Povestea zilei, 05-01-2010 – “Sosirea ostaşului”

8:24 am Povestea zilei                                                     

Sosirea ostaşului

O familie din Atena avea un fiu, ostaş în corpul de armată ce se dusese în Crimeea. De trei ani de zile nu mai aveau nici o veste de la el. Nu ştiau dacă mai trăia sau dacă murise. Peste tot întrebaseră, fără a afla nimic de la nimeni. Auzind ei de părintele Nikolaos Planas, se duseră la el să întrebe de soarta fiului plecat. După ce le ascultă păsul, părintele le zise:
– Veniţi mâine şi vă voi spune.
În astfel de împrejurări priveghea, rugându-se neîncetat. A doua zi, când veniră oamenii la părintele Nikolaos, acesta le spuse:
– Fiul vostru trăieşte. La sfârşitul săptămânii veţi primi o scrisoare de la el, iar luna viitoare se va întoarce acasă!
Într-adevăr, cuvintele sale s-au adeverit întocmai. După ce fiul li s-a întors de la oaste, întreaga familie i-a cerut smeritului preot să-l binecuvânteze.
(Părintele Nikolaos Planas)

“Darurile Sfântului Duh”, editura Sophia, 2006 – Darul înaintevederii

Lasa un comentariu

Comentariul tau

Nota: Nu trimiteti comentariul de mai multe ori. Toate comentarile sunt moderate. Vor aparea dupa aprobarea administratorului.

Poti folosi si tagurile acestea: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>