Agnos - Editura si Librarie Contul meu  Con■inutul co║ului  Plate║te  
  Librarie » Catalog » 2 Blogul Agnos  |  Contul meu  |  Con■inutul co║ului  |  Plate║te   
Categorii
CARTI DE RUGACIUNI
CARTI PENTRU COPII
Editura Alias
EDITURA AREOPAG
EDITURA CHARISMA
EDITURA LUMEA CREDINTEI
MAICA ECATERINA FERMO
MARTURISITORI
PR. CONSTANTIN NECULA
SYNAXIS
TALCUIRI
PATERICE
IR. TEOFAN MADA
EDITURA AGNOS
EDITURA CATISMA
EDITURA EGUMENITA
EDITURA OASTEA DOMNULUI
EDITURA SOPHIA
ALTE EDITURI
Toate categoriile
NoutŃ■i ortodoxe »
<b> Geometrice Gerunzii </b><br> Pr. Trandafir Vid
Geometrice Gerunzii
Pr. Trandafir Vid

15,00RON
Toate nouta■ile
╬n CurÔnd »
<b> Indumnezeirea maidanului </b> <br> Pr. Constantin Necula </br>
Indumnezeirea maidanului
Pr. Constantin Necula

20,00RON
CŃutare
 
Cuvintele cŃutate
Informa■ii
Blogul Agnos
Cum comand
Expediere/Plata
Toate categoriile
Vezi Lista completa
Contacta■i-ne
Indumnezeirea maidanului
Pr. Constantin Necula

[2]
20,00RON

Maidanul ca spațiu-punte c├útre Dumnezeu
├Än urm├ú cu ceva ani, ├«l „instigam” pe P├úrintele Constantin Necula la o serie de discu├żii pe teme ce m├ú (ne) provocau mult la acea vreme. P├úrintele g├óndise de mult la sintagma aceasta vector, de ├«ndumnezeire a maidanului ca temei al pastora├żiei unui areal pe care Biserica ├«ncepea s├ú ├«l frecventeze cu pa┬║i m├úrun├żi, insoli├żi, prin ineditele-i provoc├úri. M-a fascinat ├«nc├ú de atunci discursul s├úu ferm, deconcertant, echilibrat acrivic, ├«ns├ú, totodat├ú, de o generoas├ú ┬║i afectuoas├ú ironie ┬║i, mai ales, buna credin├ż├ú ├«n evaluarea tezelor ┬║i ideilor puse ├«n discu├żie. Pentru genera├żia c├úreia se adreseaz├ú, P├úrintele Constantin e deplin con┬║tient c├ú nu operarea cu sofisme fade, de o ra├żionalitate dat├ú de un normativ limbaj bisericesc e cheia ├«n care po├żi ajunge la sufletul co-locuitorilor aceluia┬║i interval spiritual, ci gesturile restauratoare ┬║i primenitoare ale Bisericii, tr├úirile de echip├ú, recursul la sens ┬║i t├ólcuirea, ├«n fapt(├ú) a adev├úrurilor de credin├ż├ú.
P├úrintele Constantin Necula are aceast├ú for├ż├ú de a refuza comoditatea de g├ónd ┬║i f├úptuire ┬║i, complet neabuziv, de a ne trage dup├ú el ├«n continua revela├żie a Bisericii. De aceea discu├żiile acestea s-au configurat cu un firesc dezarmant ├«n jurul unor idei-for├ż├ú de interven├żie ├«n via├ża de toate zilele a unui spa├żiu prea ades uitat ├«n preocup├úrile noastre, ca slujitori ai lui Hristos ├«ntre semeni: spa├żiul maidanului, al spatelui blocurilor, al lumii co-locuitorilor m├úrgina┬║i ai societ├ú├żii ┬║i ai preocup├úrilor noastre deopotriv├ú. Omul de maidan sau omul de barac├ú, supus tuturor cenzurilor vulgarizatoare ale unei lumi ce ┬║i-a cam uitat mersul pe jos, ├«ntruchipeaz├ú nu numai un exponent definitoriu, ├«n mare parte, al vie├żii de zi cu zi, ci chiar o stare de spirit ce pare s├ú-┬║i revendice din ce ├«n ce mai mult apartenen├ża la configurarea habitatului social, cultural ┬║i religios ├«n care ne cre┬║tem devenirile.
Cine e acest om de maidan? Oricare dintre noi, care ne complacem ├«n raport├úri absolut ocazionale la lume ┬║i Dumnezeu, ├«n cumetrii josnice ale temporarului cu ve┬║nicia, ├«n compromisuri ┬║i tr├úirisme ieftine, pliate pe acum ┬║i aici. ├Äns├ú, ├«n acela┬║i timp, omul de barac├ú este ┬║i omul lipsit circumstan├żial, contextual – independent de op├żiunea personal├ú – de cultura religioas├ú autentic├ú, ce l-ar socializa ├«n Dumnezeu; omul care ├«nc├ú ├Äl caut├ú pe Dumnezeu, chiar – sau mai ales – atunci c├ónd nici el nu ┬║tie c├ú o face. De aceea el se define┬║te, din punct de vedere religios, mai ales printr-o cultur├ú a discontinuit├ú├żilor, a halourilor de ambiguitate ce-┬║i a┬║teapt├ú structurarea ├«ntr-o logic├ú a urcu┬║urilor de sens, dincolo de ghicitur├ú.
Cartea pe care v-o propunem vine s├ú detecteze tocmai liniile de convergen├ż├ú ale acestor cr├ómpeie de raportare a omului de barac├ú la Dumnezeu, ├«ncerc├ónd s├ú g├úseasc├ú o logic├ú a analogiilor, o iconomie a c├úilor de acces ale pastora├żiei Bisericii ├«n spatele blocurilor, ve┬║nic a┬║tept├útoare de Dumnezeu.
Cele zece convorbiri cu P├úrintele Constantin apar acum ├«ntr-o nou├ú edi├żie. Am reținut, ├«n cea mai mare parte, referin├żele temporale ┬║i trimiterile bibliografice ini├żiale, ├«ncerc├ónd s├ú p├ústr├úm acea a┬║ezare de duh din ├«mpreuna-sf├útuire care a dat fizionomia acestei lucr├úri. Rareori am facut adnotari, și acestea numai acolo unde au fost absolut necesare.
Fie ca aceste pagini s├ú provoace ├«ntreb├úrile care nasc r├úspunsurile adev├úrate, cele ├«mplinite ├«n Dumnezeu. Iar spa├żiul acesta al maidanului s├ú fie, cu adev├úrat, un spa├żiu al intervalului din care se cresc p├órghiile ├«nt├ólnirii cu Dumnezeu pentru ├«nc├ú multe genera├żii de acum ├«nainte.

Romeo PETRAªCIUC

Acest produs a fost adaugat la data de DuminicŃ 29 Noiembrie, 2015.
Anun■uri
discount
Notificari »
IMAGE_BUTTON_NOTIFICATIONSAnunta-ma noutatile la Indumnezeirea maidanului
Pr. Constantin Necula
Spune-i unui prieten
 
Spune-i unui prieten despre acest produs.
PŃreri »
IMAGE_BUTTON_WRITE_REVIEWScrie o pŃrere despre carte!

Copyright © 2022 Agnos - Editura si Librarie
Powered by osCommerce

   


radio oastea domnului