Agnos - Editura si Librarie Contul meu  Conţinutul coşului  Plateşte  
  Librarie » Catalog » EDITURA AGNOS » Blogul Agnos  |  Contul meu  |  Conţinutul coşului  |  Plateşte   
Categorii
CARTI DE RUGACIUNI
CARTI PENTRU COPII
Editura Alias
EDITURA AREOPAG
EDITURA CHARISMA
EDITURA LUMEA CREDINTEI
MAICA ECATERINA FERMO
MARTURISITORI
PR. CONSTANTIN NECULA
SYNAXIS
TALCUIRI
PATERICE
IR. TEOFAN MADA
EDITURA AGNOS
EDITURA CATISMA
EDITURA EGUMENITA
EDITURA OASTEA DOMNULUI
EDITURA SOPHIA
ALTE EDITURI
Toate categoriile
Noutăţi ortodoxe »
<b> Vindecarile lui Hristos si vindecarea noastra </b> <br> Pr. Constantin Necula
Vindecarile lui Hristos si vindecarea noastra
Pr. Constantin Necula

10,00RON
Toate noutaţile
În Curând »
<b> Indumnezeirea maidanului </b> <br> Pr. Constantin Necula </br>
Indumnezeirea maidanului
Pr. Constantin Necula

20,00RON
Căutare
 
Cuvintele căutate
Informaţii
Blogul Agnos
Cum comand
Expediere/Plata
Toate categoriile
Vezi Lista completa
Contactaţi-ne
Viata din morminte
IPS Dimitrie, Mitropolit de Gumenissa, Axiupolis, si Polikastru
15,00RON

Viata din morminte
IPS Dimitrie, Mitropolit de Gumenissa, Axiupolis, si Polikastru

    Caile proniei dumnezeiesti pentru mântuirea oamenilor sunt nebanuite. Cartea pe care o tineti Ă®n mâinile voastre contine o invitatie la mântuire, cutremuratoare.
    Vorbeste despre trei sfinti si despre cei dimpreuna cu ei, care au trait Ă®n insula Lesvos (Grecia) si au fost martirizati Ă®ntr-un mod cumplit Ă®n urma cu 500 de ani (†1463). De atunci au trecut cinci veacuri de tacere, pâna când, Ă®ntre 1595 si 1962, prin nenumarate vise si aparitii la diverse persoane, zi dupa zi, saptamâna dupa saptamâna, luna dupa luna, an dupa an au aratat unde se aflau moastele lor martirizate si obiectele sfinte ale vechii manastiri, si-au facut cunoscute numele, viata, martiriul si puterea lor sfânta printr-o multime de minuni.
    Viata din morminte! Viata cereasca a sfintilor martiri a iesit la iveala din mormintele lor.
    Acesti nou descoperiti martiri, Rafail, Nicolae si Irina, prin aratarea lor, ne Ă®nvata ca viata continua dincolo de mormânt, ca viata prezenta constituie examenul pentru vesnicia nesfârsita a ĂŽmparatiei Ceresti, ca credinta ortodoxa este unica, faptul ca Ă®n Biserica avem experierea vie a Dumnezeului Treimic Cel adevarat, a Maicii Domnului, a sfintilor...
    Viata din morminte, cel mai minunat sinaxar despre trei sfinti ai Ortodoxiei grecesti si, Ă®n acelasi timp, universale. Fiecare sfânt are universalitatea lui de dincolo de lume. De aceea ni se arata, pentru a ne Ă®ntari prin semne minunate. Ma voi referi la câteva dintre acestea.
    ĂŽn 1998, mitropolitul de atunci al Camerunului, ĂŽnalt Prea Sfintitul Teodoros, Patriarhul de astazi al Alexandriei, vorbind unei asociatii misionare Ă®n Tesalonic, s-a referit la faptul ca Sfântul Rafail s-a aratat Ă®n chip real unui localnic din Douala, Ă®n afara casei sale saracacioase, la care renuntase si care fusese transformata Ă®n biserica a Sfântului (publicatia Sfântul Cosma Etolianul, nr. 34, iulie-septembrie 1998, p. 103).
    ĂŽn februarie 2007 au vizitat manastirea Sfântului Rafail din Griva-Gumenissa trei monahi de la sihastria Sfântului Arsenie din Halkidiki. ĂŽntre ei era si ieromonahul Paisie, Ă®nainte preot catolic din Germania, care devenise ortodox, primind Sfântul Botez, devenind mai apoi monah, trecând prin atâtea si atâtea piedici, lasând Ă®n urma pamântul sau natal, parintii, o cariera bisericeasca sigura ca si preot-teolog romano-catolic, rugamintile enoriasilor sai si, Ă®n final, insistentele episcopului sau catolic. Cauza? Mâna lui Dumnezeu l-a Ă®ndrumat sa se intereseze despre necunoscutul Sfânt Rafail (caruia s-a Ă®ntâmplat sa-i vada numele si icoana Ă®ntr-o calatorie si care Ă®i era necunoscut pâna atunci ca sfânt al Ortodoxiei). Ulterior i-a cazut Ă®n mâna traducerea Ă®n germana a cartii Viata din morminte, care aparuse la MĂĽnchen. Cutremurat atunci, a crezut Ă®n maretia cereasca a credintei ortodoxe, a fost atras de adevar, de har si de unicitatea Ortodoxiei, s-a botezat si astazi este monah Ă®n Grecia.
    Deja, Ă®n Sibiu, Sfântul Rafail a facut prima sa minune, care a devenit cunoscuta si circula pe internet. Este vorba despre Anastasia, una dintre fiicele unui parinte sibian, de patru ani, care de ani de zile avea probleme la intestinul gros, cauzându-i stari de constipatie acute. O editie succinta despre viata Sfântului Rafail l-a calauzit pe parintele-tata al Anastasiei sa invoce ajutorul minunat al acestui nou descoperit Sfânt. ĂŽntr-o noapte, Sfântul i-a aparut fetitei, i-a facut semnul Sfintei Cruci pe pântece si din acel moment fetita s-a vindecat.
    Un fapt de asemenea minunat este ca prezenta carte a circulat deja Ă®n a douazeci si patra editie si Ă®n 125.000 de exemplare Ă®n limba greaca, a circulat de asemenea Ă®n traducere germana, urmând sa circule Ă®n curând si Ă®n traducere franceza, engleza si rusa.
    Istoria sfânta a acestor nou descoperiti sfinti trebuie sa devina un bun al fiecarui crestin ortodox, de vreme ce cu totii apartinem aceluiasi Trup al unei Sfinte, Sobornicesti si Apostolice Biserici a Mântuitorului Hristos, Ortodoxiei.
    Sa preaslavim Ă®mpreuna slavitul nume al Prea Sfintei Treimi, care ne-a daruit aceasta mare binecuvântare Ă®n vremuri de necredinta si apostazie, pentru a ne sprijini inimile, a le mângâia, pentru a inspira fiecarei persoane receptive smerenia cea mântuitoare, pe care i-o doresc din tot sufletul traducatorului, editorului si fiecarui cititor evlavios al acestui sinaxar unic si minunat.
    
