Agnos - Editura si Librarie Contul meu  Conținutul coșului  Platește  
  Librarie » Catalog » EDITURA AGNOS » Blogul Agnos  |  Contul meu  |  Conținutul coșului  |  Platește   
Categorii
CARTI DE RUGACIUNI
CARTI PENTRU COPII
Editura Alias
EDITURA AREOPAG
EDITURA CHARISMA
EDITURA LUMEA CREDINTEI
MAICA ECATERINA FERMO
MARTURISITORI
PR. CONSTANTIN NECULA
SYNAXIS
TALCUIRI
PATERICE
IR. TEOFAN MADA
EDITURA AGNOS
EDITURA CATISMA
EDITURA EGUMENITA
EDITURA OASTEA DOMNULUI
EDITURA SOPHIA
ALTE EDITURI
Toate categoriile
Noutăți ortodoxe »
<b> Ganduri si miride </b> <br> Pr. Constantin Necula
Ganduri si miride
Pr. Constantin Necula

15,00RON
Toate noutațile
În Curând »
<b> Indumnezeirea maidanului </b> <br> Pr. Constantin Necula </br>
Indumnezeirea maidanului
Pr. Constantin Necula

20,00RON
Căutare
 
Cuvintele căutate
Informații
Blogul Agnos
Cum comand
Expediere/Plata
Toate categoriile
Vezi Lista completa
Contactați-ne
Farmacia de cuvinte
Alexandru Rusu, Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula
20,00RON

Maestrul și ucenicul vrăjitor
Cartea pe care o țineți în mână este una dintre acelea pe care le veți lua cu dumneavoastră când veți călători în jurul Lumii. Va fi dragoste la prima vedere! Pentru a înțelege însă forța ei de atracție va trebui mai întâi să-L căutăm pe Dumnezeu într-un grăunte de polen, sub bolta unei catedrale și în eter. Dar chiar și o călătorie de două mii de mile începe tot cu primul pas…
Există în Sibiu, între fermecătoarele muzee ale orașului, o mică nestemată în montură medievală. Clinchetul unui clopoțel de argint îți vestește intrarea în alt veac. Lemnul cald și prietenos, închipuit într-o mulțime de sertărașe, păstrează încă aromele leacurilor de altădată, iar sticluțele care răsfrâng câte o scânteie de lumină amintesc de tainele licorilor vindecătoare ale maeștrilor spițeri. Aceștia, oameni cu har, erau adevărați căutători de Dumnezeu chiar și într-o minusculă floare, extrăgând cu pricepere Darul Său vindecător întru alinarea, tămăduirea și înțelepțirea oamenilor. Alături, balanțe extrem de exacte și pensete fine vorbesc despre precizia demersului lor, dar și despre infinita răbdare și dragoste pe care ți-o cere vocația. Ați ghicit. Suntem într-o farmacie… devenită istorie. Nicio legătură cu antecamerele moderne ale exterminării prin chimizare.
Pentru a înțelege pe deplin finețea cărții pe care tocmai ați deschis-o și dulceața inimii când o veți închide cu recunoștință, după ce veți fi citit și ultima pagină, păstrați în căușul palmei un grăunte din măiestria maestrului spițer.
Muzeul farmaciei e la câteva minute distanță – măsurată în pași de plimbare – de Catedrala Mitropolitană, unde Părintele Constantin Necula deslușește uneori tainele Cuvântului întru rodirea sa în multe inimi. Sub bolțile împodobite cu Evanghelia lui Hristos răsună cu putere deslușirea ei, cu grijă pentru mântuirea celor ce voiesc să audă. Dar nu oricum, ci urmând modelul Mântuitorului. Uneori cuvântul predicii se învăluie în blândețea cu care Hristos deschide ochii orbilor la iubirea Sa de oameni, alteori devine biciul menit a face ordine în peștera de tâlhari a inimilor îndărătnicite. Maestru al terapiei prin cuvânt, preotul devine medic, aidoma Doctorului sufletelor și trupurilor noastre, al Cărui ales este pentru a pune cu har cuvântul pe rană și a o transforma într-o cicatrice elastică, nedureroasă. Totodată și maestru al dozajului fin, preotul devine farmacistul cuvintelor-antidot la lipsa de credință, cu tot alaiul ei de prostie, fudulie și împietrire, la păcatele abandonului social românesc în vremuri de criză morală.
Pentru a înțelege pe deplin forța cărții pe care tocmai o frunzăriți curioși și cutremurarea inimii când, odată cu ultima pagină, veți fi înțeles frica de Dumnezeu ca pe teama profundă de a nu pierde dragostea Lui, mai adăugați în căușul palmei și un grăunte din brand-ul Părintelui Constantin Necula: logica imbatabilă cu care, la fiecare tâlcuire a Evangheliei, te îndrăgostește iremediabil de Hristos.
Inima României e cam la trei sute de kilometri distanță de capitala ei, dar măsurată în lungimi de unde hertziene se poate parcurge într-o clipă. Timp de optzeci și cinci de ani oameni îndrăgostiți de cuvântul rostit au cizelat prestigiul unei instituții care a învins vremea și vremurile prin grandoarea și smerenia unui act de cultură național: Radiodifuziunea Română. Între cei îndrăgostiți de cuvântul rostit este și colegul meu de breaslă, Alexandru Rusu, iar Farmacia de cuvinte – parte dintr-un complex maraton radiofonic de Duminică – a conferit noblețe și distincție ofertei editoriale la Radio România Actualități timp de trei ani.
Îi spuneam cu prilejul unui alt eveniment editorial că răspunderea profesiei de radiojurnalist este o cruce pe care Însuși Hristos te invită să o porți: Ia-ți crucea ta si urmează Mie! Căci pentru fiecare cuvânt vei da socoteala, dacă este neroditor. Iar înțelepciunea ei este de a cuprinde într-o carte ceea ce ai rostit cândva la microfon și s-a dizolvat în eter. Astfel dai posibilitatea istoriei să consemneze cuvântul rostit, poți afla de la cititori dacă a rodit cuvântul tău în inima lor și poți, frunzărind, să recitești oricând cuvintele pentru care vei da socoteală.
Pentru a înțelege pe deplin ingeniozitatea demersului radiofonic devenit acum carte, dar și frumusețea limbii române, care s-a îmbrăcat în Hristos înainte de a porni în eter – și de care vă va fi dor mult timp după ce veți fi așezat cartea în biblio­tecă –, mai puneți în căușul palmei și un grăunte din dragostea de aproapele. Banda o păstrează în emoția rostirii. Cartea nu are cum, dar o relevă în abordarea noologică a actualității, pe care jurnalistul de radio Alexandru Rusu o oferă omului lui Dumnezeu, Părintelui Constantin Necula, ca resursă pentru fascinante lecții de Credință aplicată! Fine, puternice și ingenioase. Cu adevărat fascinante!
S-au întâlnit astfel în Farmacia de cuvinte Maestrul propovăduirii Cuvântului cu ucenicul vrăjitor al cuvântului, întru Slava lui Dumnezeu și din dragoste de aproapele, spre alinare, tămăduire și înțelepțire, dând ascultare poruncii lui Hristos: în dar ați luat, în dar să dați!
Am ales să spun în cuvinte puține câte ceva despre câte un grăunte din bogăția ingredientelor din care s-a preparat acest „leac”: Farmacia de cuvinte. Asta, pentru că-mi stăruie în minte încercarea unui filozof, om de condei, care a decis că va descrie un măr, iar după ce a scris vreo două mii de pagini a înțeles că mărul, fructul simplu, nu poate fi descris. A încetat să prindă în vorbe Adevărul și a ales, în schimb, să savureze mărul.
Pentru a vă bucura pe deplin de vizita domniilor voastre în Farmacia de cuvinte, vă recomand să căutați mai întâi în sertărașul de la pagina 36. Pe etichetă scrie: „Hristos este singurul medic și medicament deopotrivă făcător de sănătate.” Și tot acolo veți găsi și modul de administrare: „singura spițerie adevărată este Biserica.”

