Agnos - Editura si Librarie Contul meu  Con■inutul co║ului  Plate║te  
  Librarie » Catalog » EDITURA AGNOS » Blogul Agnos  |  Contul meu  |  Con■inutul co║ului  |  Plate║te   
Categorii
CARTI DE RUGACIUNI
CARTI PENTRU COPII
Editura Alias
EDITURA AREOPAG
EDITURA CHARISMA
EDITURA LUMEA CREDINTEI
MAICA ECATERINA FERMO
MARTURISITORI
PR. CONSTANTIN NECULA
SYNAXIS
TALCUIRI
PATERICE
IR. TEOFAN MADA
EDITURA AGNOS
EDITURA CATISMA
EDITURA EGUMENITA
EDITURA OASTEA DOMNULUI
EDITURA SOPHIA
ALTE EDITURI
Toate categoriile
NoutŃ■i ortodoxe »
<b> Geometrice Gerunzii </b><br> Pr. Trandafir Vid
Geometrice Gerunzii
Pr. Trandafir Vid

15,00RON
Toate nouta■ile
╬n CurÔnd »
<b> Indumnezeirea maidanului </b> <br> Pr. Constantin Necula </br>
Indumnezeirea maidanului
Pr. Constantin Necula

20,00RON
CŃutare
 
Cuvintele cŃutate
Informa■ii
Blogul Agnos
Cum comand
Expediere/Plata
Toate categoriile
Vezi Lista completa
Contacta■i-ne
Bucuria insingurarii
Pr. Constantin Necula
20,00RON

Bucuria șederii ├«n prietenie

Anticii greci spuneau: „A nu te minuna de nimic este ├«nceputul ├«nțelepciunii” sau „A te minuna de toate este ├«nceputul ├«nțelepciunii”. Aceast├ú zicere parc├ú vrea s├ú ilustreze ceea ce m├ú anim├ú ├«n timpul ┬║i contextul dat de Dumnezeu: minunea de a-l cunoa┬║te pe p├úrintele meu de suflet, P├úrintele Constantin Necula. Sunt ├«ndemnat s├ú scriu c├óteva cuvinte despre ├«nt├ólnirea cu p├úrintele ┬║i ceea ce m├ú ├«ncearc├ú este un sentiment de bucurie, greu de a┬║ezat ├«n fa├ża dumneavoastr├ú. Voi ├«ncerca totu┬║i s├ú adun ├«n c├óteva r├ónduri ├«nt├ómpl├úri, g├ónduri, emoții și st├úri pe care le-am tr├úit ├«mpreun├ú.
De multe ori, dup├ú conferințele cu p├úrintele Necula mi se adresa o ├«ntrebare; grea sau u┬║oar├ú, ├«nc├ú nu ├«mi dau seama: de unde ├«l cunosc și cum ne-am ├«nt├ólnit? Am r├úspuns la aceast├ú ├«ntrebare public, ├«n deschiderea primei șez├útori duhovnicești de la Biserica Militar├ú Sf├óntul Gheorghe ┬║i Eroii Neamului din Bac├úu. ├Äl cunosc pe p├úrintele Constantin Necula din anii de seminar, c├ónd i-am citit una dintre c├úrți – ├Ändumnezeirea maidanului – ┬║i am conștientizat c├ú ├«mi place tare mult ce ┬║i cum transmitea autorul. Citind din ce ├«n ce mai multe c├úrți de-ale p├úrintelui, am realizat c├ú stilul clar, apropiat de cititor ┬║i profund m-a determinat s├ú simt c├ú devenim cunoscuți ┬║i chiar apropia├żi. Cu timpul, l-am reg├úsit ├«n predicile și conferințele filmate și am realizat c├ú acest om ├«mi place, ├«ns├ú g├óndul c├ú a┬║ putea avea bucuria de a-l ├«nt├ólni personal era departe de mine.
├Än iulie 2010 Dumnezeu a r├ónduit ca la ├Äntrunirea Tinerilor Cre┬║tini Ortodocși, un eveniment de suflet destinat tinerilor rom├óni, organizat ├«n Poiana Nemțișorului, s├ú participe ┬║i p├úrintele Constantin Necula. Dup├ú ce p├úrintele a purtat un c├úlduros dialog cu cei peste 800 de tineri, am avut r├ónduit├ú ├«nt├ólnirea la care doar visam și la care nu m├ú așteptam. Am f├úcut cunoștinț├ú și apoi am povestit ca doi vechi prieteni p├ón├ú noaptea t├órziu. Acel moment a fost, f├úr├ú doar și poate, r├úspunsul la multele g├ónduri ├«n├úlțate c├útre Dumnezeu ├«n a ├«mplini dorin├ża de a-l ├«nt├ólni pe p├úrintele meu de suflet. De aici ├«ncolo, momentul se transform├ú ├«n taina prieteniei ce ne leag├ú și care face ca viața mea s├ú fie mult mai frumoas├ú.
Sunt bucuros, extrem de bucuros de apariția acestei c├úrți-├«mplinire, de faptul c├ú am privilegiul și ├«nc├óntarea de a povesti cu prietenul-p├úrinte Constantin Necula de la Sibiu, iar aceste povești de suflet s├ú ajung├ú și la sufletele dumneavoastr├ú. Cartea se dorește a fi o ├«mplinire a bucuriei ce ne ├«nsoțește ├«n aceast├ú perioad├ú. ├Än ultimii ani, Biserica Militar├ú Sf├óntul Gheorghe și Eroii Neamului din Bac├úu a avut onoarea și privilegiul de a-l g├úzdui de mai multe ori pe p├úrintele Constantin Necula de la Sibiu, care, prin sacrificiul de timp pe care ├«l face, a devenit p├úrintele Constantin din toat├ú Rom├ónia (este p├úrintele rom├ónilor de acas├ú ┬║i de peste tot…)
Apari├żia editorial├ú coincide cu ├«mplinirea a zece ani de la sfințirea bisericii, c├ónd avem din nou bucuria de a-l asculta pe p├úrintele Constantin Necula. Cartea aceasta este și o reușit├ú a p├úrintelui Necula de a r├úm├óne ├«n mijlocul nostru, chiar și atunci c├ónd este plecat, misiunea p├úrintelui fiind de c├úl├útor și d├úruitor de bucurii celor care ├«l ├«nt├ólnesc. ├Än aceast├ú lucrare s-au adunat momente de ├«nt├ólnire cu p├úrintele Constantin, prilejuri de bucurie, g├ónduri de prietenie și inim├ú bun├ú.
Mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot și pentru toate! Mulțumiri se cuvine s├ú aducem ├Änaltpreasfințitului P├úrinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bac├úului, care ne-a susținut și ne-a binecuv├óntat aceste șez├útori duhovnicești. De asemenea, aduc mulțumiri p├úrintelui Constantin și lui Romeo pentru r├úbdare și disponibilitate, pentru prietenie și fr├úțietate, pentru grij├ú și dragoste. Nu cred c├ú am cum s├ú mulțumesc ├«ndeajuns prin cuvinte – care par prea s├úrace ├«n a exprima ceea ce simt –, astfel c├ú voi duce mulțumirile mele c├útre Maica Domnului Prodromița și o voi ruga s├ú mijloceasc├ú pentru ostenitori Bucuria Raiului.

