A început Postul Adormirii Maicii Domnului

7:07 pm Audio                                                     

Postul închinat praznicul Adormirii Maicii Domnului a început în acest an de astăzi, vineri, 31 iulie 2009. Atunci când data de 1 august cade în zilele de joi sau sâmbătă postul Adormirii Maicii Domnului începe mai repede cu o zi.

.


Şi în acest an, ierarhul nostru IPS Andrei a trimis o scrisoare pastorală către toţi preoţii parohi din Arhiepiscopia Alba Iuliei, prin care îi îndemnă ca în perioada acestui post, pe lângă săvârşirea Sfintelor Liturghii din zilele de miercuri şi vineri, în fiecare seară să se oficieze slujba Paraclisului Maicii Domnului, slujbă urmată de o meditaţie pornind de la cartea intitulată: „Mai putem trăi frumos? – Pledoarie pentru o viaţă morală curată”, semnată de ierarhul nostru. Aşadar, pe cuprinsul Arhiepiscopiei noastre, pe durata întregului post, se va săvârşi Paraclisul Maicii Domnului, iar după slujba Paraclisului se vor ţine meditaţii legate de: „Vindecarea sufletului”. Postul nostru de radio va transmite în direct în fiecare zi această slujbă. Despre folosul duhovnicesc al postului ne-a vorbit IPS Andrei:
– insert
IPS Andrei dintr-o înregistrare pe care o puteţi urmări în această seară de la ora 19.30, în cadrul emisiunii Convorbiri duhovniceşti, realizată de Părintele Sabin Vodă.

Sursa: Radio Reîntregirea

un raspuns

  1. Trandafir Stefan Says:

    Este frumos sa auzi cuvinte frumoase din partea unor oameni buni.Eu am unele rataciri intelectuale prin care am jignit Biserica.E o lupta in mine intre tendinte ideologie. Religia este necesara pentru a nu lasa omul sa se indeparteze de Dumnezeu.Evreii si-au facut calcule pentru noi generatii de mincinosi.Sub conducerea lui Nicolae Ceausescu,Romania a cunoscut o mare inflorire. 11 noiembrie 2009,Craiova.

Lasa un comentariu

Comentariul tau

Nota: Nu trimiteti comentariul de mai multe ori. Toate comentarile sunt moderate. Vor aparea dupa aprobarea administratorului.

Poti folosi si tagurile acestea: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>