de religie tr├úiește pentru ei și prin ei. Mare parte din paginile acestui „raport de suflet” s-au consemnat pentru a constitui contra-argument la ideologizarea prin ora de religie. E r├úspunsul pe care copiii ├«l dau detractorilor educației religioase, destinși și z├ómbitori, atenți și demni. Personal p├ústrez o amintire din anul 2015, anul unei reale prigoniri a z├ómbetului din ora de religie, pe care- prefaț├ónd povești, o povestesc și eu. S-a anunțat demersul unui profesor, buzoian și el, de a face prezența prin semn├útur├ú la ora de religie cu ajutorul Curții Constituționale și a referendumului. O parte din cancelarii au z├ómbit cu sub├«nțeles. La o școal├ú, aproape de Sibiu, unul dintre ceilalți dasc├úli prezenți ├«n cancelarie, a anunțat sarcastic profesoara de religie c├ú trebuie s├ú-și caute alt loc de munc├ú. C├ú ora de religie are front ├«nchis ├«n școal├ú. Sup├úrat├ú, profesoara m-a sunat, am ├«ncurajat-o spun├óndu-i limpede c├ú doar copiii pot stabili acest lucru. Ajuns├ú ├«n clas├ú, copiii erau mai cuminți ca niciodat├ú, pe catedr├ú erau flori proaspete, temele f├úcute și chiar au t├úcut mai toat├ú ora. Simțiser├ú ceva din durerea profesoarei? Trecuser├ú ├«n inima lor ceva din tristețea inimii ei? La sf├órșitul orei s-au ridicat ├«n picioare și au ├«mbr├úțișat pe Doamna de religie. Iar c├ónd a ieșit pe coridor, ceilalți copii au ├«ncurajat-o spun├óndu-i: Doamna, noi nu vrem s├ú plecați, vrem or├ú de religie...C├ónd m-a sunat ├«nc├ú pl├óngea. De ce avem nevoie de jignirea profesorului de religie, de ce trebuie s├ú ├«ndurer├úm oamenii, de ce avem nevoie sau ├«ng├úduim presiuni inumane pe școal├ú, doar pentru a le ├«ng├údui unora s├ú-și ├«mplineasc├ú planurile de marketing de politic social├ú? Poate pentru a redescoperi dragostea copiilor.
Cartea aceasta despre aceasta este. Cum destinderea aduce dragostea copiilor, crește apropierea de Dumnezeu- subiectul luminos al iubirii copiilor la ora de religie. Sunt convins c├ú inima voastr├ú va tres├úri ca inima copiilor acestora, personajele de baz├ú ale c├úrții. Fiecare poveste este o lecție nesf├órșit├ú. Mulțumim copiilor c├ú ne-o predau, zi de zi, or├ú de or├ú...

Pr. Constantin Necula

Acest produs a fost adaugat la data de Mar■i 14 Martie, 2017.
IMAGE_BUTTON_REVIEWS
Clientii care au cumparat acest produs, au mai cumparat:
<b>Ogorul cu ingeri</b> <br>Pr. Constantin Necula
Ogorul cu ingeri
Pr. Constantin Necula
<b>Iubirea care ne urneste</b> <br>Pr Constantin Necula
Iubirea care ne urneste
Pr Constantin Necula
<b>Gânduri ºi miride</b> </br>Pr. Constantin Necula
Gânduri ºi miride
Pr. Constantin Necula
<b> Pastoratia Bisericii in vreme de criza </b> <br> Preot Constantin Necula
Pastoratia Bisericii in vreme de criza
Preot Constantin Necula
<b>Iubesc Doamne, ajuta neiubirii mele</b> <br>Pr. Constantin Necula
Iubesc Doamne, ajuta neiubirii mele
Pr. Constantin Necula
<b> In asteptarea zorilor de luna. Versuri </b> <br> Constantin V. Necula
In asteptarea zorilor de luna. Versuri
Constantin V. Necula
Anun■uri
discount
Notificari »
IMAGE_BUTTON_NOTIFICATIONSAnunta-ma noutatile la Zambetul sfintilor: file de pateric urban-rural contemporan
Pr. Romeo Ene
Spune-i unui prieten
 
Spune-i unui prieten despre acest produs.
PŃreri »
IMAGE_BUTTON_WRITE_REVIEWScrie o pŃrere despre carte!

Copyright © 2024 Agnos - Editura si Librarie
Powered by osCommerce

   


emistic