Preot Constantin-Lucian BUTNARU
29 martie 2017

Acest produs a fost adaugat la data de Saturday 06 Mai, 2017.
IMAGE_BUTTON_REVIEWS
Clientii care au cumparat acest produs, au mai cumparat:
<b>Sfantul Daniil Stalpnicul</b> <br>Pr. Constantin Necula <br>Elena Tâmpãnariu
Sfantul Daniil Stalpnicul
Pr. Constantin Necula
Elena Tâmpãnariu
<b> Ganduri si miride </b> <br> Pr. Constantin Necula
Ganduri si miride
Pr. Constantin Necula
<b>Vietile Sfintilor Apostoli</b>
Vietile Sfintilor Apostoli
<b> Parintele Craciun Opre. Marturisitorul cu nume de Sarbatoare </b>
Parintele Craciun Opre. Marturisitorul cu nume de Sarbatoare
<b> Lasati-va in grija lui Dumnezeu. <br> Marturii despre Parintele Arsenie Boca </b>
Lasati-va in grija lui Dumnezeu.
Marturii despre Parintele Arsenie Boca
<b> Au fost candva copii - Cuviosul Paisie </b> <br> Ana Iacov
Au fost candva copii - Cuviosul Paisie
Ana Iacov
Anun■uri
discount
Notificari »
IMAGE_BUTTON_NOTIFICATIONSAnunta-ma noutatile la Bucuria insingurarii
Pr. Constantin Necula
Spune-i unui prieten
 
Spune-i unui prieten despre acest produs.
PŃreri »
IMAGE_BUTTON_WRITE_REVIEWScrie o pŃrere despre carte!

Copyright © 2022 Agnos - Editura si Librarie
Powered by osCommerce

   


emistic