Povestea zilei, 12.03.2009 – Tot despre Parintele Arsenie

11:05 am Povestea zilei, Pr. Arsenie Boca                                                     

O fata din Fagaras a plecat spre Draganescu, la Parintele Arsenie, desi nu stia daca va putea sa vorbeasca cu dumnealui. Era sfarsit de toamna si era tare frig. Cum statea ea pe peron, in gara la Fagaras, a dat peste o tiganca necajita care nu avea ciorapi in picioare. Fata, care avea in picioare doua perechi de ciorapi, s-a dus la toaleta, si-a dat jos o pereche. I-a adunat frumos si i-a dat tigancii sa se incalte cu ei, ca sa nu-i mai fie frig. Cand a ajuns la Draganescu, Parintele i-a iesit in cale si i-a zis: „Hai tu fata, ca de cand te astept, ca stiu de fapta ta cea buna pe care ai facut-o pe peronul garii, cu femeia aia necajita la care i-ai dat ciorapii tai, sa se incalte cu ei”.

Odata, s-a dus la Parintele o femeie care si-a facut o operatie la nas, ca sa fie mai frumoasa. Parintele i-a zis: „Tu femeie, de ce te-ai schimonosit asa?”. Femeia zice: „Cum, Parinte?”. „De ce ti-ai facut operatie la nas? Crezi ca daca Dumnezeu ar fi vrut sa fii cum esti acum, nu te-ar fi putut face asa de la inceput? Du-te de aici, ca nu vreau sa stau de vorba cu tine”. (Biliboaca Matei, Savastreni)

“Noi marturii despre parintele Arsenie Boca”, editura Agaton, 2005

5 Raspunsuri

  1. Doina Says:

    Of,of,of,parinte Arsenie roaga-te pentru noi, ca tare suntem amarati.

  2. cristina Says:

    parinte arsenie roagate pt noi pacatosii si ne fereste de patimi si de ispite

  3. Robert Says:

    Am gasit pe un site ortodox acest lucru: Chemati-l pe Parintele Arsenie, cu urmatoarele cuvinte: (el insusi le-a spus, spre a ne fi de ajutor si dupa moarte)

    PREOT MONAH ARSENIE,
    TRIMITE-MI DUHUL TAU PAZNIC,
    ADU-MI SANATATE SI LINISTE,
    DEPARTEAZA DE LA CASA MEA NECAZURILE SI SUFERINTELE,
    CA AI DUH SFANT.

  4. Viorica Says:

    Nu prea suna a fi stilul Parintelui Arsenie Boca , textul de mai sus. Dansul, care a trait ca un sfant pe pamant, nu s-a ascuns de necazuri si de suferinte. Ba , tocmai, c-a indurat destule, pe nedrept. Sfintia sa spunea ca necazurile ne vin din cauza pacatelor. Si daca e sa vorbim de pacate : vai si iarasi vai ! Ca parca n-au mai fost atatea pacate de cand lumea !!! Doamne ai mila de noi! Amin !

  5. viorel Says:

    Sfinte Parinte Arsenie Boca roaga te pentru mine pacatosul ca Dumnezeu sa se indure de mine ,sa ma miluiasca,sa mi ierte pacatele mele fara numar,sa mi daruiasca mie si familiei mele pace ,liniste in suflet sanatate trupeasca si sufleteasca.Amin Doamne Iisuse Hristoase fiul lui Dumnezeu,miluieste ma pe mine pacatosul

Lasa un comentariu

Comentariul tau

Nota: Nu trimiteti comentariul de mai multe ori. Toate comentarile sunt moderate. Vor aparea dupa aprobarea administratorului.

Poti folosi si tagurile acestea: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>