Doina JALEA,
jurnalist

Acest produs a fost adaugat la data de Marți 18 August, 2015.
IMAGE_BUTTON_REVIEWS
Clientii care au cumparat acest produs, au mai cumparat:
<b> Carte de rugaciuni
Carte de rugaciuni
<b> Pastoratia Bisericii in vreme de criza </b> <br> Preot Constantin Necula
Pastoratia Bisericii in vreme de criza
Preot Constantin Necula
<b> Bucuria credintei. Dialoguri in cetate </b> <br> Pr. Cristian Muntean <br> Pr. Constantin Necula
Bucuria credintei. Dialoguri in cetate
Pr. Cristian Muntean
Pr. Constantin Necula
<b>Alegerea Patriarhului - 41 zile ale dezinformarii</b><br> Pr. Constantin Necula,Florian Bichir, Romeo Petrasciuc
Alegerea Patriarhului - 41 zile ale dezinformarii
Pr. Constantin Necula,Florian Bichir, Romeo Petrasciuc
<b> Bucuria insingurarii </b> <br> Pr. Constantin Necula
Bucuria insingurarii
Pr. Constantin Necula
<b> Vindecarile lui Hristos si vindecarea noastra </b> <br> Pr. Constantin Necula
Vindecarile lui Hristos si vindecarea noastra
Pr. Constantin Necula
Anunțuri
discount
Notificari »
IMAGE_BUTTON_NOTIFICATIONSAnunta-ma noutatile la Farmacia de cuvinte
Alexandru Rusu, Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula
Spune-i unui prieten
 
Spune-i unui prieten despre acest produs.
Păreri »
IMAGE_BUTTON_WRITE_REVIEWScrie o părere despre carte!

Copyright © 2020 Agnos - Editura si Librarie
Powered by osCommerce

   


credo.ro