Povestea zilei, 18-01-2010 – “Corăbierul cel bolnav”

11:47 am Povestea zilei                                                     

Corăbierul cel bolnav

Un corăbier, de fel din Calcedon, la marginea căruia vieţuia pe-un stâlp Sfântul Luca, a fost lovit de o boală cumplită şi foarte chinuitoare. Din laringe îi ieşea un lichid, iar durerile erau insuportabile. Totodată, avea senzaţia că se sufocă.
S-a dus pe la nenumăraţi doctori care însă nu i-au fost de nici un ajutor. Doar i-au interzis să bea lichide reci. Deşi le-a respectat sfatul, n-a constatat nici o îmbunătăţire a stării jalnice în care se afla. Dimpotrivă, pe ce trecea vremea, starea sănătăţii se înrăutăţea şi, din clipă în clipă, se-aştepta să moară sufocat.
Tulburat foarte, nevăzând nici o scăpare, s-a gândit să meargă la Sfântul Luca Stâlpnicul. Fiindcă, din pricina bolii, nu putea vorbi şi nu-şi putea descrie amănunţit suferinţa, a încercat să-i explice sfântului prin gesturi greaua şi chinuitoarea boală ce se abătuse asupra sa.
Bun doctor şi tămăduitor al sufletelor şi al trupurilor, Sfântul Luca a priceput de îndată că nu mai era timp de pierdut. A poruncit pe loc călugărului Leontie, ucenicul său, să-i dea bolnavului un pahar cu vin. Bietul om însă, urmând sfatul medicilor, şovăi o vreme să bea vinul ce i se dăduse. Atunci sfântul s-a necăjit, neliniştit de primejdia care ştia că-l paşte pe bolnav. Ca să-l facă să-l asculte, i-a poruncit pe un ton aspru, cu glas tare, să bea nu unul, ci trei pahare cu vin.
În cele din urmă, bolnavul a fost convins să bea cele trei pahare cu vin. Prin puterea lui Dumnezeu s-a tămăduit pe dată! Astfel găsi limanul mântuirii bietul corăbier ce rătăcea pe tulburata mare a suferinţei!
(Vieţile Sfinţilor Alipie şi Luca)

“Darurile Sfântului Duh”, editura Sophia, 2006 – Darul tămăduirii

un raspuns

  1. Georgeta Says:

    Corabierul s-a impartasit , nu numai cu sfatul Sfantului Luca Stalpnicul ,ci si din “paharul”credintei,a mantuirii!Fie,ca Bunul Dumnezeu , prin sfintii Sai,sa nu ne paraseasca in vremuri de restriste !

Lasa un comentariu

Comentariul tau

Nota: Nu trimiteti comentariul de mai multe ori. Toate comentarile sunt moderate. Vor aparea dupa aprobarea administratorului.

Poti folosi si tagurile acestea: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>