Povestea zilei 9.02.2009

12:01 pm Danion Vasile, Povestea zilei                                                     

Un parinte le spunea credinciosilor:
– „Cu sute de ani în urma, înainte sa se inventeze tiparul, cine avea o carte duhovniceasca tinea la ea ca la ochii din cap. Oamenii, mai ales monahii, se nevoiau sa împlineasca ceea ce citeau. Citeau putin si faceau mult. Dar astazi oamenii se zbat sa îsi faca biblioteci cât mai mari, cât mai impresionante, dar citesc din ce în ce mai putin. Cumpara cartile spunând ca le vor citi când vor avea timp. Iar de citit, chiar din cartile duhovnicesti, citesc numai ce li se pare interesant, iesit din comun, palpitant. Nu vor sa citeasca o carte care i-ar îndemna sa îsi schimbe vietile în bine, punând început bun mântuirii.

Zis-a un batrân: „Proorocii au facut cartile si, venind parintii, au trait dupa Scriptura. Cei de dupa dânsii le-au învatat pe de rost si le-au si scris, pe când cei de pe urma, le-au pus desarte pe ferestre”.

(Danion Vasile, “Patericul mirenilor”, cap. “Despre carti”, 175)

Lasa un comentariu

Comentariul tau

Nota: Nu trimiteti comentariul de mai multe ori. Toate comentarile sunt moderate. Vor aparea dupa aprobarea administratorului.

Poti folosi si tagurile acestea: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>