    † ĂŽ. P. S. Dimitrie,
    Mitropolit de Gumenissa, Axiupolis si Polikastru

Acest produs a fost adaugat la data de Joi 03 Aprilie, 2008.

Stocul a fost epuizat.
Puteti achizitiona acest produs la o data viitoare
IMAGE_BUTTON_REVIEWS
Clientii care au cumparat acest produs, au mai cumparat:
<b>Detinutul Profet</b> <br>Ioan Ianolide
Detinutul Profet
Ioan Ianolide
<b>Despre problemele tinerilor</b> <br>Danion Vasile
Despre problemele tinerilor
Danion Vasile
<b>Ogorul cu ingeri</b> <br>Pr. Constantin Necula
Ogorul cu ingeri
Pr. Constantin Necula
<b>Cuvant despre om</b><br> Sf. Ignatie Briancianinov
Cuvant despre om
Sf. Ignatie Briancianinov
<b>Un Serafim printre oameni - Sfantul Serafim de Sarov</b>
Un Serafim printre oameni - Sfantul Serafim de Sarov
<b>Sfantul Lavrentie al Cernigovului</b>-viata, invataturile, minunile si acatistul
Sfantul Lavrentie al Cernigovului-viata, invataturile, minunile si acatistul
Anunţuri
discount
Notificari »
IMAGE_BUTTON_NOTIFICATIONSAnunta-ma noutatile la Viata din morminte
IPS Dimitrie, Mitropolit de Gumenissa, Axiupolis, si Polikastru
Spune-i unui prieten
 
Spune-i unui prieten despre acest produs.
Păreri »
IMAGE_BUTTON_WRITE_REVIEWScrie o părere despre carte!

Copyright © 2021 Agnos - Editura si Librarie
Powered by osCommerce

   


natura